ČLANEK

Zakaj lahko odločitve za strojno opremo podprejo ali izničijo vaša prizadevanja za digitalno transformacijo

Digitalna preobrazba

Digitalna transformacija, ki že predstavlja ključno strateško pobudo, je v času koronavirusa še dodatno pridobila na pomenu. 59 %1 odločevalcev na področju IT-ja navaja, da so premiki, ki jih je povzročila pandemija, pospešili prizadevanja za digitalno transformacijo. "Nova normalnost" ima velik vpliv na to, kakšne bodo v prihodnosti zahteve glede strojne opreme. Če želite poskrbeti, da vaše naložbe ne bodo šle v nič, razmislite, kako se vaša pisarniška tehnologija prilega dolgoročni strategiji digitalne transformacije.

Delo, ki ni vezano na eno lokacijo, spreminja prioritete vlaganja

Medtem ko se statistični podatki razlikujejo, raziskava2 napoveduje, da bo do konca leta 2021 od 25 do 30 % zaposlenih več dni v tednu delalo od doma. Delo na daljavo sicer ni nov pojav, ki ga je prinesla pandemija. Je stabilen trend, ki se v zadnjem desetletju vse bolj uveljavlja. V času, ko mnoge svetovno znane blagovne znamke izkazujejo svojo naklonjenost prilagodljivejšemu hibridnemu pristopu do dela, lahko pričakujemo pospešeno zmanjševanje števila kupcev. Toda realnost je takšna, da se bo vloga pisarn preprosto spremenila. Iz privzetega okolja za vse delovne aktivnosti se bodo pisarne spremenile v izbirni prostor za opravila, ki zahtevajo osebno sodelovanje in uporabo specializiranih virov.

Podjetja in zaposleni se bodo zdaj lahko svobodno vprašali – kaj želim doseči in katera lokacija dela mi to omogoča? Vloga vodje poslovanja in IT-ja bo poskrbeti, da na odločitev nikoli ne bo vplivala tehnologija. Nasprotno, postati mora tihi dejavnik, ki omogoča doseganje ciljev v vsakem delovnem okolju. Za vodje IT-ja to pomeni znatno spremembo. Doslej so namreč podjetja dajala prednost naložbam v tehnologije za uporabo v pisarnah podjetja. Toda če želimo, da bo hibriden način dela deloval, moramo vsa delovna okolja obravnavati enakovredno. Cilj mora biti zagotovitev konsistentne izkušnje dela ne glede na lokacijo.

Digitalna preobrazba

Tehnologija, ki podpira hibridno realnost

V trenutnih razmerah je naložba v pravo tehnologijo ključnega pomena. Osredotočiti se je treba na skrb, da se lahko običajni procesi v podjetju, kot so plačevanje obveznosti in zaposlovanje, še vedno učinkovito izvajajo, kljub temu, da vse več zaposlenih polovico ali celo ves delovnik raje dela na daljavo. Toda ker ekipe zaradi tega ne morejo na enostaven način skupaj uporabljati fizičnih dokumentov, ima pomembno vlogo pri omogočanju dela na daljavo prav digitalizacija. Ko zaposleni fizične dokumente pretvorijo v digitalne podatke, s tem ne le omogočijo dostop do njih sodelavcem, ki delajo od doma, temveč poskrbijo, da bodo lahko tudi sami uporabljali te dokumente, ko se vrnejo domov. S tem omogočijo učinkovito samostojno in skupinsko hibridno delo.

Skoraj polovica (49 %) vodij podjetij vidi digitalizacijo procesov, ki temeljijo na papirnem poslovanju, kot zelo pomembno za transformacijo poslovanja3. Toda kljub poudarku na transformaciji 65 % odločevalcev s področja IT-ja verjame, da bo do leta 2025 papir še vedno imel pomembno vlogo v delovnih okoljih4. Ne glede na razvoj digitalne tehnologije se napovedi o dolgo pričakovanih pisarnah brez papirja še niso uresničile. Pravzaprav celo v tako ekstremnih razmerah, kot vladajo v času pandemije, in v katerih se je digitalizacija povečala, podjetja pogosto še vedno ne morejo papirnih potekov dela 100 % nadomestiti z digitalnimi5. Realnost je takšna, da večina podjetij na določeni točki običajnih potekov dela še vedno potrebuje fizične dokumente – najsi bo to zato, ker se začnejo v papirni obliki ali pa z njo končajo.

Kaj to pomeni za naložbe? Pomeni, da bodo morali – vsaj v prihodnosti, ki jo lahko pričakujemo – vodje IT-ja vlagati v tehnologijo, ki podpira učinkovite hibridne načine dela.

Izberite pravo strojno opremo

Ob tem je za ustvarjanje ekosistema tehnologij, ki podpira hibridno delo, ključen nakup prave strojne opreme. Čeprav je lahko mikavno sprejemati odločitve za naložbe na podlagi preteklih nakupnih odločitev ali na temelju zniževanja stroškov, je današnji svet že v osnovi drugačen od sveta, kakršnega smo poznali pred 12 meseci. Današnja strojna oprema za tiskanje in skeniranje mora delovati kot središče za hibridne poteke dela. Ključno vodilo pri odločanju o nakupih morajo tako biti možnosti povezovanja ter funkcije digitalizacije.

Canonova ponudba naprav je bila posebej zasnovana z mislijo na učinkovito hibridno delo. Naše pametne večfunkcijske naprave vključujejo najnovejšo tehnologijo za zajemanje in obdelavo dokumentov, napredno povezljivost z razširjenimi oblačnimi shrambami ter omogočajo učinkovit potek dela.

Večfunkcijske naprave – kot na primer novo predstavljena družina imageRUNNER ADVANCE DX C5800 – ne nudijo le vrhunskih možnosti tiskanja, temveč tudi inteligentno tehnologijo skeniranja, ki podpira digitalno transformacijo. Zaposleni lahko na enostaven način pretvorijo tiskane dokumente v digitalne podatke, ki se nato prenesejo neposredno v oblačne rešitve, kot sta OneDrive in Dropbox ali v sisteme za potek dela, kot je SAP Concur. Ta izboljšana povezljivost poskrbi, da so podatki na voljo sodelavcem ne glede na to, kje se nahajajo, kar zagotavlja podporo učinkovitejšemu delu s katere koli lokacije.

Gledano z vidika vodje IT-ja je leto 2020 najbrž močno vplivalo na vašo IT-strategijo in naložbene prioritete. Medtem ko je kratkoročna prioriteta zagotoviti, da zadeve delujejo, pa bi morala podjetja na povsem praktičen način razmisliti tudi o dolgoročnem hibridnem delu. Kako bodo poteki dela učinkovito delovali na različnih lokacijah? Katere elemente teh procesov je mogoče zlahka digitalizirati? In kje je tiskanje še vedno ključnega pomena? Za podporo neprekinjenemu delu – tudi s prehajanjem med tiskanimi in digitalnimi gradivi – bi morali vodje IT-ja razmišljati o naložbah v novo generacijo večfunkcijskih naprav, ki poleg vsakodnevnega tiskanja skrbijo tudi za povezovanje in digitalizacijo ter prinašajo funkcije za omogočanje poteka dela, kot jih lahko ponudijo le današnje sodobne večfunkcijske naprave.

Odkrijte, kako lahko naše najnovejše večfunkcijske naprave odgovorijo na vaše želje po digitalni transformaciji

 1. https://www.idg.com/tools-for-marketers/cio-pandemic-business-impact-survey-2020/
 2. https://globalworkplaceanalytics.com/work-at-home-after-covid-19-our-forecast
 3. Poročilo Quocirca Print 2025
 4. Poročilo Quocirca Print 2025
 5. IDC-jeva raziskava European Hardcopy, april 2020

Povezani izdelki in rešitve

Raziščite podrobneje

 • Članek

  Za visoko kakovost brez kompromisov

  Pomaga vam navdušiti stranke, ne da bi za to porabili veliko denarja.

  20 Jan 2021

 • ČLANEK

  Naj bodo mediji za tiskanje vaš skriti adut

  Kakovostni tiskani mediji so vaš skrivni adut za privabljanje kupcev v času nove normalnosti.

  20 Jan 2021

 • ČLANEK

  Povečajte svojo poslovno produktivnost s Canonom

  V podjetju Canon poznamo izzive, s katerimi se danes srečujejo podjetja. Zato smo tukaj, da vam ponudimo izdelke za tiskanje, ki lahko vašemu podjetju pomagajo povečati produktivnost.

  19 Jan 2021

 • ČLANEK

  Digitalna transformacija hibridnega delovnega mesta s tiskanjem

  Transformacija tiskanja za izpolnitev potreb hibridnega delovnega mesta.

  20 Jan 2021

 • Niste prepričani, katere izdelke potrebujete za svoje podjetje?