ROKOVANJE IN POVEZLJIVOST

Zasnoval Canon, za vas

Nastavljanje fotoaparata Canon EOS R6 za posnetek

Če ste že kdaj uporabljali fotoaparat EOS, se boste ob zasnovi fotoaparata EOS R6 že od prvega trenutka počutili neverjetno domače. In če niste? Prepričani smo, da boste radi odkrivali, kako se gumbi nahajajo naravnost pod vašimi prsti in kako se zaradi naprednega elektronskega iskala zdi, kot da ni ničesar med vami in subjektom.

Wanda Martin gleda skozi objektiv na fotoaparatu Canon EOS R6

® Teatro Massimo.

Elektronsko iskalo visoke ločljivosti

Elektronsko iskalo s 3,69 milijona slikovnih pik v fotoaparatu EOS R6 prinaša tako jasen pogled, da boste prepričani, da še vedno uporabljate zrcalnorefleksni fotoaparat. Osveževanje s 120 sličicami na sekundo in 100-odstotna pokritost vas bosta popeljala v popolno izkušnjo fotografiranja, obenem pa boste lahko natančno videli, kakšna bo osvetlitev posnete fotografije. Zaslon lahko tudi zavrtite in pospravite tako, da gleda proti ohišju fotoaparata, kar mu nudi dodatno zaščito.

Elektronsko iskalo dopolnjuje 3-palčni zaslon na dotik Vari-Angle z ločljivostjo 1,62 milijona slikovnih pik. Ta se odpira navzven in ga lahko zavrtite za 270˚, kar vam omogoča ustvarjalne kote fotografiranja in snemanja. Z dotiki, potegi in razmiki prstov lahko fotografirate, brskate po fotografijah in dostopate do možnosti v sistemu menijev. Dvojni dotik zaslona menija z dvema prstoma pa začasno poveča besedilo za lažje branje.

Bližnji pogled fotoaparata Canon EOS R6
Canon EOS R6 z objektivom v rokah

Intuitivno, ergonomsko upravljanje

Gumbi, kolesca in ostali elementi za upravljanje se med držanjem fotoaparata EOS R6 instinktivno nahajajo pod vašimi prsti. Tako lahko enostavno prilagajate nastavitve, ne da bi morali fotoaparat umakniti stran od očesa.

Kolesce za upravljanje na hrbtni strani, ki se nahaja natanko pod palcem, dopolnjuje glavno kolesce za upravljanje, ki ga zlahka najdete s kazalcem. Tukaj je še večji vrtljivi gumb na hrbtni strani za krmarjenje med pregledovanjem fotografij, na objektivih RF pa se nahaja obroč za upravljanje z objektivom, katerega delovanje lahko programirate. Držalo fotoaparata je bilo zasnovano z mislijo na udobje ob daljšem fotografiranju.

Za preklapljanje med načini fotografiranja skrbi namensko kolesce za izbiro načina, medtem ko lahko sprednjemu in zadnjemu kolescu dodelite upravljanje z zaslonko in hitrostjo zaklopa na način, ki najbolj ustreza vašemu načinu dela. Območja ostrenja lahko po zaslonu premikate z namensko krmilno paličico ali prek vmesnika zaslona na dotik.

Skeletni pogled zadnjega in sprednjega dela fotoaparata

Ohišje fotoaparata EOS R6 je izdelano iz magnezijeve zlitine, kar vliva dodatno zaupanje. Poleg tega je odporno na prah in vlago, zato lahko samozavestno fotografirate tudi, ko se razmere poslabšajo.

Mehanizem zaklopa je dodelan tako, da ustvarja mehkejši, a kljub temu fotografovim ušesom znan zvok – vse z namenom manjše verjetnosti, da bi vaš subjekt zaznal zvok fotografiranja. Zaklop je optimiran za visoke hitrosti fotografiranja in preizkušen za 300.000 proženj. Nastavite ga lahko, da med menjavo objektivov in izklopom fotoaparata ostane odprt ali zaprt, s čimer lahko izbirate med ščitenjem tipala in stalno pripravljenostjo na akcijo.

"Vrtljivi zaslon omogoča hitro in preprosto fotografiranje z druge perspektive."

Prilagodljivost z dvema režama za pomnilniške kartice

Na voljo sta dve reži za pomnilniške kartice SD, ki sta združljivi z najnovejšo tehnologijo UHS-II za hitro zapisovanje podatkov in visoke hitrosti prenosa. Fotoaparat lahko nastavite, da shranjuje datoteke JPEG in RAW na različni kartici ali pa za dodatno brezskrbnost izberete možnost varnostnega kopiranja. Fotoaparat EOS R6 lahko nastavite tudi tako, da fotografije shranjuje na eno, videoposnetke pa na drugo kartico, kar vam pomaga ohranjati organiziranost skozi celoten ustvarjalni proces.

Dve reži za pomnilniške kartice na fotoaparatu EOS R6

Moč za fotografiranje

Fotoaparat EOS R6 uporablja povsem novo litij-ionsko baterijo z večjo kapaciteto, ki z enim polnjenjem omogoča več posnetkov kot baterija LP-E6N. Nova baterija LP-E6NH je za nazaj združljiva s starejšimi fotoaparati EOS, poleg tega je mogoče v fotoaparatih EOS R6 uporabljati tudi starejši bateriji LP-E6N in LP-E6.*

Polnjenje prek USB-ja je na voljo prek Canonovega uradnega napajalnega adapterja PD-E1. Kadar potrebujete dodatno energijo, pa lahko uporabite tudi PD-združljive polnilnike in hranilnike energije. Kot dodatna oprema je na voljo baterijsko držalo BG-R10, ki omogoča istočasno uporabo dveh baterij za daljšo avtonomijo. Obenem prinaša podvojene gumbe za upravljanje za dodatno udobje pri fotografiranju v navpičnem položaju.


*Hitrost fotografiranja in število posnetkov z enim polnjenjem se lahko z uporabo starejših baterij LP-E6N zmanjšata

Dve reži za pomnilniške kartice na fotoaparatu EOS R6
Gledanje posnetka, narejenega s fotoaparatom Canon EOS R6 na pametnem telefonu s fotoaparatom v ozadju

® Teatro Massimo.

Več povezanosti kot kdajkoli

Fotoaparat EOS R6 ima vgrajeno povezljivost Wi-Fi in vedno vklopljen nizkoenergijski Bluetooth, ki ohranja stalno povezavo z združljivimi pametnimi napravami. Za izbiro in brskanje po fotografijah na pomnilniških karticah SD v fotoaparatu ter njihovo deljenje prek spleta enostavno zaženite aplikacijo Canon Camera Connect na združljivem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. Fotoaparat se bo v hipu povezal prek Wi-Fi-ja in vam omogočil prenos želenih fotografij. Slednjim lahko po želji dodate tudi lokacijske podatke GPS. Omogočeno je tudi fotografiranje na daljavo prek pametne naprave, medtem ko lahko v fotoaparatu EOS R6 izberete nastavitev samodejnega prenosa slik. To pomeni, da se slednje takoj, ko so posnete, samodejno prenesejo na povezano napravo.

Povezljivost Wi-Fi omogoča tudi oddaljeno upravljanje fotoaparata s programsko opremo EOS Utility, kar prinaša fotografiranje v načinu ogleda v živo, oddaljeno brskanje ter oddaljeno upravljanje s fotoaparatom. Vse to vam nudi možnosti fotografiranja z razdalje in v studiu ter fotografiranje pod težko dosegljivimi koti. Tistim, ki si želijo ultimativnega upravljanja s fotoaparatom, je na voljo komplet za razvoj programske opreme, ki ga lahko prenesejo s spleta in z njim ustvarijo programsko opremo za uporabo s fotoaparatom EOS za poslovne ali ljubiteljske namene. Za več podrobnosti obiščite spletno mesto https://developers.canon-europe.com/s/

Fotografiranje baletnega nastopa v zaprtem/domačem okolju, prenosni računalnik, brezžično povezan s fotoaparatom, prikazuje ta posnetek

Brezžično fotografiranje skupaj s fotoaparatom EOS R6

Pošljite slike v oblak neposredno iz fotoaparata

Canonova nova fotografska storitev v oblaku image.canon omogoča uporabnikom, da na spletu za 30 dni shranijo svoje originalne fotografije, vključno z datotekami RAW. Slikovne datoteke lahko nato premaknejo v uporabniku dodeljeno shrambo velikosti 10 GB ali v Google Drive, Adobe Creative Cloud* ali lokalno nepovezano shrambo.

EOS R6 omogoča samodejno nalaganje fotografij v oblak image.canon, kjer bodo pripravljene in čakale na sinhronizacijo z osebnim računalnikom ali Macom, ko se vrnete domov. Ocene, ki jih fotografijam dodelite z gumbom RATE v fotoaparatu, se ob tem ohranijo, kar pomeni, da lahko takoj najdete svoje priljubljene fotografije.

Canon EOS R6 poleg skodelice za čaj

Vgrajen FTP

Profesionalnim fotografom, ki morajo hitro in varno dostaviti fotografije naročnikom neposredno z lokacije, EOS R6 nudi vgrajena odjemalca FTP in FTPS, ki delujeta prek povezave Wi-Fi 2,4 Ghz, vgrajene v fotoaparat. Nastavitve povezav FTP je moč opraviti v samem fotoaparatu, ob tem pa je mogoče shraniti nastavitve za do 9 povezav FTP in jih kasneje v hipu priklicati.

Če že v samem fotoaparatu dodelite fotografijam ocene z gumbom RATE, se ti metapodatki prenesejo skupaj s slikovnimi datotekami – kar so neprecenljive informacije za urednike in zaposlene v agencijah.

Povezani članki

Preberite si članke, da odkrijete, kako se Canonov fotoaparat EOS R6 odreže na številnih področjih.

 • HIBRID ZA VIDEOPOSNETKE

  En fotoaparat za fotografije in videoposnetke

  EOS R6 poleg fotografij vrhunske kakovosti ustvarja tudi izjemne videoposnetke.

 • KAKOVOST SLIKE IN STABILIZACIJA

  Odlična kakovost slike v ne tako odličnih razmerah

  V središču fotoaparata EOS R6 boste našli tehnologije, ki si jih deli z najzmogljivejšim fotoaparatom EOS-1D X Mark III.

 • SAMODEJNO OSTRENJE

  Izostrite na najpomembnejše

  Z naprednim samodejnim ostrenjem Dual Pixel CMOS AF II fotoaparat EOS R6 prepozna in sledi premikajočim se subjektom kot noben brezzrcalni fotoaparat doslej.

 • HITROST

  EOS R6 – tiho, neprekinjeno fotografiranje

  S fotoaparatom EOS R6 fotografirajte neprekinjeno z neslišnim zaklopom s hitrostjo 20 sličic na sekundo.