Grizzly bear waiting for fish at waterfall

Standardna natančnost

V trenutku

Osredotočite se na dogajanje z razširjenim sistemom samodejnega ostrenja z 61 točkami, ki lahko ujame tudi najbolj nepredvidljive gibe. 61 točk samodejnega ostrenja1 fotoaparata EOS 5D Mark IV je zdaj razporejenih prek širšega območja – za osem odstotkov večje po navpični osi v sredinskem območju in za 24 odstotkov večje po navpični osi ob robovih – kar vam da bolj proste roke pri kompoziciji objektov fotografiranja.

Viewfinder focus area of Canon EOS 5D Mark IV

Hitro in neprekinjeno
ostrenje tudi
pri šibki svetlobi

Izjemno občutljivo tipalo samodejnega ostrenja fotoaparata EOS 5D Mark IV zagotavlja odlično izostritev, tudi pri tako nizkih vrednostih osvetlitve, kot je EV-32. Ta vrednost se izboljša na EV-43 pri fotografiranju v načinu Live View s samodejnim ostrenjem CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami.

Low light portrait by Paolo Pellegrin with EOS 5D Mark IV

Izjemna natančnost samodejnega ostrenja
tudi pri dolgih objektivih

Če se ukvarjate s športno fotografijo ali fotografirate živali, morate pogosto uporabiti super telefoto objektive z dodatnimi nastavki, da se približate objektom svojih fotografij. Zdaj še lažje dosežete izjemno natančno ostrenje z največ 61 točkami z 21 križnimi točkami samodejnega ostrenja pri f/81.

Bear in viewfinder captured with EOS 5D Mark IV

Merilno tipalo s 150.000 slikovnimi pikami

Fotoaparat EOS 5D Mark IV z namenskim merilnim tipalom s 150.000 slikovnimi pikami za barve RGB in IR-svetlobo omogoča izjemno natančno merjenje osvetlitve. Tipalo deluje tudi v povezavi s sistemom samodejnega ostrenja fotoaparata za lažje zaznavanje in sledenje barvnim predmetom ter prepoznavanje obrazov.

150k pixel metering sensor in EOS 5D Mark IV

Še natančnejše
sledenje predmetom

Fotoaparat EOS 5D Mark IV ima sistem samodejnega ostrenja EOS iTR, ki znatno izboljša splošno sledenje objektom fotografije. Pri ostrenju ali zaznavanju obrazov ali drugih objektov lahko z različnimi načini prilagodite sledenje glede na svoje potrebe.

Gannet tracked in focus with 5D Mark IV

Izberite ostrenje
glede na objekt,
ki ga fotografirate

Canonovo servo samodejno ostrenje z umetno inteligenco III ima algoritem samodejnega ostrenja, ki izboljša občutljivost sledenja v prizorih, v katerih lahko pride do nenadnih premikov objekta fotografiranja.

S šestimi prilagodljivimi študijskimi nastavitvami samodejnega ostrenja lahko izberete najustreznejšo možnost glede na objekt fotografiranja. Nastavitve vključujejo občutljivost sledenja, sledenje pospeševanju/upočasnjevanju in samodejno preklapljanje točk samodejnega ostrenja.

AF case study settings on the Canon EOS 5D Mark IV

Ujemite trenutek pri katerem koli viru umetne svetlobe

Fotoaparat EOS 5D Mark IV zazna frekvenco migetanja svetlobnih virov in prilagodi čas fotografiranja, da zajame sliko blizu največje svetlosti in tako zmanjša učinke migetanja. Ta funkcija deluje pri frekvencah migetanja 100 Hz in 120 Hz in z izboljšanim algoritmom preprečuje neustrezno zaznavanje migetajočega svetlobnega vira.

Izbira točke samodejnega ostrenja

Z novim gumbom za izbiro območja samodejnega ostrenja na hrbtni strani fotoaparata EOS 5D Mark IV lahko enostavno preklapljate med točkami samodejnega ostrenja, ko imate fotoaparat prislonjen k očesu.

EOS 5D Mark IV AF selection

Opombe

Raziščite druge prednosti