TISKANJE IN USTVARJANJE

To leto božiču dodajte osebno noto in natisnite lastne voščilnice

Oblikujte praznično fotografiranje in sledite preprostim podrobnim navodilom, da ustvarite lastne božične voščilnice.
Doma natisnjene božične voščilnice skupaj z izdelanimi okraski in Canonovim dvostranskim matiranim papirjem, ki so razporejeni na prtu z božičnim motivom.

Pošiljanje prilagojenih božičnih voščilnic je lepa pozornost in veliko bolj zabavno kot obisk trgovin. Ustvarjanje svoje prilagojene voščilnice je preprosto. Vse, kar potrebujete, je fotografija, ki jo želite deliti, tiskalnik Canon PIXMA (na primer družine Canon PIXMA TS5350) in paket Canonovega dvostranskega matiranega papirja.

Če boste uporabili že posneto fotografijo, jo naložite v program Easy-PhotoPrint Editor, da jo dodate v predlogo in jo okrasite z besedilom in grafikami. Če boste posneli novo fotografijo, zakaj v njo ne bi vključili prijateljev in družinskih članov v božičnih puloverjih? Ali pa storite tako, kot smo mi, in priredite božično slikanje hišnih ljubljenčkov. Ne glede na to, katero možnost boste izbrali, sledite tem sedmim preprostim korakom, da ustvarite in natisnete prilagojene božične voščilnice.

Doma natisnjena božična voščilnica je prikazana poleg izdelanih okraskov in okraska za božično jelko.

Vaš tiskalnik Canon PIXMA ni uporaben le za tiskanje ustreznih božičnih voščilnic, vendar ga lahko uporabite tudi za izdelavo okraskov in dodatkov za praznično fotografiranje.

1. Oblikujte fotografijo

Ženska nalika motiv na siv pulover.

Če želite, da v prazničnem fotografiranju sodelujejo tudi vaši prijatelji in družinski člani, zakaj jim ne bi ustvarili primernega božičnega puloverja?

Ženska drži siv pulover z natisnjenim motivom pingvina.

Canonovi listi za prelikanje so na voljo v velikosti A4, ki vam omogoča ustvarjanje velikih motivov, in tako lahko ustvarite velike motive ali manjše motive v istem dokumentu postavite enega zraven drugega.

Če se boste odločili posneti lastno fotografijo, zakaj ne bi ustvarili prazničnega ozadja? Aplikacija Creative Park ponuja številne predloge za božične okraske, ki jih lahko prenesete. Na voljo imate vse od vencev in trakov do snežink in okraskov z Božičkom. V aplikaciji Creative Park, ki je na voljo za operacijska sistema iOS in Android, boste našli tudi številne praznične ideje za oblikovanje. Aplikacijo preprosto prenesete iz trgovine App Store ali Google Play. Za tiskanje iz aplikacije Creative Park boste morali povezati združljiv brizgalni tiskalnik Canon PIXMA. Preverite seznam podprtih modelov tiskalnikov*.

Če želite vključiti prijatelje in družinske člane, naj se oblečejo v božične puloverje, ki ste jih natisnili doma. Canonovi listi za prelikanje so na voljo za tkanine svetle barve ali tkanine temne barve. To je odvisno od tega, ali boste motiv natisnili na belo majico ali temno majico oziroma pulover. Obe vrsti listov se najbolje obneseta na naravnih tkaninah, kot je bombaž. Motiv preprosto natisnite na list za prelikanje, ga izrežite in ga nalikajte na blago – za podrobnejši postopek si oglejte navodila za uporabo.

Oblikovali praznično snemanje, zdaj ste pripravljeni na fotografiranje. Najboljšo kakovost fotografij boste zagotovili, če boste fotografirali s Canonovim fotoaparatom – fotoaparat Canon EOS 850D ali Canon EOS M50 bi bila popolna, vendar lahko uporabite tudi svoj telefon. Uporabite lahko katero koli fotografijo, ki vam je všeč.

2. Izberite predlogo voščilnice

Ženska se pomika po predlogah za božične voščilnice v programu Easy-PhotoPrint Editor v pametnem telefonu.

V programu Easy-PhotoPrint Editor boste našli številne zasnove za božične voščilnice.

V programu Easy-PhotoPrint Editor najdete veliko izbiro predlog za božične voščilnice. Preprosto odprite program in izberite zavihek 'Cards' (Voščilnice) na domačem zaslonu, da si ogledate motive, ki so na voljo. Če želite opredeliti izbiro na predloge, ki so zasnovane posebej za prepognjen dvostranski matiran papir, tapnite gumb 'Filter' (Filtriraj) v zgornjem levem del zaslona, nato izberite možnost 'Half-fold' (Po polovici) v razdelku 'Card Format' (Format voščilnice). Pomaknite se navzdol, da najdete voščilnice pod oznako 'Božič' ali 'Praznične voščilnice'. Ko boste našli fotografijo, ki vam je všeč, tapnite za prenos in izberite velikost 7"x10" pod razdelkom 'Paper Size' (Velikost papirja).

3. Uvozite sliko

V programu Easy-PhotoPrint Editor lahko izberete sliko iz različnih mest za shranjevanje, vključno s telefonom, storitvami image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, OneDrive ali Google Photos, kar vam olajša najti vašo najljubšo. Če ste se s programom prvič povezali v spletni sistem za shranjevanje, boste morali vnesti podatke za prijavo. Prebrskajte med slikami in izberite eno ali več, ki jo želite uporabiti, tapnite možnost 'Next' (Naprej), da dodate v izbrano predlogo voščilnice.

4. Uredite voščilnico

Oseba v programu Easy-PhotoPrint Editor v pametnem telefonu ureja zasnovo božične voščilnice.

Voščilnico lahko prilagodite v programu Easy-PhotoPrint Editor – preprosto dodajte zabavne žige, dodatne slike ali osebna sporočila.

Na dnu zaslona boste videli zbirko orodij, ki so preprosta za uporabo, da dodate dodatne slike ali zamenjate predlogo. Dodate lahko tudi žige, kot so govorni mehurčki in zvezde, ali pa ohranite praznično temo s snežinkami ali vejico jelke. Na voljo je tudi možnost, da dodate besedilo ter tako vključite osebno sporočilo za prijatelje in družinske člane.

5. Naložite liste v tiskalnik

Ženska, oblečena v božični pulover, vlaga papir v tiskalnik Canon PIXMA.

Ko bodo vaši izdelki pripravljeni za tiskanje, v tiskalnik vložite dvostranski matiran papir.

Ko boste zadovoljni z videzom voščilnice, v tiskalnik naložite dvostranski matiran papir. Opazili boste, da imajo listi vrezano linijo prepogiba, da jih lahko natančno zložite. Paket papirja vključuje tudi kuverte za vaš končni izdelek.

6. Natisnite voščilnico

Doma narejena božična voščilnica se tiska v tiskalniku serije Canon PIXMA TS5350.

Tiskalnik serije Canon PIXMA TS5350 je popolno orodje za ustvarjanje in tiskate lahko neposredno iz pametnega telefona.

Ženska zlaga doma narejeno božično voščilnico.

Canonov dvostranski matiran papir vaši voščilnici zagotavlja profesionalno končno obdelavo in ima vrezano linijo prepogiba za lažje zlaganje.

Ko bo vaš izdelek pripravljen na tisk, tapnite možnost 'Next' (Naprej) v zgornjem desnem kotu zaslona. Če boste tokrat prvič uporabljali program Easy-PhotoPrint Editor s tiskalnikom serije Canon PIXMA TS5350, upoštevajte navodila na zaslonu, da povežite program s tiskalnikom. Ko je program nameščen in povezan s tiskalnikom, izberite možnost 'Print' (Natisni).

7. Zložite in odpošljite

Ženska pospravlja doma natisnjeno voščilnico v belo kuverto.

Dvostranski matiran papir skupaj s kuvertami, tako da boste lahko vaše voščilnice takoj odposlali.

Voščilnico previdno zložite vzdolž vrezanega prepogiba, napišite posvetilo, zapečatite voščilnico v priloženo kuverto in odnesite jo v poštni nabiralnik. Zdaj pa se sprostite in razmislite o naslednjem prazničnem projektu.

Napisala Angela Nicholson

* Če vaš tiskalnik ni združljiv, obiščite spletno mesto Creative Park.

Povezani članki

 • PORTRETI HIŠNIH LJUBLJENČKOV

  Zabavni in praznični portreti hišnih ljubljenčkov

  Preprosti nasveti, triki in tehnike za zajemanje čudovitih božičnih fotografij hišnih ljubljenčkov.

 • Predstavite družinske trenutke v koledarju s fotografijami

  USTVARJALNO TISKANJE

  Ustvarite koledar s fotografijami

  Prilagodite in ustvarite koledar s fotografijami z dragocenimi spomini.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Ta božič tiskajte in ustvarjajte

  Za te praznike sami izdelajte božična darila, okraske in igre.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Papirnati okraski za okrasitev mize

  S programom Creative Park ustvarite čudovite namizne okraske za vse priložnosti.