Sanne from Books & Quills is filmed writing in her journal.

SNEMANJE VIDEODNEVNIKA

Najboljše Canonove naprave za snemanje videodnevnikov

Z videodnevniki lahko hitro povečate svojo prepoznavnost, vendar za snemanje potrebujete pravi fotoaparat. Ne glede na to, ali želite postati vplivnik s tisočimi sledilci ali pa se preprosto zabavati pri dokumentiranju hobija ali počitniških dogodivščin, je na voljo ogromno načinov, da izrazite svojo ustvarjalno plat in pravo osebnost. Vlogerjev res ne primanjkuje, vendar bodo prijazni in ustvarjalni posamezniki z močnim sporočilom vedno našli način, kako se uveljaviti.

Za prijaznost in sporočilo morate poskrbeti sami. Ko pa se odločate za najboljši fotoaparat, Canon predstavlja tri, ki s svojo visoko kakovostjo videa in možnostjo kreativnih posegov zagotavljajo, da boste brez težav uresničili svoje zamisli in se obenem še zabavali ter dosegli izpiljeno spletno podobo. Vsi trije Canonovi fotoaparati za videodnevnike imajo vmesnika Wi-Fi in Bluetooth, ki omogočata takojšnje deljenje videov in slik, tako da posnetke brezžično prenašate v pametno napravo in nato v družabne medije.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon EOS 250D.

Canonov popoln začetni studijski fotoaparat za videodnevnike

Tipalo: APS-C s 24,1 MP
Zaslon: 8-cm vrtljivi zaslon na dotik
Sistem AF: CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami s sledenjem obrazom in predmetom ter filmskim zaznavanjem oči
Najvišja ločljivost videa: 4K (3840 × 2160)
Sistem objektivov: združljiv z objektivi EF in EF-S
Avdio: vhod za mikrofon

Lahek in prenosen digitalni zrcalnorefleksni fotoaparat vas bo navdušil z zmogljivostjo in specifikacijami. Z vrtljivim izvlečnim zaslonom boste lažje poiskali popoln kot za snemanje doma ali v studiu. Odlikuje ga tudi voden uporabniški vmesnik, da boste hitro poiskali in spoznali številne funkcije, s katerimi lahko ustvarite različne učinke. Canon EOS 250D je popolna izbira za vlogerje, ki želijo napredovati s pametnega telefona na napravo, ki jim nudi več kreativnih posegov skozi celoten postopek ustvarjanja.

Samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami z zaznavanjem obraza in oči zagotavlja, da ostane obraz, ko govorite v fotoaparat in se premikate po prostoru ves čas v žarišču. Tudi ko ga s stojala vzamete v roke za dodatne posnetke je Canon EOS 250D že na občutek stabilen in se dobro prilega roki. Med tremi predstavljenimi modeli je ta največji, zato nudi trdnejši oprijem za tekoče in mirne posnetke.

Sanne from Books & Quills sits at a desk writing in her journal.

Poleg vseh teh priročnih funkcij, ki jih nudi, se vam z naložbo v fotoaparat s sistemom EOS odpre tudi bogat program dodatne opreme in s tem še več ustvarjalnih možnosti. Ker je fotoaparat združljiv z objektivi EF in EF-S, imate veliko možnosti pri izbiranju goriščnih razdalj in se lahko poigrate tudi s čudovito majhno globino polja. Za boljšo kakovost zvoka skrbi 3,5-mm stereo mini priključek za zunanji mikrofon.

Na zanesljivi večnamenski fotoaparat Canon EOS 250D prisegajo tudi vplivniki, kot je Sanne, ki se v portalu YouTube predstavlja s kanalom Books and Quills in za profesionalen videz svojih videoposnetkov uporablja širok nabor Canonovih objektivov, s katerimi doseže gladke posnetke z majhno globino polja.

Povezani članki
Adventurer Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

SNEMANJE VIDEODNEVNIKA

Laura Bingham: osvajanje reke Essequibo

Pustolovka Laura Bingham je vodila prvi spust po reki Essequibo in svojo izkušnjo posnela v obliki videodnevnika z napravo PowerShot G7 X Mark II.

Two women pose in front of a camera in a clothes shop.

SNEMANJE VIDEODNEVNIKA

Delite svojo strast in osebnost z drugimi: kako začeti s snemanjem videodnevnika še danes

Snemanje videodnevnika je zabavno in izpolnjujoče – preprosto sledite našim nasvetom in se naučite, kako zajemati čudovite vsebine, ki bodo všeč še tako zahtevnim gledalcem.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon M50.

Vsestranski Canonov fotoaparat, ki je zasnovan za uporabo v zaprtih prostorih in na prostem

Tipalo: APS-C s 24,1 MP
Zaslon: 8-cm vrtljivi zaslon na dotik
Sistem AF: CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami s sledenjem obrazom in predmetom
Najvišja ločljivost videa: 4K (3840 × 2160)
Sistem objektivov: posebni majhni in lahki objektivi EF-M, združljivost z objektivi EF in EF-S s Canonovim nastavkom EF-EOS M
Avdio: vhod za mikrofon

Pri razvoju modela Canon EOS M50 smo mislili prav na snemanje videodnevnikov in videoposnetkov na splošno. Canon EOS M50 s tehnologijo samodejnega ostrenja z dvojnimi pikami, ki vključuje tudi sledenje obrazom in predmetom, tako za začetek ponuja do 143 točk samodejnega ostrenja (odvisno od izbranega objektiva). Ker omogoča ročno izbiro točke izostritve, lahko z vlečenjem prsta po zaslonu natančno določate točko izostritve pri snemanju dodatnih posnetkov v gibanju ali ustvarite profesionalen vtis s spreminjanjem ostrenja.

Canon EOS M50 se odlično obnese pri snemanju v šibki svetlobi. Pri snemanju z ločljivostjo 4K fotoaparat ponuja občutljivost do ISO 6400, zato se lahko zanesete na čiste rezultate z natančno poustvarjenimi barvami tako pri odpakiranju izdelkov ob soju luči v spalnici kot tudi pri sprehodu po ulicah prestolnice v žarečem opoldanskem soncu. Če vam ni treba snemati v načinu 4K, imate pri visoki ločljivosti na voljo občutljivosti ISO od 100 pa vse do 25.600, kar pomeni, da si lahko privoščite tudi snemanje v mesečini, pa bodo sledilci še vedno videli vaš obraz!

Ker ima fotoaparat popolnoma vrtljivi zaslon, ga lahko hitro obrnete ter kar na poti posnamete nekaj hitrih odsekov s sprehoda po lokalni prehranski tržnici ali med pohodom po alpski transverzali. Canon EOS M50 se ponaša z vrhunskim sistemom za samodejno ostrenje, ki čez izostreni obraz izriše kvadratek, da veste, kdaj ste v središču, vgrajeni digitalni stabilizator slike pa pomaga zagotavljati mirne posnetke tudi pri fotografiranju iz roke.

A portrait of vlogger Joel from Gallucks.

Fotoaparat vam z možnostjo uporabe objektivov EF in EF-S s Canonovim nastavkom EF-EOS M nudi veliko ustvarjalne svobode, vendar so kompaktni in namenski objektivi Canon EF-M že sami po sebi popolni za snemanje videodnevnikov.

In kaj še? Vgrajen je stereo mikrofon in 3,5-mm stereo mini vtič za priklop zunanjega mikrofona. Z nameščenim objektivom Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM se fotoaparat EOS M50 tudi izredno lepo prilega roki. Tako se ne boste utrudili niti pri snemanju iz roke, kar je tehnika, ki jo pogosto vidite v posnetkih vplivnikov, kot je Joel from Gallucks.

A flatlay of a vlogger's equipment including the Canon G7 X Mark II.

Canonovi žepni fotoaparat za aktivne vlogerje

Tipalo: BSI 1.0 z 20,1 MP
Zaslon: 7,5-cm nagibni zaslon na dotik
Sistem AF: neprekinjeno samodejno ostrenje s sledenjem obrazom in predmetom, 31-točkovno samodejno ostrenje; stabilizator slike s premikanjem objektiva v 4 korakih, pametni stabilizator slike s 5-osnim naprednim dinamičnim stabilizatorjem slike in samodejno izravnavo
Najvišja ločljivost videa: polna visoka ločljivost (1920 × 1080) pri 60 sličicah/s
Filter: vgrajeni filter ND

Canon PowerShot G7 X Mark II je kompaktna kamera žepne velikosti z velikim senzorjem in vgrajenim objektivom z goriščno razdaljo 24–100 mm (enakovredno) f/1.8-2.8. Kombinacija lahke zasnove in velikega senzorja je kot nalašč za snemanje videodnevnikov. Fotoaparat lahko spravite v žep in ga vzamete s seboj, kamor koli greste – pripravljen je za vse, kar mu prekriža pot. Vgrajeni objektiv je bliskovito hiter, da vam ni treba zamudili niti trenutka, s preklopnim zaslonom pa se boste brez težav posneli tudi na poti.

Canon PowerShot G7 X Mark II se odlično odreže v vsakršni svetlobi: pod opoldanskim soncem ali v nežno osvetljeni spalnici, zato je popoln spremljevalec na poti. Kako čiste posnetke dosega, lahko vidite na videoposnetkih vlogerke Ellie z YoutTubovim kanalom doyouknowellie, ki snema od zore do mraka.

Ellie from doyouknowellie sits at a table in a cafe.

Canon PowerShot G7 X Mark II omogoča zavidljivo goriščno razdaljo z osupljivim dosegom. Tako lahko na primer na športnem dogodku zajamete celoten prizor in se nato povsem približate dogajanju z goriščno razdaljo 100 mm. Nato pa zmanjšate povečavo, odprete zaslon na dotik, se ga dotaknete in posnamete svoj odziv!

Canon PowerShot G7 X Mark II se ponaša tudi z izjemnim zaznavanjem obrazov in sledenjem. Tako se lahko brez zadržkov premikate po prostoru, navdušeno dvignete roke v zrak in posnamete svoj odziv na dogajanje, ne da bi vas skrbelo za izostritev obraza.

Snemanje izredno mirnih videov je mogoče tudi pri polni povečavi, med obračanjem ali v gibanju, saj ima fotoaparat vgrajen 5-osni napredni dinamični stabilizator slike, ki izravnava tresenje fotoaparata.

Avtor: Jeff Meyer

Povezani izdelki

Povezani člankiGet Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike