Hibrid za videoposnetke

Sanje vsakega ustvarjalca vsebin. En fotoaparat za fotografije in videoposnetke

Javier Cortes fotografira baletno vajo v gledališču s fotoaparatom Canon EOS R6

Javier Cortes med fotografiranjem baletne vaje v gledališču Teatro Massimo na Siciliji. ® Teatro Massimo.

EOS R6 poleg fotografij vrhunske kakovosti ustvarja tudi izjemne videoposnetke. Snemajte v ločljivostih do 4K/60p ali z do 120 sličicami na sekundo, kadar snemate v polni visoki ločljivosti – vedno s samodejnim ostrenjem Dual Pixel CMOS AF, ki nudi neprekinjeno samodejno ostrenje s sledenjem. Izkoristite napredne tehnologije fotoaparata, da zajamete razširjen dinamični obseg in čudovite barve.

Roki, ki držita fotoaparat Canon EOS R6 v naravnem okolju

Fotografirajte iz roke in izkoristite vse možnosti zmogljive kombinirane stabilizacije slike (v objektivu in v fotoaparatu), ki jo nudi fotoaparat EOS R6.

Snemanje baletne predstave v odprtem naravnem okolju, obkroženem s stebri

Snemajte video 4K 60p, da zajamete eleganco in tekoče gibanje baletne predstave z izjemnimi podrobnostmi in naravnimi barvami.

Fotograf s fotoaparatom Canon EOS R6 iz nizke perspektive fotografira ali snema plesni nastop.

Zaslon Vari-Angle pomaga kadrirati posnetek, kadar fotografirate ali snemate iz nizke perspektive, da bi dosegli dramatičen učinek. ® Teatro Massimo.

Ustvarite videz in občutek, kot si ga želite

Fotoaparat EOS R6 lahko zajame videoposnetke v različnih ločljivostih in z različnim številom sličic na sekundo. Odvisno od videza in občutka, ki ga želite doseči.

Filmski ustvarjalci lahko z ločljivostjo 4K UHD zajamejo vrhunsko sliko, jasno in polno podrobnosti, ter izbirajo med različnimi možnostmi števila sličic na sekundo:
• 23,98p za kinematografski videz in občutek
• 25p in 30p za običajno reprodukcijo
• 50p in 60p za reprodukcijo gladkega, tekočega gibanja dinamičnih subjektov ali za ustvarjanje učinkov počasnih posnetkov s polovično hitrostjo

Pri snemanju v polni visoki ločljivosti sta na voljo še dodatni možnosti:
• 100p in 120p za še bolj gladko, tekočo reprodukcijo hitro premikajočih se subjektov ali za ustvarjanje učinkov ekstremno počasnih posnetkov s četrtino običajne hitrosti.*

Poleg običajnega intervalnega časovnika za fotografiranje EOS R6 podpira tudi zajem videoposnetkov s časovnim zamikom v ločljivosti 4K in polni visoki ločljivosti. To snemalcem omogoča, da zajamejo počasne spremembe v prizoru in jih prikažejo z mnogo višjo hitrostjo od običajne, kar ustvari zanimiv kontrast v primerjavi z običajnimi in počasnimi posnetki.

* Pri snemanju v polni visoki ločljivosti 100/120p se zvok ne posname

Javier s fotoaparatom Canon EOS R6 snema baletno prestavo v gledališču

Javier snema baletno predstavo in prikazuje izjemne možnosti filmskega ustvarjanja s fotoaparatom EOS R6 ter stabilizacijo slike za 8 stopenj osvetlitve. ® Teatro Massimo.

Profesionalna raven kakovosti slike

Fotoaparat EOS R6 omogoča snemanje z nastavitvijo Canon Log 1, ki ohranja podrobnosti v zelo svetlih predelih in sencah, kadar snemate v razmerah z visokimi kontrasti. Posnetkom, napravljenim z nastavitvijo Canon Log 1, je kasneje v videomontaži enostavno spreminjati barvni videz. To pomeni, da jim lahko enostavno dodate specifičen videz ali barvni profil ali jih barvno uskladite s posnetki iz drugih kamer, ki uporabljajo enako obliko zapisa.

Poleg običajnega kodeka H.264, fotoaparat EOS R6 zdaj podpira tudi kodek H.265. To omogoča 10-bitno snemanje 4 : 2 : 2 za izjemno kakovost slike, ki se lahko zapisuje bodisi notranje na pomnilniške kartice SD, bodisi na zunanjo snemalno napravo, povezano na izhod micro HDMI.

Upravljanje dinamičnega obsega

Ko s fotoaparatom EOS R6 snemate v razmerah z visokimi kontrasti, filmski način HDR izmenično zajema podosvetljene in ustrezno osvetljene sličice ter jih nato združi v eno samo sličico, ki samodejno ohranja podrobnosti v močno osvetljenih predelih. A to še ni vse.

EOS R6 zdaj podpira tudi zajem HDR PQ tako za videoposnetke kot za fotografije. Ta način visokega dinamičnega razpona uporablja perceptualni kvantizator in na združljivih zaslonih HDR ustvarja posnetke izjemnega videza.

Fotoaparat zapisuje posnetke HDR PQ v obliki zapisa, ki ustreza HDR-specifikaciji BT.2100 (PQ), in s stiskanjem H.265, kar pomeni, da jih lahko urejate z združljivo programsko opremo.

Balerina v položaju v odprtem prostoru s stebri

"Canonov fotoaparat EOS R6 mi omogoča, da izpopolnim svoje snemalne sposobnosti."

Samodejno ostrenje Dual Pixel CMOS AF II

Posodobljeni sistem samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS AF II omogoča gladko, tekoče in zanesljivo ostrenje v vseh načinih snemanja. Ponaša se tudi z zaznavanjem obraza in oči in pokriva 100 odstotkov slike,* s čimer je idealen za snemanje v hitrem ritmu. Sistem lahko prepozna tudi mačke, pse in ptice ter jim zlahka sledi po sliki in prilagaja ostrenje tako, da ostajajo izostreni.

Enostavno je tudi ustvariti prehode v slogu 'pull-focus', ki premaknejo območje izostritve z enega na drug predel slike, s tem pa tudi pozornost občinstva. To je učinek spretnih profesionalcev in fotoaparat EOS R6 olajša način, kako ga doseči. Enostavno tapnite na zaslon, občutljiv na dotik (ali na zaslon povezane pametne naprave) in fotoaparat bo gladko in tekoče premaknil mesto izostritve – s hitrostjo, ki ste jo določili v meniju.

* Samo z združljivimi objektivi. Pri nekaterih prizorih in v nekaterih razmerah morda ne bo mogoče premakniti okvirja za samodejno ostrenje na rob zaslona.

Fotoaparat EOS R6 ima vgrajeno možnost prikaza 'zebre' – črtastih vzorcev, ki se prikažejo na zaslonu in opozorijo, če se objekt ali predel približuje določeni ravni svetlosti in s tem možni preosvetljenosti. Prek možnosti v glavnem meniju jih lahko nastavite, da se sprožijo ob različnih ravneh svetlosti.

Balerina v položaju v odprtem prostoru s stebri

Izostrite na najpomembnejše

Z naprednim samodejnim ostrenjem Dual Pixel CMOS AF II fotoaparat EOS R6 prepozna in sledi premikajočim se predmetom kot noben brezzrcalni fotoaparat doslej.
Ročni fotoaparat Canon EOS R6

® Teatro Massimo.

Orodja za pomoč pri ostrenju
Tudi ko ostrite ročno, vam EOS R6 nudi številna orodja, ki vam pomagajo doseči pravo ostrino in rezultate, kot si jih želite.

Poudarjanje ostrenja
Robovi izostrenih predelov so poudarjeni z barvo po vaši izbiri.
Povečava za ostrenje
S povečavo slike, najprej za 5x in nato za 10x, boste lahko bolje videli sliko in ocenili, ali je izostrena.
Pomoč samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS AF
Tehnologija samodejnega ostrenja Dual Pixel CMOS AF, prvič predstavljena v filmski kameri EOS C300 Mark II, z algoritmi Dual Pixel izmeri razdaljo do subjekta in prikaže indikator, ki označuje, ali je subjekt izostren ali ne.

Časi fotografiranja

Fotoaparat EOS R6 v svojem kompaktnem ohišju ponuja zmogljivo snemanje videoposnetkov in zajemanje fotografij. Uporaba najvišje hitrosti zajemanja sličic, najvišje ločljivosti in zmogljivega samodejnega ostrenja povzroči segrevanje fotoaparata. Povprečni časi fotografiranja pri razpoložljivih ločljivostih in hitrostih zajemanja od hladnega zagona fotoaparata pri temperaturi 23 °C/73 °F so navedeni spodaj.

4K 60P
- 94 % širine tipala: 30 minut
- Tipalo za obrezovanje APS-C (prevzorčena ločljivost 5.1K): 35 minut *1

4K 30P
- 94 % širine tipala: čas fotografiranja ni omejen s toploto
- Tipalo za obrezovanje APS-C (prevzorčena ločljivost 5.1K): 40 minut *1
*1 Čas snemanja je omejen na 29 minut in 59 sekund. Označuje čas, ko se snemanje lahko takoj nadaljuje.

Če fotoaparat doseže zgornjo mejno vrednost temperature, je priporočljivo, da ga izklopite, da se toplota lahko porazdeli.
Povprečni časi obnovitve delovanja fotoaparata v okolju s temperaturo 23 °C/73 °F so prikazani spodaj, vendar nanje vplivajo različni dejavniki, kot so temperatura okolja, neprekinjeno delovanje fotoaparata in izbrana ločljivost snemanja. Kdaj bo poln čas snemanja na voljo, je odvisno od temperature okolja.

4K 60P
- 10 minut ohlajanja omogoča približno 5 minut snemanja

"SNEMANJE FILMOV TE POPELJE NA POPOTOVANJE"

Torba z opremo Javierja Cortesa

Oprema za profesionalno snemanje filmov.

Javier Cortes drži fotoaparat Canon EOS R6

Fotoaparati

EOS R6

Kar koli fotografirate, kakor koli fotografirate – fotoaparat EOS R6 vam omogoča, da ste ustvarjalni kot še nikoli doslej.

Več informacij

Objektivi

Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

Ta objektiv, ki je eden od Canonove trojice osnovnih profesionalnih objektivov s povečavo RF, se ponaša s hitro zaslonko in stabilizacijo slike ter motorjem Nano USM za tiho ostrenje.

Več informacij

Objektivi

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

Canonov najhitrejši izjemno širok objektiv s povečavo se ponaša z motorjem Nano USM, 5-stopenjsko stabilizacijo slike, 3 asferičnimi elementi in 2 elementoma z zelo nizko razpršitvijo za osupljivo ostrino. Wanda pravi, da ji pomaga ustvariti "prelepe in neverjetno jasne fotografije".

Več informacij

Canon RF 50mm F1.2L USM

Objektiv, ki postavlja nove standarde v zmogljivosti fotoaparatov, zagotavlja izjemno ostrino, dodaten kreativni nadzor in osupljivo delovanje pri šibki svetlobi.

Več informacij

Povezani članki

Preberite si članke, da odkrijete, kako se Canonov fotoaparat EOS R6 odreže na številnih področjih.

 • UPORABA IN POVEZLJIVOST

  Zasnoval Canon, za vas

  Zasnova fotoaparata EOS R6 vam bo domača že od prvega trenutka.

 • HITROST

  EOS R6 – tiho, neprekinjeno fotografiranje

  S fotoaparatom EOS R6 fotografirajte neprekinjeno z neslišnim zaklopom s hitrostjo 20 sličic na sekundo.

 • SAMODEJNO OSTRENJE

  Izostrite na najpomembnejše

  Z naprednim samodejnim ostrenjem Dual Pixel CMOS AF II fotoaparat EOS R6 prepozna in sledi premikajočim se subjektom kot noben brezzrcalni fotoaparat doslej.

 • KAKOVOST SLIKE IN STABILIZACIJA

  Odlična kakovost slike v ne tako odličnih razmerah

  V središču fotoaparata EOS R6 boste našli tehnologije, ki si jih deli z najzmogljivejšim fotoaparatom EOS-1D X Mark III.