USTVARJALNO TISKANJE

Z aplikacijo SELPHY Photo Layout oživite svoje ustvarjalne projekte

Profesionalna ustvarjalka in blogerka Emma Jewell vam pokaže, kako z aplikacijo SELPHY Photo Layout ustvarite osupljive projekte.
Roka, ki sega po natisnjenem listu živahnih slik iz tiskalnika Canon SELPHY CP1300, ki ga obkrožajo kroglice, ogrlice in barvna lestvica.

Profesionalna ustvarjalka in umetnica Emma Jewell pooseblja vse, kar je bleščečega, ne le s svojim priimkom, ampak tudi s svojimi deli. Njen profil na Instragramu je poln mavričnih barv in umetniškega navdiha. Enkrat mesečno Ema gosti umetniški klub Craft and Coctail Club, ves čas pa strastno ustvarja nove umetnine – še posebej, če te vključujejo bleščice.

"Verjamem, da ima vsak v sebi umetniško žilico, samo najti jo mora," pravi Emma, ki je lastnica znamke Sassy Crafting in je pred petimi leti postala svobodna ustvarjalka.

Kot navdušenka nad barvami, bleščicami in "razvrščanjem v mavričnem barvnem spektru" si je Emma zadala izziv, da vam pokaže, kako se lahko pozabavate z aplikacijo SELPHY Photo Layout. Z aplikacijo lahko ustvarjate zanimive postavitve fotografij, lahko pa jo uporabljate tudi kot ustvarjalno umetniško in oblikovalsko orodje, saj lahko dodate filtre, besedilo, žige in grafike, zato je popolna za ustvarjanje albumov z izrezki in zabavnih osebnih fotografskih projektov. Ko ste zadovoljni s svojimi stvaritvami, lahko s prenosnim tiskalnikom za tiskanje fotografij Canon SELPHY CP1300 s povezavo Wi-Fi takoj natisnete navdihujoče sestavljene fotografije.

Tukaj Emma pojasni, zakaj sta brezplačna aplikacija Canon SELPHY Photo Layout in mini tiskalnik fotografij Canon SELPHY CP1300 popolna ustvarjalna kombinacija.

1. Zbiranje zamisli

Paleta kroglic in ogrlic ob kosu papirja s slikami ogrlic in zapestnic, izdelanih iz kroglic.

Emma ustvarja videodnevnike že vse od leta 2014 in je med drugim ustvarila tudi vsebino za blagovne znamke, kot so Hobbycraft, Cricut in Trimcraft. Rada ustvarja edinstvene stvaritve, namesto da bi kupovala generične izdelke v trgovinah.

"Obožujem izrezovanje in oblačilom rada dodam osebno noto," pravi Emma, ki si je pri zbiranju zamisli za svoje umetniške projekte pomagala z aplikacijo SELPHY Photo Layout. "Zbrala sem različne navdihujoče ideje – različne vzorce in barve – za kavbojke, ki sem jih želel prilagoditi, nekaj idej za barvito stensko umetnost, vezeno torbico za ličila z našitimi okraski, nekaj nakita s plastičnimi kroglicami in verižico iz 90. let prejšnjega stoletja.

"Ideje iščem povsod, vključno s Pinterestom. Želela sem ustvariti nekaj s kavbojkami in cvetjem, zato sem poiskala navdih v marjeticah. S programom sem združila ideje in preverila, kateri dizajni delujejo dobro skupaj."

2. Urejanje navdihujočih idej

Marjetice iz blaga, kos papirja s slikami marjetic in slika kavbojk z marjeticami na beli podlagi.

Kombinirana postavitev v aplikaciji vam omogoča, da razporedite fotografije v različnih velikostih, Emma pa je s to možnostjo ustvarila kolaž fotografij za kavbojke, ki jih je nameravala prilagoditi.

Marjetice iz blaga, papir s slikami marjetic in slika kavbojk z marjeticami na vijolični podlagi ob tiskalniku Canon SELPHY CP1300.

Aplikacije SELPHY Photo Layout nudi številne možnosti za dodajanje filtrov, žigov, besedila in grafik, kar vam omogoča ustvarjanje zabavnega kolaža fotografij.

V aplikaciji SELPHY Photo Layout lahko izbirate med šestimi možnostmi postavitve:

Select & Print (Izberi in natisni): ta možnost ustvari eno sliko.

N-up (Več fotografij na stran): ta možnost enakomerno razdeli papir na dve, štiri ali osem fotografij na stran.

Shuffle (Naključno): ta možnost samodejno naključno razvrsti fotografije z različnimi razmerji prikaza in ustvari pripravljen kolaž vaših fotografij.

Bookmark (Zaznamek): ta možnost ustvari dve vzdolžni postavitvi.

Combination (Kombinacija): ta možnost razvrsti skupaj fotografije različnih velikosti (tako da jih je mogoče po tiskanju razrezati).

Label (Oznaka): pri tej možnosti lahko uporabite slike za ustvarjanje kvadratnih ali majhnih nalepk.


Če ste prenesli najnovejšo različico aplikacije, boste lahko ustvarili postavitev Bookmark z dvema različnima zasnovama, ne da bi morali ponoviti isti dizajn. Poleg tega lahko umetniki izbirate med izboljšano paleto barv za besedilo in grafiko ter funkcijo "prekrivanja po meri" za edinstven UV-učinek na določenem mestu, zaradi katerega bodo nekatera območja slike videti bolj svetleča kot druga, kar bo omogočilo zanimive ustvarjalne možnosti.

Emma je zbrala svoje ideje z več postavitvami. "Pri nekaterih sem dodala besedilo in nekaj nalepk," pove. "Na kavbojke sem dodala cvet, da bi videla, kakšen bi bil končni videz. Z aplikacijo sem lahko dodala na en del oblačila tudi pikčasto ozadje," pojasni Emma. "Uporabila sem tri slike in pikčasto območje, kar pomeni, da bi lahko dodala opombe, če bi želela."

3. Tiskanje dizajnov

Izbor barvitih materialov za ustvarjanje in natiskov okoli tiskalnika Canon SELPHY CP1300.

Emma obožuje barve in bleščice, tiskalnik Canon SELPHY Cp1300papa njenim barvitim dizajnom vdihne življenje na odličen način, saj omogoča tiskanje natisov velikosti kartice z različnimi končnimi obdelavami.

Tiskalnik Canon SELPHY CP1300 natisne list papirja s štirimi različnimi bleščečimi vzorci.

S tiskalnikom Canon SELPHY CP1300, ki je združljiv s programom Apple AirPrint, lahko preprosto ustvarite zabavne posnetke ter jih razstavite na ploščah in stenah.

Emmini natiski, ki so bili s prenosnim tiskalnikom fotografij Canon SELPHY CP1300 narejeni hitro in enostavno, se ujemajo z njeno blagovno znamko in barvitim slogom. "Barve so bile res svetle in so jasno odražale vse odtenke, ki sem jih želela pokazati. Za enega sem celo natisnila majhen barvni grafikon, ki je resnično pokazal barve takšne, kot so bile na zaslonu," pravi Emma.

"Všeč mi je bilo, kako hitro je tiskalnik SELPHY CP1300 tiskal. Postopek pošiljanja slike iz aplikacije neposredno v tiskalnik je prijeten, hiter in preprost. Prav tako sem lahko preprosto vklopila ali izklopila učinke, če se mi nekaj ni zdelo povsem pravilno ali če sem si premislila – preprosto sem lahko natisnila drugo različico. Zelo mi je všeč velikost papirja 6 x 4, saj lahko na en list spravim več slik."

Aplikacija SELPHY Photo Layout je združljiva tudi s prenosnim tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10.

4. Iskanje navdiha za lastni ustvarjalni projekt

Torbica za ličila z bleščečo površino, vrvico in našitki poleg slike para belih škornjev s svetlečim holografskim učinkom.

Ustvarjalni projekt je najbolje začeti z eno samo navdihujočo fotografijo, kot je na primer ta par škornjev s holografskim učinkom. "Ti čevlji s holografskim elementom so bili moje izhodišče," pojasni Emma. "Primer oblačila, h kateremu bi se morda lahko podala ta torbica za ličila."

Emmin najboljši nasvet za nadobudne umetnike je, da uporabite zabavno temo, s katero boste začeli projekt in ga razvijali od tam dalje. "Zberite čim več navdiha," svetuje. "Nato izberite za začetek eno sliko, naj bo to barva, element, ki ga želite prilagoditi ali celo samo slika nekih čevljev – to uporabite kot izhodišče."

Emmine ideje se običajno rodijo, ko rešuje težave in želi ustvariti svoj izdelek, namesto da bi se odpravila v trgovine in kupila rešitev. "S sabo nosim beležnico za ideje, ki se mi utrnejo med sprehajanjem," pravi. "Pomislim na stvari, ki bi jih želela nositi sama ali uporabiti v hiši. Namesto da bi stvar, ki si jo želim, kupila, pomislim, kako bi jo lahko izdelala?"

Ne glede na to, ali raziskujete svoje ustvarjalne zamisli s prenosnim tiskalnikom Canon SELPHY CP1300 ali SELPHY QX10, lahko z aplikacijo SELPHY Photo Layout izrazite svojo ustvarjalnost s kolaži fotografij.

Če potrebujete še kakšen ustvarjalni navdih, od papirnatih metuljev do razpoloženjskih tablic – kliknite tukaj.

Napisala Lorna Dockerill

Povezani izdelki

Povezani članki

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Ustvarjajte celo leto

  Oglejte si navdihujoče zamisli ustvarjalke Jesus Sauvage za tiskalnik SELPHY Square QX10.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Naredite eksplozijsko škatlo

  Lini Trinh deli svojo 'eksplozijsko' škatlo iz papirja, narejeno s tiskalnikom Canon SELPHY CP1500.

 • TISKANJE IN USTVARJANJE

  Ustvarite praznično vzdušje s foto okraski

  V drugem projektu Kluba za ustvarjanje Canon SELPHY Duygu Turgut Gokpinar pripoveduje o svoji izkušnji s Canonovim tiskalnikom SELPHY Square QX10.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Izdelajte ploščo za prikaz svojega življenja

  Uskladite prostor s svojim slogom s Canonovim tiskalnikom SELPHY QX10.