FOTOGRAFIRANJE DRUŽINE

Odkrijte, kako lahko izkoristite vse prednosti fotoaparata Canon PowerShot PX

Ta vsestranski majhen fotoaparat vsebuje številne funkcije, ki lahko koristijo celotni družini od izboljšanja domače pisarne do ustvarjanja videoposnetkov za družbena omrežja.
Rolkar sredi skoka na svetlo modrem nebu. Fotoaparat Canon PowerShot PX je nameščen na stativu desno od njega.

Fotoaparat Canon PowerShot PX je podoben osebnemu fotografu in snemalcem. Kompaktna kamera PTZ (obračanje, nagibanje, povečava) samodejno zajame trenutke, ne glede na to, ali gostite zabavo ali jo uporabljate kot spletno kamero. Namestite jo na ravno površino ali stojalo, vklopite, in ko zazna obraz, bo samodejno začela snemati fotografije in videoposnetke. Deluje na baterije, objektiv pa pokriva širok razpon obračanja, nagibanja in povečave.

Tako lahko uživate v trenutku in ste tudi sami del dogajanja, ne da bi morali fotografirati ali snemati. Za izbiro želenih fotografij in videoposnetkov vam ni treba več dolgo časa pregledovati fotografije in videoposnetke. Vse, kar je na pomnilniški kartici fotoaparata PowerShot PX, je prikazano v programu Connect za fotoaparat Mini PTZ Cam v pametnem telefonu, zato lahko ročno izberete priljubljene, ki jih želite prenesti in deliti na družbenih omrežjih. Pametno deluje, saj priporoči najboljše fotografije in videoposnetke, s čimer prihranite čas in trud.

V spodnjem videoposnetku si oglejte, kako lahko nastavite in pripravite fotoaparat Canon PowerShot PX.

A still showing an illustrated Canon camera on an orange background next to text that reads: PowerShot PX.

Fotoaparat Canon PowerShot PX ponuja veliko več kot le priročnost in spoznati morate le njegove prednosti.

Tukaj predstavljamo številne načine, na katere lahko vi in vaši bližnji najbolje izkoristite posebne sposobnosti tega pametnega fotoaparata, in nasvetov, kako v vsaki situaciji kar najbolje izkoristite funkcije fotoaparata.

1. Družinska druženja in dogodki: ohranite dragocene trenutke

Sedeča starejša ženska podari darilo navdušenemu mlademu otroku. Na mizi ob njima je fotoaparat Canon PowerShot PX in zajema nasmejano družbo.

Fotoaparat Canon PowerShot PX je majhen in diskreten, zato je popoln za snemanje spontanih družinskih trenutkov, ki naredijo boljši vtis kot uprizorjeni skupinski portreti.

Fotoaparat Canon PowerShot PX je na stranski mizi tako, da v kader zajame štiri osebe na vrtni zabavni.

Fotoaparat Canon PowerShot PX se napaja z baterijo, zato ga lahko v suhem vremenu namestite na prostem. Najboljše posnetke ujame, če ga postavite v senco in zunaj neposredne sončne svetlobe.

Ali načrtujete zabavo? FotoaparatCanon PowerShot PX je popoln za beleženje družabnih dogodkov in družinskih srečanj. Medtem ko razpon palice za selfije sega le nekaj metrov od uporabnika, lahko fotoaparat PowerShot PX postavite dlje in zajamete celoten prizor.

Pred prihodom gostov fotoaparat PowerShot PX nastavite, in sicer na ravno, stabilno površino v višino oči ter naj bo usmerjen na mesto, kjer se bodo zbirali ljudje. Zagotovite, da je prizor dobro osvetljen in da nič ne ovira loka za obračanje.

Nato lahko prepustite fotoaparatu, da opravi delo namesto vas. S tehnologijo za prepoznavanje obraza bo fotoaparat obrnil, nagnil in povečal najboljše kompozicije ter tako poskrbite, da so vsi žurerji v kadru in samodejno popravi popačene slike.

Ali si želite še malo več nadzora? Program Connect za fotoaparat Mini PTZ Cam omogoča, da fotoaparat nastavite tako, da ima daje prednost obrazom, na primer osebe, za katero gostite zabavo, in nato fotografije razvrstite po subjektih.

Ni vam treba skrbeti, da bi vam zmanjkalo prostora. Ko se kartica microSD fotoaparata napolni, je na voljo možnost samodejnega brisanja slike, da lahko nadaljujete s fotografiranjem. Najprej bodo izbrisane najstarejše slike, vendar ne nobena priljubljena fotografija ne bo odstranjena.

2. Ustvarjanje vsebine: ujemite zabavne dejavnosti

Mama se nasmehne hčeri, ko torto vzame iz pečice. Fotoaparat Canon PowerShot PX, ki fotografira, je zamegljen v ospredju.

Program Connect za fotoaparat Mini PTZ Cam omogoča oddaljeno fotografiranje prek pametnega telefona. S fotoaparatovim upravljanjem obračanja, nagibanja in povečave boste dosegli točno želeno kompozicijo, nato pritisnite gumb za snemanje ali zaklop, da posnamete videoposnetek ali fotografijo.

Če ste nadebuden pek, umetnik ali drug ustvarjalec, ki išče boljši način za beleženje ustvarjalnih dosežkov, je pravi odgovor fotoaparat Canon PowerShot PX.

Zaradi zmožnosti samostojnega fotografiranja je popoln fotoaparat za fotografiranje, ko imate polne ali umazane roke. Če pripravljate testo za torto ali uporabljate čopič in paleto, ne želite razmišljati o upravljanju fotoaparata. Z glasovnimi ukazi postanete režiser: izgovorite "Hello, Pixie" (Živjo, Pixie), da zbudite fotoaparat, "Start recording" (Začni snemanje), da začnete snemati posnetek, ali "Take a picture" (Posnemi fotografijo), da posnamete fotografijo, da končate samodejno fotografiranje*, pa recite "Stop" (Stop).

3. Snemanje dogajanja: postanite zvezdnik družbenih omrežij

Fotoaparat PowerShot PX je nameščen na stativ, da bo posnel najstnika na rolki.

Pomožna funkcija za sledenje, ki je na voljo s posodobitvijo vdelane programske opreme, je popolna za snemanje gibanja, kot so skoki in triki.

Majhen pes lovi dečka, ki drži žogo. Fotoaparat PowerShot PX je nameščen na stativ v ospredju.

V programu Connect za fotoaparat Mini PTZ Cam preprosto vklopite pomožno funkcijo za sledenje. V telefonu boste lahko takoj pregledali vse videoposnetke, zato lahko izberete priljubljene, jih urejate in prenašate neposredno v družbena omrežja.

Fotoaparat Canon PowerShot PX je ustrezen za navdušene zvezdnike družbenih omrežij, ki želijo svoje videoposnetke objaviti brez težav. To je lahko ključ do hitrega uspeha na družbenih omrežjih, kot je YouTube.

Če uporabljate funkcijo samodejnega fotografiranja, lahko z možnostmi obračanja, nagibanja in povečave posnetkom dodate privlačne učinke. Fotoaparat glede na razmere samodejno izvede širokokotne posnetke, večvrstne posnetke (skeniranje ljudi, ki stojijo drug ob drugem, kar je popolno pri fotografiranju s prijatelji) ali preproste povečave in posnetke (premikanje, da v kader ujamete ljudi od zunaj).

Če fotografirate na daljavo, je v nadgradnjo vdelane programske opreme, ki jo lahko prenesete prek programa Connect za fotoaparat Mini PTZ Cam, dodana pomožna funkcija za sledenju, ki omogoča zajemanje premikajočega se subjekta, tudi če ni obrnjen proti kameri. Snemanje lahko začnete prek zaslona za fotografiranje v programu ali tako, da funkcijo snemanja dodelite gumbu za brezžično komunikacijo v fotoaparatu.

Zaradi majhne in lahke velikosti fotoaparata PowerShot PX ga lahko postavite na skoraj katero koli mesto. Če želite doseči glavni kot, uporabite stativ. Na osnovni plošči fotoaparata je standardni nastavek, ki ga lahko premaknete v popoln položaj in varno nadaljujete s skoki in triki, saj je stabilen in omogoča snemanje dogajanja v kadru.

4. Delo od doma: nadgradite spletno kamero

Bel fotoaparat Canon PowerShot PX je na manjšem kupu knjig, ki so na leseni mizi.

Če fotoaparat Canon PowerShot PX uporabljate kot brezžično spletno kamero, lahko ostanete v prizoru, četudi se premikate po prostoru. Deluje na baterijo, vendar vam za daljša srečanja priporočamo, da uporabite združljiv polnilnika/napajanje USB-C PD.

Fiksne spletne kamere, ki zahtevajo, da v času srečanja sedite manj, so (precej dolgočasni) standard, če pa boste v domačo pisarno dodali fotoaparat Canon PowerShot PX, boste v virtualne sestanke in spletne predstavitve vnesli novo dinamičnost. Fotoaparat PowerShot PX prek povezave Wi-Fi in Canonovega pripomočka za brezžično spletno kamero za fotoaparat Mini PTZ Cam (na voljo brezplačno za računalnike z operacijskim sistemom Windows 10) deluje brez kablov in hkrati uporablja sposobnosti sledenja, ki vas spremljajo, ko se premikate po domači pisarni. S to novo svobodo vam bodo sodelavci, ki morajo sedeti za mizo, hitro začeli zavidati.

Ne glede na to, ali načrtujete srečanje za prijatelje in družino, želite posneti dinamične videoposnetke za družbena omrežje ali preprosto poživiti službene sestanke, majhen, a pameten fotoaparat Canon PowerShot PX opravi vso delo namesto vas.Napisal Sam Kielsden

Povezani izdelki

Povezani članki