Kakovost slike

Odlična kakovost slike v ne tako odličnih razmerah

V središču fotoaparata EOS R6 boste našli tehnologije, ki si jih deli z najzmogljivejšim fotoaparatom EOS-1D X Mark III. Tipalo CMOS z ločljivostjo 20,1 milijona slikovnih pik in procesor DIGIC X s skupnim delovanjem prinašata izjemno kakovost slike. Velike slikovne pike senzorja nudijo idealno ravnovesje ločljivosti, zmogljivosti v šibki svetlobi in dinamičnega razpona – za izvrstne fotografije. Ne glede na to, ali fotografirate portrete, pokrajino, prizore divjine ali popotniške utrinke, bo fotoaparat EOS R6 ustvaril opazno boljše slike.

Digitalni šum ostaja na nizki ravni skozi celoten normalni razpon občutljivosti ISO vse do najvišje vrednosti ISO 102.400 (z možnostjo razširitve do ISO 204.800). S tem vam pomaga zajeti izjemne slike celo takrat, ko je svetloba zelo šibka. Širok dinamični obseg pa vam pomaga ohraniti podrobnosti v najsvetlejših in najtemnejših delih prizora, kadar fotografirate v visoko kontrastnih razmerah.

Zajem odtenkov kože s fotoaparatom EOS R6 v šibki svetlobi

Odtenki kože se celo v šibki svetlobi zajamejo z bogatimi podrobnostmi in subtilnimi barvami.

© Wanda Martin / Canonov ambasador

Dekle v elegantni baletni pozi v šibko osvetljenem prostoru

Fotoaparat EOS R6 zajame neverjetne podrobnosti tako osvetljenih kot tudi senčnih predelov. Zahvala za to gre visokemu dinamičnemu obsegu slikovnega tipala.

© Javler Cortes / Canonov ambasador

Zmogljiva stabilizacija slike za nove način fotografiranja

Canonov fotoaparat EOS R6 ima vgrajeni 5-osni stabilizator slike, ki nudi zaščito pred tresljaji, ko fotografirate s katerim koli objektivom. Tipalo omogoča popravek nagiba v smeri navpične, prečne in vzdolžne osi, da imajo vsi objektivi EF in RF koristi od te novega 5-osnega popravka za filmske ustvarjalce in fotografe. Če je nameščen združljiv objektiv RF1 z stabilizatorjem slike, se sistem fotoaparata in sistema za stabilizacijo objektiva združujeta, saj kompenzira skupno gibanje prečnega odklona in ustvarja inteligenten sistem za stabilizacijo slike, ki zagotavlja nove ravni zmogljivosti slike.

Nastavek RF ima širok premer, ki omogoča, da se tipalo v fotoaparatu EOS R6 pomakne naprej znotraj slikovnega kroga, ki ga proizvaja objektiv. Zato lahko določeni objektivi brez optičnega stabilizatorja slike izkoristijo do 8-stopenjski sistem.

Pri uporabi objektivov RF s stabilizatorjem slike1 stabilizator slike v ohišju v realnem času komunicira s hitrim nastavkom, da sodeluje in učinkovit odpravi tresenje fotoaparata, vključno z dihanjem, hojo ali držanjem fotoaparata. Popravek za nizkofrekvenčno in visokofrekvenčno gibanje omogoča nove ravni stabilnosti in lahko ustvari do neverjetno 8-stopenjsko prednost2.

Fotografiranje baletnih plesnih gibov z zmogljivim stabilizatorjem slike v fotoaparatu EOS R6

Ta posnetek s 4-sekundno osvetlitvijo je bil narejen iz roke ter prikazuje skupno delovanje stabilizacije slike v fotoaparatu in stabilizacije slike v objektivu RF 15-35mm f2.8L IS USM.

© Wanda Martin / Canonov ambasador

Slikovne datoteke naslednje generacije

S fotoaparatom Canon EOS R6 lahko zdaj poleg datotek JPEG in CR3 RAW fotografije shranjujete tudi v visoko učinkovitem slikovnem formatu HEIF (High Efficiency Image Format). Datoteke HEIF prinašajo boljšo kakovost kot datoteke JPEG, pri čemer so približno enako velike in imajo manj artefaktov. Ta oblika zapisa, ki je pripravljena na prihodnost, omogoča 10-bitne barve za večji dinamični obseg ter zajem slik HDR PQ.

Združljivost datotek HEIF ob tem ves čas raste. Urejate jih lahko z dobro znanimi programi za urejanje slik na vašem osebnem računalniku ali Macu, in to na enak način, kot datoteke JPEG. Poleg tega lahko datoteke HEIF procesirate tudi v fotoaparatu, da dobite standardne datoteke JPEG, ki se nato enako zapišejo na pomnilniško kartico SD.

pogled z višine, posnet s fotoaparatom EOS R6

Procesiranje slike, ki vam daje prednost

Slikovni procesor DIGIC X v fotoaparatu EOS R6 igra ključno vlogo pri zagotavljanju izjemne hitrosti in kakovosti slike. To omogoča fotografom, da med fotografiranjem ali kasneje izvajajo napredno procesiranje slike v samem fotoaparatu.

Izostrite na najpomembnejše

Z naprednim samodejnim ostrenjem Dual Pixel CMOS AF II fotoaparat EOS R6 prepozna in sledi premikajočim se subjektom kot noben brezzrcalni fotoaparat doslej.

"Zmogljivost fotoaparata pri šibki svetlobi me je resnično navdušila, saj je barvni prikaz izjemen. Barve so mi zelo pomembne."

Nastavitev jasnosti

Slikovnim slogom in možnosti procesiranja datotek RAW v samem fotoaparatu je dodana tudi možnost nastavljanja jasnosti. Z njo lahko nastavljate mikro kontrast na fotografijah in videoposnetkih ter izboljšate (ali zmehčate) teksturo in ostrino robov. Jasnost lahko nastavljate v ±4 korakih. Nastavitev je še posebej učinkovita pri poudarjanju podrobnosti na fotografijah pokrajine ter pri portretih, kjer lahko z nastavitvijo jasnosti poudarite ali zakrijete nekatere lastnosti obraza, kot so gube.

Digitalni optimizator objektiva

V fotoaparat vgrajena tehnologija digitalnega optimizatorja objektiva (DLO) pomaga iz objektiva iztisniti kar največ, saj odstrani učinke naravnih optičnih pojavov, kot so barvne obrobe, odbleski in celo komaj zaznaven učinek mehčanja, ki ga ustvarja nizkopasovni filter fotoaparata. Rezultati so spektakularno dobri. Dosežete jih lahko v samem fotoaparatu (med fotografiranjem ali kasneje) ali v postprodukciji s programsko opremo Digital Photo Professional. Na voljo sta dve ravni digitalnega optimizatorja objektiva: standardna in visoka.

Zamišljen par, posnet s fotoaparatom EOS R6

Razširjen dinamični obseg

Izboljšani tehnologiji optimizatorja samodejne osvetlitve (ALO) in prioritete svetlih odtenkov Highlight Tone Priority+ omogočata fotografom, da zajamejo datoteke JPEG in HEIF z razširjenim dinamičnim obsegom. S tem se odlično ohranijo podrobnosti v močno osvetljenih in senčnih predelih brez dodatne obdelave slik izven fotoaparata. Pri fotografiranju portretov lahko obraze enostavno posvetlite v samem fotoaparatu in dosežete odlične rezultate.

Povezani članki

Preberite si članke, da odkrijete, kako se Canonov fotoaparat EOS R6 odreže na številnih področjih.

 • SAMODEJNO OSTRENJE

  Izostrite na najpomembnejše

  Z naprednim samodejnim ostrenjem Dual Pixel CMOS AF II fotoaparat EOS R6 prepozna in sledi premikajočim se subjektom kot noben brezzrcalni fotoaparat doslej.

 • HIBRID ZA VIDEOPOSNETKE

  En fotoaparat za fotografije in videoposnetke

  EOS R6 poleg fotografij vrhunske kakovosti ustvarja tudi izjemne videoposnetke.

 • HITROST

  EOS R6 – tiho, neprekinjeno fotografiranje

  S fotoaparatom EOS R6 fotografirajte neprekinjeno z neslišnim zaklopom s hitrostjo 20 sličic na sekundo.

 • UPORABA IN POVEZLJIVOST

  Zasnoval Canon, za vas

  Zasnova fotoaparata EOS R6 vam bo domača že od prvega trenutka.

  1. Razen RF 800MM F11 IS STM / RF 600MM F11 IS STM
  2. 8 stopenj osvetlitve, ki temeljijo na standardu CIPA z objektivom RF 24-105mm F4 L IS USM pri goriščni razdalji 105 mm