Canon EF 50mm f/1.8 STM

ef 50mm f1.8 STM

Združljiv z vsemi fotoaparati EOS, tudi brezzrcalnimi, z nastavkom EF-EOS M

Objektiv s široko zaslonko za visokokakovostne portrete in fotografije pri šibki svetlobi

Z objektivom EF 50 mm f/1,8 STM lahko enostavneje ustvarjate umetniške in osupljive fotografije, saj ima široko zaslonko f/1,8, ki omogoča zmogljivo ostrenje subjekta in lepo zamegljeno ozadje.


Objektiv EF 50 mm f/1,8 STM je odličen za:

Umetniška in osupljiva fotografija

Široka zaslonka f/1,8 objektiva EF 50 mm f/1,8 STM omogoča zmogljivo ostrenje subjekta in zameglitev ozadja. Fotografi to imenujejo majhna globina polja. Poudari subjekt, kar je odlično za portrete, saj so ljudje jasno v središču posnetka.

50mm aperture sequence

Naj vstopi več svetlobe

Široka zaslonka f/1,8 prepusti več kot 8 x toliko svetlobe kot standardni objektiv s povečavo, ki je priložen fotoaparatu EOS*. Nastanejo ostrejše slike z manj zamegljenosti zaradi gibanja. Pri šibki osvetlitvi je tako manj potrebna uporaba bliskavice, da lahko zlahka zajamete vzdušje okolja s šibko svetlobo.

more light in
portrait and everyday

Za portrete in vsakdanjo uporabo

Goriščna razdalja 50 mm omogoča, da prizor napolnite s subjektom z udobne razdalje, zato je to odličen objektiv za portrete. Zaradi podobne perspektive kot pri človeškem očesu in kompaktnosti je EF 50 mm f/1,8 STM odličen za vsakdanjo uporabo in ga lahko vedno nosite skupaj s fotoaparatom EOS.

Zmogljivo ostrenje fotografij in videoposnetkov

Skoraj neslišna tehnologija s koračnim motorjem STM omogoča izjemno hitro ostrenje pri fotografiranju, zato se lahko hitro odzivate in ujamete dragocene trenutke. Z motorjem STM je laže ustvarjati visokokakovostne filme, saj zagotavlja stalno in tiho ostrenje. Filmi so gladki, zvokov iz okolja pa ne moti šum ostrenja.

miss no moment

Klasika v novi preobleki

EF 50 mm f/1,8 STM nadomešča priljubljeni objektiv EF 50 mm f/1,8 II, ki je bil priljubljen zaradi izjemne kakovosti slik po ugodni ceni. Najnovejša različica omogoča enako osupljivo kakovost fotografij, a s hitrim, skoraj neslišnim motorjem ostrenja in z robustnejšo sestavo, kar je zvišalo ceno.

Tehnični podatki

Dodatna oprema