USTVARJALNO TISKANJE

Igranje s hrano: kako Paperboyo skrbi za sveže ideje

Rich McCor, kreativni um v ozadju Instagramovega ustvarjalca Paperboyo, govori o svoji strasti do ustvarjanja s papirjem in razloži, kako je s tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10 ustvaril neverjetne umetnine na temo hrane.
Limona lebdi v zraku nad ilustriranim natisom teniškega igralca, ki namerava servirati. Zaradi učinka limone je videti, kot da bo igralec udaril limono.

"Razlog, da sem tako navdušen nad tem, kar počnem, je ta, da sem pot do tega našel zgolj tako, da sem sledil stvarem, ki so me zanimale," pojasnjuje Rich McCor. "Zanimalo me je, kako zajeti svet okoli sebe na drugačen in domiseln način, kakršnega doslej še nisem videl, hkrati pa imeti priložnost raziskati svoje rojstno mesto London."

Za Richa, britanskega umetnika v ozadju priljubljenega Instagramovega ustvarjalca Paperboyo, je bila združitev ljubiteljskega fotografiranja in ustvarjanja s papirjem sprva način za ustvarjanje izvirne vsebine, ki je prebudila njegovo domišljijo. Nekatera njegova najbolj znana dela vključujejo držanje izrezov črnega papirja ob londonskih znamenitostih, ki ustvarijo domiselne iluzije.

"To se je zgodilo v času palica za selfije, in ko so Instagramove časovnice postale vsakdanje,"pravi Rich. "Moj namen je bil izogniti se klišejem in namesto tega najti poseben slog, zato sem eksperimentiral s številnimi različicami svojih papirnatih umetnin."

Več kot pol desetletja pozneje se je Richevo delo iz hobija spremenilo v cvetočo kariero. Izdal je knjigo z naslovom "Around the World in Cut-Outs" (Okoli sveta z izrezi), sodeloval je z znanimi blagovnimi znamkami, kot je Disney®, in uživa v življenjskem slogu, ki je pred letom 2020 zajemal potovanja po svetu.

Ko razmišlja o svojem uspehu, Rich pove: "Kar se je začelo kot nepomemben hobi ob večerih in koncu tedna, je postala kariera, ki me je popeljala po vsem svetu in s katero sem se lahko preživljal na igriv način."

Ustvarjalnost s tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10

Tiskalnik Canon SELPHY Square QX10, obdan z natisi in načečkano konceptno umetnostjo.

"Moj prvotni način razmišljanja ni bil, da bi Canon SELPHY Square QX10 videl le kot tiskalnik, ker je to očitno in nikomur ni treba povedati, da lahko natisne čudovite slike," pravi kreativni fotograf Rich McCor, znan tudi kot Paperboyo.

Canon SELPHY Square QX10 natisne barvito ilustracijo mladega dekleta z rožnatimi lasmi in žvečilnim gumijem na obrazu.

Z brezžičnim in prenosnim tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10 lahko v nekaj sekundah ustvarite živahne visokokakovostne natise.

Zdaj, s skoraj pol milijona sledilcev na Instagramu, Rich svoje izume povzdiguje na višjo raven. Njegov najnovejši projekt mu je omogočil, da je svojo ustvarjalnost izrazil s tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10, pri čemer je natise risanih junakov združil s temo, osredotočeno na hrano, in temu dodal veliko mero izvirnosti ustvarjalca Paperboyo.

Rich je vedel, da Canon SELPHY Square QX10 omogoča tiskanje živahnih fotografij, vendar se je želel preizkusiti v ilustriranju, da bi barve lahko resnično zaživele. Rich je svoje animacije ilustriral v programu Adobe® Photoshop®, preden je za ozadje uporabil plačljive fotografije, nato pa jih je izvozil v svoj pametni telefon in natisnil na daljavo z aplikacijo SELPHY Photo Layout.

Igranje z ustvarjalno interpretacijo

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.

"Omejitve leta 2020 so moje delo in okolja, v katerih ustvarjam slike, prisilile k razvoju," pravi Rich. Ker je želel najti načine, kako še naprej spodbujati svojo ustvarjalnost, se je osredotočil na domače okolje. "Namesto da ustvarjam vizualne elemente z znamenitostmi in pokrajinami, se zdaj igram na svoji mizi ali kuhinjski deski. Postopoma so moje stvaritve postajale vedno bolj zapletene – smiselno je bilo nadaljevati s silhuetami in izkoristiti svoje ilustracijske sposobnosti ter likom dodati barvo in več podrobnosti."

O limoni, ki nadomešča teniško žogico, in paradižniku, ki prekriva boksarsko rokavico, iz dveh nedavnih kratkih animacij pravi Rich: "Ko je bil pred mano izziv, kako biti ustvarjalen s hrano, sem si to takoj predstavljal kot ‘igranje s hrano’, kar me je privedlo do razmišljanja o športu in o tem, kako lahko športno opremo nadomestim s hrano".

Dve roki držita natis viteza in natis zmaja na obeh straneh kavne skodelice. Pena na kavi je videti, kot da zmaj bruha ogenj.

S tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10 lahko tiskate neposredno iz pametnega telefona – kvadratni natisi z obrobo, kamor lahko napišete besedilo, so bili idealne velikosti za Richa, zato jih je uporabil za svoje nenavadne fotografije hrane.

Navdih za ta poseben izziv se je pokazal v obliki mehurčka, ki je počil na obrazu lika, in vzorcev kavne pene, ki spominjajo na plamen, ki je bil nato postavljen ob živahna 68-milimetrska kvadratna natisa zmaja in viteza. "Vzamem nekaj prepoznavnega in dodam ustvarjalni pridih, da presenetim gledalca," pravi. "Preusmeril sem se v animacije in spremenil okolje, vendar je koncept ustvarjalne preobrazbe vedno v središču mojega dela."

Sprejemanje neskončnega iskanja zamisli

Barvita ilustracija mladega dekleta, ki nosi rdečo bejzbolsko kapo in dela velik rožnat mehurček z žvečilnim gumijem.

Po Richevem mnenju je ključ do nenehne priljubljenosti ustvarjalca Paperboyo v tem, da se ne boji preskušati novih stvari.

Barvita ilustracija mladega dekleta z rdečo bejzbolsko kapo in počenim rožnatim mehurčkom žvečilnega gumija po celotnem obrazu.

"Prehod žvečilnega gumija je bil le pravočasni montažni rez," pojasnjuje Rich. "Želel sem ustvariti sekvenco, ki navdušuje, vendar hkrati ne daje občutka, da gre za nekaj, česar ne bi mogel storiti kdor koli."

Rich ve, da mora še naprej preskušati nove stvari, če bo želel ohraniti uspeh, ki ga je dosegel kot ustvarjalec Paperboyo, tudi če kdaj naredi kakšno napako. "Mislim, da je za nadobudne umetnike in ustvarjalce pomembno, da se zavedajo, da je na poti do dobrih stvaritev veliko neuspehov, napak in slabe umetnosti," pravi. "Poleg vsake dobre zamisli, ki sem jo imel, je bilo vsaj 10 slabih, skozi katere sem se moral prebiti, dokler nisem dobil navdiha, ki je privedel do boljše zamisli."

Strast do njegove umetnosti mu pomaga tudi pri polnjenju Instagramove časovnice s fotografijami, ki so gledalcem všeč in želijo kupiti njihove natise. "Pogosto me vprašajo ‘Kako lahko postanem izjemno uspešen na Instagramu?’ in menim, da je to napačno vprašanje. Morali bi vprašati ‘Kako najdem nekaj, kar bi mi bilo všeč?’, saj sem tako jaz uspel."

"Čudno je bilo preiti iz nepomembnega hobija, pri katerem sam prevzemaš odgovornost za vse uspehe in neuspehe, v kariero, pri kateri moraš dovoliti, da tvojo vsebino oblikujejo mnenja drugih," nadaljuje Rich. "Gledalce spodbujam k sodelovanju, ker sem se uspel razviti in najti nove poti do uspeha, saj mi je še vedno všeč, kar počnem, in sem še vedno dovolj motiviran, da najdem in ustvarim edinstveno vsebino."


Napisala Lorna Dockerill

Povezani izdelki

  • Tiskalniki za uporabo doma

    SELPHY SQUARE QX10

    Svoje posebne spomine shranite v obliki čudovito zasnovanih natisov, ki jih lahko kjer koli brezžično natisnete.
  • Fotoaparati DSLR

    EOS 6D Mark II

    Za zahtevnejše fotografske projekte ali če se želite s fotografijo ukvarjati profesionalno, vam bo fotoaparat EOS 6D Mark II ponudil vse, kar potrebujete na tej razburljivi poti.
  • Objektivi za DSLR

    EF 24-105mm f/4L IS II USM

    Ta objektiv, ki ga cenijo vsi, ki na terenu želijo uporabljati samo en objektiv, z napredno stabilizacijo slike zagotavlja osupljivo kakovost slik.
  • Povezani članki

  • USTVARJALNO TISKANJE

    V hipu natisnite razpoloženjsko ploščo

    Ponesite svoje ustvarjalne projekte na višjo raven in odkrijte, kako izdelati razpoloženjsko ploščo.

  • USTVARJALNO TISKANJE

    Izdelajte ploščo za prikaz svojega življenja

    Uskladite prostor s svojim slogom s Canonovim tiskalnikom SELPHY QX10.

  • USTVARJALNO TISKANJE

    Zabavajte se s tiskanjem

    Pet razlogov, zakaj potrebujete kompaktni tiskalnik fotografij.

  • FOTOGRAFIRANJE HRANE

    Kako postati vpliven na področju kulinarike

    Namigi za fotografiranje hrane Instagramove vplivnice in Canonove ambasadorke Yasmin AlBatoul.