Printed decorations and hand-held signs for a wedding day next to a portrait of a bride and groom in a frame.

POROČNA FOTOGRAFIJA

Pripravite edinstveno poročno slavje z natisi po svojih željah

Vsak si želi, da bi bila njegova poroka nekaj posebnega, kar pogosto zahteva izvirne zamisli, kako dodati svoj pečat, ali zabavne načine vključevanja gostov v poročno slavje. "Trend se je zelo spremenil. Priljubljene so intimne ali "mikro" poroke, ki odražajo osebnost in stil mladoporočencev," pravi Carrie Schwab, glavna urednica Junebug Weddings, vira za načrtovanje porok za ustvarjalne pare. Naj gre za doma natisnjena vabila, trakove z napisi, knjige za goste ali druge spominke, obstaja veliko načinov, kako dodati svojo noto poroki z uporabo natisov, tako pred poroko, kot med njo in po njej.

1. Tiskana vabila

Natis lastnih vabil je odličen način, kako dodati svoj pečat velikemu dogodku in obenem prihraniti denar pri načrtovanju poroke. Canonov obojestranski matirani papir MP-101D je prepognjen in opremljen z ovojnicami.

Mešana kovina, geometrična grafika in nežne, pastelne barve so bili glavni trendi leta 2019, za leto 2020 pa Carrie napoveduje premik k preprostejšemu dizajnu. "Minimalizem je trenutno zelo moderen," pravi. "Ugotavljamo, da veliko parov začne iskati po internetu tako, da vnese "preprosto poroko" in predmet, ki ga iščejo. Ta stil pomeni čiste linije ter črno-belo kombinacijo."
Če vam minimalizem ni blizu, je tu še en pomemben trend za leto 2020, listje; od nežnih palmovih vej do bujnega tropskega listja. Canon PIXMA TS9551C ima vgrajenih 45 vzorcev, ki jih lahko uporabite na vabilih, ter podpira 12- x 12-palčni papir za kolaž in 7- x 10-palčni obojestranski matirani papir, ki je opremljen z ovojnicami. "Tiskalnik za domačo uporabo lahko tudi pripomore k nižjim stroškom," doda Carrie.

2. Rekviziti in trakovi z napisi za fotokabino

V aplikaciji Creative Park lahko najdete različne dekoracije za vaš veliki dan, jih sami natisnete in svojemu dekorju dodate svojstven pridih. Vaš poročni dan bo edinstven in drugačen, poleg tega boste tudi prihranili, saj vam ne bo treba najeti dekoracij.

Nameravate imeti na velikem dogodku fotokabino? Zakaj ne bi sami oblikovali rekvizite zanjo? Odlične ideje lahko najdete v aplikaciji Creative Park, brezplačnem Canonovem viru materialov za ročne izdelke iz papirja, ki jih lahko natisnete s tiskalnikom Canon PIXMA TS9551C. Komplet rekvizitov za fotokabino (za poroko) vključuje tiaro, smešna očala in trakove z napisi za smešne posnetke. Lahko tudi ustvarite trakove z napisom G. in ga. in jih izobesite na prizorišču. Vse predloge imajo jasna navodila, kako jih sestavite.
Poskrbite, da se gosti ne bodo izgubili – s predlogami za table in karticami za sedežni red, ki so prav tako na voljo v aplikaciji Creative Park. Predloge prenesite in jih natisnite na matirani fotografski papir A4.

3. Fotoknjige gostov

Povezani članki
Create your own wedding album

POROČNA FOTOGRAFIJA

Ustvarite svoj poročni album

Ustvarjanje lastnega poročnega albuma vam lahko prinese veliko zadovoljstvo. Več o tem preberite v naših strokovnih nasvetih.

A bride and groom and their guests dancing with their hands raised in the air.

POROČNA FOTOGRAFIJA

Pravila za poročne fotografe

Poskrbite, da bodo vaše fotografije srečnega para nepozabne iz pravih razlogov.

A before and after shot of a couple on their wedding day next to a lake, dark and unedited on the left, showing the lighter version on the right, edited in DPP.

OSNOVE UREJANJA

Kako urediti posebne fotografije

Uredite posnetke posebnih priložnosti z naslednjimi nasveti za enostavno urejanje fotografij.

Knjiga gostov je odličen spomin na poročni dan. V njej so zbrana vsa sporočila prijateljev in sorodnikov. Canon Zoemini S2 ustvarja takojšnje natise s hrbtno stranjo, ki jo lahko prilepite, tako da jih lahko gostje takoj prilepijo v knjigo. Isto fotografijo lahko natisne tudi večkrat, tako da lahko gost eno fotografijo prilepi v knjigo, eno pa odnese domov za spomin.

Slavju lahko osebno noto dodate tudi s fotoaparatom s hitrim tiskanjem, kot je Canon Zoemini S2. Vgrajeno ogledalo in lučka obroča sta idealna za sebke, združljivost z aplikacijo Canon Mini Print in možnost uporabe nastavitve samosprožilca v aplikaciji pa poskrbita tudi za večje skupine. Canon Zoemini S2 položite na posebno mizo in vsakega gosta povabite, da se fotografira z njim. Goste pozovite, naj poskusijo z okvirjem, uporabijo filter ali dodajo risbice, da bo fotografija izvirnejša. Lahko jih prosite, da tiskajo v kvadratnem formatu, da bodo lahko na dnu natisa, ki ga je mogoče prilepiti, dodali smešen napis ali osebno sporočilo.
Lahko tudi okrasite kolažni album z nalepkami pentelj, natisnjenih iz aplikacije Creative Park, in ga napolnite s fotografijami gostov. Nastal bo poseben spominek, ki ga boste cenili za vedno.

4. Dekoracija po meri

S fotoaparatom Canon Zoemini S ali tiskalnikom Canon Selphy Square QX10 lahko fotografirate s telefonom, fotografije natisnete in okrasite v stilu.

S fotoaparatom Canon Zoemini S2 ali mobilnim tiskalnikom Canon SELPHY Square QX10 lahko izdelate dekoracije po meri. Goste prosite, naj svoje fotografije pritrdijo na trak, ki ste ga obesili med drevesi, okrašenimi s pravljičnimi lučkami, ali jih pripnejo na vrv, ki ste jo napeljali po lesenih paletah. "Pari si močno prizadevajo, da bi poroka odražala njihovo osebnost ali "blagovno znamko"," pravi Carrie. "Doma narejena dekoracija in drugi elementi vsekakor postajajo bolj priljubljeni."

5. Poročni natisi

Tiskanje svojih poročnih fotografij je odličen način za prihranek denarja. Canon PIXMA TS9551C zagotavlja kakovostne natise po ugodni ceni. Poleg tega vam ni treba čakati, fotografije lahko natisnete takoj.

Canon PIXMA TS9551C natisne 4- x 6-palčno fotografijo v le 21 sekundah, s črnili, ki reproducirajo zelo podrobne slike, ki se bodo v albumu ohranile do 100 let. Izberete lahko najljubše posnetke ter jih delite s prijatelji in sorodniki ali pa uokvirite in izobesite doma. Enostavno tiskajte, skenirajte in kopirajte iz pametne naprave z aplikacijo Canon PRINT ali tiskajte brez dodatnih aplikacij, kar omogoča združljivost s funkcijo AirPrint (iOS) in tehnologijo Mopria (Android).

Dodajte več svojega pridiha podrobnostim za poroko in natisnite lastne kartice za sedežni red z aplikacijo Creative Park. Oblikujte svoj dizajn in prihranite poročni proračun za obleko.

Napisala Natalie Denton

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike