USTVARJALNO TISKANJE

Natisnite svoj zabavni družinski lov na zaklad

Ne obupujte, raziskujte – odkrijte, kako lahko s tiskalnikom PIXMA in malo domišljije ustvarite vznemirljivo pustolovščino.
Tiskalnik Canon PIXMA na mizi s prepognjeno papirnato škatlo in ročno narisanim zemljevidom.

Za zabavno pustolovščino vam ni treba oditi daleč od doma. Otroci z veseljem igrajo igre – še bolj so veseli, če jih na koncu čaka nagrada. Z malo ustvarjalnosti ter s pomočjo papirnatih vzorcev iz storitve Creative Park, vašega tiskalnika Canon in matiranega fotografskega papirja za obojestransko tiskanje boste z lahkoto ustvarili majhno pustolovščino doma – naj bo to zemljevid za lov na zaklad, ki kaže pot do skritih čokoladnih kovancev, ali zemljevid pustolovščin s številnimi izzivi.

Ko izberete lokacijo za svojo pustolovščino, lahko natisnete zemljevide ter jih delite z družino in prijatelji, nato pa sami ustvarite skrinje z nagrado, ki jih lahko skrijete na različnih kotičkih svojega vrta ali bližnjega parka. To je popolna izbira za rojstne dneve ali druženja, lahko pa je tudi odlična vrsta zabave za otroke med poletnimi počitnicami. Vsekakor pa je to zabaven tiskarski projekt, pri katerem lahko sodeluje vsa družina – in ga je mogoče izpeljati v sedmih preprostih korakih.

1. Oblikujte zemljevid

Dve deklici barvata zemljevid na mizi ob tiskalniku PIXMA.

Naj otroci sodelujejo pri oblikovanju zemljevida. Če so precej majhni, najprej s črnim pisalom naredite obris, nato pa naj jih otroci pobarvajo s pisali in svinčniki.

Ko določite območje lova na zaklad, morate ustvariti zemljevid tega območja. Naj vas ne skrbi, če vaš zemljevid ni dovolj pristen, pomembno je, da je otrokom prijazen. V zemljevid vključite orientacijske točke, ki jih bodo otroci zlahka prepoznali – morda rastlinjak na vrtu ali prepoznavno drevo v bližnjem parku. Dodajte tudi veliko barv, da bo zemljevid otrokom videti privlačen.

2. Kopirajte in tiskajte

Deklica, ki se je nagnila nad mizo, da bi pritisnila gumbe nadzorne plošče na zaslonu na dotik tiskalnika PIXMA.

Tiskalniki Canon PIXMA, kot je serija PIXMA TS8350, imajo funkcijo "kopiranja", ki omogoča preprosto ustvarjanje kopij zemljevidov.

Mati svojim mladim hčeram kaže zemljevid, ki so ga pobarvale, medtem ko se tiska.

Če želite, lahko ustvarite digitalno različico zemljevida tako, da namesto "kopiraj" pritisnete "skeniraj". Nato lahko zemljevid prenesete v računalnik in neposredno v pametni telefon z aplikacijo Canon PRINT ter ga prek e-pošte delite s prijatelji in družino, da se lahko pripravijo na pustolovščino.

Najverjetneje boste potrebovali več zemljevidov, zlasti če lov na zaklad prirejate na zabavi. Dobra novica je, da vam Canonov tiskalnik, kot je serija Canon PIXMA TS8350, omogoča preprosto kopiranje in tiskanje poljubnega števila zemljevidov. Zemljevid položite na skener, naložite papir, na zaslonu na dotik pritisnite gumb "kopiraj" in sledite pozivom na zaslonu. V nastavitvah tiskanja nastavite pravilno vrsto medija. V našem primeru smo uporabili matiran fotografski papir.

3. Uporabite aplikacijo Creative Park

Oseba za tiskanje uporablja aplikacijo Creative Park v telefonu.

Vsem predlogam v aplikaciji Creative Park so priložena ločena navodila za tiskanje, ki so na voljo za prenos.

Ko natisnete zemljevide, nato lahko začnete z ustvarjanjem skrinj za zaklade, kar lahko najbolje storite s Canonovo storitvijo Creative Park. Uporabite lahko namizno različico ali še preprostejšo namensko aplikacijo Creative Park1, ki je na voljo v trgovinah App Store in Google play. Ko program prenesete, boste morali ustvariti račun, če ga še niste, ki pa je brezplačen, z njim pa boste imeli dostop do stotine ustvarjalnih predlog in idej, ki jih lahko natisnete s Canonovim tiskalnikom. Zanimive primere skrinj z zakladom boste preprosto našli tako, da v iskalno polje vnesete besedo "škatla", nato pa izberite škatlo, ki vam je všeč! V skladu z našo temo dneva smo izbrali določene škatle, kot sta na primer kocka s temo lista in vzorec skrinje z zakladom.

4. Natisnite svoje vzorce iz papirja

Dve mladi dekleti se navdušeno nagibata, da bi videli, kako tiskalnik Canon PIXMA tiska vzorec papirnate škatle.

S tiskalniki Canon PIXMA, ki omogočajo preprosto povezljivost, je tiskanje iz aplikacije Creative Park neverjetno preprosto.

Po zaslugi brezžične povezljivosti Canonovih tiskalnikov, kot je serija PIXMA TS8350, lahko izbrane predloge preprosto natisnete neposredno iz aplikacije. Dotaknite se ikone tiskalnika v spodnjem levem delu zaslona, aplikacija Canon PRINT pa vas bo vodila skozi postopek tiskanja, od izbiranja velikosti papirja do vrste medija, ki ga želite uporabiti. Ko ste zaključili vse korake, bo aplikacija Creative Park podatke brezžično poslala v tiskalnik, ki bo nato začel tiskati.

5. Izdelajte svojo skrinjo z zakladom

Oseba s škarjami izrezuje vzorec škatle v obliki lista.

S preprostimi navodili lahko skrinje in škatle iz storitve Creative Park ustvarite hitro in preprosto.

Mati in njene mlade hčerke prepogibajo in lepijo papirnate škatle.

Po končanem rezanju lahko otroci začnejo s prepogibanjem in lepljenjem, kar je zanje lahko zabavna igra ročnega ustvarjanja pred pustolovščino na prostem.

Ko skrinje z zakladom natisnete, si privoščite malo zabave in jih začnite sestavljati. Najprej jih boste morali izrezati – to je sicer naloga za starše, vendar če imate otrokom prijazne škarje, lahko to nalogo zaupate svojim malčkom. Nekatere vzorce boste zlahka sestavili, medtem ko boste pri sestavljanju nekaterih potrebovali lepilo, večino skrinj pa boste sestavili samo z nekaj prepogibov. Ne pozabite, da ima aplikacija Creative Park preprosta navodila po korakih, ki jim lahko sledite.

6. Dodajte nagrade in skrijte skrinje z zakladom

Polaganje zlatih čokoladnih kovancev v papirnato škatlo. Poleg škatle je barvit, ročno narisan zemljevid.

Zakaj ne bi skrinje, ki ste jih ustvarili, napolnili s kakšnim majhnim presenečenjem? Po pustolovščini na prostem bo to čudovita nagrada.

Vzorec papirnate škatle s temo lista poleg cvetličnih loncev na vrtu.

Zdaj, ko ste ustvarili skrinje z zakladi, jih lahko skrijete na vrtu – ne pozabite jih postaviti tako, da bodo na dosegu majhnih rok.

Ko izdelate skrinje z zakladom, vaši otroci pa medtem poskakujejo od navdušenja, je napočil čas, da skrinje napolnite in jih skrijete na vrtu ali v bližnjem parku. Lov na zaklad se lahko začne. Pri tem se poskusite izogniti otroškim pogledom, ki bi vam lahko sledili med skrivanjem skrinj na vrtu. Ko ste skrili vse škatle, na zemljevidu označite položaje, kjer bi se lahko skrival zaklad.

7. Naj se začne lov na zaklad!

Mati in njene mlade hčere si ogledujejo zemljevid za lov na zaklad na velikem vrtu.

Zabava se lahko začne! Opazujte, kako otroci sledijo zemljevidom, ki ste jih ustvarili za lov ne skrinje in zaklade.

Mlado dekle, ki z roko seže v cvetlični lonec, da vzame papirnato skrinjo z zakladom.

Vznemirljiva dejavnost, ki vam bo polepšala vsak dan in vaše otroke spravila na svež zrak.

Vzemite zemljevid v roke in pomagajte otrokom pri iskanju skrinj in škatel z zakladom. Ne pozabite Canonovega fotoaparata, da lahko posnamete nepozabne posnetke, ki jih boste delili pozneje!

Napisal Phil Hall

  1. Informacije o podprtih modelih brizgalnih tiskalnikov Canon si oglejte na tej spletni strani.

Povezani izdelki

Povezani članki