RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

NAVIDEZNA RESNIČNOST

Nov način videnja. Dobrodošli v Canonovem SISTEMU EOS VR

Odkrijte, kako z združljivim fotoaparatom EOS polne velikosti in objektivom RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE ustvarite pristno tridimenzionalno vsebino, pri tem pa s sistemom EOS VR poskrbite za učinkovitejši in preprostejši potek dela.

Zajemajte stereoskopski 180° VR s fotoaparatom EOS

Canonova inovativna rešitev za zajemanje 180° VR olajša in poenostavlja ta celoten postopek. Sistem nastavka RF omogoča zasnovi kompaktnega dvojnega objektiva z učinkom ribjega očesa, da projicira stereoskopske slike levega in desnega očesa v eno samo tipalo polne velikosti. Ta inovativna zasnova učinkovito odpravlja težave s poravnavo objektiva in sinhronizacijo slike, saj zajema dvojno vzporedno sliko z učinkom ribjega očesa neposredno v eno samo datoteko. Zato je postopek pretvorbe in izvažanja v končno ekvidistančno VR-sliko še enostavnejši in robustnejši.
RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

Fotografirajte

Združljivi fotoaparati polnega formata z nastavkom RF, kot je EOS R5/R5 C z osupljivim tipalom visoke ločljivosti, zdaj še olajšajo namestitev in snemanje za stereoskopski 180° VR. Objektiv RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE namestite na ustrezen fotoaparat z ustrezno vdelano programsko opremo, izberite želene nastavitve fotoaparata in stopite v povsem nov svet ustvarjanja virtualne vsebine.

Oddaljeno snemanje

Z najnovejšo različico Canonove programske opreme EOS Utility (za kabelsko povezavo) ali Camera Connect (za mobilno brezžično povezavo) lahko fotoaparat nastavite in upravljate na daljavo, hkrati pa si lahko ogledate tudi predogled Dvojne vzporedne slike z učinkom ribjega očesa ali ekvidistančne slike v živo.

Program Camera Connect
Program EOS VR Utility

Pretvori

Canonova programska oprema EOS VR Utility1 (podpira datoteke Canon RAW s podpiranimi fotoaparati, vključno z 8K RAW LT/60P od fotoaparata EOS R5 C) je zelo poenostavila nekdaj zapleten postopek poravnave, sinhronizacije in združevanja z več fotoaparati/datotečnimi sistemi, saj omogoča učinkovitejše pretvarjanje stereoskopskih posnetkov in fotografij za urejanje in predvajanje. S Canonovim vtičnikom EOS VR lahko Canonove posnetke VR (MP4) uvozite in samodejno pretvorite neposredno v program Adobe Premiere Pro1.

Uredi

S Canonovo programsko opremo EOS VR Utility lahko Canonove VR-videodatoteke pred pretvorbo obrežete. Če želite večji nadzor nad obdelavo prehodov in urejanjem ter bolj profesionalne rezultate, uporabite program Adobe Premier Pro, tako da uvozite pretvorjene datoteke iz programske opreme EOS VR Utility ali pa uporabite vtičnik EOS VR za Adobe Premier Pro, da uvozite in pretvorite datoteke EOS VR v enem postopku.

Vtičnik za program adobe premiere pro vr

Prednosti SISTEM Canon EOS VR

S Canonovim sistemom EOS VR SYSTEM boste hitreje in učinkoviteje ustvarjali osupljive in profesionalne stereoskopske vsebine 180° VR od začetka do končnega rezultata.

 • TEHNOLOGIJA

  Dve leči, eno tipalo

  Združljivim fotoaparatom z visoko ločljivostjo in nastavkom RF, kot je fotoaparat EOS R5/R5 C2, omogoča snemanje dveh slik v eno tipalo polne velikosti za še hitrejšo, preprostejšo in robustnejšo nastavitev fotoaparata, brez potrebe po poravnavi in sinhronizaciji fotoaparata oz. objektiva. Poleg tega uporaba sistema enega tipala v enem fotoaparatu pomeni, da imata obe sliki enak barvni odziv in karakteristike osvetlitve, prav tako so vse nastavitve fotoaparata privzeto enake, kar pomeni, da je za naknadno obdelavo, pri kateri je treba poskrbeti za ujemanje leve in desne slike, potrebnega manj časa.

 • TEHNOLOGIJA

  Učinkovito upravljanje in pretvarjanje ene datoteke

  Zajemanje slike levega in desnega očesa v eno tipalo omogoča snemanje že poravnanih in sinhroniziranih slik v eno datoteko. To poenostavlja upravljanje datotek za ekvidistančno pretvorbo (za združitev več slikovnih datotek dodatni postopki niso potrebni) in izvoz v različne profesionalne kodeke, pripravljenost na predvajanje ali dodatno urejanje na časovnici NLE.

 • TEHNOLOGIJA

  Sistem fotoaparata EOS

  Fotoaparat EOS, kot je EOS R5 s tipalom 8K, uporabnikom omogoča, da snemajo z s sistemom fotoaparata, ki ga bolje poznamo in je prilagodljivejši; hkrati pa lahko še vedno snemajo Canon Log/Log3, kar zagotavlja slike z visoko ločljivostjo in širokim dinamičnim obsegom za posnetke z večjim končnim občutkom pristnosti in resničnosti.

Povezana programska oprema

Povezani izdelki

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R6 Mark II

  Kombinacija zmogljivosti in kakovosti slike fotoaparata Canon EOS R6 Mark II vam omogoča, da bo vaša ustvarjalnost zacvetela tako v fotografijah ali videoposnetkih kot tudi dogajanju ali portretih.
 • Sistem Cinema EOS

  EOS R5 C

  Posnemite osupljive videoposnetke z ločljivostjo 8K in fotografije z ločljivostjo 45 milijonov slikovnih pik z našim najmanjšim kinematografskim fotoaparatom EOS, ki je pripravljen na vse.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R5

  Ponovno razmislite, kaj veste o brezzrcalnih fotoaparatih. Brezkompromisno delovanje fotoaparata EOS R5 bo revolucionarno spremenilo vašo fotografijo in filmsko ustvarjanje.
 • Objektiv RF VR

  RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

  Zajemajte svet v osupljivi navidezni resničnosti s tem revolucionarnim objektivom iz družine L, ki je zasnovan za brezhibno popotovanje v navidezno resničnost.

POTREBUJETE POMOČ?

Želite izvedeti več o Canonovem sistemu EOS VR?

 1. Za pravokotno projekcijo posnetih slik 180° VR iz združljivega fotoaparata Canon sta potrebna programska oprema EOS VR Utility in vtičnik EOS VR za program Adobe Premiere Pro. Različica 1.2 ali novejša programske opreme EOS VR Utility omogoča pretvorbo podprtih datotek Canon RAW, vključno z 8K RAW LT/60P iz fotoaparata EOS R5 C (združljive oblike zapisa RAW se lahko razlikujejo glede na fotoaparat), poleg tega pa podpira tudi storitev Apple Silicon in pospeševanje GPU. Za pretvorbo videoposnetkov, ki so daljši od 2 minut in zahtevajo Canonov ID, bo morda zahtevana plačljiva naročniška storitev. Zahtevana bo tudi namestitev posebnega "aktivatorja HEVC" za uporabljen fotoaparat.
 2. Za združljivost z navidezno resničnostjo bo morda potrebna posodobitev vdelane programske opreme.

  OPOMBA: TA PROGRAMSKA OPREMA SISTEMA ZA NAVIDEZNO RESNIČNOST SE LAHKO RAZLIKUJE OD TRŽNEGA IZDELKA.