PROGRAMSKA OPREMA

Print Studio Pro

Canonov vtičnik Print Studio Pro predstavlja v poteku dela popolno povezavo med sliko in končanim natisnjenim izdelkom. Z edinstveno programsko opremo, ki je zasnovana posebej za profesionalne tiskalnike Canon, lahko preprosto tiskate vrhunske fotografija.

Prenesite najnovejšo različico

print-studio-pro_1080x384

Namestitev

Vtičnik Print Studio Pro se samodejno doda v združljive programe za delo s fotografijami med namestitvijo programske opreme. Prenesete lahko tudi najnovejšo različico tega vtičnika za aktualne tiskalnike PIXMA PRO in tiskalnike imagePROGRAF PRO.

PRENOS (1,2 Mb)

Zagon programa Print Studio Pro

Če želite zagnati Print Studio Pro, odprite sliko (ali več slik), ki jo želite natisniti v programu Adobe Photoshop®, Photoshop Elements® ali Lightroom®. Če uporabljate Canon Digital Photo Professional, preprosto izberite slike v mapah.

Serija profesionalnih tiskalnikov

Vtičnik Print Studio Pro združuje različne funkcije tiskanja na enem preglednem zaslonu. Tukaj lahko izberete vrsto in velikost papirja, upravljate barve in popravljate barvne odtenke pred tiskanjem. V predogledu v živo si lahko ogledate izbrane odtenke barv in obrobe. Tako bo končni rezultat vedno ustrezal vašim visokim zahtevam.

Print-Studio-Pro

Print Studio Pro

(1) Predogled izbrane slike v živo 
(2) Orodja za obrezovanje in sukanje slik 
(3) Sličice vseh odprtih/izbranih slik 
(4) Področje za shranjevanje in izbiro priljubljenih nastavitev 
(5) Področje z nastavitvami tiskanja (vrsta papirja, postavitev, upravljanje barv) 
(6) Gumb za tiskanje z nastavitvijo števila kopij

Ključne nastavitve tiskanja

Na področju z nastavitvami tiskanja v programu Print Studio Pro izberete tri ključne nastavitve tiskanja fotografij: vrsto in velikost papirja, postavitev slike na papirju ter upravljanje barv (na primer s profili ICC).

 Paper-settings

Nastavitve papirja

V razdelku Vrste medijev izberite ime papirja za Canonove fotografske papirje ali vrsto papirja za druge papirje (na primer drug svetleči papir, drug fin umetniški papir ali platno).

Izberite pravilno velikost papirja in ustrezen pladenj za papir (zadnji pladenj ali ročno podajanje). Običajno se svetleči, sijajni in matirani papirji naložijo v samodejni zadnji pladenj, debelejši in težji papirji pa v ročni podajalnik.

 Image-layout-settings

Nastavitve postavitve slik

Izbirate lahko med prednastavljenimi obrobami, na primer tiskanjem brez obrobe ali z njo ter tiskanjem 2 ali 4 slik na list papirja. Ko tiskate z obrobami, velikost slike prilagodite tako, da preprosto povlečete njene vogale v oknu predogleda ali v meniju postavitve izberete natančno velikost slike ali njene obrobe v milimetrih.

V meniju poravnave lahko sliko preprosto usredinite na papir. Na seznam lahko dodate tudi postavitev po meri (tako da kliknete gumb s plusom).

Colour-management

Upravljanje z barvami

S profesionalnimi tiskalniki fotografij Canon lahko tiskate fotografije, ki so videti skoraj popolnoma enako kot na monitorju.

Za najboljše rezultate nastavite barvni način na profil ICC, profil tiskalnika na "Samodejno" ali izberite ustrezen profil ICC za druge papirje. Namen upodabljanja nastavite na "Zaznavanje".

Dodatne nastavitve

Print Studio Pro ima dodatne funkcije za doseganje rezultatov, ki odražajo vaše ustvarjalne ideje. Fotografijam lahko dodate besedilo, izberete črno-bel način fotografiranja, shranite priljubljene nastavitve in še veliko več.

Mono-printing-and-clear-coating

Črno-belo tiskanje in prozorni premaz

Izberite način "Tiskanje črno-belih fotografij", če želite barvne slike pretvoriti v črno-bele ali ustvarjati črno-bele fotografije naravnejšega videza iz črno-belih slik.

Možnost "Nanesi prozorni premaz na celotno stran" uporabi kromatski optimizator (kjer je na voljo) na celotnem natisu. Posledica tega je še dodatno poudarjen sijaj. Privzeto se prozorno črnilo nanese le na področja, prekrita z barvnimi črnili.

Adding-text-to-photos

Dodajanje besedila fotografijam

V nastavitvi besedila (del razdelka s postavitvijo) lahko dodate glavo, nogo, številko strani ter informacije o avtorskih pravicah ali fotografiranju (če so na voljo v podatkih o sliki) po meri.

Pisavo, velikost in barvo besedila lahko prilagajate. Za večino nastavitev besedila je zahtevana postavitev z obrobo.

Image-Corrections

Popravki slike

Ko tiskate črno-bele slike, lahko z enim klikom preprosto določite odtenek in naredite odtenek fotografije toplejši ali hladnejši. Odtenek barvnih fotografij lahko premaknete v smer vsake posamezne barve.

S funkcijo tiskanja vzorca lahko na en list papirja natisnete sličice fotografij, premaknjene v smer izbrane barve ali svetlosti in kontrasta.

Kristalno jasni pristni natisi – rdeča linija

Canonov vtičnik Print Studio Pro predstavlja v poteku dela popolno povezavo med sliko in končanim natisnjenim izdelkom. Edinstvena programska oprema je zasnovana posebej za profesionalne tiskalnike Canon in vam omogoča preprosto tiskanje vrhunskih fotografij.

Canon’s-genuine-image-sharpening-technology

Canonova originalna tehnologija za ostrenje slik

Čeprav sta vaša fotoaparat in tiskalnik polna visokozmogljivih funkcij, se ni mogoče izogniti zmanjšanju prenosa svetlobe in signalov med obdelavo. Glavni vzrok tega je razlika med popolno sliko in sliko brez ostrih detajlov. Če se to popravi s pomočjo natančnih podatkov obeh slik, je mogoče doseči naravno popolno sliko. To omogoča Canonov vrhunski nadzor od začetka do konca, in sicer samo z uporabo Canonovih izdelkov. Izvirno ostrino slik je mogoče povrniti s pomočjo popravkov na osnovi natančnih podatkov za optične in tiskalne lastnosti popolne in pomanjkljive slike.

Digital-Lens-Optimiser

Digitalni optimizator objektiva

Digitalni optimizator objektiva je funkcija, ki jo je mogoče najti v originalni programski opremi EOS Digital Photo Professional, namenjeni obdelavi slik RAW, ali kot funkcijo v določenih fotoaparatih. Ta funkcija odstrani neželene optične značilnosti podatkov za slike RAW pri uporabi združljivih fotoaparatov in objektivov. Je del Canonove tehnologije za ostrenje slik, ki je mogoča zato, ker Canon neodvisno razvija vse od objektivov in tipal do slikovnih procesorjev. Poleg popravkov aberacije leče povrne spremenjeno svetlobo v izvirno stanje s pomočjo fenomena uklona, nizkopasovnih filtrov itd. in tako ustvari čudovite kopije izvirnih slik v nespremenjeni ostrini.

Contrast-reproduction

Reprodukcija kontrasta

Reprodukcija kontrasta je funkcija programske opreme vtičnika Print Studio Pro, ki je priložen tiskalniku PRO-1000. Ta funkcija omogoča popravke izgube ostrine med tiskanjem tako, da vnaprej analizira razlike v tiskalniku in na papirju. Rezultat je natančna kopija ostrine izvirne slike in posledično natisnjene slike, ki so polne življenja. Razlikovanje med idealnimi in pomanjkljivimi lastnostmi tiskanja omogoča tiskanje fotografij v visoki ločljivosti, ki ohranijo enako ostrino kot izvirne slike.

Professional Print & Layout

Z novo programsko opremo Professional Print & Layout za tiskanje je mogoče natisniti visokokakovostne slike, ki ste jih uredili s programsko opremo Digital Photo Professional, obenem pa ohraniti pomembne lastnosti, kot so prehodi, ostrina in natančna reprodukcija barv.

* Vtičnik je samo za tiskalnike serije imagePROGRAF PRO.

VEČ INFORMACIJ

imagePROGRAF_PRO-1000-red-line-BEAUTY

Združljivi tiskalniki

Izkoristite prednosti natančnega nadzora s Canonovo ponudbo tiskalnikov, združljivih s programsko opremo Print Studio Pro.

Morda bi vas zanimalo tudi ...