Objektivi za DSLR

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Profesionalen objektiv s povečavo serije L za vsakodnevno uporabo s stalno zaslonko f/2,8 zagotavlja visoko kakovost slik.

Objektiv s standardno povečavo za profesionalce

Objektiv profesionalne kakovosti s standardno povečavo, ki zagotavlja izjemno kakovost slik in hitro zaslonko f/2,8 po celotnem obsegu povečave. Ta objektiv serije L med profesionalnimi fotografi slovi kot najboljša izbira med objektivi s povečavo, saj se ponaša z ostro optiko in možnostjo uporabe v skoraj vseh okoljih. Popoln spremljevalec vseh fotoaparatov EOS polne velikosti.


Objektiv EF 24–70 mm f/2,8L II USM je odličen za:

 • Potovanje

 • Fotografsko novinarstvo

 • Pokrajina

 • Portret

Snemanje iz roke pri šibki svetlobi

Zaradi stalne zaslonke f/2,8 objektiva EF 24–70 mm f/2,8L II USM po celotnem obsegu povečave se ta objektiv odlično izkaže pri šibki svetlobi in kar najbolje izkoristi vso okoliško svetlobo, ki je na voljo. Fiksna zaslonka omogoča tudi optimalen nadzor nad globino polja. Nova zaslonka z 9 lopaticami ustvarja okroglo zaslonko, ki zagotavlja čudovito zamegljena ozadja. To pomeni, da lahko predmet izstopa iz ozadja brez motenj.

Canon Camera

Optična zasnova naslednje generacije

Objektiv EF 24–70 mm f/2,8L II USM vsebuje najnovejše napredke v optični zasnovi in združuje tri asferične elemente, da zagotavlja najvišjo možno kakovost slike pri objektivu s to goriščno razdaljo. Bistveno zmanjšanje kromatične aberacije in manjša zamegljenost barv pomenita manj potrebnega časa pri naknadni obdelavi z ostrino po celotni fotografiji, ki jo običajno najdemo samo pri prvovrstnih objektivih.

Kaj je asferični element?

Asferični element je prosto ukrivljena notranja komponenta v objektivu, ki odpravlja popačenje, ki ga povzroča ukrivljenost sferičnih elementov objektiva.

Te komponente najdemo samo v objektivih profesionalne kakovosti.

Asferični aberaciji, ki jo ustvarja standardni objektiv, se je mogoče izogniti z uporabo objektiva višje kakovosti z dodatnimi asferičnimi elementi.

Objektiv EF 24–70 f/2,8L II USM ima tri asferične elemente, ki posamično odpravljajo posamezne notranje aberacije, tako da so vaše slike izjemno ostre.

Canon Camera

Natančno samodejno ostrenje, z nadzorom

Krožni ultrazvočni motor za samodejno ostrenje zagotavlja hitro, skoraj neslišno in natančno ostrenje. Omogoča tudi ročno preglasitev ostrenja, kar vam zagotavlja, da ohranite nadzor. Zaradi tega lahko ostrenje pravilno nastavite, da zagotovite, da je natančno takšno, kot ga želite, za največ ustvarjalnega nadzora.

Kakovost izdelave družine L

Za izdelavo vsakega objektiva serije L so uporabljene samo najboljša tehnologija in tehnike izdelave. Ti objektivi, ki so del prestižne "luksuzne" družine, predstavljajo le najboljše, kar izdelki Canon ponujajo.

Objektiv EF 24–70 mm f/2,8L II USM je izdelan iz materialov najvišje kakovosti, zaradi česar je dovolj robusten za vsakodnevno profesionalno uporabo. Zaščita pred vremenom varuje objektiv pred prahom in vlago, s fluorom premazane sprednje in zadnje elemente pa boste očistili brez težav.

Canon Camera

Galerija vzorcev

Ogled galerije

Ali naj nadgradim z objektiva EF 24–70 mm f/2,8L USM?

Objektiv EF 24–70 mm f/2,8L II USM nadomešča objektiv EF 24–70 mm f/2,8L USM in prinaša povsem novo optično zasnovo.

Ostre slike od roba do roba
Zmanjšana je kromatična aberacija po goriščni razdalji. Pri dosegu telefotografiranja so bile narejene izboljšave za odpravo splošnega popačenja, hkrati pa je bilo bistveno zmanjšano popačenje v obliki vbočenja pri razponu od blizu.

Bolj robustno in trpežno ohišje ter izboljšano delovanje
Objektiv EF 24–70 mm f/2,8L II USM ima občutno izboljšano trpežnost zaradi vrhunske strukture in izboljšane odpornosti ohišja objektiva na tresenje/udarce. Nova ročica za zaklep povečave zaklene položaj povečave na skrajnem širokem koncu, da se med prenašanjem ne poškoduje.

Večja zaščita pred okoljskimi vplivi
Objektiv je odporen pred najzahtevnejšimi vremenskimi pogoji. Pozorno smo zasnovali rešitev, ki preprečuje, da bi prah in vlaga prodrla v ohišje objektiva.

Izjemno preprosta uporaba
Zaradi sprednjega elementa, ki se ne vrti, vam ni potrebno ponovno nastavljati filtra po spremembi ostrenja ali povečave, kadar uporabljate polarizacijski filter ali nosilec filtra.

Boljša zameglitev
Povečanje na zaslonko z 9 lopaticami zagotavlja bolj krožno zaslonko in bolj gladko zameglitev.

Povezana dodatna oprema

 • Pripomočki za objektive

  Podaljševalni obroček EF 12 II

  Ob uporabi 12-mm podaljševalnega obročka na izbranih objektivih se najmanjša ostrilna razdalja bistveno skrajša.
 • Pripomočki za objektive

  Podaljševalni obroček EF 25 II

  Podaljševalni obroček velikosti 25 mm namestite med ohišje fotoaparata in objektiv, da omogoča krajšo ostrilno razdaljo in makro funkcije objektiva ter hkrati ohranja elektronski stik.
 • Pripomočki za objektive

  Sončna zaslonka EW-88C

  Sončna zaslonka preprečuje vstop odvečne svetlobe v objektiv in neželene učinke svetlobnih odsevov na fotografijah.
 • Pripomočki za objektive

  Lens Cap E-82II

  Za zaščito objektivov Canon, ko niso v uporabi.
 • Pripomočki za objektive

  Protiprašni pokrov za objektiv E

  Za zaščito objektivov Canon, ko niso v uporabi.
 • Pripomočki za objektive

  PL-C B 82mm Circular Polarising Filter

  Ščiti sprednjo lečo objektivov pred umazanijo in poškodbami. Za objektive z navojem premera 82 mm.
 • Pripomočki za objektive

  Torbica za objektiv LP1219

  Zaščitna mehka torbica za izbrane objektive EF.
 • Morda vam bo všeč tudi ...

  Štirje alternativni objektivi namesto EF 24–70 mm f/2,8L II USM po izbiri naših strokovnjakov za objektive.

  Širokokotni objektivi

  Dosezite širši vidni kot in spravite v kader še več – z našo ponudbo širokokotnih objektivov.
  Več informacij