hero

EOS R

EOS R postavlja nove kreativne standarde

Inovativen fotoaparat Canon EOS R z najsodobnejšimi funkcijami zagotavlja najhitrejše samodejno ostrenje v 0,05 sekunde1. Z naprednimi tehnologijami fotoaparata EOS R boste s portretnimi, krajinskimi, uličnimi, popotnimi ali poročnimi fotografiji in videoposnetki ustvarili še prepričljivejše zgodbe ter izdelali sanjske posnetke.

Hitra komunikacija

Canonovi inženirji so posebej za sistem EOS R predelali nastavek za objektiv in mu dodali edinstveni priključek z 12 nožicami. Ta inovacija zagotavlja bistveno učinkovitejšo komunikacijo med ohišjem in objektivom fotoaparata, ki je z modelom EOS R hitrejša kot kdaj koli prej.

Nastavek za objektiv RF je izredno širok ter ima majhno globino od nastavka do senzorja. Objektivi so tako bližje senzorju, kar omogoča hitrejšo, svetlejšo in bolj kakovostno optiko neprekosljive zmogljivosti.

High speed communication

Hitro in izjemno natančno ostrenje

EOS R je opremljen s senzorjem samodejnega ostrenja CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami polne velikosti in 30,3 milijona slikovnimi pikami za popolno izostritev prizorov. Senzor ima vgrajen napreden sistem za zaznavanje faze, ki uporabnikom omogoča izbiro 5655 položajev samodejnega ostrenja2. Uporablja veliko večino senzorjevih slikovnih pik (80 % vodoravnih in 100 % navpičnih slikovnih pik), kar zagotavlja izjemno hitro samodejno ostrenje za fotografije ter gladko ostrenje med premikanjem pri snemanju videoposnetkov.

Fast pin sharp focusing

Resnično tih fotoaparat

Če je pomembno, da ostanete pri fotografiranju neopazni, lahko klik zaslonke uniči odlično priložnost. Slednje velja tako za neformalno poročno fotografijo kot za snemanje divjih živali z bližine.

EOS R je prvi Canonov fotoaparat, ki omogoča popolnoma tiho delovanje, da lahko fotografirate, ne da bi zmotili subjekt. Tiho snemanje v kombinaciji z vrtljivim zaslonom omogoča popolno fotografsko spontanost.

Odlični posnetki naravnost s fotoaparata

Številne navdušujoče funkcije, ki jih nudi EOS R, omogoča zmogljivi procesor DIGIC 8. Njegove ključne prednosti so med drugim izboljšana komunikacija med fotoaparatom in objektivom, kar daje hitrejše samodejno ostrenje, ter najboljši posnetki naravnost iz fotoaparata.

Bliskovito hitra obdelava fotografij omogoča nenehno delovanje izboljšanega digitalnega optimizatorja objektiva, ne da bi pri tem trpela zmogljivost EOS R. Zagotavlja optimalno kakovost in posnetke brez aberacije.

Morda vam bo všeč tudi
See capture more

EOS R

Poglejte in zajemite več s senzorjem, ki ga odlikuje natančnost

Related article enjoy the world EOS

EOS R

Uživajte v svetu naprav EOS z družino posebnih pripomočkov

Canon related article perfect blend

EOS R

Popolna mešanica nadzora in čudovite zasnove

Direct from camera
Direct from camera

Filmsko snemanje profesionalne kakovosti

EOS R nudi enake vrhunske funkcije za videoposnetke 4K kot fotoaparati EOS 5D Mark IV, pa tudi napredne nadgradnje, kot je zmanjševanje šuma za boljše rezultate pri visokih vrednostih ISO.

EOS R združuje senzor CMOS s procesorjem DIGIC 8, zato zagotavlja izjemno podrobne videoposnetke ločljivosti 4K bogatih barv v 10-bitni obliki prek HDMI. Videoposnetki profesionalne kakovosti omogočajo številne možnosti pri urejanju ter fotografiranje s časovnim zamikom 4K in posnetke iz filmskega zapisa 4K. EOS R nudi priključek za slušalke in vhod mini mic za mikrofon.

1 Od 13. februarja 2019, med brezzrcalnimi fotoaparati z izmenljivim objektivom, ki ustrezajo 35-milimetrskemu slikovnemu tipalu polne velikosti s samodejnim ostrenjem z zaznavanjem kontrasta in samodejnim ostrenjem z zaznavanjem faze na ravnini slike. Izračunano na podlagi rezultatov izmerjene hitrosti samodejnega ostrenja, ki temelji na smernicah CIPA (se razlikuje glede na pogoje snemanja in uporabljen objektiv). Izmerjeno z notranjimi metodami. Pogoji merjenja: EV12 (temperatura okolja/ISO 100), ročni način, z uporabo modela RF 24–105 mm F4L IS USM (pri goriščni razdalji 24 mm) z naslednjimi nastavitvami: zaklop sprožen z gumbom zaklopa, ena točka samodejnega ostrenja (središčna točka samodejnega ostrenja), en posnetek s samodejnim ostrenjem

2 V majhnem območju pri 1- točkovnem samodejnem ostrenju

Morda bi vas zanimale tudi