SNEMANJE VLOGA

Najboljši Canonovi fotoaparati in objektivi za snemanje vlogov

Poiščite popolne Canonove fotoaparate in objektive za snemanje vlogov, ki bodo vaše vsebine povzdignili na višjo raven ter poskrbeli za vrhunsko kakovost videoposnetkov.
The screen of a Canon PowerShot V10 shows a smiling woman with a guitar recording a vlog.

Z vlogi lahko hitro povečate svojo prepoznavnost, vendar za snemanje potrebujete pravi fotoaparat ali kamero za snemanje vlogov. Ne glede na to, ali želite postati vplivnik s tisočimi sledilci in naročniki na kanal v YouTubu ali pa se preprosto zabavati pri dokumentiranju hobija ali počitniških dogodivščin, je na voljo ogromno načinov, da izrazite svojo ustvarjalno plat in pravo osebnost. Vlogerjev res ne primanjkuje, vendar bodo prijazni in ustvarjalni posamezniki z močnim sporočilom vedno našli način, kako se uveljaviti.

Sporočilo in slog sta prepuščena vam, družba Canon pa vam predstavlja fotoaparate in objektive, ki z visoko kakovostjo videoposnetkov in možnostjo kreativnih posegov zagotavljajo, da boste brez težav uresničili zamisli ter se obenem še zabavali in dosegli izpiljeno spletno podobo. Vsi ti Canonovi fotoaparati za snemanje vlogov imajo vmesnika Wi-Fi in Bluetooth ter možnost pretočnega oddajanja v živo, s katerimi omogočajo takojšnje deljenje vlogov in slik prek brezžične povezave v pametno napravo in od tam v družbena omrežja.

Tukaj so najboljši Canonovi fotoaparati in objektivi za snemanje vlogov za vse, ki se želijo lotiti snemanja vlogov ali izboljšati njihovo kakovost – preberite, zakaj.

Skupina nasmejanih ljudi med poziranjem gleda v kamero Canon PowerShot V10 v rokah osebe na levi.

Prenosna in za uporabo enostavna ksmera Canon PowerShot V10 je zasnovana za snemanje vlogov, saj ima stereo mikrofone, nagibni zaslon in vgrajeno stojalo.

Uporabnik v eni roki drži kamero Canon PowerShot V10, v drugi roki pa pametni telefon s programom Canon Camera Connect, ki prenaša datoteke iz kamere.

Kamera Canon PowerShot V10 zaradi vgrajene povezljivosti prek Bluetooth in Wi-Fi omogoča hitro in preprosto deljenje spletnih vlogov s sledilci. Namestite brezplačni program Canon Camera Connect v svoj pametni telefon in lahko ga boste uporabljali za prenos in nalaganje videoposnetkov ter celo za upravljanje kamere PowerShot V10 na daljavo.

1. Canon PowerShot V10

Canonova najmanjša in za uporabo najpreprostejša kamera za snemanje vlogov z vgrajenim stojalom

 • Tipalo: 1-palčno tipalo CMOS z ločljivostjo 13,1 milijona slikovnih pik1
 • Sistem samodejnega ostrenja: neprekinjeno samodejno ostrenje s sledenjem subjektu
 • Zaslon: 5-cm nagibni zaslon na dotik
 • Stabilizacija slike (v video načinih): digitalna stabilizacija slike za video ali samodejna izravnava
 • Najvišja ločljivost videa: 4K (3840 x 2160)
 • Zvok: vgrajeni stereo mikrofoni in vhod za mikrofon
 • Stojalo: vgrajeno stojalo
 • Filmi: na voljo je prikaz navpičnega filma
 • Teža: 211 g

S preprostimi gumbi za upravljanje, kompaktno zasnovo in popolnoma samodejnimi načini kamere Canon PowerShot V10 lahko preprosto začnete snemati vloge, ko boste pripravljeni na več, pa so na voljo tudi ročni način in številne napredne ustvarjalne funkcije. Kamera je lahka in kompaktna, zato jo lahko pospravite v žep in imate s seboj povsod. Tako lahko mimogrede posnamete vlog ali pretakate v živo, ko dobite navdih.

Če vlogov doslej še niste snemali, vam kamera PowerShot V10 olajša snemanje s samodejnim načinom za videoposnetke, načinom glajenja kože za videoposnetke in samodejnim ostrenjem s sledenjem obrazu. Kamera PowerShot V10 lahko snema videoposnetke v ločljivosti do 4K UHD pri hitrosti 30 sličic na sekundo in v polni visoki ločljivosti s hitrostjo 60 sličic na sekundo, 6,6-mm objektiv z izjemno širokim kotom in zaslonko f/2,8 (goriščna razdalja 19 mm, enakovredna 35-mm objektivu) pa prepušča veliko svetlobe pri snemanju v zaprtih prostorih ali ob poznih urah in ustvarja majhno globino polja. Na premičnem zaslonu si lahko preprosto ogledate postavitev prizora med snemanjem vloga s kamero, vgrajeni stereo mikrofon pa zajame izjemno kakovosten zvok. Poleg tega je na voljo 3,5-mm priključek za mikrofon, če želite uporabiti zunanji mikrofon, kot je Canonov stereo mikrofon DM-E100.

V nasprotju s pametnim telefonom ima kamera PowerShot V10 vgrajeno stojalo, ki ga je mogoče nastaviti za posnetke od zgoraj in od spodaj, zato ne potrebujete stativa (čeprav ga lahko uporabite, saj je na voljo tudi standardni nastavek za stativ).

Kamera PowerShot V10 pa ne omogoča samo preprostega snemanja, temveč tudi preprosto deljenje posnetkov prek brezplačne aplikacije Canon Camera Connect v pametnem telefonu. Poleg tega je združljiva s storitvijo v oblaku image.canon, zato lahko uporabite samodejno nalaganje vsebine v oblak in jo posredujete v spletne storitve, kot sta Google Drive™ in YouTube.

Moški v dolgem plašču se snema s fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III na ročnem stabilizatorju.

Fotograf in snemalec videodnevnikov Jamie James je preizkusil fotoaparatCanon PowerShot G7 X Mark IIIpri fotografiranju na prostem.

Fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III na turkizni preprogi, z zunanjim mikrofonom in daljinskim upravljalnikom.

Ne dovolite, da vas zvok pusti na cedilu. Fotoaparat PowerShot G7 X Mark III ima vhod 3,5 mm, na katerega lahko priklopite zunanji mikrofon, kar pomeni, da izjemno kakovost videoposnetka spremlja popoln zvok.

2. Canon PowerShot G7 X Mark III

Canonovi žepni fotoaparat za aktivne vlogerje

 • Tipalo: vgrajeno tipalo CMOS 1.0 z 20,1 milijona slikovnih pik
 • Zaslon: 7,5-cm nagibni zaslon na dotik
 • Sistem samodejnega ostrenja: neprekinjeno samodejno ostrenje s sledenjem obrazu in predmetom, 31 točk samodejnega ostrenja
 • Stabilizacija slike: stabilizator slike s premikanjem objektiva v 4 korakih, pametni stabilizator slike s 5-osnim naprednim dinamičnim stabilizatorjem slike in samodejno izravnavo
 • Najvišja ločljivost videa: 4K (3840 x 2160)
 • Filter: vgrajeni filter ND
 • Filmi: na voljo je prikaz navpičnega filma

Canon PowerShot G7 X Mark III je kompaktna kamera žepne velikosti z velikim senzorjem in vgrajenim objektivom z goriščno razdaljo 24–100 mm (enakovredno) f/1,8–2,8. Kombinacija lahke zasnove in velikega senzorja je kot nalašč za snemanje videodnevnikov, hkrati pa je to najboljši fotoaparat za snemanje videodnevnikov za YouTube na poti. Fotoaparat lahko spravite v žep in ga vzamete s seboj, kamor koli greste – pripravljen je za vse, kar mu prekriža pot. Vgrajeni objektiv je bliskovito hiter, da vam ni treba zamudili niti trenutka, s preklopnim zaslonom pa se boste brez težav posneli tudi na poti.

PowerShot G7 X Mark III omogoča zavidljivo goriščno razdaljo z osupljivim dosegom. Tako lahko na primer na športnem dogodku zajamete celoten prizor, preden se nato povsem približate dogajanju z goriščno razdaljo 100 mm. Nato pa zmanjšate povečavo, odprete zaslon na dotik, se ga dotaknete in posnamete svoj odziv!

PowerShot G7 X Mark III se ponaša tudi z izjemnim zaznavanjem obrazov in sledenjem. Tako se lahko brez zadržkov premikate po prostoru, navdušeno dvignete roke v zrak in posnamete svoj odziv na dogajanje, ne da bi vas skrbelo za izostritev obraza.

PowerShot G7 X Mark III se odlično obnese v vsakršni svetlobi: pod opoldanskim soncem ali v nežno osvetljeni spalnici, zato je popoln spremljevalec na poti.

Snemanje izredno mirnih videov je mogoče tudi pri polni povečavi, med obračanjem ali v gibanju, saj ima fotoaparat vgrajen 5-osni napredni dinamični stabilizator slike, ki izravnava tresenje fotoaparata.

Canon EOS R50 na stativu, nameščenem na vrhu mize, da posname žensko v rožnatem kombinezonu, obdano z orodjem za ustvarjanje.

Fotoaparat Canon EOS R50 je združljiv z objektivi RF (in tudi z objektivi EF ob uporabi ustreznih adapterjev z nastavkom EF-EOS R), zato vam je na voljo obsežen nabor ustvarjalnih možnosti. Uporabite hitri fiksni objektiv, kot je Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM za izjemno majhno globino polja in kinematografski videz, ali objektiv Canon RF 16mm F2.8 STM z izjemno širokim kotom, s katerim lahko zajamete okolico, čeprav ste razmeroma blizu fotoaparata.

Na mizi je poleg fotoaparata Canon EOS R50, nameščenega na stativ, krožnik s hrano, oseba pa v roki drži pametni telefon, v katerem je prikazana ista slika kot na zaslonu fotoaparata.

Fotoaparat EOS R50 je združljiv tudi z brezplačno aplikacijo Canon Camera Connect, s katero lahko delite vsebino v družbenih omrežjih in daljinsko upravljate fotoaparat.

3. Canon EOS R50

Lahek Canonov fotoaparat za snemanje vlogov v ločljivosti 4K z izmenljivimi objektivi za snemanje doma ali na poti

 • Tipalo: tipalo CMOS z ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih pik formata APS-C
 • Sistem samodejnega ostrenja: samodejno ostrenje AF II z dvojnimi slikovnimi pikami in tipalom CMOS z zaznavanjem oči/obraza, samodejnim ostrenjem s sledenjem (ljudem, živalim in vozilom)
 • Zaslon: 7,5-cm vrtljiv zaslon LCD na dotik z 1,62 milijona slikovnih pik
 • Najvišja ločljivost videoposnetka: 4K (3840 x 2160), nadvzorčeno iz ločljivosti 6K
 • Sistem objektivov: objektivi RF in RF-S; objektivi EF in EF-S prek adapterjev z nastavkom
 • Iskalo: barvno elektronsko iskalo OLED z 2,36 milijona slikovnih pik
 • Zvok: vgrajeni stereo mikrofoni; vhod za mikrofon
 • Način samosprožilca za videoposnetke: 2 sekundi, 10 sekund, oddaljeno
 • Filmi: na voljo je prikaz navpičnega filma
 • Teža: 375 g

Fotoaparat EOS R50 ima tipalo APS-C s 24,2 milijona slikovnih pik, zato je dovolj zmogljiv, da doma ustvari visokokakovostno vsebino v ločljivosti 4K brez obrezovanja, in dovolj lahek za snemanje vlogov na poti. Poleg tega je fotoaparat EOS R50 zaradi kompaktne zasnove, popolnoma vrtljivega zaslona na dotik Vari-Angle in intuitivnega upravljanja tudi preprost za uporabo pri kakršnem koli navdihu.

Ste pripravljeni dvigniti vloge na višjo raven? Fotoaparat EOS R50 je opremljen s Canonovim najnovejšim pametnim sistemom samodejnega ostrenja, sledenjem očem, obrazu, glavi in telesu v videoposnetku ter namenskim načinom za predstavitve izdelkov, ki zagotavlja zanesljivo spreminjanje ostrenja med vami in izdelki, ki jih predstavljate.

Fotoaparat EOS R50 zajema videoposnetke v ločljivosti 4K z nadvzorčenjem podatkov tipala 6K za največjo možno kakovost, pa tudi v polni visoki ločljivosti s hitrostjo 120 sličic na sekundo za učinke filmskih počasnih posnetkov. Zaradi snemanja v navpičnem formatu 9 : 16 in povezljivosti z omrežjem Wi-Fi lahko s fotoaparatom EOS R50 zajemate posnetke za objavo v družbenih omrežjih. Poleg večnamenskega nastavka za napajanje dodatne opreme ima fotoaparat EOS R50 tudi priključek micro-HDMI in 3,5-mm stereo priključek za priklop dodatne opreme, kot so zasloni in mikrofoni.

Posnetek fotoaparata Canon EOS R10 z nameščenim mikrofonom in mini stativom, ki je nastavljen za snemanje videoposnetka.

Fotoaparat Canon EOS R10 je bil ustvarjen z mislijo na pustolovske ustvarjalce. Tehta samo 429 g, zato je popoln sopotnik v torbi za opremo popotniških ustvarjalcev in fotografov, ki snemajo iz roke in na poti. Tukaj je prikazan s stereo mikrofonom Canon DM-E1D in nastavkom za stativ HG-100TBR (oba sta naprodaj ločeno).

4. Canon EOS R10

Canonov najboljši fotoaparat za snemanje vlogov za občasne ustvarjalce vsebin v družbenih omrežjih

 • Tipalo: 24,2 milijona slikovnih pik, format APS-C
 • Sistem AF: tipalo CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami s sledenjem oči, obrazom, živalim in vozilom
 • Zaslon: 7,6-centimetrski vrtljiv zaslon LCD na dotik z 1,04 milijona slikovnih pik
 • Najvišja ločljivost videoposnetka: 4K (3840 x 2160); 6K (nadvzorčenje)
 • Sistem objektivov: objektivi RF-S; objektivi RF (z 1,6-kratnim faktorjem izreza); objektivi EF in EF-S prek adapterjev z nastavkom
 • Iskalo: elektronsko iskalo z 2,36 milijona slikovnih pik (EVF) z 0,95-kratno povečavo
 • Zvok: vgrajen mikrofon z notranjim odpravljanjem šumov; vhodni priključek za mikrofon
 • Način samosprožilca za videoposnetke: 2 sekundi, 10 sekund, oddaljeno
 • Filmi: na voljo je prikaz navpičnega filma
 • Teža: 429 g

Fotoaparat Canon EOS R10 je pravi za vas ne glede na to, ali ste ljubiteljski snemalec z rastočim profilom v družbenih omrežjih ali ste začetnik, ki iščete najboljši fotoaparat za snemanje vlogov, da začnete kariero v YouTubu. Fotoaparat EOS R10 je cenovno ugoden začetek za Canonov brezzrcalni sistem EOS R in omogoča dostop do Canonovega profesionalnega nastavka RF za izjemno hitro samodejno ostrenje z objektivi RF-S. Ti vključujejo cenovno ugoden in kompakten objektiv Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, ki popoln splošen objektiv na začetku fotografiranja z brezzrcalnim sistemom.

Canonov inteligentni sistem samodejnega ostrenja z globokim učenjem omogoča fotoaparatu EOS R10, da brez težav sledi očem in obrazom s 100-odstotnim okvirjem2, zato boste vedno v središču pozornosti ne glede na svetlobne pogoje. Fotoaparat EOS R10 lahko spremlja tudi živali in tako ne boste pozabili na svoje ljubljenčke.

Senzor APS-C s 24,2 milijona slikovnih pik zagotavlja kakovost, ki jo potrebujete za izjemen videz vsebine, saj pri hitrosti do 60p omogoča ločljivost 4K brez omejitev časa snemanja. Fotoaparat EOS R10 posname počasne kinematografske posnetke s hitrostjo 120 sličic na sekundo v polni visoki ločljivosti, medtem ko navpični načini fotografiranja ustvarijo posnetke za zgodbe v družbenih omrežjih Instagram in TikTok.

EOS R10 je bil ustvarjen z mislijo na snemalce vlogov, ki snemajo ročno. Ima vrtljiv zaslon na dotik za večjo prilagodljivost in spremljanje samega sebe znotraj prizora med snemanjem, zato lahko ves dan ročno snemate vlog. Združite ga z lahkim in kompaktnim objektivom Canon RF 16mm F2.8 STM, ki je odličen objektiv za začetnike vlogerje, in tako boste dosegli jasne in izjemno široke poglede. Upoštevajte, da uporaba objektiva RF, ki je zasnovan za fotoaparat polne velikosti, na fotoaparatu s tipalom APS-C, poveča doseg objektiva za faktor 1,6-kratnik, kar pomeni, da objekt zapolni večji delež vašega posnetka.

Včasih so nekateri najboljši fotoaparati za snemanje vlogov, ki so primerni za ustvarjalce vsebine in ustvarjalce v YouTubu, potrebovali zunanje mikrofone. Fotoaparat EOS R10 ima vgrajen mikrofon, ki samodejno zmanjša notranji šum fotoaparata, kar omogoča čist zvok, zato je popoln za snemanje vlogov med gibanjem.

Ženska je s hrbtom obrnjena proti fotoaparatu in v iztegnjenih rokah drži fotoaparat Canon EOS R7 z nameščenim mikrofonom.

Fotoaparat EOS R7 s tipalom z 32,5 milijona slikovnih pik in vrhunskim sistemom za samodejno ostrenje, ki je v vseh profesionalnih fotoaparatih Canon, kot sta EOS R5 in EOS R5 C, je popolna izbira za ustvarjalce, ki želijo svojo vsebino ponesti na višjo raven.

5. Canon EOS R7

Popoln Canonov fotoaparat za snemanje vlogov, namenjen ustvarjalcem digitalnih vsebin in navdušencem, ki želijo uporabljati profesionalne funkcije

 • Tipalo: 32,5 milijona slikovnih pik, format APS-C
 • Sistem AF: tipalo CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami s sledenjem oči, obrazom, živalim in vozilom
 • Stabilizator slike v ohišju (IBIS): Da
 • Zaslon: 7,6 cm, vrtljiv zaslon LCD na dotik z 1,62 milijona slikovnih pik
 • Najvišja ločljivost videoposnetka: 4K (3840 x 2160); 7K (nadvzorčenje)
 • Shramba: dve reži za kartice SD
 • Iskalo: elektronsko iskalo z 2,36 milijona slikovnih pik in 1,15-kratno povečav
 • Sistem objektivov: objektivi RF-S; objektivi RF (z 1,6-kratnim faktorjem izreza); objektivi EF in EF-S prek adapterjev z nastavkom
 • Zvok: vgrajen mikrofon z notranjim odpravljanjem šumov; vhodni priključek za mikrofon
 • Način samosprožilca za videoposnetke: 2 sekundi, 10 sekund, oddaljeno
 • Filmi: na voljo je prikaz navpičnega filma
 • Teža: 539 g

Če ste izkušen ustvarjalec digitalnih vsebin ali želite preprosto izpopolniti vsebino vloga, da bo ta izstopal, je fotoaparat EOS R s sistemom APS-C profesionalne kakovosti, kot je Canon EOS R7, popolna izbira. Fotoaparat EOS R7 združuje senzor s 32,5 milijona slikovnih pik in nastavek za objektiv RF, ki omogoča dostop do Canonove ponudbe profesionalnih objektivov RF ali obstoječih objektivov EF-S in EF, zato bo vaši vsebini zagotovil čist in profesionalen rob, s katerim boste izstopali v YouTubu ali Instagramu. Fotoaparat EOS R7 ima enak inteligentni sistem samodejnega ostrenja kot fotoaparat EOS R10 in uporablja 527 območij samodejnega ostrenja (651 za fotografije) za sledenje predmetom, obrazom in očem na 100-odstotnem okvirju2, zato je vsaka sekunda videoposnetkov jasna.

Fotoaparat EOS R7 je namenjen modernim neodvisnim ustvarjalcem vsebin in zagotavlja ločljivost 4K pri hitrosti 60p in ločljivost 7K prevzorčenih videoposnetkov pri hitrosti 30p, kar zagotavlja neverjetne podrobnosti pri izboljšanju ločljivosti na 4K. Z notranjim snemanjem Canon Log 3 boste pri naknadni obdelavi imeli tudi ogromno ustvarjalno prilagodljivost.

Z vgrajenim 5-osnim stabilizatorjem slike v ohišju (IBIS) je fotoaparat EOS R7 zasnovan za stabilno ročno fotografiranje, tudi pri šibki svetlobi in z objektivi brez stabilizatorja slike. Pri združitvi z objektivom RF, ki je opremljen s stabilizatorjem slike, kot je vsestranski objektiv Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, združuje fotoaparat EOS R7 širok zorni kot in svetlo najširšo zaslonko, saj ponuja do 7 korakov3 stabilizacije slike, kar omogoča tekočo vsebino brez tresenja, tudi pri snemanju med hojo.

Fotoaparat EOS R7 je odporen na prah in vodo, ima tudi dve reži za kartice s sočasnim snemanjem, ki zagotavljata varnostno kopijo vseh posnetkov. Zaradi teh funkcij je fotoaparat EOS R7 popoln za pustolovske ustvarjalce, ki nikoli ne vedo, v kakšnih pogojih bodo fotografirali.

Tako fotoaparat EOS R10 ima kot tudi fotoaparat EOS R7 vrtljivi zaslon LCD na dotik za ročno snemanje vlogov in vgrajen mikrofon z notranjim odpravljanjem šumov, ki zagotavlja zvok, ki se ujema s kakovostjo videoposnetka.

Fotoaparat Canon EOS R8 je nameščen na stativu.

Canon EOS R8 lahko zahvaljujoč slikovnemu tipalu polnega formata z ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih pik ter procesorju DIGIC X posname navdušujoče videoposnetke v kakovosti UHD 4K 60p.

6. Canon EOS R8

Zmogljiv brezzrcalni fotoaparat polne velikosti za ustvarjalce vlogov, ki želijo nove ustvarjalne priložnosti

 • Tipalo: tipalo CMOS polne velikosti z ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih pik
 • Sistem samodejnega ostrenja: samodejno ostrenje AF II z dvojnimi slikovnimi pikami in tipalom CMOS z zaznavanjem oči/obraza, samodejnim ostrenjem s sledenjem (ljudem, živalim in vozilom) ter zaznavanjem do vrednosti osvetlitve –6,5
 • Zaslon: 7,5-cm vrtljiv zaslon LCD na dotik z 1,62 milijona slikovnih pik
 • Najvišja ločljivost videa: 4K (3840 x 2160)
 • Sistem objektivov: objektivi RF in RF-S; objektivi EF in EF-S prek adapterjev z nastavkom
 • Iskalo: barvno elektronsko iskalo OLED z 2,36 milijona slikovnih pik
 • Zvok: vgrajeni stereo mikrofoni; vhod za mikrofon, izhod za slušalke
 • Način samosprožilca za videoposnetke: 2 sekundi, 10 sekund, oddaljeno
 • Filmi: na voljo je prikaz navpičnega filma
 • Teža: 461g

Fotoaparat polnega formata, kot je Canon EOS R8, je odličen način za širitev vaših ustvarjalnih obzorij. Veliko 35-milimetrsko slikovno tipalo zagotavlja večjo zmogljivost v zahtevnih in spreminjajočih se svetlobnih razmerah ter omogoča boljši nadzor nad globinsko ostrino z izboljšano mehkobo neostrine, kar lahko pomaga pri ustvarjanju vzdušja v vaših vsebinah.

Canon EOS R8 ima še posebej zmogljiv nabor funkcij za snemanje videoposnetkov, ki kar najbolje izkoristijo slikovno tipalo z ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih pik in procesor DIGIX X za ustvarjanje najvišje kakovosti videoposnetkov UHD 4K 60p (nadvzorčeno iz 6K) ter videoposnetkov polne visoke ločljivosti 1080p z do 180 sličicami na sekundo za zelo počasne posnetke. Brez pogledovanja na uro lahko snemate tudi daljše videoposnetke, saj vam EOS R8 omogoča vse do dveh ur neprekinjenega snemanja s hitrostjo do 30 sličic na sekundo.

Za snemanje vlogov na poti je Canon EOS R8 opremljen s 5-osnim stabilizatorjem slike Movie Digital IS, ki skrbi za stabilnost in preprečuje tresljaje v vseh smereh pri snemanju iz roke. Še dodatno pa lahko učinkovitost stabilizacije izboljšate, če uporabite tudi objektiv z optičnim stabilizatorjem slike.

Poleg kristalno jasnega zaslona OLED v iskalu se fotoaparat ponaša tudi z velikim vrtljivim zaslonom na dotik na hrbtni strani. Ker ga lahko premikate v vse smeri, lahko na njem natančno opazujete svoj nastop pred objektivom. Da bodo vaši vlogerski prispevki lahko obšli svet, je EOS R8 opremljen s povezavami Bluetooth, Wi-Fi in USB-C.

Povezovanje prek povezave USB-C je posebej primerno za pretočno oddajanje v živo, omeniti pa velja še priključka za stereo mikrofon in stereo slušalke ter priključek mini-HDMI. EOS R8 ima tudi večfunkcijski nastavek, ki omogoča namestitev in neposredno povezavo s pametnim telefonom Android prek adapterja za pametne telefone Canon AD-P1 ter uporabo namenskega usmerjenega stereo mikrofona DM-E1D. Če povzamemo: Canon EOS R8 je zmogljiv izdelek, ki ga vsekakor velja upoštevati, ko izbirate fotoaparat za snemanje vlogov.

Ženska v rožnati obleki drži fotoaparat Canon z objektivom Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM na majhnem stativu ter se smehlja v objektiv.

Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM je popoln objektiv za snemanje vlogov s fotoaparati APS-C, saj ponuja enega najširših kotov pogleda ter je izjemno lahek in kompakten.

Če se odločite za enega od teh fotoaparatov z izmenljivimi objektivi, je na voljo veliko Canonovih objektivov, ki so odlični za snemanje vlogov, saj združujejo široka vidna polja in izjemno kakovost slike.

Za fotoaparate APS-C, kot so EOS R50, EOS R10 in EOS R7, je objektiv Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM popolna izbira za dolge dneve na poti. Ta lahek in kompakten objektiv vam bo pri snemanju iz roke omogočil ostre in stabilne posnetke, hkrati pa je popolna prva izbira za snemanje na poti, saj lahko z njim zajamete vse od širokokotnih posnetkov do približanih portretov.

Novi Canonov RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM je kompakten ultra širokokotni objektiv za fotoaparate APS-C, ki združuje zelo širok vidni kot in neverjetno majhne dimenzije. Velika prednost ultra širokokotnega vidnega kota je možnost, da pri nastopanju pred fotoaparatom zajamete tudi veliko ozadja, kar omogoča, da se lahko na posnetku postavite v širši kontekst prizora. Hkrati stabilizacija slike pomeni, da lahko z njim snemate medtem, ko se premikate, seveda pa tudi, ko stojite na mestu in snemate iz roke.

Če uporabljate fotoaparat polnega formata, kot je EOS R8, je cenovno dostopen ultra širokokotni Canon RF 16mm F2.8 STM odličen prvi objektiv za začetne korake v svet snemanja vlogov, saj omogoča izjemne ustvarjalne možnosti za ustvarjalce, ki želijo snemati v zaprtih prostorih ali zajeti široke poglede na prostem. Objektiv RF 24mm F1.8 MACRO IS STM združuje široke kote gledanja s svetlo največjo zaslonko in notranjo stabilizacijo, objektiv RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM pa ponuja vsestranski razpon goriščne razdalje, ki ustreza vašim zahtevam, in sicer od izjemno širokega kota za ročno snemanje vlogov do ožjih kotov, ko potrebujete dodaten doseg. Kompakten, zložljiv in lahek objektiv Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM je popolna izbira za dolge dni na poti.

Izbira najboljšega fotoaparata za snemanje vlogov

Fotoaparati in kamera, predstavljeni tukaj, so kot del Canonove celovite ponudbe naprav za snemanje vlogov primerne za vse, ki se želijo lotiti snemanja vlogov ali izboljšati njihovo kakovost, kar vključuje vse od večnamenske in za uporabo preproste kamere PowerShot V10 do vsestranskih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi, kot so EOS R50 in drugi fotoaparati.

Želite snemanje vlogov še izpopolniti? Oglejte si, kakšna je bila prva izkušnja ustvarjalke vsebin Alexandre Andreeve s snemanjem videoposnetka s fotoaparatom Canon EOS R8 polnega formata4 in kako je s fotoaparatom ustvarila video haiku4. Če želite vstopiti v svet produkcije videoposnetkov na profesionalni ravni, si oglejte tudi naš vodnik po najboljših fotoaparatih in objektivih za videoposnetke na YouTubu4.

Avtorji: Jeff Meyer, Peter Wolinski in Matthew Richards

 1. Pribl. 13,1 milijona slikovnih pik pri snemanju videoposnetkov, pribl. 15,2 milijona slikovnih pik pri fotografiranju.
 2. Uporablja se, kadar se med sledenjem prikaže okvir subjekta in je na fotoaparat pritrjen združljiv objektiv, medtem ko je aktivno samodejno ostrenje polnega razpona ali pa je subjekt uspešno zaznan v drugem načinu območja.
 3. 7 stopenj osvetlitve, ki temeljijo na standardu CIPA z objektivom Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM pri goriščni razdalji 150 mm.
 4. *Na voljo samo v izbranih jezikih.

  Google, Google Drive in YouTube so blagovne znamke družbe Google LLC in tega spletnega mesta družba Google na noben način ne podpira in z njim ni povezana.

Povezani izdelki

 • Kompaktni digitalni

  PowerShot V10 (Black)

  S Canonovim vsestranskim žepnim fotoaparatom 4K za snemanje vlogov izstopajte v spletu in ostanite diskretni.
 • Kompaktni digitalni

  PowerShot G7 X Mark III

  Povezan fotoaparat, ki snema vrhunske videoposnetke in fotoaparate, nad katerimi bodo navdušeni vaši sledilci.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R50

  S tem brezzrcalnim fotoaparatom EOS R lahko ustvarite izjemno vsebino, in sicer od ostrih fotografij do filmov 4K in pretakanja v živo. Vse v eni namenski napravi.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R10

  Z brezzrcalnim fotoaparatom s sistemom EOS R, ki je zasnovan okoli velikosti tipala APS-C, lahko naredite naslednje korake na področju fotografije in videografije.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R7

  Odkrivajte divjino s fotoaparatom, ki v prenosnem ohišju APS-C, zasnovanem za prihodnost, združuje izjemno hitrost in kakovost slike.
 • Objektivi RF

  RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM

  Majhen in lahek objektiv z izjemno širokokotno povečavo in prilagodljivo goriščno razdaljo 10–18 mm je popoln za potovanja, snemanje vlogov in fotografiranje pokrajine.
 • Objektiv s povečavo in izjemno širokim kotom

  RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

  Kompakten in lahek objektiv s povečavo RF 15-30mm je popoln za potovanja, vključno z fotografijami mest, pokrajin, arhitekture in vlogi na poti.
 • Širokokotni objektiv

  RF 16mm F2.8 STM

  Kompakten in cenovno ugoden 16-milimetrski objektiv polne velikosti za družino EOS R je zasnovan za ustvarjalce vlogov in ustvarjalce vsebin.
 • Širokokotni glavni objektiv

  RF 24mm F1.8 MACRO IS STM

  Kompakten in lahek 24-milimetrski glavni objektiv, ki je popoln za fotografiranje pokrajin, snemanje vlogov, fotografiranje v zaprtem prostoru in zagotavlja odlične makro slike.

Povezani članki

 • SNEMANJE VLOGA

  Spoznajte PowerShot V10

  Odkrijte, zakaj je Canonov majhni fotoaparat za snemanje spletnih vlogov v ločljivosti 4K vse, kar kot začetnik potrebujete, v enem paketu.

 • SNEMANJE VLOGA

  Ustvarjanje vsebine s fotoaparatom EOS R50

  S fotoaparatom Canon EOS R50 lahko svojo vsebino na družbenih omrežjih dvignete na višjo raven.

 • SNEMANJE VLOGA

  Kako postati ustvarjalec vlogov

  Z nasveti za snemanje vlogov za začetnike začnite in posnemite kakovostne vloge.

 • POTOVALNI

  Popoln spremljevalec

  Profesionalni fotograf Martin Bissig se je na Šrilanko odpravil s fotoaparatom EOS R10.