SNEMANJE VLOGA

Predstavljamo Canon PowerShot V10, preprost fotoaparat za snemanje spletnih vlogov v ločljivosti 4K

To je najboljši fotoaparat za začetnike za snemanje spletnih vlogov. Oglejte si, kako vam lahko Canonov preprosti fotoaparat za snemanje spletnih vlogov v ločljivosti 4K pomaga začeti snemati spletne vloge in jih pretakati.
Fotoaparat Canon PowerShot V10 stoji na kuhinjskem pultu z desko za rezanje v ozadju in roko snemalca, ki počiva na pultu pred njo.

Če želite svojo strast deliti s svetom, potrebujete preprosto rešitev za snemanje spletnih vlogov. Če ste se pri pripovedovanju doslej zanašali na pametne telefone, se seznanite s fotoaparatom PowerShot V10: lahko in vsestransko rešitvijo za snemanje spletnih vlogov, ki vam bo omogočila hitrejši in preprostejši potek dela.

Fotoaparat PowerShot V10 je bil zasnovan posebej za vse, ki želijo imeti namenski fotoaparat za snemanje spletnih vlogov, ki omogoča enostavnejše upravljanje in hitro ter preprosto uporabo, ne glede na to, ali želijo s svetom deliti svoj oddih v mestu ali dokumentirati svoje hobije.

Kuhar položi lončeno posodo s hrano na podlogo pred fotoaparatom Canon PowerShot V10, ki stoji na vgrajenem stativu in je nagnjen k hrani.

Kompakten fotoaparat PowerShot V10 je izjemno preprost za uporabo – tudi če ste popoln začetnik pri snemanju spletnih vlogov, ga lahko postavite na vgrajen stativ, nagnete preklopni zaslon, da se vidite, nato pa nastavite vse samodejne nastavitve in tapnete gumb za snemanje, ko ste pripravljeni.

Zasnova in funkcije fotoaparata PowerShot V10

S samo 211 g je za skoraj polovico lažji od kompaktnega fotoaparata PowerShot G7 X Mark III, s čimer je PowerShot V10 Canonov najmanjši fotoaparat za snemanje spletnih vlogov, kar pomeni, da ga lahko povsod vzamete s seboj za spontano snemanje spletnih vlogov.

Kljub svoji majhni velikosti je fotoaparat PowerShot V10 opremljen z dvema vgrajenima mikrofonoma velikega premera, ki omogočata zajemanje kakovostnejšega zvoka, kot ga verjetno lahko dosežete s pametnim telefonom. To je zato, ker so mikrofoni v pametnih telefonih optimizirani za telefonske klice, ko imate napravo tesno ob obrazu. Mikrofona v fotoaparatu PowerShot V10 pa sta zasnovana tako, da zajameta stereo zvok pri običajnih razdaljah za snemanje spletnih vlogov. Prilagodita se vašemu glasu in hkrati zajameta vzdušje v okolici, ne glede na to, ali ste na tržnici ali na zabavi. Če snemate v vetrovnih razmerah, namestite priloženo zaščito pred vetrom, da zmanjšate neželen šum vetra.

Če želite še večji nadzor nad zvokom, je fotoaparat PowerShot V10 opremljen s 3,5-milimetrskim vhodom za mikrofon na strani, kamor lahko priključite zunanji mikrofon. Izbirni nastavek za dodatno opremo, ki je na voljo posebej, omogoča največjo prilagodljivost pri namestitvi zunanjega mikrofona na fotoaparat.

Fotoaparat PowerShot V10 je edinstven tudi zato, ker je opremljen z vgrajenim stativom, ki omogoča nastavitev fotoaparata za snemanje iz različnih kotov nagiba od –30° do –10° za snemanje od zgoraj in od 10° do 30° za fotografiranje od spodaj. Stativ je mogoče zložiti, kar omogoča kompaktnejšo uporabo in uporabo iz roke. Za še večjo vsestranskost je fotoaparat PowerShot V10 opremljen s standardnim nastavkom za stativ, zato ga lahko pritrdite na poljubni stativ, vključno s kompaktnim Canonovim stojalom HG-100TBR.

S fotoaparatom Canon PowerShot V10, ki stoji na vgrajenem stativu, lahko snemate igralca iger tako, da bodo v ospredju vidne njegove roke, ki držijo igralni plošček.

Vgrajen stativ fotoaparata PowerShot V10 je mogoče nastaviti za posnetke od zgoraj in od spodaj, preklopni zaslon pa je mogoče namestiti pod kotom, ki omogoča praktično uporabo.

Ena od ključnih funkcij za uspešno snemanje spletnih vlogov je natančna postavitev kompozicije. Fotoaparat PowerShot V10 to olajša s preklopnim LCD-zaslonom – obrnite ga navzgor, da se boste lahko videli v kadru za enostavno snemanje samega sebe, ali pa ga nastavite pod različnimi koti, da v njem vidite, kar snemate. Opremljen je tudi z gumbi na dotik za vse standardne funkcije snemanja v preprostem vmesniku. Če fotografirate za družbeno omrežje, ki zahteva določeno razmerje prikaza, lahko na zaslonu po želji prikažete oznake prikaza, da preverite, ali so ključni elementi v kadru, ko pozneje obrežete sliko.

6,6-mm objektiv (goriščna razdalja 19 mm, enakovredna 35 mm objektivu) omogoča široko vidno polje, zato je popoln za preprosto kadriranje sebe in zajemanje okolice. Veliko 1,0-palčno tipalo celo pri šibki svetlobi zbere več svetlobe, zato lahko ves dan zanesljivo snemate videoposnetke, ki bodo videti naravni.

Uporabnikova roka povleče fotoaparat Canon PowerShot V10 iz žepa športne majice z dolgimi rokavi.

Fotoaparat PowerShot V10 je dovolj majhen in lahek, da ga lahko nosite v žepu in tako ostanete pripravljeni na trenutek, ko ga boste potrebovali. Zaradi njegove zasnove je snemanje spletnih vlogov in pretakanje vsebin v živo hitro in enostavno, sposoben pa je tudi fotografiranja v ločljivosti 15,2 milijona slikovnih pik, kar je odlično za naslovnice ali sličice za vaš vlog.

Dve osebi uporabljata fotoaparat Canon PowerShot V10, in sicer se snemata pred z lučkami okrašenim drevescem tako, da ena od njiju drži fotoaparat z iztegnjeno roko.

Fotoaparat PowerShot V10 se odlično izkaže pri šibki svetlobi, široko vidno polje objektiva pa zagotavlja, da bo trenutek najverjetneje zajet v kakovostnejšem videoposnetku, kot bi ga lahko posneli z glavnim fotoaparatom v večini pametnih telefonov.

Načini snemanja videoposnetkov in ustvarjalne možnosti fotoaparata PowerShot V10

Fotoaparat PowerShot V10 lahko snema videoposnetke v ločljivosti do 4K UHD pri hitrosti 25/30 sličic na sekundo in v polni visoki ločljivosti pri hitrosti do 50/60 sličic na sekundo. Ponaša se tudi s funkcijo samodejnega ostrenja s sledenjem obrazu – osebe, ki so v kadru, so samodejno zaznane, lahko pa se tudi dotaknete predmetov na zaslonu, če želite, da jim fotoaparat sledi.

Izbirate lahko med načini snemanja. Samodejni način za videoposnetke in način gladke kože za videoposnetke omogočata snemanje z enim dotikom, ko želite samo deliti zgodbo z drugimi in omogočiti, da fotoaparat vse opravi sam. Napredne vgrajene funkcije, kot so samodejno optimiranje osvetlitve, samodejni filter ND in samodejna nastavitev beline, zagotavljajo odlične rezultate. Če želite prevzeti več nadzora, lahko z načinom za videoposnetke z ročno osvetlitvijo upravljate več nastavitev.

Med snemanjem iz roke ali premikanjem lahko vklopite sistem digitalne stabilizacije slike med snemanjem videoposnetkov ali pa uporabite samodejno izravnavo, da prizor med snemanjem ostane raven.1

S 14 barvnimi filtri lahko izberete določen videz ali vzdušje (vsi so na voljo tako v samodejnem kot tudi v ročnem načinu nastavitve osvetlitve). Filtri so prednastavljeni in lahko jih pred snemanjem izberete z dotikom. Med filtri so RetroGreen in Sepiatone za retro videz mesta ali pokrajine, TastyWarm za okusne posnetke z vročo hrano in še več. Na voljo so tudi nastavitve barvnih odtenkov z drsniki, ki jih lahko uporabite za dodatno prilagoditev – fotoaparat bo shranil vse barvne nastavitve tako, da bo ob naslednjem vklopu pripravljen na snemanje z vašim edinstvenim videzom.

Če želite spletne vloge dvigniti na višjo raven, lahko s pritiskom gumba Q dostopate do dodatnih možnosti in nastavitev, vključno z velikostjo snemanja videoposnetkov, načinom samodejnega ostrenja, digitalno povezavo in drugimi možnostmi.

Uporabnik v eni roki drži fotoaparat Canon PowerShot V10, v drugi roki pa pametni telefon s programom Canon Camera Connect, ki prenaša datoteke iz fotoaparata.

Namestite brezplačni program Canon Camera Connect v svoj pametni telefon in lahko ga boste uporabljali za prenos in nalaganje videoposnetkov ter celo za upravljanje fotoaparata PowerShot V10 na daljavo.

Kitaristka zre v fotoaparat Canon PowerShot V10 z zunanjim mikrofonom in pritrjenim Canonovim stativom z držalom HG-100TBR, ki stoji na nizki mizici nasproti.

S širjenjem ambicij in strokovnega znanja boste nadgrajevali tudi fotoaparat PowerShot V10. Ima 3,5-milimetrski priključek za mikrofon za priklop zunanjega mikrofona, kot je na primer stereo mikrofon Canon DM-E100, standardni nastavek za stativ, da lahko uporabite želen stativ, vključno s kompaktnim Canonovim stativom HG-100TBR (s fotoaparatom v navpičnem položaju, če je potrebno), in celo izhod HDMI za neposreden prikaz vsebin.

Povezovanje in izmenjava vsebin s fotoaparatom PowerShot V10

Fotoaparat PowerShot V10 omogoča tudi hitro in preprosto deljenje spletnih vlogov s sledilci po zaslugi vgrajene povezljivosti prek Bluetooth in Wi-Fi. Namestite brezplačni program Canon Camera Connect v pametni telefon in posnetke lahko preprosto prenesete v telefon – s programom lahko celo upravljate fotoaparat na daljavo. Videoposnetke lahko samodejno prekodirate, ko jih iz fotoaparata pošljete v telefon, kar olajša ustvarjanje videoposnetkov, ki jih želite dodati na vse svoje družabne kanale.

Če želite preprečiti, da bi pomnilnik telefona napolnili z večjim številom velikih videodatotek, lahko vsebine samodejno prenesete v storitev v oblaku image.canon in od tam naprej v storitve Google Drive™, YouTube in Frame.io ter druge spletne storitve. Videoposnetke in slike, shranjene v formatu Frame.io, lahko enostavno uvozite v programsko opremo za montažo videoposnetkov, kot sta Adobe Premiere Pro in Final Cut Pro, kjer jih lahko montirate in izpopolnite.

S fotoaparatom PowerShot V10 je pretakanje v živo preprostejše kot kadar koli prej – vse lahko naredite z nekaj dotiki zaslona LCD. Ko v programu Camera Connect nastavite želeni cilj za pretakanje (in če vaš račun v družbenem omrežju omogoča pretakanje), preprosto izberite YouTube Live ali Facebook Live oziroma dodajte povezavo RTMP,2 in začnite oddajati.3

Fotoaparat PowerShot V10 lahko uporabljate tudi kot spletno kamero. Fotoaparat ima vgrajene standardne pogonske enote UVC in UAC, zato ne potrebujete dodatne programske opreme – preprosto priključite in predvajajte prek USB-ja (s priloženim kablom) v operacijskih sistemih Windows in macOS ter uporabljajte fotoaparat PowerShot V10 v polni visoki ločljivosti s hitrostjo 30 sličic na sekundo s priljubljenimi programi za videoklice. Tudi digitalna povečava je na voljo za pretakanje ali uporabo fotoaparata kot spletne kamere – fotoaparat enostavno nastavite, kot želite, in že ste pripravljeni na začetek – lahko pa izbirate med mnogimi drugimi prednastavitvami fotoaparata, vključno z načinom gladke kože in samodejnim načinom za videoposnetke, samodejnim ostrenjem s sledenjem obrazu ali samodejnim ostrenjem z izbranim okvirjem, barvnim filtrom in mnogimi drugimi.1

PowerShot V10 – preprosta rešitev za snemanje spletnih vlogov

Fotoaparat PowerShot V10 vam ne glede na vašo strast ali ciljno občinstvo pomaga pri povezovanju brez zapletenih nastavitev ali potrebe po torbi, polni dodatne opreme. Z vgrajenim stativom ga lahko enostavno nastavite in uporabljate skoraj kjer koli, ne glede na to, ali snemate spletni vlog o kuhanju ali igranju iger. S preprostimi gumbi za upravljanje, kompaktno zasnovo in avtomatiziranimi načini lahko začnete snemati spletne vloge, ne da bi potrebovali posebno strokovno znanje, poleg tega pa ima na voljo številne možnosti in naprednejše funkcije, ko boste pripravljeni na več.

Avtorja besedila: Jeff Meyer in Alex Summersby

  1. Zaradi načina delovanja različnih načinov ni mogoče uporabljati v kombinaciji. Načina digitalne stabilizacije slike med snemanjem videoposnetkov na primer ni mogoče uporabljati hkrati s samodejno izravnavo, digitalne povečave ni mogoče uporabljati z IS in samodejne izravnave ni mogoče uporabljati v načinu gladke kože. Za več informacij si oglejte specifikacije fotoaparata.
  2. Zavedajte se, da lahko platforme za pretakanje v živo kadar koli in brez predhodnega obvestila spremenijo, prekinejo ali ukinejo svoje storitve. Za najnovejše zahteve se obrnite na platforme za pretakanje v živo. Družba Canon ne daje nobenih zagotovil ali jamstev v zvezi z izdelki ali storitvami tretjih oseb, vključno s pretakanjem v živo.
  3. Za najboljše rezultate je priporočljiva stabilna povezava Wi-Fi v manj obremenjenem brezžičnem prostoru 2,4 GHz s hitro hitrostjo prenosa.

    *Adobe, Adobe Premiere in Frame.io so registrirane blagovne znamke ali blagovne znamke podjetja Adobe v ZDA in/ali drugih državah. Google, Google Drive in YouTube so blagovne znamke družbe Google LLC in tega spletnega mesta družba Google na noben način ne podpira in z njim ni povezana. Final Cut Pro in macOS sta blagovni znamki družbe Apple Inc., registrirane v ZDA ter drugih državah in regijah.

Povezani izdelki

  • Kompaktni digitalni

    PowerShot V10 (Black)

    S Canonovim vsestranskim žepnim fotoaparatom 4K za snemanje vlogov izstopajte v spletu in ostanite diskretni.
  • Kompaktni digitalni

    PowerShot G7 X Mark III

    Povezan fotoaparat, ki snema vrhunske videoposnetke in fotoaparate, nad katerimi bodo navdušeni vaši sledilci.
  • Brezzrcalni fotoaparati

    EOS R50

    S tem brezzrcalnim fotoaparatom EOS R lahko ustvarite izjemno vsebino, in sicer od ostrih fotografij do filmov 4K in pretakanja v živo. Vse v eni namenski napravi.
  • Stativ

    Tripod Grip HG-100TBR

    S pomočjo tega edinstvenega stativa z odstranljivim daljinskim upravljalnikom lahko slikate dlje z več stabilnosti in kreativne prilagodljivosti.
  • Zvok

    Stereo mikrofon DM-E100

    Enostavno zajemite odličen zvok s pomočjo majhnega stereo mikrofona, ki ga lahko uporabite takoj po priklopu in ki je vedno pripravljen na snemanje.
  • Povezani članki

  • SNEMANJE VLOGA

    Canonovi najboljši fotoaparati in objektivi za snemanje vlogov

    Canon izdeluje številne fotoaparate in objektive, ki so popolni za ustvarjalce vsebin. Ta vodnik vam po pomagal najti popolno opremo za vaše želje.

  • SNEMANJE VLOGA

    Kako postati ustvarjalec vlogov

    Z nasveti za snemanje vlogov za začetnike začnite in posnemite kakovostne vloge.

  • VIDEO

    Namigi za izboljšanje videoposnetkov za družbena omrežja

    Štirje ustvarjalci razpravljajo o tem, kaj je odlična vsebina in kako izstopati v spletu.

  • SNEMANJE VLOGA

    Vlog na poti

    Kamero Canon PowerShot V10 so preizkusile štiri vrhunske vplivnice.