IZZIVA REDLINE CHALLENGE

Izziv Redline Challenge je namenjen ambicioznim amaterskim fotografom, ki iščejo izzive za svojo ustvarjalnost in želijo preizkusiti svoje strokovno znanje.

IZZIVA REDLINE CHALLENGE

In zmagovalec je ...

Piotr Skrzypiec iz Slovenije z zmagovalno podobo: izgubljena avtocesta. 


"To je velik dosežek. Zame kot Canonovega uporabnika je nagrada najboljši nabor opreme, ki si jo lahko predstavljam", je navdušen fotograf in novi lastnik fotoaparata Canon EOS R5 ter dodatne opreme Canon v skupni vrednosti več kot 14.000 EUR. Piotr bo sprejel osebno fotografsko nalogo, ki jo bo zastavil in mentoriral Canonov ambasador in mednarodno priznan fotograf Lorenz Holder.

"Če se megla pojavi le nekajkrat na leto, je zelo težko priti tja v pravem trenutku. V teh razmerah je bilo res neverjetno,“ je delil Piotr, fotograf zmagovalne fotografije z naslovom Izgubljena avtocesta, ki je bila posneta s fotoaparatom Canon EOS 5D Mark IV pri 30 sekundah, f/8 in ISO 800. © Piotr Skrzypiec

ČLANEK

Izziv Redline Challenge: zmagovalec

Od 32.000 do 20, do 1 … Odkrijte zgodbo zmagovalne fotografije na temo Svetloba v temi.

IZBIRA ZMAGOVALCA

Postopek ocenjevanja

Pet sodnikov, dva dni in izjemne fotografije v ožjem izboru, ki so jih izbrali izmed več kot 30.000 prijavami. Oglejte si, kako je bila zmagovalna fotografija izbrana, ko pokukamo v zakuslije s Kaiem Wongom na skrivnostni lokaciji v Londonu v Združenem kraljestvu.

Canon Camera

OŽJI IZBOR

Svetloba v temi – oglejte si ožji izbor

Oglejte si sodelujoče fotografije, ki so med tisoče prispelimi pritegnile pogled naših žirantov.
Canon Camera

SPOZNAJTE OCENJEVALCA

Poiščite navdih v izdelkih Lorenza Holderja, 13-kratnega finalista natečaja Red Bull Illume

Mednarodno priznani fotograf Lorenz je popolna izbira za ocenjevalca in mentorja na natečaju Redline Challenge, saj je znan po svojem svežem in dramatičnem slogu, ki zabriše mejo med umetnostjo in fotografijo, in po svoji izjemni sposobnosti zajemanja nepričakovanih trenutkov tudi v najzahtevnejših okoljih.

NALOGA

Obvladajte svetlobo v temi

Lorenz Holder vas spodbuja, da raziščete vznemirljive možnosti fotografiranja pri šibki svetlobi in zajamete nadvse zanimivo razmerje med svetlobo in senco, barvo in kontrastom.

Canon Camera

NASVETI IN NAMIGI

Z ekskluzivnimi profesionalnimi vpogledi potisnite svojo ustvarjalnost in obrt prek meja

Prisluhnite naši navdihujoči zasedbi Canonovih ambasadorjev, ki vam razkrijejo skrivnosti svojega pristopa ter izdajo nasvete in namige, s katerimi boste lažje sprejeli izziv Svetloba v temi.
Oglejte si vse nasvete in namige
 • NASVETI IN NAMIGI

  Čaroben portret pri šibki svetlobi

  Canonova ambasadorka Tasneem Al Sultan raziskuje lokalne mestne ulice ter nudi nekaj končnih nasvetov in trikov, kako lahko z preprostimi vsakdanjimi predmeti v temnih portretih kar najbolje izkoristite svetlobo.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Barve v temi

  Canonov ambasador Lorenz Holder z vami deli, kako se lahko pri fotografiranju v temi poigrate z barvami ter tako ustvarite posebne in dramatične posnetke.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Življenje pri šibki svetlobi

  Canonova ambasadorka Aline Deschamps deli svoje nasvete o tem, kako lahko uporabite svetlobo v temi, da ustvarite pristne dokumentarne slike. Razkriva tudi, kako lahko pri fotografiranju pri šibki svetlobi pogosto še dodatno razvijemo odnos s subjektom.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Delni posnetek

  Canonov ambasador Lorenz Holder vas bo naučil, kako svojim posnetkom z dežjem, meglo, snegom in drugimi vremenskimi elementi dodate teksturo.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Namigi o osvetlitvi za nočne pokrajine

  Pridružite se Canonovemu ambasadorju Valterri Hirvonu, ki ponoči pohaja po Finskem in s preprostimi osvetlivenimi namigi ustvarja čarobne pokrajinske fotografije.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Čarobnost počasnega zaklopa

  Canonov ambasador Lorenz Holder vam bo predstavil, zakaj vas pri šibki svetlobi ovira edino vaša domišljija.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Dramatični portreti pri šibki svetlobi

  Canonova ambasadorka Eliska Sky predstavi vsakdanje preproste osvetlitvene namige z edinstvenimi modnimi portreti, zaradi katerih je izziv Svetloba v temnem še vedno zanimiv.

 • NASVETI IN NAMIGI

  Več o svetlobi

  Canonov ambasador Lorenz Holder vam bo predstavil, zakaj vas pri šibki svetlobi ovira edino vaša domišljija.

 • Zajemite šibko svetlobo kot še nikoli doslej

  Bodite ustvarjalni, kot si niste nikdar predstavljali, z našo revolucionarno ponudbo brezzrcalnih fotoaparatov s tipalom polne velikosti. Sistem fotoaparatov EOS R je kot nalašč za fotografiranje v temi, saj se ponaša z vrhunskimi tehnologijami, dostopom do zbirke revolucionarnih objektivov RF ter revolucionarnimi zmožnostmi fotografiranja pri šibki svetlobi.

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R6

  Kar koli fotografirate, kakor koli fotografirate – fotoaparat EOS R6 vam omogoča, da ste ustvarjalni kot še nikoli doslej.

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R5

  Ponovno razmislite, kaj veste o brezzrcalnih fotoaparatih. Brezkompromisno delovanje fotoaparata EOS R5 bo revolucionarno spremenilo vašo fotografijo in filmsko ustvarjanje.

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS R

  Brezzrcalni fotoaparat polne velikosti, ki ponuja nove kreativne priložnosti za fotografe in filmske ustvarjalce.

 • Brezzrcalni fotoaparati

  EOS RP

  Majhen, lahek in intuitiven brezzrcalni fotoaparat polne velikosti, zasnovan za potovanja in vsakodnevno fotografiranje.

 • Objektivi RF

  RF 24-105mm F4–7,1 IS STM

  Popolni objektiv za vsakodnevno uporabo za navdušence nad brezzrcalnimi fotoaparati polne velikosti. Objektiv RF 24-105mm F4-7.1 IS STM je enostaven za uporabo, saj je lahek, kompakten in bo poskrbel za povsem nov nivo vašega fotografiranja.

 • Standardni objektiv

  RF 50mm F1.8 STM

  Kompakten, tih in lahek prvovrsten objektiv 50mm RF s široko zaslonko f/1,8 je popoln za zajemanje ustvarjalne vizije.

 • Povezani članki

  S temi zgodbami in vadnicami se od naše skupnosti Canonovih ambasadorjev in navdihujočih ustvarjalnih oseb naučite še več.
  Poglej vse članke
 • Svetlobne sledi avtomobilov v večerni svetlobi na ukrivljenem mostu. Gosta megla, ki je podobna oblaku, zakriva nosilce mostu in tla pod njim.

  ČLANEK

  Kako posneti svetlobne sledi z dolgo osvetlitvijo?

  Piotr Skrzypiec, zmagovalec Canonovega natečaja Redline Challenge, pojasnjuje, kako lahko z uporabo žarometov in zadnjih luči avtomobila oživite pokrajine pri šibki svetlobi.

 • ČLANEK

  Izziv Redline Challenge: zmagovalec

  Od 32.000 do 20, do 1 … Odkrijte zgodbo zmagovalne fotografije na temo Svetloba v temi.

 • A road network at night with red and white light trails caused by the long exposure, shot from a bridge passing over two roads and a train track.

  ČLANEK

  Izziv Redline Challenge: spoznajte sodnike

  Spoznajte strokovnjake, ki bodo izbrali najboljšo sliko na temo "Svetloba v temi", in ugotovite, kaj so iskali pri zmagoviti sliki.

 • Two young people relax on a palette bed with an orange throw on it. A plant casts dramatic shadows on the yellow walls.

  ČLANEK

  Profesionalci vam razkrijejo, kako lahko izkoristite temo

  Štirje Canonovi ambasadorji pojasnjujejo, kako je fotografiranje pri šibki svetlobi popolna priložnost, da boste presegli meje ustvarjalnosti.

 • A snowboarder performs a jump on a snowy outcrop, with a golden sunset in the background.

  ČLANEK

  Profesionalni namigi za popolno osvetlitev z bliskavico pri šibki svetlobi

  Mentor pri izzivu Redline Challenge Lorenz Holder razkrije svoje tri najljubše tehnike pri fotografiranju sončnega zahoda in nočnem fotografiranju z bliskavico.

 • ČLANEK

  Izziv Redline Challenge: osvajanje "Svetlobe v temi"

  Akcijski fotograf Lorenz Holder otvori prvi izziv Redline Challenge ter deli namige in nasvete, kako se lotite naloge.

 • A snowboarder high in the air in foggy conditions, eerily lit from behind the crest of a hill.

  ČLANEK

  Z adrenalinom prežete pokrajine

  Oglejte si, kako Canonov ambasador in mentor na natečaju Redline Challenge, Lorenz Holder, na presenetljiv in izviren način združi pokrajine in dogajanje.

 • Rocky outcrops in Zion National park, Utah, USA, pictured at night. Blurred lights run along the road and the Milky Way can be seen in the sky above.

  ČLANEK

  Temna plat: fotografiranje pri šibki svetlobi

  Valtteri Hirvonen je svojo tehniko izpilil v temačnih finskih zimah. Razkrije nam svoje nasvete za fotografiranje pri šibki svetlobi.

 • ČLANEK

  Ko se združita športna akcija in arhitekturna fotografija

  Canonov ambasador Lorenz Holder razloži, kako je s telefoto objektivom s povečavo ovekovečil rolkarja med trikom pod viaduktom.

 • PROFIL

  Lorenz Holder

  Večkratni prejemnik priznanja Red Bull Illume in fotograf Lorenz iz Freisinga v Nemčiji je specialist za akcijsko športno fotografijo v kombinaciji s krajinsko in arhitekturno fotografijo.

 • Canon Camera

  SKUPNOST

  Sodelujte v razpravi

  Sodelujte v klepetih in razpravah na naših družbenih omrežjih, prisluhnite zamislim članov skupnosti glede natečaja Redline Challenge ali na našem YouTube kanalu poiščite dodatne nasvete in trike, s katerimi boste še nadgradili svojo fotografijo.

  NAROČITE SE ZDAJ

  Poiščite navdih, naročite se zdaj

  Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.

  Morda bi vas zanimale tudi