SNEMANJE VLOGA

Dvignite ustvarjanje vsebine na višjo raven s fotoaparatom Canon EOS R50.

Od mode in hrane do dobrega počutja in življenjskega sloga. Štirje vidni vplivneži razkrivajo, kako so z ustvarjanjem ter deljenjem zgodb s fotoaparatom Canon EOS R50 izboljšali svojo vsebino na družbenih omrežjih.
Vplivnica na družbenih omrežjih Fatou N'Diaye, ki nosi puhast rjav plašč, čepi in se smehlja pred fotoaparatom Canon EOS R50 na stojalu.

Ustvarjanje vsebin je bolj konkurenčno kot kadar koli prej in ne glede na to, ali ustvarjate kratke videobloge o hrani ali navdihujoče videoposnetke o dobrem počutju, je dobro razmisliti, ali bi lahko videoposnetke izboljšali s fotoaparatom, ki je zmogljivejši, ponuja več funkcij in zagotavlja višjo kakovost slike.

Tu vam na pomoč priskoči Canon EOS R50. Osnovni brezzrcalni fotoaparat s Canonovim sistemom EOS R ima tipalo visoke ločljivosti 24,2 milijona slikovnih pik, napredne samodejne načine in intuitiven vmesnik, zaradi česar je popoln za nadobudne ustvarjalce vsebin ter vplivneže na družbenih omrežjih.

EOS R50 lahko na številne načine poenostavi ustvarjanje vsebine. Ker je majhen in enostaven za prenašanje ter zagotavlja jasen prikaz na vrtljivem zaslonu na dotik, je popoln za snemanje samega sebe in pretakanje v živo.

Štirje dinamični ustvarjalci vsebin iz Združenega kraljestva, Francije in Nemčije s fotoaparatom Canon EOS R50 beležijo strasti, ki so jim najpomembnejše. Pripovedujejo različne zgodbe, vendar jim je ta zmogljivi fotoaparat APS-C pomagal, da so lahko še izboljšali svoje vsebine.

Odkrijte, kako lahko s fotoaparatom EOS R50 preprosteje, hitreje in bolje kot kadar koli prej fotografirate ter delite vsebino.

Fatou N'Diaye: modno fotografiranje v Parizu

Ustvarjalka vsebin Fatou N'Diaye stoji v temačni ulici, drži fotoaparat Canon EOS R50 pri obrazu in gleda v iskalo.

Canon EOS R50 odlično deluje pri šibki svetlobi. Ponaša se s samodejnim ostrenjem, ki deluje do ravni svetlobe –4 EV in tako zagotavlja, da je vsebina, ustvarjena ponoči ali v temačni sobi, še vedno ostra.

Portret ustvarjalke vsebin Fatoue N'Diaye v dežnem plašču in z barvitim šalom ter trikotnimi sončnimi očali, ustvarjen s fotoaparatom Canon EOS R50.

Gumbi fotoaparata Canon EOS R50 so popolni za začetnike, vključujejo pa tudi hitro preklapljanje med fotografiranjem in snemanjem videoposnetkov ter vodene menije na zaslonu na dotik. Fatou je že uporabljala Canonove napredne naprave DSLR in hibridne fotoaparate, vendar jo je prepričala preprostost fotoaparata EOS R50. "Vanj sem se zaljubila že pri prvi fotografiji, ki sem jo naredila," pravi. "Ima vse. To je fotoaparat, zaradi katerega boste vzljubili fotografijo." Posneto s fotoaparatom Canon EOS R50 z objektivom Canon RF 50mm F1.8 STM pri 1/200 s, f/2.8 in ISO200.

Modna blogerka iz Pariza Fatou se je v fotografiranje zaljubila, ko je bila mlajša in je videla, kako njen oče vedno s seboj nosi Canonov fotoaparat s filmom. Leta 2007 je začela z blogom Black Beauty Bag, kjer govori o modi, predvsem za črnke. Zdaj svoje fotografije deli z več kot 150.000 sledilci na naslovu @blackbeautybag. "Zame sta moda in fotografija neločljivo povezani," pravi.

Fatou je potovala po Parizu in se s fotoaparatom Canon EOS R50 fotografirala med kolesarjenjem, nakupovanjem in snemanjem oblačil. Pri tem je digitalna stabilizacija slike za film v fotoaparatu zagotavljala, da so bili posnetki iz roke ostri, s prilagodljivim vrtljivim zaslonom ločljivosti 1,62 milijona slikovnih pik pa je bilo snemanje sebe zares preprosto. "Samodejno ostrenje lahko prilagodite tako, da se dotaknete predmeta na zaslonu na dotik," pravi Fatou. Fotoaparat nato samodejno sledi vam ali kateremu koli izbranemu predmetu.

Fatou pravi, da se je zaljubila v majhnost fotoaparata EOS R50. "Od tako majhnega fotoaparata nisem pričakovala zmogljivosti velikega fotoaparata DSLR," nadaljuje. "EOS R50 omogoča izbiro različnih slogov fotografij iz samodejnega ustvarjalnega načina zaporednih slik."

Tako kot pametni telefoni ima tudi EOS R50 prednastavitve in filtre, ustvarjalni način zaporednih slik pa na vsaki fotografiji samodejno uporabi štiri različne ustvarjalne učinke, tako da lahko izberete svojo najljubšo.

Čeprav Fatou ni novinka v fotografiji, je ugotovila, da ta orodja pospešijo njeno delo. "Za nekoga, ki ne ve veliko o fotografiji, je EOS R50 prava izbira," zaključi.

Elena Bulkowski: dan v življenju vplivnice za dobro počutje

Posnetek, zajet s fotoaparatom Canon EOS R50, kjer ustvarjalka vsebine Elena Bulkowski teče čez polje proti fotoaparatu, oblečena pa je v majico koralne barve in črne pajkice.

EOS R50 se ponaša z enakim sistemom samodejnega ostrenja kot Canon EOS R10. Ta skrbi, da so Elenini posnetki vedno ostri. "Povsem brez skrbi se odpravim na tek ali vadbo, saj mi fotoaparat samodejno sledi in tako poskrbi, da sem vedno izostrena," pravi. Posneto s fotoaparatom Canon EOS R50 z objektivom Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM pri 77 mm, 1/500 s, f/7.1 in ISO100.

Vplivnica za življenjski slog in dobro počutje Elena Bulkowski sedi za mizo in iz sklede je kosmiče. Pred njo je Canon EOS R50 s privzdignjenim zaslonom na dotik na stojalu.

EOS R50 je zelo majhen, zato se je izkazal za popolnega spremljevalca ustvarjalcev vsebin, ki so vedno na poti. "Vstanem, si naredim zajtrk, objavim videoposnetek z receptom, nato pa ga preprosto dam v nahrbtnik in se odpravim na pohod," razloži Elena. "Popoln je za moj način dela, saj ga lahko povsod vzamem s seboj."

Na dobro počutje osredotočena Elena je leta 2014 začela z blogom @trainhard_eatwell, ko se je preselila v Stuttgart v Nemčiji in ugotovila, da v bližini ni športnih klubov. V spletu deli svojo strast do gibanja ter motivira svoje privržence z zdravimi recepti in videoposnetki za vadbo. Za to potrebuje fotoaparat, ki ji lahko sledi.

Canon EOS R50 vključuje neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 12 sličic na sekundo in počasne posnetke s 120 sličicami na sekundo, zato je popoln za Elenino intenzivno vsebino. Sistem samodejnega ostrenja CMOS AF II z dvojnimi slikovnimi pikami Eleni sledi med vadbo in jo ostri. "Moji tekaški videoposnetki so neverjetno tekoči," pravi. "Ustvarjam veliko športnih vsebin in odlično je, da mi samodejno ostrenje med vadbo sledi."

Elena je s fotoaparatom EOS R50 nadgradila svoj pametni telefon in ugotovila, da je njegova uporaba zelo intuitivna. "Preklapljanje med načinoma snemanja videoposnetkov in fotografiranja je zelo preprost," nadaljuje.

EOS R50 vključuje tudi 14 načinov za fotografiranje, ki samodejno konfigurirajo nastavitve za primere, kot so avtoportreti in športni dogodki, ter šest načinov za videoposnetke.

Martyn Odell: recepti za kulinarično revolucijo

Prehranski vplivnež Martyn Odell se naslanja na kuhinjski pult. Drži Canon EOS R50 in prilagaja objektiv za snemanje krožnika s hrano.

Prehranski vplivnež Martyn lahko s fotoaparatom Canon EOS R50, ki omogoča uporabo številnih združljivih objektivov RF in RF-S ustvarja zelo različne vrste vsebine. "Izmenljivi objektivi mi omogočajo, da preizkušam različne goriščne razdalje," pravi. "Neverjetno je, da lahko s širokokotnim objektivom zajamem vse med snemanjem, nato pa ga za fotografiranje hrane zamenjam za 50-milimetrskega."

Canon EOS R50 s svetlobnim obročem in mikrofonom, navpično postavljen na stojalu. Na vrtljivem zaslonu na dotik je prehranski vplivnež Martyn Odell, ki drži rdečo čebulo.

Novi filmski način za približane predstavitve fotoaparata EOS R50 je bil popoln za prikazovanje predmetov pred fotoaparatom. "Ko odmaknem sestavino, fotoaparat takoj izostri moj obraz, kar je natančno to, kar želim," pravi Martyn.

Martynovi videoposnetki, ki jih na TikToku objavlja kot @lagomchef, učijo gledalce, kako zmanjšajo količino odpadne hrane in se v kuhinji zabavajo. S fotografsko izobrazbo in izkušnjami z napravami DSLR je Martyn vsebino spontano ustvarjal s pametnim telefonom, vendar ga je prepričala možnost snemanja videoposnetkov v ločljivosti 4K 30p in polni visoki ločljivosti 120p s fotoaparatom EOS R50.

"Kakovost ob pritisku gumba mi je zelo pomembna, saj ustvarjanja vsebin ne načrtujem," pravi Martyn. "Zdaj vem, da lahko vzamem fotoaparat, pritisnem gumb za snemanje in takoj začnem zajemati čudovite posnetke v ločljivosti 4K. Mojim vsebinam s hrano je dinamiko dodala tudi možnost snemanja počasnih posnetkov."

Načini snemanja s fotoaparatom Canon EOS R50, ki jih lahko preprosto uporablja, so mu pomagali tudi pri približanih posnetkih hrane. "Ena od izjemnih funkcij je zajemanje zaporednih slik z ostrenjem, ki omogoča preprosto makro fotografijo, saj zajame popolno globino polja."

Nadzor fotoaparata EOS R50 prek Bluetootha in možnost vzpostavitve brezžične povezave pomeni, da lahko Martyn vsebino takoj objavi v svojih kanalih na družbenih omrežij. "Fotografije in videoposnetke lahko iz fotoaparata EOS R50 prek aplikacije Canon Camera Connect, ki omogoča, da vsebino v splet prenesem takoj, ko je posneta, preprosto pošiljam v telefon," pravi.

Zeena Shah: preprost oblikovalski navdih

Ustvarjalka vsebine Zeena Shah s fotoaparatom Canon EOS R50 fotografira razkošno okrašeno mizo.

Kljub temu, da nisem močno tehnično podkovana, je uporaba fotoaparata EOS R50 zares preprosta in intuitivna," je dejala Zeena. "Neverjetno je, da lahko zajamem fotografijo in si jo že čez nekaj sekund ogledam na telefonu. To mi bo prihranilo veliko časa."

Portret modne vplivnice Zeene Shah v rožnatem kombinezonu in z modrim klobukom, posnet s fotoaparatom Canon EOS R50. Stoji pred belim zidom in se smeji.

Moda je Zeeni izjemno pomembna, zato je velika prednost, da lahko EOS R50 spravi v torbico in ga od doma prinese v studio. "Vedno ga imam s seboj in mi res pomaga, da ustvarjam kakovostnejše vsebine," pravi. "Zdi se mi, da sem prava fotografinja in z užitkom fotografiram kakovostne slike." Posneto s fotoaparatom Canon EOS R50 z objektivom Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM pri 18 mm, 1/500 s, f/9 in ISO160.

Zeena, ki živi v Londonu (@heartzeena), je oblikovalka, stilistka, voditeljica in avtorica, ki je med zaprtjem javnega življenja znova odkrila starodavno umetnost marmoriranja. Svoje izdelke je najprej ovekovečila s pametnim telefonom, nato pa je želela izboljšati kakovost posnetkov.

Natančne in ostre slike, ustvarjene s fotoaparatom EOS R50, so prepričale Zeenino umetniško oko za svetle odtenke in številne podrobnosti. "Barve so tako lepe," pravi. "Zares življenjsko in čudovito je, da lahko to visoko ločljivost in izjemno nasičenost delim s svojimi sledilci."

Ustvarjalni način zaporednih posnetkov naredi več fotografij vsakega prizora, kar pomeni, da lahko Zeena svojo vsebino takoj objavi na družbenih omrežjih. "Predpripravljeni filtri pomenijo, da je slike mogoče objaviti takoj," razloži.

Zeeno je fotoaparat EOS R50 najbolj očaral z možnostjo snemanja počasnih posnetkov. Tako lahko v svojih videoposnetkih marmoriranja zajame čaroben učinek vrtinčenja črnil. "To je natanko tisto, kar je manjkalo vsebini, posneti s telefonom," nadaljuje. "Ustvarjanje zaporednih slik z ostrenjem s fotoaparatom EOS R50 je izjemno priročno. Združuje slike in jim tako doda čudovito globino polja, ki je ni mogoče dodati na noben drug način."

Prednosti fotoaparata EOS R50 za ustvarjalce vsebin

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Si želite sledenje obrazom in samodejno ostrenje, intuitivne načine snemanja, vrtljiv zaslon na dotik za spremljanje postavitve prizorov in nastavitev, podrobno in živo sliko visoke kakovosti ali morda dostop do številnih objektivov, ki jih lahko uporabite s sistemom EOS R? Fotoaparat EOS R50 je vaš popoln pomočnik za ustvarjanje čudovitih vsebin, ki jih lahko delite s prijatelji in sledilci.


Napisala Lauren Scott

Povezani izdelki

  • Brezzrcalni fotoaparati

    EOS R50

    S tem brezzrcalnim fotoaparatom EOS R lahko ustvarite izjemno vsebino, in sicer od ostrih fotografij do filmov 4K in pretakanja v živo. Vse v eni namenski napravi.
  • Objektivi RF-S

    RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM

    Standardni objektiv s povečavo APS-C za družino fotoaparatov EOS R je popoln za vsakodnevne priložnosti, kot so družinski trenutki, življenjski slog, portreti in počitnice.
  • Objektivi RF-S

    RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM

    Objektiv EOS serije R APS-C s široko do telefoto povečavo, ki je popoln za fotografiranje potovanj, divjadi, športnih dogodkov in življenjskega sloga.
  • Objektivi RF-S

    RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM

    S tem lahkim in vsestranskim telefoto objektivom APS-C s povečavo se boste lahko približali prizoru in odkrili novo dimenzijo fotografiranja potovanj, športnih dogodkov, družine in domačih živali.
  • Zvok

    Stereo mikrofon DM-E100

    Enostavno zajemite odličen zvok s pomočjo majhnega stereo mikrofona, ki ga lahko uporabite takoj po priklopu in ki je vedno pripravljen na snemanje.
  • Stativ

    Tripod Grip HG-100TBR

    S pomočjo tega edinstvenega stativa z odstranljivim daljinskim upravljalnikom lahko slikate dlje z več stabilnosti in kreativne prilagodljivosti.

Povezani članki

  • FOTOGRAFIJA

    Primerjava fotoaparatov EOS R50 in EOS R10

    Primerjali smo najpomembnejše funkcije in zasnovo obeh fotoaparatov EOS R APS-C.

  • VIDEO

    Namigi za izboljšanje videoposnetkov za družbena omrežja

    Štirje ustvarjalci razpravljajo o tem, kaj je odlična vsebina in kako izstopati v spletu.

  • VIDEO

    Kako snemati visokokakovostne videoposnetke hrane kot profesionalci

    Jessie Bakes Cakes je s svojimi navdušujočimi videoposnetki hrane zbrala več kot 100 tisoč sledilcev. Tukaj vam bo razložila, kako se izmojstriti v snemanju hrane.

  • SNEMANJE VLOGA

    Kako postati ustvarjalec vlogov

    Z nasveti za snemanje vlogov za začetnike začnite in posnemite kakovostne vloge.