SNEMANJE VLOGA

Najboljše Canonove naprave za snemanje vlogov

Odkrijte, kako lahko z odličnimi Canonovimi fotoaparati za snemanje videodnevnikov, ki nudijo številne funkcije in osupnejo s kakovostjo videa, vaš vlog v hipu oživi.
Ustvarjalec videodnevnikov Matt Adlard sedi za kuhinjsko mizo in snema videoposnetek s fotoaparatom EOS M50 Mark II
Z videodnevniki lahko hitro povečate svojo prepoznavnost, vendar za snemanje potrebujete pravi fotoaparat. Ne glede na to, ali želite postati vplivnik s tisočimi sledilci ali pa se preprosto zabavati pri dokumentiranju hobija ali počitniških dogodivščin, je na voljo ogromno načinov, da izrazite svojo ustvarjalno plat in pravo osebnost. Vlogerjev res ne primanjkuje, vendar bodo prijazni in ustvarjalni posamezniki z močnim sporočilom vedno našli način, kako se uveljaviti.

Za prijaznost in sporočilo morate poskrbeti sami. Ko pa se odločate za najboljši fotoaparat, Canon predstavlja tri, ki s svojo visoko kakovostjo videa in možnostjo kreativnih posegov zagotavljajo, da boste brez težav uresničili svoje zamisli in se obenem še zabavali ter dosegli izpiljeno spletno podobo. Vsi trije Canonovi fotoaparati za videodnevnike imajo vmesnika Wi-Fi in Bluetooth, ki omogočata takojšnje deljenje videov in slik, tako da posnetke brezžično prenašate v pametno napravo in nato v družabne medije.
Moški v bež puloverju in očalih si ogleduje vrtljivi zaslon fotoaparata Canon M50 Mark II.

Slavni pek in snemalec videodnevnikov Matt Adlard je za fotografiranje svojih osupljivih stvaritev hrane uporabili fotoaparat Canon EOS M50 Mark II.

Komplet opreme, razporejene v obliki kvadrata, vključno s fotoaparatom EOS M50 Mark II, objektivi, bliskavico in mikrofonom.

Fotoaparat EOS M50 Mark II vam z možnostjo uporabe objektivov EF in EF-S s Canonovim nastavkom EF-EOS M nudi veliko ustvarjalne svobode, kompaktni in namenski objektivi Canon EF-M pa so popolni za snemanje videodnevnikov.

1. Canon EOS M50 Mark II

Vsestranski Canonov fotoaparat, ki je zasnovan za uporabo v zaprtih prostorih in na prostem

 • Tipalo: 24,1 milijona slikovnih pik, format APS-C
 • Zaslon: 7,5-cm vrtljivi zaslon na dotik
 • Sistem AF: CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami s sledenjem obrazom in predmetom
 • Najvišja ločljivost videa: 4K (3840 x 2160)
 • Sistem objektivov: posebni majhni in lahki objektivi EF-M, združljivost z objektivi EF in EF-S s Canonovim nastavkom EF-EOS M.
 • Avdio: vhod za mikrofon
 • Način samosprožilca za videoposnetke: 2 sekundi, 10 sekund, oddaljeno
 • Filmi: na voljo je prikaz navpičnega filma


Pri razvoju modela Canon EOS M50 Mark II smo mislili prav na snemanje spletnih videodnevnikov in videoposnetkov na splošno. Canon EOS M50 Mark II s tehnologijo samodejnega ostrenja z dvojnimi pikami, ki vključuje tudi sledenje obrazom in predmetom, tako za začetek ponuja do 143 točk samodejnega ostrenja (odvisno od izbranega objektiva). Izberite predmet kjer koli znotraj skoraj celotnega okvirja. Ne vlecite prsta, ampak se samo dotaknite mesta, ki ga želite izostriti, da premaknete točko samodejnega ostrenja ali ustvarite profesionalen učinek prehoda izostritve.

EOS M50 Mark II se odlično obnese pri snemanju v šibki svetlobi. Pri snemanju z ločljivostjo 4K fotoaparat ponuja občutljivost do ISO 6400, zato se lahko zanesete na čiste rezultate z natančno poustvarjenimi barvami tako pri odpakiranju izdelkov ob soju luči v spalnici kot tudi pri sprehodu po ulicah prestolnice v žarečem opoldanskem soncu. Če vam ni treba snemati v načinu 4K, imate pri visoki ločljivosti na voljo občutljivosti ISO od 100 pa vse do 25.600, kar pomeni, da si lahko privoščite tudi snemanje v mesečini, pa bodo sledilci še vedno videli vaš obraz.

Ker ima fotoaparat popolnoma vrtljivi zaslon, ga lahko hitro obrnete ter kar na poti posnamete nekaj hitrih odsekov s sprehoda po lokalni prehranski tržnici ali med pohodom po alpski transverzali. Canon EOS M50 Mark II se ponaša z vrhunskim sistemom za samodejno ostrenje, ki čez izostreni obraz izriše kvadratek, da veste, kdaj ste v središču, vgrajeni digitalni stabilizator slike pa pomaga zagotavljati mirne posnetke tudi pri fotografiranju iz roke.

Vgrajen je tudi stereo mikrofon in 3,5 mm stereo mini vtič za priklop zunanjega mikrofona. Z nameščenim objektivom Canon EF-M 15-45mm f/3,5–6,3 IS STM se fotoaparat EOS M50 Mark II tudi izredno lepo prilega roki. To pomeni, da se lahko snemate iz roke in se pri tem ne boste utrudili.
Moški v dolgem plašču se snema s fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III na ročnem stabilizatorju.

Fotograf in snemalec videodnevnikov Jamie James je preizkusil fotoaparatCanon PowerShot G7 X Mark IIIpri fotografiranju na prostem.

Fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III na turkizni preprogi, z zunanjim mikrofonom in daljinskim upravljalnikom.

Ne dovolite, da vas zvok pusti na cedilu. Fotoaparat PowerShot G7 X Mark III ima vhod 3,5 mm, na katerega lahko priklopite zunanji mikrofon, kar pomeni, da izjemno kakovost videoposnetka spremlja popoln zvok.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Canonovi žepni fotoaparat za aktivne vlogerje

 • Tipalo: vgrajeno tipalo CMOS 1.0 z 20,1 milijona slikovnih pik
 • Zaslon: 7,5-cm nagibni zaslon na dotik
 • Sistem AF: neprekinjeno samodejno ostrenje s sledenjem obrazom in predmetom, 31-točkovno samodejno ostrenje; stabilizator slike s premikanjem objektiva v 4 korakih, pametni stabilizator slike s 5-osnim naprednim dinamičnim stabilizatorjem slike in samodejno izravnavo
 • Najvišja ločljivost videa: 4K (3840 x 2160)
 • Filter: vgrajeni filter ND
 • Filmi: na voljo je prikaz navpičnega filma


Canon PowerShot G7 X Mark III je kompaktna kamera žepne velikosti z velikim senzorjem in vgrajenim objektivom z goriščno razdaljo 24–100 mm (enakovredno) f/1,8–2,8. Kombinacija lahke zasnove in velikega senzorja je kot nalašč za snemanje videodnevnikov, hkrati pa je to najboljši fotoaparat za snemanje videodnevnikov za YouTube na poti. Fotoaparat lahko spravite v žep in ga vzamete s seboj, kamor koli greste – pripravljen je za vse, kar mu prekriža pot. Vgrajeni objektiv je bliskovito hiter, da vam ni treba zamudili niti trenutka, s preklopnim zaslonom pa se boste brez težav posneli tudi na poti.

PowerShot G7 X Mark III omogoča zavidljivo goriščno razdaljo z osupljivim dosegom. Tako lahko na primer na športnem dogodku zajamete celoten prizor, preden se nato povsem približate dogajanju z goriščno razdaljo 100 mm. Nato pa zmanjšate povečavo, odprete zaslon na dotik, se ga dotaknete in posnamete svoj odziv!

PowerShot G7 X Mark III se ponaša tudi z izjemnim zaznavanjem obrazov in sledenjem. Tako se lahko brez zadržkov premikate po prostoru, navdušeno dvignete roke v zrak in posnamete svoj odziv na dogajanje, ne da bi vas skrbelo za izostritev obraza.

PowerShot G7 X Mark III se odlično obnese v vsakršni svetlobi: pod opoldanskim soncem ali v nežno osvetljeni spalnici, zato je popoln spremljevalec na poti.

Snemanje izredno mirnih videov je mogoče tudi pri polni povečavi, med obračanjem ali v gibanju, saj ima fotoaparat vgrajen 5-osni napredni dinamični stabilizator slike, ki izravnava tresenje fotoaparata.
Canonov ambasador Piotr Malecki kleči na plaži in snema igralca odbojke.

EOS M6 Mark II je najboljši fotoaparat za snemanje videodnevnikov, primeren za ustvarjalce, ki želijo, da njihov komplet raste skupaj z njimi. Z odstranljivim elektronskim iskalom, vhodom 3,5 mm za priklop zunanjih mikrofonov in nastavkom za bliskavico ter drugo združljivo dodatno opremo nudi fotoaparat EOS M6 Mark II veliko možnosti, da prepustite svoji domišljiji prosto pot.

3. Canon EOS M6 Mark II

Vrhunski Canonov fotoaparat za snemanje spletnih videodnevnikov za ustvarjalce vsebin

 • Tipalo: APS-C z 32,5 milijona slikovnih pik
 • Zaslon: 7,5-cm nagibni zaslon na dotik
 • Sistem AF: CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami s sledenjem obrazom in predmetom ter samodejnim ostrenjem oči
 • Najvišja ločljivost videa: 4K (3840 x 2160)
 • Sistem objektivov: posebni majhni in lahki objektivi EF-M, združljivost z objektivi EF in EF-S s Canonovim nastavkom EF-EOS M.
 • Avdio: vhod za mikrofon


Fotoaparat Canon EOS M6 Mark II je najboljša izbira za ustvarjalce vsebin. Prenosna zasnova žepne velikosti in združljivost s kompaktnimi objektivi EF-M zagotavljata, da vas bo EOS M6 Mark II zvesto spremljal na vseh ustvarjalnih poteh in pustolovščinah.

EOS M6 Mark II s tipalom z ločljivostjo 32,5 milijona slikovnih pik omogoča snemanje videoposnetkov 4K z izjemnimi podrobnostmi, občutljivost do ISO 25,600 pri snemanju pa zagotavlja, da se fotoaparat odlično obnese povsod, pri svetlih studijskih nastavitvah ali nočnih fotografijah mest. S fotoaparatom lahko ustvarite tudi kinematografske počasne posnetke v polni visoki ločljivosti s hitrostjo do 120 sličic na sekundo.

Iščete najboljši fotoaparat za snemanje videodnevnikov s preklopnim zaslonom? Zaslon na dotik fotoaparata EOS M6 Mark II lahko nagnete za 180 stopinj navzgor, da posnamete samega sebe doma ali v studiu, in za 45 stopinj navzdol, kar pomeni, da lahko snemate z vseh kotov.

Z naprednim sistemom samodejnega ostrenja CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami lahko EOS M6 Mark II samodejno zazna obraze in predmete ter jim sledi po celotnem prizoru. Z enim samim dotikom zaslona lahko tudi ročno izberete točko, kar pomeni, da boste vedno osredotočeni na natanko tisto, kar želite.

Namestite Canonov nastavek EF-EOS M, da bo EOS M6 Mark II združljiv tudi z objektivi EF-S in EF, in tako poskrbite za gladke učinke majhne globine polja, ki dajejo videoposnetkom pridih profesionalnosti.

Avtorja Jeff Meyer in Peter Wolinski

Povezani izdelki

Povezani članki

 • Ženska, ki postavlja fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III ob svoj prenosni računalnik, da bi v živo iz svoje dnevne sobe prenašala seanso joge.

  KOMPAKTNI FOTOAPARATI

  Najboljši kompaktni fotoaparati za ustvarjanje vsebin

  Oglejte si, kako lahko s fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III odkrijete ustvarjalno žilico v svojem vsakdanjem življenju.

 • Slavni pek Matt Adlard fotografira čokoladno sladico s fotoaparatom Canon EOS M50 Mark II.

  FOTOGRAFIRANJE HRANE

  Recept za uspeh: Predstavljamo Canon EOS M50 Mark II

  Samouki pek in zvezda družabnih omrežij Matt Adlard pokusi EOS M50 Mark II.

 • Oseba na plaži pred sabo drži fotoaparat na trinožnem stojalu.

  SNEMANJE VLOGA

  Začnite snemati videodevnik že danes

  Sledite našim nasvetom za snemanje videodnevnikov in se naučite snemati čudovite posnetke, ki bodo navdušili izkušene gledalce.

 • Zvezda YouTuba in vloger Mike Gray pritiska gumb za snemanje na zaslonu na dotik na fotoaparatu PowerShot G7 X Mark III.

  SNEMANJE VLOGA

  Ustvarjalno snemanje videodnevnika s fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III

  MikeVisuals, zvezdnik YouTuba, razkriva, kako ustvarja privlačne vloge s kompaktnim fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III ter nudi nasvete za snemanje vlogov.