USTVARJALNO TISKANJE

Sestavite knjigo s fotografijami modnih oblačil s fotoaparatom Canon Zoemini S2

Vsi imamo oblačila, ki niso več med najljubšimi, a morda je to samo zato, ker jih ne znamo kombinirati. Modna vplivnica Molly Wójcik prikazuje, kako lahko s Canonovim hitrim fotoaparatom in tiskalnikom sestavite nove kombinacije oblačil.
Modna vplivnica Molly Wójcik v jakni bordo rdeče barve in šalu z bleščicami pozira za selfi s fotoaparatom Canon Zoemini S2 v rožnato zlati barvi.

Večina nas nosi le približno tri četrtine oblačil, ki jih imamo.1 Na preostalih zapostavljenih oblačilih, ki visijo v omarah, se nabira prah. Preden jih pospravite v torbo, ki jo boste odnesli v lokalno dobrodelno ustanovo, razmislite o tem, da bi oblačilom, ki jih ne nosite, dali novo priložnost, in ustvarite knjigo s fotografijami modnih oblačil.

Poljska vplivnica, ki se ukvarja z modo in lepoto, Monika Wójcik – ki jo njeni privrženci poznajo pod imenom Molly – si je na družbenih medijih pridobila 160 tisoč sledilcev s prikazovanjem svojih izbir oblačil, ki spominjajo na modo z začetka stoletja na nov način. "Navdihuje me estetika Y2K," pojasni Molly. "Všeč mi je duh s preloma tisočletja in to je opazno v mojem osebnem slogu. V mojem modnem slogu prevladujejo močni odtenki, holografski poudarki in futuristične tkanine."

Njen prilagodljiv pristop k modi pomeni, da se vsak dan sooča z vrsto možnosti, zato je Molly ustvarila orodje, ki jo usmerja in ji pomaga – žepni fotoaparat Canon Zoemini S2 in tiskalnik fotografij. V svoji knjigi s fotografijami modnih oblačil si lahko hitro ogledam, kako kombinirati različne kose garderobe", še pojasni. "To mi omogoča, da zlahka izberem svoj slog."

Če želite ustvariti lastno knjigo s fotografijami modnih oblačil, sledite Mollyjinim navodilom po korakih – in si oglejte njen videoposnetek TikTok, v katerem boste videli, kako je izdelala svojo knjigo.

Modna vplivnica Molly Wójcik, ki drži Canon Zoemini S2 in nosi rožnate hlače, bel zgornji del, šal in glušnike ter veliko naramno torbo.

Za nekoga, ki se vedno potika naokrog, je Canon Zoemini S2 idealen fotoaparat – lahek, vendar z baterijo, ki omogoča do 25 fotografij. "Kar mi je všeč pri fotoaparatu Canon Zoemini S2, je njegova prenosljivost, kar pomeni, da ga imam vedno pri sebi," je navdušena Molly. "Uporaba fotoaparata in aplikacije Mini Print je zabavna, saj mi omogočata, da zajamem trenutke na način, ki ustreza mojemu slogu, in tako v moje vsakodnevno življenje prinašata nekaj veselja."

Modna vplivnica Molly Wójcik v rožnatem puloverju pozira za selfi s fotoaparatom Canon Zoemini S2.

Mollyjin videz je vedno pritegnil pozornost ljudi in družbeni mediji so bili samoumeven naslednji korak. "Odkar pomnim, je moj slog izstopal, zato sem se odločila, da bom svoja oblačila pokazala nekje, kjer jih bodo lahko vsi videli – na internetu." Za njeno estetiko je značilno, da več pomeni več. "Znova sem iz omar privlekla kultne elemente z začetka tisočletja, svetleče šale, trenirke iz velurja, krznene plašče in pasove z bleščicami. Za ličila sem izbrala trepalnice živahnih barv, svetleče senčilo za oči in seveda bleščilo za ustnice. Kar se tiče nege nohtov, so mi pogosto za zgled fotografije iz leta 2010."

1. Pripravite svojo knjigo s fotografijami modnih oblačil in kombinacije oblačil

Število kombinacij oblačil, ki jih boste lahko vključili v knjigo s fotografijami, je odvisno od števila strani, ki jih knjiga vsebuje. Uporabite lahko že pripravljen zvezek ali pa z vrvico povežete liste kartona ali debelejšega papirja. Ko enkrat veste, koliko strani imate na voljo, lahko začnete izbirati enako število zgornjih in spodnjih kosov oblačil.

"Zbrala sem oblačila, za katera sem vedela, da jih bom nosila v tem letnem času," pove Molly, ki je svojo knjigo s fotografijami modnih oblačil posvetila jesensko/zimski kolekciji. Tako kot Molly boste morda ugotovili, da imate preveč oblačil: "Opazila sem, koliko stvari v svoji garderobi ne nosim več," se spominja. To je Molly spodbudilo k temu, da je izpraznila svojo omaro – če to naredite, poskrbite, da nič ne konča na odlagališču odpadkov. "Spodbujam vas, da svojih oblačil ne zavržete," nagovarja Molly. "Lahko jih podarite dobrodelnim ustanovam, jih odložite v zabojnike z rabljenimi oblačili ali jih poskusite prodati prek različnih aplikacij. Dajte oblačilom novo priložnost!"

2. Opremite z modnimi dodatki

Čeprav ima Molly rada oblačila živahnih in drznih barv ter slogov, niso oblačila tista, ki ustvarijo opravo. "Rada imam staromodna oblačila, toda včasih v prodajalni opazim kaj zelo osnovnega, kar mi je všeč, na primer klasične kavbojke ali belo majico," še pove Molly. "Modni dodatki so najpomembnejši element posameznikovega sloga. Z modnimi dodatki videz postane "moj". Dodajte šal z bleščicami, barvito torbico ter baretko in povsem običajna oprava bo privabila poglede." Če se počutite ambiciozno, lahko v svojo knjigo s fotografijami modnih oblačil dodate te dodatke. Poskusite jih izrezati iz natisnjenih fotografij fotoaparata Canon Zoemini S2 in jih dodajte fotografijam svojih oblačil, da vidite, kako lahko dopolnijo vaš videz.

3. Pozirajte

Molly je s pametnim telefonom posnela fotografije za svojo knjigo s fotografijami modnih oblačil, toda Canon Zoemini S2 je opremljen s fotoaparatom z 8 milijoni slikovnih pik z zrcalom in svetlobnim obročem, ki polepša vaše fotografije. "Pri fotografiranju selfijev je ključnega pomena to, da se izognemo močnim sencam in smo obrnjeni proti viru svetlobe," pove Molly, ki je posnela ogromno selfijev. Pri tem opravilu pa je bistveno, da je vsaka slika lepo poravnana, sicer oblačil ni mogoče učinkovito kombinirati, medtem ko listate po straneh knjige s fotografijami modnih oblačil in spreminjate zgornje in spodnje kose oblačil. "Najprej sem fotografirala zgornjo polovico telesa in nato še spodnjo," pravi. "Vaše fotografije morajo biti posnete pod istim kotom in na njih morate pozirati na podoben način." Če snemate selfije s fotoaparatom Canon Zoemini S2, lahko z možnostjo ogleda v živo (Live View) v aplikaciji Canon Mini Print preverite svoj položaj.

Par dlani z živahno nalakiranimi nohti drži odprto knjigo s fotografijami modnih oblačil, ki je prerezana na pol, kar omogoča, da zgornjo in spodnjo polovico knjige listate ločeno.

Molly je potrebovala dosledno zbirko fotografij, da bi njena knjiga ustrezno delovala, vendar na splošno pri fotografiranju selfijev predlaga eksperimentiranje z različnimi postavitvami kadrov. "Če prikažete opravo v celoti, lahko poudarite svoj slog, če pa se posvetite podrobnostim, kot so izraz na obrazu, modni dodatki ali ličila, je lahko vaša fotografija še lepša," pove.

Par dlani drži odprto knjigo s fotografijami modnih oblačil, ki je prerezana na pol, kar omogoča, da zgornjo in spodnjo polovico knjige listate ločeno. Canon Zoemini S2 je na kupu blazin poleg knjige.

"Uporabite lahko celo oblačila, za katera mislite, da se ne bodo ujemala z ničimer drugim kot z običajno belo bluzo," pravi Molly. "Morda boste prijetno presenečeni!"

4. Natisnite slike in sestavite album

Zdaj imate fotografirane oprave in čas je, da se lotite ustvarjanja! Če bi svojo knjigo s fotografijami modnih oblačil raje ustvarili v več korakih, se slike shranijo na kartico Micro SD v fotoaparatu Canon Zoemini S2. Ko izberete fotografije za objavo, jih natisnite prek praktične aplikacije Canon Mini Print. "S to aplikacijo je tiskanje fotografij zabavno, možnosti osebnega prilagajanja pa dodajo še kanček ustvarjalnosti," doda Molly, ki je okvirje fotografij v albumu z izrezki okrasila tudi z nalepkami. "Izbira je bila ogromna!

"Ne pozabite, da se morata obe fotografiji prilegati druga drugi na sredini knjige," pove Molly. "Natisnila sem vse fotografije, nato pa natančno izmerila, kje morajo biti rezi na natisnjenih fotografijah, ter razrezala kartico. To je bil vsekakor najbolj zamuden element, vendar se je na koncu lepo izšlo." Fotoaparat Canon Zoemini S2 tiska na fotografski papir z merami 5 x 7,6 cm z lepljivo podlogo ZINKTM, zato je lepljenje slik v knjigo s fotografijami oblačil hitro in preprosto. "Kar se tiče vrstnega reda fotografij, je bil moj povsem naključen, vendar menim, da je najbolje natisnjene fotografije urediti tako, da začnete s fotografijami oblačil, ki jih nosite najpogosteje."

Ta projekt je tudi na druge načine spodbudil Mollyjino ustvarjalnost. "Trenutno v mojem stanovanju visi veliko okvirjev s fotografijami, posnetimi s fotoaparatom Canon Zoemini S2," doda. "Album s fotografijami mojih prijateljev je odlično darilo. Raje imam darila, ki jih izdelam sama, in mislim, da bodo moji prijatelji navdušeni."

Delite navdih za slog

Mollyjina knjiga s fotografijami modnih oblačil je nekaj, kar ji bo še dolgo pri srcu. "V prihodnjih letih bom lahko videla, kako sem s časom spreminjala svoj slog in videz," še pove. Za Molly moda ni samo medij za samoizražanje, pač pa tudi oblika družabnih stikov. "Želim spodbuditi samozavest tako, da navdihujem druge, da eksperimentirajo z modo in odkrijejo svoj lasten slog. Zame vsaka oprava ni samo oprava, pač pa tudi sporoča, kdo sem in kako si želim, da bi me razumeli. Moda niso samo oblačila."

Zdaj ste na vrsti vi! Vzemite svoj fotoaparat Canon Zoemini S2, izberite, oblikujte, fotografirajte in delite z drugimi!

Avtorica: Rachel Segal Hamilton

Povezani izdelki

 • Hitri fotoaparati in žepni tiskalniki

  Canon Zoemini S2

  S fotoaparatom s tiskalnikom žepne velikosti, ki vključuje zrcalo, svetlobni obroč, daljinski zaklop in ogled v živo, lahko selfije ponesete na višjo raven.
 • Tiskalniki za uporabo doma

  Canon Zoemini 2

  Z žepnim baterijskim tiskalnikom Zoemini 2 lahko kadar koli in kjer koli hitro tiskate iz pametnega telefona.
 • Tiskalniki za uporabo doma

  SELPHY SQUARE QX10

  Svoje posebne spomine shranite v obliki čudovito zasnovanih natisov, ki jih lahko kjer koli brezžično natisnete.
 • Povezani članki

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Vizualizirajte svoj počitniški slog

  Sprostite prostor v kovčku in organizacijo prepustite fotoaparatu Canon Zoemini 2.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Ustvarjalne zamisli s serijo Canon Zoemini

  Osvobodite svojo ustvarjalnost na poti s hitrim fotoaparatom in žepnim tiskalnikom.

 • PORTRETNA FOTOGRAFIJA

  Ponesite selfije na višjo raven

  Zvezda TikToka Nina Collins pojasnjuje, kako posneti ustvarjalne avtoportrete doma.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Izdelajte ploščo za prikaz svojega življenja

  Uskladite prostor s svojim slogom s Canonovim tiskalnikom SELPHY QX10.