TISKANJE

5 razlogov, zakaj lahko s tiskalnikom MAXIFY GX7040 prihranite čas in denar.

Canonov tiskalnik MAXIFY GX7040 je odličen za podjetja, saj je hiter in vsestranski, ima izboljšane možnosti povezovanja, hkrati pa zagotavlja vrhunsko kakovost tiskanja pri izjemno nizkih stroških delovanja.
Canonov tiskalnik MAXIFY na leseni škatlasti mizi.

"Naši dokumenti se morajo ujemati s kakovostjo naših risb," pravi Ian Scullion, eden od treh arhitektov, zaposlenih v arhitekturnem biroju Fasciato Architects v kraju Altrincham, okraju Greater Manchester v Združenem kraljestvu. "Kot podjetju nam je enoten videz našega natisnjenega gradiva zelo pomemben."

Poleg arhitekturnih risb velikosti A3 in A0, ki jih podjetje ustvarja za projekte, mora tiskalnik tiskati tudi veliko natisov običajne velikosti ne glede na to, ali gre za dokumente za stranke ali aplikacije za načrtovanje.

Na konkurenčnem trgu se mora vsako podjetje na papirju predstaviti z odlično podobo. Canonovi poslovni tiskalniki MAXIFY so hitri, preprosti za uporabo in zagotavljajo vrhunsko kakovost z zelo nizkimi skupnimi stroški lastništva.

Ian in Zubair Raim, ki je strokovnjak za Canonove izdelke, vam bosta razkrila prednosti uporabe Canonovega tiskalnika MAXIFY GX7040 na vašem delovnem mestu.

1. Prilagodljiv in preprost za uporabo

Bližnji posnetek zaslona na dotik na tiskalniku Canon MAXIFY.

Nov tiskalnik MAXIFY (in njegov sorodni model) sta prva Canonova tiskalnika MegaTank z zaslonom na dotik. "Tiskalnik je zelo uporaben in omogoča enostavno uporabo, od prve nastavitve tiskalnika in povezave z omrežjem Wi-Fi do skeniranja in kopiranja," pravi arhitekt Ian Scullion.

Oseba, ki menjuje papir v Canonovem tiskalniku MAXIFY.

Novi model MAXIFY ima na osnovni enoti dve kaseti za podajanje papirja za 250 listov, zadnji podajalnik in samodejni podajalnik dokumentov za 50 listov (samodejni podajalnik dokumentov), ki lahko skenira obe strani obojestranskega dokumenta v enem prehodu.

Ian je bil še posebej navdušen nad hitro in enostavno namestitvijo tiskalnika MAXIFY GX7040. "Celoten postopek namestitve je trajal samo 10–15 minut," pove. "Vsaka od štirih stekleničk s črnilom je posebej označena in barvno kodirana, zato črnila ne morete zlivati v napačen vložek. Stekleničk vam ni treba stisniti, črnilo pa samodejno preneha iztekati, ko je vložek poln, zato za sabo ne puščate umazanije."

Všeč mu je bila tudi hitrost tiskanja in skeniranja, saj jih s sodelavci pogosto preganjajo kratki časovni roki. Tiskanje ene strani traja približno sedem sekund, hitrost črno-belega ali barvnega tiskanja več strani pa je približno 24 ali 15,5 slike na minuto¹.

"Ena od prednosti tiskalnika GX7040 v primerjavi z GX6040 je, da ima možnost skeniranja z enim prehodom za dvostranske dokumente," pojasni Zubair. "Dvojno skeniranje dokumentov pomeni, da med skeniranjem dvostranskega dokumenta ni treba obrniti. Če imate kup dvostranskih dokumentov, tako prihranite veliko časa in truda."

Če želite manjši in cenovno ugodnejši tiskalnik MAXIFY, je model GX6040 prava izbira za vas.

2. Vrhunska kakovost za odličen končni videz na papirju

Oseba tipka na prenosnem računalniku, ki stoji na mizi, prekriti z arhitekturnimi natisi.

"Boljša nasičenosti barv se je izkazala predvsem na našem papirju z glavo pisma," pove Ian. "Trajnost črnila pa bo izjemno koristna predvsem, ko delamo z dokumenti pri naših strankah."

Kakovost dokumentov, ki jih podjetje pošlje, je lahko ključnega pomena za stranko. "Včasih oddajamo prijave za natečaje ali tekmovanja, slike za pisarno pa radi tiskamo na različnih vrstah papirja," pravi Ian. "Kakovost tiskanja pri tiskalniku MAXIFY GX7040 je veliko boljša od tiskalnikov, ki smo jih uporabljali v preteklosti."

"GX7040 in GX6040 sta prva tiskalnika iz serije črnilnih vložkov MegaTank z možnostjo ponovnega polnjenja, ki uporabljata pigmentna črnila za vse tri barve in tudi za črno," doda Zubair. "To jima omogoča, da ustvarita izrazito in kompaktno besedilo ter bogato in barvito upodabljanje grafik z neverjetno natančnimi podrobnostmi, ki ohranijo videz tudi najmanjših pisav, ki se pogosto uporabljajo za drobni tisk v pravnih dokumentih."

3. Intuitivne funkcije za povečanje učinkovitosti

Moški drži v rokah natis in s tiskalnikom Canon MAXIFY tiska iz telefona.

Pigmentna črnila MAXIFY zagotavljajo, da so dokumenti "obstojni" in odporni na packe, vodo in označevalce.

Moški sedi za mizo v pisarni s tiskalnikom Canon MAXIFY na leseni škatlasti mizi za njim.

"Tiskalniki MAXIFY imajo tudi vložek za vzdrževanje, ki ga lahko zamenja uporabnik, vložek pa zbira črnilo, ki se odlaga med čiščenjem tiskalne glave," pove strokovnjak za Canonove izdelke, Zubair Rahim. "To boste morda morali narediti enkrat letno, odvisno od uporabe, zamenjava pa je zelo preprosta."

Tiskalnik MAXIFY GX7040 ima tri vhodne pladnje za papir. Sprednji dve kaseti lahko sprejmeta po 250 listov (tiskalnikGX6040 ima samo eno sprednjo kaseto), v zadnji pladenj pa lahko vložite 100 listov. "Všeč nam je vsestranskost, ki jo nudi več pladnjev," pravi Ian. "Zadnji pladenj je primeren predvsem za posebne medije, zato lahko tiskate na sijajni ali matirani fotografski papir, ovojnice, nalepke, poslovne kartice, magnetne tiskovine in celo trakove do dolžine 1,2 metra. S tem tiskalnikom lahko torej izpolnimo vse naše tiskarske potrebe.

"Zelo mi je všeč, da lahko tiskam dokumente neposredno iz telefona," dodaja. "Prav tako je odlično, da lahko skeniram dokumente in jih z uporabo zaslona na dotik pošljem neposredno po e-pošti ali jih shranim na USB-ključ, ki je priključen na sprednji del tiskalnika. Dokumente lahko skenirate tudi v omrežno mapo. Vse poteka zelo intuitivno, celoten postopek pa je resnično poenostavljen."

4. Različne možnosti povezovanja

Moški prek svojega telefona tiska s Canonovim tiskalnikom MAXIFY.

Aplikacija Canon PRINT omogoča tiskanje, kopiranje in skeniranje iz pametnih naprav ter spreminjanje nastavitev tiskanja, preverjanje ravni črnila in izvajanje postopkov vzdrževanja. Ti tiskalniki MAXIFY so popolnoma združljivi tudi s programom Apple AirPrint za iOS in Mopria za Android.

"Za komunikacijo s strankami uporabljamo aplikacijo WhatsApp, preko katere nam stranke včasih pošljejo slike ali dokumente, zato je tiskanje neposredno iz telefonov zelo dobrodošlo," pravi Ian. "Uporabljamo tudi tablični računalnik in ko s stranko rešujemo določeno težavo, tako enostavno natisnemo dokument ali risbo in po njej rišemo. Skeniranje papirnatih kopij na ključ USB je učinkovitejši način shranjevanja v primerjavi s shranjevanjem velikih papirnatih datotek."

Tiskanik lahko uporabljajo tudi vsi, ki delajo zunaj pisarne, natisnjeni dokumenti pa bodo tako na voljo za odobritev osebam v pisarni. "Tiskalnik PIXMA Cloud Link z aplikacijo Canon PRINT omogoča tiskanje od koder koli," doda Zubair. "Dokumente lahko s fotoaparatom pametne naprave skenirate na daljavo in jih natisnete na osnovni enoti ali pa v pisarni skenirate dokumente s tiskalnikom in jih pošljete v pametni telefon."

5. Nizki stroški lastništva

Arhitekt za svojo mizo v pisarni se prebija skozi papirje.

Poslovni prihranki pri obeh modelih tiskalnikov MAXIFY so predvsem posledica zasnove MegaTank, ki namesto običajnih kartuš uporablja stekleničke s črnilom z visokim izkoristkom.

Bližnji posnetek Canonovega tiskalnika Canon MAXIFY, ki prikazuje črnilne vložke na sprednji strani.

"Poslovni brizgalni tiskalnik s kompletom kartuš z visokim izkoristkom običajno natisne od 1000 do 1500 strani," pravi Zubair. "Tiskalnikih MAXIFY GX pa zmore do 14.000 strani²ali celo do 21.000, če preklopite v varčen način³. Tudi če natisnete 1000 strani na mesec, vam več kot eno leto ne bo treba skrbeti za zamenjavo črnil. Tako prihranite čas in trud ter zmanjšate količino plastičnih odpadkov."

Ključne prednosti tiskalnikovGX7040 in GX6040 so nizki sprotni stroški in nizki skupni stroški lastništva. "Strošek smo razdelili na povprečen strošek na stran in skupen strošek za podjetje v približno petih letih, vključno s ceno samega tiskalnika in potrošnega materiala," pojasni Zubair. "Oboje je pri teh tiskalnikih zelo nizko. V povprečju lahko pričakujete za 85 odstotkov nižje skupne stroške lastništva v primerjavi z 10 najboljšimi laserskimi in brizgalnimi tiskalniki.."

To je odlična novica za podjetja, kot ga ima Ian. "Zelo smo veseli, da nam bo s tiskalnikom GX7040 uspelo prihraniti toliko stroškov," pove.

Avtor: Matthew Richards

 1. Hitrosti tiskanja dokumentov so povprečja ESAT (Word, Excel, PDF) v pisarniškem testu v skladu s standardom ISO/IEC 24734 za privzeti enostranski način.

  Hitrost tiskanja je odvisna od konfiguracije sistema, vmesnika, programske opreme, zapletenosti dokumentov, načina tiskanja, zapolnjenosti strani, vrste papirja itd.

 2. Steklenička s črnilom, ki jo uporabite med začetno nastavitvijo, ima manjši izkoristek strani kot nadomestne stekleničke, saj je določena količina črnila uporabljena za polnjenje tiskalne glave med nastavitvijo. Izkoristek strani je ocenjena vrednost glede na Canonovo posamezno metodo preizkusa, ki temelji na barvnem grafikonu ISO/IEC 24712 in simulaciji neprekinjenega tiskanja z nadomestnimi stekleničkami črnila po začetni nastavitvi.

  Izkoristek črno-belih in barvnih strani se ne združuje.

  Izkoristek strani se močno razlikuje glede na natisnjeno vsebino in druge dejavnike.

 3. Varčni način zmanjša porabo črnila tako, da zniža gostoto, zato lahko natisnete 50 % več strani kot v standardnem načinu.
 4. Ocenjeni povprečni prihranki pri tiskanju strani 1,000 na mesec nad 5-letno na podlagi začetnega nabavnega stroška strojne opreme in stroškov črnila ali tonerja. Modeli za primerjavo pri prihrankih skupnih stroškov lastništva (TCO) vključujejo 10 najbolje prodajanih barvnih laserskih tiskalnikov in 10 najbolje prodajanih brizgalnih tiskalnikov po podatkih sledilnika IDC EMEA Hardcopy (podatki za Q1 2020–Q3 2020). Za več podrobnosti glej Canonovo spletno stran.

Povezani izdelki

Povezani članki

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  NASVETI ZA TISKANJE

  Tiskalniki MegaTank in njihove prednosti

  Odkrijte šest razlogov, zakaj potrebujete tiskalnik MegaTank

 • Gradbenika tiskata dokumente s tiskalnikom Canon PIXMA TR150. Na mizi poleg njiju je oranžna zaščitna čelada.

  NASVETI ZA TISKANJE

  Tiskajte na poti s tiskalnikom PIXMA TR150

  Ugotovite, kako vam lahko prenosni tiskalnik pomaga nadgraditi mobilno poslovanje.

 • TISKANJE

  Brizgalni ali laserski tiskalnik: kateri je pravi za vas?

  Odkrijte razlike med Canonovimi brizgalnimi in laserskimi tiskalniki ter ugotovite, kateri najbolj ustreza vašim zahtevam.

 • Oseba s tiskalnikom Canon PIXMA, ki je na pisarniški mizi, prek programa Easy-PhotoPrint Editor v tabličnem računalniku brezžično natisne sliko družine.

  TISKANJE

  Kako uporabljati brezžični tiskalnik

  Pametni načini, kako kar najbolje izkoristiti tiskalnik.