TEHNOLOGIJA

Fotoaparati DSLR v primerjavi z brezzrcalnimi fotoaparati: Kateri so boljši?

Ali je čas, da se z najširšim naborom brezzrcalnih fotoaparatov do zdaj premaknemo k brezzrcalnim fotoaparatom? Primerjamo razlike med fotoaparatom DSLR in brezzrcalnim fotoaparatom, da se boste lažje odločili.
Pogled čez fotografovo ramo na zaslon LCD fotoaparata Canon EOS R10, na katerem sta prikazana dva plesalca flamenka, ki ju snemajo.

S sistemom EOS R, ki vključuje možnosti APS-C in polne velikosti, je zdaj na voljo široka ponudba brezzrcalnih fotoaparatov, ki ponujajo nove prednosti tako profesionalcem kot ljubiteljskim fotografom. Če želite stari fotoaparat zamenjati z novejšim ali pa kompaktni fotoaparat nadomestiti s takšnim z izmenljivimi objektivi, je boljši brezzrcalni fotoaparat ali običajni fotoaparat DSLR?

Tu vam bomo pomagali izbrati, zato predstavljamo razlike med fotoaparati DSLR in brezzrcalnimi fotoaparati, ki vam jih bo strokovno razložil izkušeni strokovnjak za izdelke družbe Canon Europe Mike Burnhill.

Slika prereza fotoaparata Canon EOS 80D, ki prikazuje zrcalni mehanizem.

Fotoaparat DSLR je digitalni zrcalnorefleksni fotoaparat z enim objektivom. Refleksni del se nanaša na zrcalo, ki odbija svetlobo v sklop iskala. Zrcalo se mora odmakniti, da svetloba doseže tipalo za njim, zato je potreben razmeroma okoren mehanizem, ki poveča velikost in težo fotoaparata ter obenem predstavlja zaplete pri optični tehnologiji.

Fotoaparat Canon EOS R7, ki je položen na skali. Pritrjenega nima nobenega objektiva, zato je senzor viden v notranjosti.

V brezzrcalnem fotoaparatu, kot je Canon EOS R7, ni zrcalnega mehanizma, ima namreč neposredno črto pogleda skozi objektiv do senzorja. Kar vidite v elektronskem iskalu (EVF), je projekcija slike senzorja, kar pomeni, da si lahko za razliko od optičnega iskala v fotoaparatu DSLR ogledate učinek nastavitev fotografiranja. Kot pravi Mike Burnhill iz družbe Canon Europe: ''Elektronsko iskalo pri brezzrcalnih fotoaparatih omogoča ogled osvetlitve posnetka, preden ga sploh naredite.''

Fotoaparati DSLR v primerjavi z brezzrcalnimi fotoaparati: Velikost in teža ohišja

''Ena od ključnih stvari v zvezi s fotoaparati DSLR je, da imajo zrcalo ali pentaprizmo, ki svetlobo usmerita skozi iskalo,'' pojasnjuje Mike, ''vendar mora imeti dovolj prostora, da se odmakne in izpostavi senzor. To pomaga zmanjšati velikost in težo fotoaparata, še posebej pri primerjavi fotoaparatov EOS R7 in EOS R10 s podobnimi modeli DSLR, kot sta Canon EOS 7D Mark II ali EOS 90D.''

Avtorica vsebin o življenjskem slogu Diana Millos je s fotoaparatom EOS R10 fotografirala kulturo in arhitekturo Andaluzije. Pripomnila je: ''Če ste prej imeli veliko težji fotoaparat, kot je EOS 80D, ki ga uporabljam, je fotoaparat EOS R10 videti skoraj kot igrača. Všeč mi je, da je majhen in lahek, vendar je še vedno enako zmogljiv.''

Moški z rokami drži Canonov fotoaparat, ki je obrnjen navzdol.

Fotoaparati DSLR, kot je Canon EOS 7D Mark II, zagotavljajo visokokakovostne posnetke, vendar v večjem ohišju, ki sprejme zrcalni mehanizem.

Ženska v rumeni obleki in slamnikom drži fotoaparat ob očesu.

Brezzrcalni fotoaparati, kot je Canonov fotoaparat EOS R10, nudijo enako kakovost in zmogljive funkcije v prenosnem ter lahkem dizajnu.

Nastavki za objektiv: So brezzrcalni fotoaparati boljši od fotoaparatov DSLR?

Nastavek EF, ki se uporablja v Canonovih fotoaparatih DSLR, je bil predstavljen leta 1987, zato je zelo dobro uveljavljen sistem. Na voljo je več sto združljivih objektivov z objektivom EF, ki pokriva skoraj vsako goriščno razdaljo, ter nabor kompaktnejših in pogosto cenovno ugodnejših objektivov EF-S za fotoaparate EOS DSLR s tipali APS-C.

Nastavek RF, ki se uporablja pri fotoaparatih s sistemom EOS R, pa je uvedel številne inovacije. ''Nastavek RF je bil zasnovan za prihodnost,'' pojasnjuje Mike, ''na primer za izboljšanje komunikacijske hitrosti med fotoaparatom in objektivom ter dodajanje kontaktov za podporo več funkcij.'' Te vključujejo veliko hitrejše samodejno ostrenje, optimizacijo digitalnega objektiva v realnem času in izboljšane funkcije, kot je prilagodljiv obroč za nadzor objektivov RF.

Namesto da bi se morali nenehno ukvarjati z refleksnim zrcalom fotoaparata DSLR med nosilcem in tipalom, oblikovalci objektivov lahko objektive RF približajo samemu tipalu, kar izboljša optično zmogljivost. Rezultat tega so hitrejši in svetlejši objektivi izjemne kakovosti ter revolucionarni objektivi, kot je objektiv RF 5.2mm F2,8L DUAL FISHEYE, ki zajame slike 180° VR na združljivih fotoaparatih polne velikosti.

Slika nastavka RF na fotoaparatu Canon EOS R3.

Bistvo brezzrcalnega sistema Canon EOS R je inovativen nastavek RF s širokim grlom, krajšo razdaljo ostrenja na hrbtni strani in izjemno hitro komunikacijo med objektivom in ohišjem.

Objektivi in združljivost: Ali lahko na brezzrcalnem fotoaparatu uporabljate objektive DSLR?

Če že imate objektive EF ali EF-S, jih lahko preprosto uporabljate z brezzrcalnimi fotoaparati EOS R, ne da bi pri tem izgubili kakovost ali funkcionalnost, saj so na voljo adapterji nastavka EF-EOS R. To vam omogoča tudi menjanje in združevanje določenih objektivov obeh formatov (še posebej, če imate najljubši ali specializirani objektiv, ki še ni na voljo v različici z nastavkom RF), da dobite najboljše iz obeh svetov. Na voljo sta tudi adapter nastavka z obročem za nadzor objektiva in adapter z vstavljivimi filtri ND ali polarizacijskimi filtri, ki objektivom EF dodajata večjo prilagodljivost kot objektivi DSLR.

Pomembno pa je upoštevati, da z digitalnim zrcalnorefleksnim fotoaparatom ne morete uporabljati objektivov RF. Če vam ugaja določen objektiv RF, boste morali izbrati brezzrcalni fotoaparat s sistemom EOS R.

Trije objektivi s povečavo so položeni drug ob drugem na kosu telovadne opreme.

Uvedba fotoaparatov s sistemom APS-C EOS R, vključno z modeli, kot sta EOS R7 in EOS R10, omogoča, da je brezzrcalni sistem EOS R cenovno dostopen za več fotografov kot kadar koli prej. ''S tem, ko je nastavek RF na voljo novim strankam, imajo te dostop do popolnoma nove generacije objektivov, ki jih razvijamo posebej za ta nastavek – objektivov, ki jih pri fotoaparatih DSLR ni bilo mogoče razviti,'' pravi Mike. Zaradi faktorja izreza senzorjev APS-C objektivi polne velikosti, kot so tisti, ki so prikazani tukaj, omogočajo 1,6-krat večji doseg fotoaparatov APS-C.

Optična iskala v primerjavi z elektronskimi iskali: Katera so boljša?

Fotoaparati DSLR imajo optična iskala, ki jih nekateri fotografi raje uporabljajo, ker omogočajo neposredno povezavo s prizorom. V preteklosti so bile pri elektronskih iskalih (EVF), ki se uporabljajo za brezzrcalne fotoaparate, opažene pomanjkljivosti, kot je zakasnitev, vendar postajajo vse boljša in imajo tudi svoje prednosti. Najnovejši fotoaparati EOS R imajo zaslone EVF z visoko hitrostjo osveževanja do 120 sličic na sekundo, kar pomeni, da praktično ni zaznavnega zamika.

Zlasti če uporabljate fotoaparat s sistemom EOS R, simulacija osvetlitve omogoča predogled posnetka z vašo osvetlitvijo, slogom slike in drugimi nastavitvami, tako v iskalu kot na zadnjem zaslonu LCD. Pri fotoaparatu DSLR simulacija osvetlitve deluje, ko uporabljate zadnji zaslon v načinu Live view, ne pa tudi v iskalu. Z elektronskim iskalom lahko posnetek in ostrenje nastavite tudi v pogojih s slabo svetlobo, ko je pretemno, da bi s prositm očesom videli skozi optično iskalo. Pri snemanju videoposnetkov ponuja elektronsko iskalo v fotoaparatih s sistemom EOS R enak zaslon za ročno ostrenje kot Canonovi profesionalni fotoaparati Cinema EOS.

Fotografinja divjih živali Dani Connor, ki je fotoaparat EOS R7 uporabila na potovanju v iskanju ogroženega iberskega risa, je ugotovila, da je delo z elektronskim iskalom popolnoma spremenilo njeno fotografijo.

''Z iskalom DSLR je pogosto lažje narediti preskusni posnetek in preveriti sliko na zadnjem zaslonu, preden se odločite, katere nastavitve želite spremeniti,'' pravi. ''Pri brezzrcalnem fotoaparatu pa je zelo koristno videti učinek, ki ga ima sprememba nastavitev, ne da bi mi bilo treba pogled umakniti z iskala.

''Če se moram pri fotografiranju divjih živali hitro odzvati ali se svetloba nenehno spreminja, lahko takoj prilagodim vrednost ISO ali hitrost zaklopa in vidim, kakšna bo moja fotografija.''

Ilustracija s prerezom elektronskega iskala.

Elektronsko iskalo (EVF) v brezzrcalnem fotoaparatu uporablja kompaktno različico z visoko ločljivostjo iste zaslonske tehnologije kot zaslon LCD na hrbtni strani fotoaparata. Ena od prednosti tega je, da lahko vidite, kaj vidi fotoaparat, tudi v pogojih, ki so pretemni za pogled s prostim očesom brez pomoči.

Slika prereza prikazuje pot svetlobe v fotoaparatu DSLR, ki jo odbija zrcalo navzgor v pentaprizmo ter naprej v iskalo.

Ogledalo v fotoaparatu DSLR svetlobo skozi pentaprizmo odbija do optičnega iskala, zato je slika pravilno obrnjena. Prednost tega je, da se zgodi takoj. ''Z elektronskim iskalom bo vedno prišlo do določene zakasnitve,'' pravi Mike. ''Iskala DSLR delujejo s hitrostjo svetlobe – ne morete biti hitrejši od tega.''

Kakovost posnetkov: Ali brezzrcalni fotoaparati omogočajo boljše fotografije?

''Zajemanje slik z obema sistemoma ni povsem drugačno, ko gre za dejansko končno kakovost posnetka, vendar je vse okrog tega tisto, kar resnično naredi razliko,'' pravi Mike.

''Z nastavkom RF je, na primer, ena od prednosti hitre komunikacije med objektivom in fotoaparatom, da lahko v primeru optičnih težav, kot sta uklon in aberacija, te lahkopopravimo v fotoaparatu v realnem času. Ta takojšnja obdelava pomeni, da boste na določen način z novimi fotoaparati dejansko dobili boljšo kakovost slike.''

Podobno je v nekaterih primerih pri brezzrcalnih fotoaparatih, kot je EOS R7, z neprekinjeno hitrostjo fotografiranja do 15 sličic na sekundo z mehanskim zaklopom in 30 sličic na sekundo z elektronskim zaklopom s polnim samodejnim ostrenjem, da bodo dosledno ustvarjali uporabne slike kot pri fotoaparatih EOS 7D Mark II ali EOS 90D, pri katerih je najvišja hitrost neprekinjenega fotografiranja 10 sličic na sekundo.

Pogled na zaslon LCD fotoaparata Canon EOS R8, ki prikazuje fotografa, ki snema videoposnetke lončnic.

Najnovejši brezzrcalni fotoaparati, kot je EOS R8, vključujejo napredne funkcije za ustvarjalce vsebin, kot je videoposnetek v ločljivosti 4K s hitrostjo 60 sličic na minuto z inteligentnim sledenjem predmetom. To je nekaj, kar ni na voljo pri fotoaparatih DSLR, kot sta EOS 7D Mark II ali EOS 90D.

Samodejno ostrenje: Brezzrcalni fotoaparati v primerjavi s fotoaparati DSLR

Brezzrcalni fotoaparati s sistemom EOS R, vključno s fotoaparati EOS R5, EOS R6 Mark II, EOS R8, EOS R7 in EOS R10, uporabljajo Canonov najnovejši sistem samodejnega ostrenja CMOS AF II z dvojnimi slikovnimi pikami, v katerem se vsaka slikovna pika v senzorju uporablja za ostrenje in obdelavo slike, v primerjavi s specifičnim točkovnim tipalom za zaznavanje faze, ki izostri skozi iskalo fotoaparatov, kot sta EOS 7D Mark II in EOS 90D.

Ena od velikih prednosti teh brezzrcalnih fotoaparatov je možnost izbire točke samodejnega ostrenja kjer koli znotraj okvirja. ''To pri fotoaparatu DSLR ni mogoče,'' pojasnjuje Mike, ''in omogoča tudi možnosti, kot so sledenje obrazu, sledenje očem in sledenje živali, ki jih vidimo v teh fotoaparatih. Lahko, na primer, med letom ujamete pogled ptice in mu sledite znotraj kadra. To je spet nekaj, česar fotoaparat DSLR ne zmore.

''Ob tem imajo nekateri profesionalni fotoaparati DSLR ločen čip za ostrenje, zato je lahko kljub temu, da je sistem samodejnega ostrenja v primerjavi z novejšimi brezzrcalnimi fotoaparati omejen, v določenih primerih hitrejši tudi zaradi namenskega čipa za samodejno ostrenje.''

Zaslon fotoaparata Canon EOS R7, ki prikazuje točko samodejnega ostrenja na očesu ptice ujede na veji.

Hiter elektronski zaklop in samodejno ostrenje s sledenjem oči živali, ki ju omogočajo najnovejši brezzrcalni fotoaparati, kot sta EOS R7 in EOS R10, sta popolna za vse stopnje izkušenosti fotografov. ''Za fotografa divjih živali je zelo dobro, če lahko spremlja oko živali,'' pravi strokovnjak za divje živali Dani Connor. ''Ponudil mi je nove možnosti, ki mi niso bile na voljo kot uporabniku fotoaparatov DSLR.''

Mehanski zaklop v primerjavi z elektronskim zaklopom

Nekateri fotoaparati DSLR – predvsem EOS 90D in EOS-1D X Mark III – imajo poleg mehanskega zaklopa tudi elektronski zaklop, vendar imajo običajno fotoaparati DSLR mehanski zaklop. Vsi Canonovi brezzrcalni fotoaparati EOS R pa imajo obe vrsti zaklopa.

Z elektronskim zaklopom je mehanski zaklop zaklenjen in tipalo za obdelavo slik je v bistvu berljivo elektronsko. Največja prednost tega je, da je fotografiranje lahko popolnoma tiho, ne samo tišje, kot je v primeru utišanega ali zadušenega zaklopa z izbiro možnosti S (''mehko'' fotografiranje), ki je na voljo pri nekaterih fotoaparatih, ampak popolnoma brez zvoka. To je lahko neprecenljivo, če fotografirate živčne divje živali, speče dojenčke ali tišje dele poročnih obredov.*

Elektronski zaklopi omogočajo tudi hitrejše neprekinjeno fotografiranje. ''Z mehanskimi zaklopi,'' pravi Mike, ''je najhitrejša možna hitrost pri naših fotoaparatih DSLR 16 sličic na sekundo pri fotoaparatu EOS-1D X Mark III, profesionalnem fotoaparatu visoke kakovosti. Fotoaparat EOS R10 ima elektronski zaklop, zato lahko izberete do 23 sličic na sekundo za ugodno ceno, EOS R7 pa lahko fotografira s hitrostjo 30 sličic na sekundo, kar ustreza hitrosti fotoaparata EOS R3, ki je še en profesionalni fotoaparat, vendar za tretjino cene.''

Vendar pa je pojav "premikajočega se zaklopa" lahko težava, če fotografirate dogajanje z elektronskim zaklopom – hitro premikajoči se predmeti, kot je palica za golf v zamahu ali vrteči se propeler, se lahko premikajo v času, ki je potreben za branje celotnega okvirja, zaradi česar so v končni sliki popačeni. Pojav je v najnovejših brezzrcalnih fotoaparatih zelo zmanjšan, vendar je za fotografiranje hitrega dogajanja priporočljiv mehanski zaklop.

Fotografiranje z elektronskim zaklopom pri nekaterih vrstah umetne osvetlitve, zlasti fluorescentnih lučeh, je lahko problematično, če se svetloba fazno ne ujema z zaklopom. Iz podobnih razlogov lahko uporaba bliskavice z elektronskim zaklopom povzroči neenakomerno osvetlitev po celotnem okvirju.

Črno-bel bližnji posnetek otroka, ki osredotočen gleda navzdol.

Družinska fotografinja Helen Bartlett meni, da je možnost popolnoma tihega fotografiranja s fotoaparati EOS R neprecenljiva. Preprečuje namreč, da bi zvok zaklopa motil njene mlade modele ali jih celo zbudil, če spijo, zato jih lahko fotografira v naravnejših situacijah. Posneto s fotoaparatom Canon EOS R5 z objektivom Canon RF 50mm F1.2L USM pri 1/1000 s., f/1.2 in ISO 100. © Helen Bartlett

Čas delovanja baterije: Fotoaparati DSLR v primerjavi z brezzrcalnimi fotoaparati

Pogosto slišimo, da imajo fotoaparati DSLR daljšo življenjsko dobo kot brezzrcalni fotoaparati, predvsem zato, ker elektronsko iskalo brezzrcalnega fotoaparata zahteva energijo, optično iskalo fotoaparata DSLR pa je ne potrebuje. V praksi pa je življenjska doba baterije močno odvisna od načina uporabe fotoaparata – na primer uporaba bliskavice porabi več energije pri obeh vrstah fotoaparatov, medtem ko uporaba zaslona LCD pri fotoaparatu DSLR običajno porabi več energije kot uporaba zaslona LCD pri brezzrcalnem fotoaparatu. Fotoaparat DSLR srednjega razreda, kot je EOS 90D, z iskalom omogoča 1200 posnetkov ali več, z zaslonom LCD pa 450 posnetkov, medtem ko brezzrcalni fotoaparat EOS R6 Mark II omogoča 450 posnetkov z elektronskim iskalom ali 760 posnetkov z zaslonom LCD.

Razlika je še večja pri profesionalni ravni: Če se držite iskala fotoaparata EOS-1D X Mark III, lahko na primer, posnamete 2500 slik, preden se baterija izprazni, vendar se ta številka zmanjša na 600 slik, če se zanašate na pogled v živo, v primerjavi z brezzrcalnim fotoaparatom EOS R3, ki zmore 620 slik z iskalom in 860 slik z zaslonom LCD. Če torej raje uporabljate zaslon LCD na zadnji strani, vam brezzrcalni fotoaparati lahko z enim polnjenjem nudijo več slik.

Brezzrcalni fotoaparat v primerjavi s fotoaparatom DSLR: Izbira

Tako brezzrcalni fotoaparati kot fotoaparati DSLR imajo svoje prednosti in slabosti. Kaj je bolje za vas , je odvisno predvsem od vrste fotografije, s katero se ukvarjate, in prednosti, ki jih želite imeti pri uporabi izbranega fotoaparata/objektiva.

Če želite lahek fotoaparat z visoko hitrostjo sličic za popotniško fotografijo, je lahko popoln brezzrcalni fotoaparat, kot je EOS R10. Če želite uporabljati objektive RF naslednje generacije, je vaš brezzrcalni sistem EOS R pravi za vas, s spremljajočimi prednostmi, kot so popravljanje slike v fotoaparatu in sledenje samodejnega ostrenja, ter možnostjo uporabe najljubših objektivov EF, ki jih omogočajo adapterji EF-EOS R.

Če si želite ogledati predogled slike v iskalu z uporabljenimi nastavitvami fotografiranja, vam bo elektronsko iskalo brezzrcalnega fotoaparata ustrezalo, vendar bo način Live View na zadnjem zaslonu LCD fotoaparata DSLR enak, optično iskalo fotoaparata DSLR pa odpravlja tudi izjemno majhno zakasnitev najhitrejših elektronskih iskal v brezzrcalnih fotoaparatih ter zagotavlja daljšo življenjsko dobo baterije.

Napredne funkcije samodejnega ostrenja, kot sta samodejno ostrenje z zaznavanjem oči živali in samodejno ostrenje vozila, so na voljo samo pri najnovejših fotoaparatih s sistemom EOS R, namenski čip za samodejno ostrenje pri profesionalnih fotoaparatih DSLR pa je lahko hitrejši. Fotoaparati s sistemom EOS R omogočajo svobodno fotografiranje z elektronskim ali mehanskim zaklopom, večina fotoaparatov DSLR pa ima samo mehanski zaklop. Če je popolnoma tiho fotografiranje ključnega pomena za vas in ne fotografirate hitrega dogajanja, kjer bi premikajoči se zaklop lahko postal težava, boste imeli možnost elektronskega zaklopa.

Če imate možnost, preizkusite fotoaparat, ki vas zanima, od ergonomije do samodejnega ostrenja in vrste zaklopa do hitrosti zaklopa, saj boste le tako ugotovili, kateri je najprimernejši za vas.*Poleg zaklopa se lahko ustvarijo tudi drugi zvoki (zaslonka, zvok pogona objektiva za ostrenje in elektronski zvok itd.).

Amy Davies & Alex Summersby

Povezani izdelki

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R100

  Ustvarite popolne spomine na fotografijah izjemne kakovosti z vedno pripravljenim in intuitivnim fotoaparatom EOS R.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R50

  S tem brezzrcalnim fotoaparatom EOS R lahko ustvarite izjemno vsebino, in sicer od ostrih fotografij do filmov 4K in pretakanja v živo. Vse v eni namenski napravi.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R10

  Z brezzrcalnim fotoaparatom s sistemom EOS R, ki je zasnovan okoli velikosti tipala APS-C, lahko naredite naslednje korake na področju fotografije in videografije.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R7

  Odkrivajte divjino s fotoaparatom, ki v prenosnem ohišju APS-C, zasnovanem za prihodnost, združuje izjemno hitrost in kakovost slike.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R8

  Nadgradite na fotografijo in videografijo polne velikosti ter uresničite svoje ustvarjalne ambicije.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R6 Mark II

  Kombinacija zmogljivosti in kakovosti slike fotoaparata Canon EOS R6 Mark II vam omogoča, da bo vaša ustvarjalnost zacvetela tako v fotografijah ali videoposnetkih kot tudi dogajanju ali portretih.
 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS RP

  Majhen, lahek in intuitiven brezzrcalni fotoaparat polne velikosti, zasnovan za potovanja in vsakodnevno fotografiranje.
 • Fotoaparati DSLR

  EOS 90D

  Polno opremljen fotoaparat DSLR vas ponese bližje, omogoča hitrejše fotografiranje in zajema izjemnih 32,5 milijona slikovnih pik.
 • Fotoaparati DSLR

  EOS 6D Mark II

  Za zahtevnejše fotografske projekte ali če se želite s fotografijo ukvarjati profesionalno, vam bo fotoaparat EOS 6D Mark II ponudil vse, kar potrebujete na tej razburljivi poti.

Povezani članki

 • TEHNOLOGIJA

  Razlaga: razlika med APS-C in polnim formatom

  Kakšna je razlika med fotoaparati APS-C in fotoaparati polnega formata ter kateri je pravi za vas?

 • OSNOVE FOTOGRAFIRANJA

  Kako izbrati objektiv

  Vse, kar morate vedeti o objektivih, od vrst objektivov do funkcij, ki jih želite iskati.

 • NAKUPOVALNI VODIČ

  Najboljši komplet za nadobudne profesionalce

  Trije Canonovi ambasadorji razpravljajo o najboljših fotoaparatih in objektivih za fotografe začetnike.

 • OPREMA

  Zakaj nadgradnja na sistem EOS R spreminja kariere

  Fotoaparati in objektivi Canon EOS R že pet let povzdigujejo delo fotografov na višjo raven. Odkrijte, zakaj so se profesionalci odločili zamenjati sistem.