KOMPAKTNI FOTOAPARATI

Zakaj je fotoaparat PowerShot G7 X Mark III najboljši kompaktni fotoaparat za ustvarjalne vsebine

Oglejte si, kako lahko s tem fotoaparatom žepne velikosti z ločljivostjo 4k za pretakanje vsebin izrazite svojo ustvarjalnost in ga vključite v svoj vsakdan.
Ženska, ki postavlja fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III ob svoj prenosni računalnik, da bi v živo iz svoje dnevne sobe prenašala seanso joge.

Ne glede na to, kakšne vsebine radi ustvarjate, potrebujete orodje, s katerim lahko izrazite svojo ustvarjalno žilico v vsakodnevnem življenju. Fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III lahko snema videoposnetke v ločljivosti 4K, ponaša se s tipalom z 20,1 milijona slikovnimi pikami in preklopnim zaslonom na dotik. Vse to se skriva v kompaktnem ohišju, zato je popoln ustvarjalni sopotnik.

Če ste vloger, inštruktor joge, pisarniški uslužbenec, starš ali glasbenik, lahko ta žepni fotoaparat uporabljate kot spletno kamero, s katero opravljate videoklice, brezžično prenašate vsebine v živo, snemate dogodivščine na prostem, dnevne vloge in počitniške posnetke. Canon PowerShot G7 X Mark III vam s svojo prenosljivostjo, vsestranskim 24 mm širokokotnim objektivom s 4,2-kratno povečavo, naprednim stabilizatorjem slike, ki omogoča posnetke brez tresljajev, ter vgrajeno in intuitivno praktično tehnologijo pomaga posneti dragocene trenutke in jih deliti z drugimi.

Inštruktorica joge prek spleta in vplivnica na družbenih omrežjih, Sarah Malcolm, vlogerka in strokovnjakinja za albume s spominki, Mei-Ying Chow, in snemalec ter fotograf Jamie James – trije ustvarjalci vsebin bodo delili svoje izkušnje s tem fotoaparatom in pokazali, kako jim pomaga pri tem, da svoje delo, življenje in umetnost delijo v spletu.

Mei-Ying Chow

Ustvarjanje vlogov za umetniške stvaritve

Fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III na mizi s tiskalnikom SELPHY Square QX10 in albumom s spominki.

Mei-Ying Chow je študentka zadnjega letnika ekonomije na univerzi King's College v Londonu, na platformi YouTube pa ji sledi 90.000 uporabnikov. Je strokovnjakinja za albume s spominki, ki je v zadnjih sedmih letih ustvarila lastno blagovno znamko z vsakodnevnimi vlogi na družbenih omrežjih. S fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III dokumentira svoje študentsko življenje in svoje umetniške stvaritve.

"Na svojem kanalu zadnjih pet ali šest let ustvarjam albume s spominki, vedno pa sem pisala tudi dnevnik," pove Mei-Ying. "Za ta videoposnetek sem za sestro ustvarila stran v spomin na njeno podelitev diplom iz leta 2018. Ker je moja podelitev diplom letos prestavljena, sem se odločila, da skušam ovekovečiti njeno."

Fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III na trinožnem stojalu, usmerjen navzdol, snema žensko, ki na postelji izdeluje stran za album s spominki.

Mei-Ying snema svoje ustvarjanje albumov s spominki od zgoraj in od blizu, pri čemer uporablja fotoaparat G7 X Mark III, posnetke pa kombinira s čudovitimi slikami, ki jih prek pametnega telefona natisne s tiskalnikom SELPHY Square QX10.

Ženska, ki s fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III od zgoraj fotografira album s spominki.

Vlogerka Mei-Ying Chow je navdušena nad stabilizatorjem slike v fotoaparatu G7 X Mark III, saj rada fotografira iz roke.

"Z zaslonom na dotik fotoaparata G7 X Mark III je precej lažje snemati od blizu, saj je samodejno ostrenje zelo hitro. Lahko se samo dotaknem zaslona in pridržim prst na njem," še doda Mei-Ying. Pri snemanju v kompaktni študentski sobi ji je bilo v veliko pomoč tudi Canonovo trinožno držalo HG-100TBR. Trinožno držalo je popolnoma brezžično, priložen pa mu je tudi daljinski upravljalnik BR-E1, ki deluje prek povezave Bluetooth in olajša uporabo, kjer koli ste.

"Zaradi svoje nizke višine je trinožno držalo HG-100TBR kot nalašč za mojo majhno študentsko sobo, saj mi omogoča, da imam majhno trinožno stojalo na ustrezni višini," še razloži.

Mei-Ying se zaveda, da je jasen zvok prav tako pomemben za njene spletne videoposnetke. Z zvočnimi učinki še nadgradi vadnice za ustvarjanje albumov na svojem kanalu. Lahek Canonov stereo mikrofon DM-E100 lahko priklopi neposredno v fotoaparat in z njim zajema stereo zvok.

Mei-Ying: "Ko ga povežem z zunanjim mikrofonom, ima PowerShot G7 X Mark III precej boljši zvok v primerjavi z zrcalno-refleksnim fotoaparatom z vgrajenim mikrofonom. Mikrofon nudi izjemno čist zvok in všeč so mi nianse, ki jih doda. Lahko jasno slišim zvok škarij in druge različne zvoke, ki aktivirajo vse moje čute. Ko prek slike posnamem glasbeno podlago, teh zvokov ne skušam utišati, saj pripomorejo k temu, da je videoposnetek zanimivejši."

Zaradi najnovejše posodobitve vdelane programske opreme in novega namenskega načina snemanja je fotoaparat PowerShot G7 X Mark III popoln za vlogerje, kot je Mei-Ying.

Sarah Malcolm

Prenašanje joge v živo iz njene dnevne sobe

Ženska, ki postavlja fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III ob svoj prenosni računalnik, da bi v živo prenašala seanso joge.

Ustvarjalci vsebin, kot je Sarah, ki imajo več kot 1000 sledilcev, lahko v živo pretakajo videoposnetek neposredno na platformo YouTube s fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mlada ženska v svetli majici izvaja jogo v domači dnevni sobi, medtem ko fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III snema njene gibe.

"Funkcija sledenja obrazu v fotoaparatu PowerShot G7 X Mark III je zelo koristna, saj lahko med tečaji ostanem izostrena," zaupa inštruktorica joge prek spleta, Sarah Malcolm.

Londonska inštruktorica joge prek spleta in vplivnica na družbenih omrežjih, Sarah Malcolm, zaradi pandemije Covid-19 poučuje jogo v živo prek aplikacije Zoom®. Za svoje učence potrebuje enostavno opremo.

"Ko sem morala na začetku leta 2020 čez noč prekiniti delo v svojem studiu, sem začela poučevati prek spleta," nam zaupa Sarah. "Ta sprememba je imela velik vpliv in na nek način sem bila s svojimi učenci še bolj povezana. Pri opremi, ki jo uporabljam, mi je najbolj všeč njena preprostost.

S fotoaparatom G7 X Mark III snema svoje seanse joge, s stereo mikrofonom DM-E100 poskrbi za zvok visoke kakovosti, z napajalnikom PD-E1 za neprekinjeno snemanje in s trinožnim držalom HG-100TBR za stabilno sliko. S to opremo je Sarah občutno nadgradila kakovost, ki sta ji jo nudila telefon in prenosni računalnik. Fotoaparat G7 X Mark III uporabnikom nudi možnost zajemanja jasne slike ločljivosti 4K prek HDMI.

"Ko sem fotoaparat pripravila za svoje spletne tečaje, nisem mogla verjeti razliki v kakovosti," pove Sarah. "Fotoaparat G7 X Mark III je lahek in praktičen, hkrati pa nudi precej širše vidno polje kot kamera, ki je vgrajena v mojem prenosnem računalniku, zato lahko moji učenci vidijo več. Zelo koristno je tudi to, da lahko na preklopnem LCD-zaslonu, ki omogoča 180-stopinjsko obračanje, spremljam, kaj je zajeto, in pazim, da sama ne zaidem iz kadra."

Mlada ženska v sivem puloverju od zgoraj fotografira sadni napitek in penasto kavo.

Sarah je bila izjemno navdušena nad kakovostjo slike fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III s tipalom z ločljivostjo 20,1 milijona slikovnih pik.

Sadni napitek, penasta kava in rezina pomaranče na rezalni deski, posneto od zgoraj.

Ko ne poučuje prek spleta, Sarah, ki je tudi sovoditeljica podcasta Kitchen Club o prehrani in zdravem življenju, s svojimi 17.500 sledilci na platformi Instagram pogosto neposredno iz fotoaparata deli slike hranljivih obrokov in napitkov, pri čemer s pomočjo zaslonke f/1.8-2.8 fotoaparata G7 X Mark III ustvarja svetle in ostre slike. Posneto s fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III pri 24 mm, 1/125 s, f/1.8 in ISO 125. © Sarah Malcolm

Če prenesete programsko opremo Canon EOS Webcam Utility Software, lahko fotoaparat uporabljate tudi kot spletno kamero, ki jo lahko uporabljate za večino aplikacij za videokonference in pretakanje vsebin. Zato je fotoaparat kot nalašč za inštruktorje joge in na splošno za inštruktorje fitnesa, ki ponujajo plačljive spletne platforme.

Med snemanjem ima fotoaparat PowerShot G7 X Mark III okoli okvirja rdeč rob, kar služi kot indikator izboljšanega snemanja za dodatno potrditev in brez lažnih začetkov. Izboljšane zmožnosti samodejnega ostrenja fotoaparata PowerShot G7 X Mark III pomenijo, da so lahko ustvarjalci, kot je Sarah, prepričani, da bodo med snemanjem izostreni.

Jamie James

Osveščeno ustvarjanje vlogov v naravi

Moški se s fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III snema med meditacijo na robu pečine. V ozadju je mogoče opaziti ocean.

Za Jamieja Jamesa, ki se zadnjih šest let poklicno ukvarja s snemanjem in fotografijo na prostem za blagovne znamke, kot sta Vans in The North Face, je vsestransko uporabna in kakovostna oprema ključnega pomena za ustvarjanje vsebin.

Jamie izkoristi zmogljivosti fotoaparata Canon PowerShot G7 X Mark III med snemanjem in fotografiranjem v naravi. Visoka hitrost sličic fotoaparata (do 120 sličic na sekundo) in objektiv z zumom 4.2x 24-100mm f/1.8-2.8 sta kot nalašč za zajemanje spektakularnih pečin na Jurski obali, ki Jamieju služijo za ozadje. Za to ima zasluge predvsem 4-stopenjski stabilizator slike v fotoaparatu PowerShot G7 X Mark III, ki omogoča zajemanje posnetkov brez tresljajev pri nižjih hitrostih zaklopa.

Z najnovejšo posodobitvijo vdelane programske opreme ima fotoaparat PowerShot G7 X Mark III izboljšano tehnologijo, kar pomeni, da lahko samozavestno fotografirate, opremljen pa je tudi s prioriteto obrazov AE, kar olajša zajemanje ljudi med premikanjem.

Moški čepi na plaži in s fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III fotografira taborni ogenj.

Jamie James kot snemalec in fotograf svojega dela ne pripravlja vnaprej do potankosti, zato mu je všeč vsestranskost, ki jo ponuja fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III.

Morska pena, ki se v mraku preliva na peščeni obali.

"Moj proces ustvarjanja vključuje raziskovanje in fotografiranje prizorov, ki so dobro videti," pove. "Treba se je odpraviti v naravo in pogledati, kaj se dogaja, ter zajeti trenutke." Posneto s fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III pri 100,8 mm, 1/200 s, f/2.8 in ISO 160. © Jamie James

"Snemal sem se med kuhanjem kave in razteznimi vajami, saj sem želel deliti delček svojega življenja z gledalci in pokazati, kako pomembno je, da preživimo nekaj časa sami s seboj v naravi, saj je zelo pomirjujoče," še pove. "Vsestranska uporabnost tega objektiva je neverjetna, saj lahko z njim zajamem širne pokrajine, hkrati pa se lahko zelo približam dogajanju, kar je neverjetno."

"Velikost je ključnega pomena, ko se odpravljate na daljše pustolovščine, zato je pomembno, da ga lahko pospravim v žep in hitro izvlečem iz žepa, ko je treba snemati v formatu RAW. Ne izgubljam časa in zamujam priložnosti z iskanjem opreme po torbi," še doda Jamie.

Najnovejša posodobitev vdelane programske opreme pomeni, da ima fotoaparat PowerShot G7 X Mark III tudi črte okvirja za različna razmerja stranic, kar olajša fotografiranje za različne platforme in za tiskanje. Med snemanjem lahko na zaslonu prikažete celo oznako za Instagram in tako veste, da je vsebina primerna za družbena omrežja.

Preosvetljenim posnetkom se lahko izognete tako, da uporabite prekrivne elemente zebra v fotoaparatu PowerShot G7 X Mark III, ki vam pomagajo označiti območja osvetlitve.

Moški vzame fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III iz žepa jakne.

Jamiejevo udejstvovanje na prostem pomeni, da potrebuje opremo, ki je dovolj kompaktna in lahka, da jo vzame s seboj na odročne lokacije, in fotoaparat G7 X Mark III s svojo žepno velikostjo je ustrezna rešitev za poklicne snemalce in fotografe.

Za ustvarjalce vsebin, kot je Jamie, je pomembno tudi to, da uporabljajo kakovostno spletno kamero za videoklice, saj njegovi gledalci dobijo občutek glede kakovosti njegovega dela. Vse to je mogoče s fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III prek povezave USB.

"Kot snemalec in fotograf želim narediti dober vtis. Če se pridružim klicu v aplikaciji Zoom® in pripravim resnično lepo filmsko sceno s čudovito globinsko ostrino, dam naročnikom vedeti, kaj lahko pričakujejo, če bodo sodelovali z menoj."

Napisala Lorna Dockerill

Povezani izdelki

Povezani članki

  • VIDEO

    Namigi za izboljšanje videoposnetkov za družbena omrežja

    Štirje ustvarjalci razpravljajo o tem, kaj je odlična vsebina in kako izstopati v spletu.

  • SNEMANJE VLOGA

    Kako postati ustvarjalec vlogov

    Z nasveti za snemanje vlogov za začetnike začnite in posnemite kakovostne vloge.

  • FOTOGRAFIJA

    Primerjava fotoaparatov EOS R50 in EOS R10

    Primerjali smo najpomembnejše funkcije in zasnovo obeh fotoaparatov EOS R APS-C.

  • SNEMANJE VLOGA

    Spoznajte PowerShot V10

    Odkrijte, zakaj je Canonov majhni fotoaparat za snemanje spletnih vlogov v ločljivosti 4K vse, kar kot začetnik potrebujete, v enem paketu.