A woman lifts a Canon EOS 250D to take a photo of her daughter.

FOTOGRAFIRANJE DRUŽINE

Kako posneti popolne družinske fotografije z enim samim klikom fotoaparata Canon EOS 250D

Fotografije vaše družine so časovne kapsule, h katerim se boste vračali do konca svojega življenja – zato si želite, da bi bile slike enako ostre in živahne, kot je bil trenutek, ko so bile posnete.

Odraščajoči otroci, ljubljenčki med igro ali polnočni izleti – za družinske fotografije, ki bodo prestale preskus časa, potrebujete majhen fotoaparat z veliko izbiro funkcij. Videoposnetek 4K, snemanje pri šibki svetlobi, velika izbira hitrosti posnetkov ali samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami (AF) – s sodobno tehnologijo obdelave slik boste ujeli vsak trenutek, kjer koli ste, ter z enim samim klikom ustvarili čudovite spomine.

Tukaj si lahko ogledate, kako družina preskuša najlažji fotoaparat DSLR s premičnim zaslonom* na svetu. Predstavili so funkcije in zmogljivosti modela Canon EOS 250D ter njegove osupljive rezultate.

Poiščite več zanimivih perspektiv

Pri fotografiranju družinskih portretov je kompozicija ključnega pomena. Pomembno je, da poiščete pravi kot in pokažete subjekt v najboljši luči, vrtljivi zaslon na dotik modela Canon EOS 250D pa zagotavlja prilagodljivost pri iskanju najbolj nenavadnih zornih kotov. Omogoča popolno vrtenje, zato ga lahko po želji obračate in fotografirate iz vsake točke. Pri ustvarjanju kompozicij boste lahko postali bolj ustvarjalni – na primer, otroke lahko fotografirate na ravni oči ali pa zasukate fotoaparat in v objektiv ujamete še sebe.

Zaslon na dotik vam omogoča hitro delo. Dotaknite se območja v okvirju, ki ga želite izostriti, druge nastavitve pa prilagodite tako, da ne boste zamudili niti trenutka.

Povezani članki
A girl holds a frisbee in front of her like a picture frame around her face.

FOTOGRAFIRANJE DRUŽINE

Posnemite boljše portrete: zabavni družinski fotografski izzivi

Družinska blogerka Katja Gaskell je pametni telefon zamenjala za fotoaparat Canon EOS M50 in rezultati so jo navdušili – preizkusite te tehnike in navdušile bodo tudi vas.

A mother picks her son up to hug, both of them wearing sunglasses.

FOTOGRAFIRANJE DRUŽINE

Kako posneti naravne in ustvarjalne družinske portrete

Profesionalni portretni fotograf Christian Anderl vam zaupa, kako lahko s Canonovim fotoaparatom posnamete spontane fotografije zabave z družino.

Print your family's life story

USTVARJALNO TISKANJE

Natisnite življenjsko zgodbo svoje družine

Tiskajte in ustvarjajte s slikami dragocenih družinskih trenutkov.

Če se želite osredotočiti na kadriranje in kompozicijo, naj fotoaparat prevzame nadzor nad ostalim. Ko ga nastavite na samodejni način, Canon EOS 250D izmeri svetlobo in določi najboljše nastavitve osvetlitve vaše slike. Izbral bo najboljšo kombinacijo hitrosti zaklopa, zaslonke in nastavitve ISO za prikaz slike v popolnih odtenkih.

Izberite svoj slog s pomočjo pripomočka za ustvarjanje Creative Assist

Ko ste na poti, je samodejni način lahko uporabno orodje za zajemanje hitro minljivih trenutkov. Če pa želite več nadzora nad ustvarjalnim postopkom, Canonov vodeni uporabniški vmesnik omogoča preprosto raziskovanje možnosti fotografiranja s fotoaparatom – poiščite nasvete, namige in vpogled v delovanje nastavitev.

Canon EOS 250D ima dodatno funkcijo: pripomoček za ustvarjanje Creative Assist. Z njim boste svoje fotografije dvignili na novo raven in jim dodali svoj osebni slog. Pripomoček Creative Assist vam pri zajemanju boljših fotografij pomaga z zbirko učinkov, filtrov in orodij za prilagajanje barv, ki jih lahko uporabite na sliki pred fotografiranjem ali po njem. Preizkusite črno-beli filter za brezčasen klasičen videz družinskih portretov. Če pa želite ujeti razburljivost družinskih počitnic, poskusite filter z močnimi in živahnimi barvami.

Pri fotografiranju portretov na prostem pri močni svetlobi lahko zasenčeni obrazi pogosto postanejo pretemni. Canon EOS 250D ima vgrajeno izskočno bliskavico, ki jo lahko uporabite kot vir dodatne svetlobe. Z njo pridobite ravno prav svetlobe, da odpravite sence na obrazu subjekta, ne da bi spremenili splošno osvetlitev.

Če želite še dodatno izboljšati osvetlitev svojih fotografij, vam Canon EOS 250D ponuja nastavek za bliskavico, na katerega lahko namestite Canonove bliskavice Speedlite za intenzivnejšo in natančnejšo osvetlitev.

Ustvarjajte v vseh pogojih

Večerje, zabave, božični večer … številne družinske priložnosti se odvijajo pri šibki svetlobi! Zaradi bliskavice so prizori fotografij pogosto videti zbledeli, poleg tega pa uporaba stojala in nastavitve za dolgo osvetlitev ni zelo priročna. Najlažje se je zanesti na sodobno tehnologijo zmogljivosti ISO, ki zagotavlja čudovite barve in ostrino celotne fotografije.

Canon EOS 250D ponuja izjemne rezultate pri šibki svetlobi, z razponom ISO 100–25.600, ki ga je mogoče razširiti na ISO 51.200. Te možnosti pa niso omejene samo na fotografije – Canon EOS 250D omogoča tudi snemanje videoposnetkov v zahtevnih svetlobnih razmerah, z zmogljivostjo do ISO 12.800 za videoposnetke pri ločljivosti 1080p (Full HD) ali do ISO 6.400 pri ločljivosti 4K.

Pripravite kompozicijo, prepustite se ustvarjalnosti in ujemite trenutek, ne glede na svetlobo!

Ko nastopi čas za deljenje fotografij, je povezljivost ena od ključnih lastnosti sodobnega časa. S fotoaparatom Canon EOS 250D lahko delite fotografije naravnost iz pametnega telefona takoj, ko so posnete. V aplikaciji Canon Camera Connect vzpostavite povezavo s fotoaparatom, prenesite fotografije in delite spomine s prijatelji in družino.

Ali želite izvedeti še več o zajemanju odličnih fotografij s fotoaparatom Canon EOS 250D? Informacije, ideje in navdihe najdete v aplikaciji Canon Photo Companion.


Avtor: Jeff Meyer


*EOS 250D (črn/srebrn) je najlažji zrcalnorefleksni fotoaparat z enim objektivom s tipalom velikosti APS-C s samodejnim ostrenjem in popolnoma vrtljivim LCD-zaslonom na svetu. Vključno z baterijo in pomnilniško kartico glede na smernice CIPA. Od 9. aprila 2019 (na podlagi raziskav družbe Canon).

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike