FOTOGRAFIRANJE DRUŽINE

Ujemite dragocene družinske trenutke s fotoaparatom PowerShot PX

Ne glede na to, ali gre za družino, prijatelje ali hišne ljubljenčke, lahko s fotoaparatom Canon PowerShot PX enostavno zajamete čudovite vsakdanje trenutke.
Ženska in njeni trije otroci stojijo ob posodi za mešanje v kuhinji in se pripravljajo na peko. Fotoaparat PowerShot PX je na vrhu kupa knjig in obrnjen proti njim.

Z novim fotoaparatom Canon PowerShot PX lahko preprosto zajemate vesele trenutke vsakdanjega družinskega življenja. Fotoaparat PowerShot PX je popoln družinski fotograf, ki je dovolj pameten, da samodejno prepozna obraze in ga lahko upravljate z glasovnimi ukazi. Pripravljen je na takojšnje fotografiranje in vedno prisoten v središču doma.

Digitalna ustvarjalka in fotografinja Eimear Varian Barry, ki je s posnetki svojega življenja in družine pridobila skoraj 97.000 sledilcev v Instagramu, je samohranilka in običajno tista, ki fotografira.

Ker pa ima na voljo fotoaparat Canon PowerShot PX, Eimear ne mora več manjkati na fotografijah. S tem pametnim fotoaparatom s samodejnim načinom zaznavanja in fotografiranja ima Eimear pri roki svojega digitalnega družinskega fotografa, ki fotografira navidez nepomembne trenutke, ki se pogosto izkažejo za najbolj posebne.

Preprosto dokumentirajte vsakdanje trenutke

Člani družine sedijo zunaj na odeji za piknik in jedo sadje. Fotoaparat Canon PowerShot PX je na košari za piknik in obrnjen proti njim.

Fotoaparat Canon PowerShot PX uporablja tehnologijo za prepoznavanje prizorov, ki je dovolj pametna, da prepozna obraze ljudi in se odloči, kakšna kompozicija bo videti najbolje, ter samodejno obrača, nagiba in poveča, da ustvari popoln spomin, ne da bi se vi pri tem morali premakniti s sedeža. Zaradi enostavne uporabe je fotoaparat PowerShot PX popoln družinski spremljevalec, tudi v najbolj aktivnih gospodinjstvih. "Mislim, da sta aplikacija in prepoznavanje glasu genialna," pravi Eimear, ki ima kot samohranilka pogosto polne roke dela.

"Zdi se mi čudovito, da fotoaparat Canon PowerShot PX zajame trenutke, za katere si morda mislimo, da na fotografiji ne bodo videti dobro," pravi Eimear. "Na primer posnetki otrok, ki barvajo pobarvanke na kuhinjskem šanku, medtem ko nalagam posodo v pomivalni stroj. Vem, da se bom čez 20 let ozrla nazaj in pomislila: 'To so bili časi!' Čudovito je, da te trenutke lahko zajamem."

Ta fotoaparat omogoča preprosto fotografiranje, saj ima pametne funkcije in tehnologijo za prepoznavanje prizorov, ki so jih razvijali več let. Ko fotoaparat PowerShot PX vklopite in postavite na površino, s funkcijo prepoznavanja obraza samodejno poišče subjekt in prilagodi kompozicijo, da zajame slike, ki ustrezajo vsem na posnetku. Potrebnih bo veliko slik, nato pa bo aplikacija priporočila, katere so najboljše. S prepoznavanjem obrazov, ki se pogosto pojavljajo, omogoča prednostno fotografiranje ljudi, ki so vam pomembni.

Ko se ukvarjate s kuhanjem, se pogovarjate za kuhinjsko mizo, uživate v družinski rojstnodnevni zabavi ali preprosto otrokom pomagate pri domači nalogi, lahko s fotoaparatom PowerShot PX ujamete sijoče izraze in lepoto običajnega, ne da bi vam bilo treba o tem sploh razmišljati.

Enostavni trenutki, kot sta igra s psom ali branje zgodbe na kavču, so za Eimear zakladi, ki jih želi deliti. "Zelo lepo je, da so bili ti trenutki zajeti, še posebej, ker se tega nismo zavedali," pravi.

Vaš osebni digitalni fotograf

Ženska in mlad fant navdušeno opazujeta fotoaparat Canon PowerShot PX, ki je postavljen na kup knjig.

"Moj oče je umetnik in vedno sem gledala njegove fotografske knjige. Vse fotografske knjige, ki jih imam doma, so knjige o fotoreporterstvu. Ko sem bila majhna, sem videla življenje skozi oblike in svetlobo," pravi Eimear, ki se pogosto veseli, da ni za fotoaparatom, ko gre za intimne družinske trenutke.

Deklica kleči na nizki mizi in se igra z igračami, pred njo pa stoji fotoaparat Canon PowerShot PX. Njena mama na telefonu pregleduje fotografije iz fotoaparata, fotografija pa je vidna na zaslonu, ko prilagaja posnetek.

"Kot fotografinja sem navajena, da dokumentiram dogodke na delovnem mestu. To je moje delo, da ujamem trenutke, a veliko jih je vnaprej pripravljenih. Po drugi strani pa obožujem dejanske trenutke, ki so dokumentirani, da si jih lahko pozneje ogledamo in ob njih komentiramo: 'Oh, to je bilo tako spontano.'"

Čeprav ima Eimear fotoaparat v roki že od otroštva in raje vidi, da ima njen profil v Instagramu bolj urejen videz, pa nam razloži, da je doma lepo ustvariti slike vsakdanjega življenja, ki niso del fotografiranja.

"Mislim, da je fotoaparat PowerShot PX za takšne trenutke odlična izbira. Na primer, doma sem ves teden sama z otroki. Sem samohranilka. Nimam nikogar, ki bi fotografiral mene in otroke, ko pečemo ali se zabavamo zunaj na vrtu, saj sem za fotoaparatom vedno jaz."

Pri tem nam je v pomoč prostoročno upravljanje fotoaparata Canon PowerShot PX, ki ga omogoča funkcija glasovnih ukazov ter možnost, da ustvari kompozicije in fotografira lastne slike in videoposnetke z objektivom, ki ima 3-kratno optično povečavo in možnost zasuka in nagiba. Izbral bo tudi najboljše fotografije in videoposnetke ter jih organiziral za vas, da vas v tistih dragocenih življenjskih trenutkih ne bo nič zmotilo.

"Prepoznavanje glasu je neverjetno, saj če si v dnevni sobi in pomisliš, da si želiš ta trenutek zapomniti za vedno, je to mogoče," pravi Eimear. "Ko si ogledujem te skrite posnetke, ob tem občutim prav toliko veselja kot ob gledanju tistih bolj organiziranih fotografij."

Ko želite stopiti v fotografsko vlogo, lahko fotoaparat enostavno upravljate z aplikacijo za pametni telefon, kjer lahko zajemate in predvajate posnete videoposnetke in fotografije.

Postavite ga v središče doma

Člani družine sedijo in stojijo ob kuhinjskem pultu ter v posodi mešajo sestavine za peko.

"Fotografirali smo se ob peki," pravi Eimear. "Navajeni smo, da so fotografije iz življenja popolne, in navdušena sem, da je družba Canon ustvarila ta izdelek, saj so zame najboljše fotografije tiste, ki prikazujejo najbolj naravno vsakdanje življenje."

Zaradi kompaktne in prilagodljive zasnove se fotoaparat Canon PowerShot PX popolnoma zlije z vsakim okoljem v vašem domu.

Za Eimear bi bil njen kuhinjski šank popolno prostor za postavitev fotoaparata PowerShot PX, saj se tam odvija veliko družinskega življenja. "Želim si, da bi bil v kuhinji, saj je to odprto območje, kuhinjski šank pa predstavlja središče pritličja," pravi.

"Ko smo zvečer zbrani okrog kuhinjskega šanka, ko pripravljam večerjo, otroci pa barvajo, je to trenutek, ko opravljam vsakdanja opravila mame. Ne gre za glamurozen trenutek, ampak mi pomeni vse. Slika, ko prihajam s čistim perilom skozi vrata, medtem ko otroci delajo domačo nalogo, je vizualni primer mojega vsakdanjega življenja kot matere. In to so trenutki, ki si jih želim zapomniti," pravi.

Vemo, da se življenje ne dogaja za fotoaparatom, ampak se dogaja pred njim. Toda, na kakšen način si boste zapomnili tiste trenutke, ki predstavljajo vaše življenje? Za starše, kot je Eimear, je lahko fotoaparat PowerShot PX odlično orodje za dokumentiranje ljudi, ki jih imamo radi, danes in v prihodnosti.

"Nemogoče si je zapomniti vsak trenutek svojega življenja. Če sem iskrena, se ne morem spomniti niti, kako je bilo, ko sem bila noseča. Vem, da se sliši noro, vendar je res. Ko pa pogledamo fotografije iz preteklosti, razmišljamo: "Se spomniš tega? Popolnoma sem pozabila na to." Zato mislim, da je čudovita zamisel, da spomine ujamemo in da so zajeti naravno. To je res enkratno."


Napisala Lorna Dockerill

Povezani izdelki

  • Kompaktni digitalni

    PowerShot PX

    Samodejno zajemite najdragocenejše trenutke v življenju s tem pametnim fotoaparatom, ki prepozna obraze in se poveže z vašo pametno napravo.
  • Kompaktni digitalni

    PowerShot ZOOM

    S fotoaparat PowerShot, ki se prilega v dlan, zajemite čarobne trenutke v krogu družine ali narave pri razdalji 100 mm, 400 mm2 ali digitalni razširitvi 800 mm.
  • Brezzrcalni fotoaparati

    EOS RP

    Majhen, lahek in intuitiven brezzrcalni fotoaparat polne velikosti, zasnovan za potovanja in vsakodnevno fotografiranje.
  • Fotoaparati DSLR

    EOS 850D

    Naredite naslednji korak v ustvarjalnem nadzoru in ustvarite čudovite fotografije, polne podrobnosti ter osupljive filme v ločljivosti 4K z lahkim in povezanim DSLR-jem, ki navdihuje in nagrajuje.
  • Tiskalniki za uporabo doma

    SELPHY CP1300

    Eleganten in prenosljiv za čudovite brezžične natise in fotografije za osebne dokumente iz združljivih pametnih naprav in fotoaparatov.
  • Tiskalniki za uporabo doma

    Serija PIXMA TS9550

    Odkrijte, kako brezžična povezljivost, SPD za 20 listov in podpora formata A3 lahko izpolnijo vaše poslovne potrebe.

Povezani članki