Canon PowerShot ZOOM

Canon PowerShot ZOOM v primerjavi s …

… pametnimi telefoni, kompaktnimi fotoaparati, daljnogledi.
CANON POWERSHOT ZOOM

Fotoaparat PowerShot ZOOM je popolnoma nova vrsta Canonovega fotoaparata, ki v majhnem ohišju vsebuje zmogljiv objektiv z veliko povečavo in vam omogoča nove načine približevanja najljubšim subjektom ter zajemanje več podrobnosti v primerjavi z mnogimi pametnimi telefoni.

Fotoaparat PowerShot ZOOM omogoča povečavo 100 mm, 400 mm in 800 mm¹ v ohišju, ki ni večje od računalniške miške, zaradi česar ponuja edinstveno fotografsko izkušnjo. S svojo velikostjo, ki ni večja od dlani, ga boste držali udobneje kot bi pametni telefon, hkrati pa je sposoben ustvarjanja bogatih in podrobnih fotografij ter snemanja videoposnetkov v polni visoki ločljivosti tudi pri zelo oddaljenih subjektih. Z odlično povezljivostjo prek povezav Wi-Fi in Bluetooth, praktičnim polnjenjem prek priključka USB-C, zmogljivim stabilizatorjem slike in zavidanja vrednim neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo 10 sličic na sekundo je kot nalašč za zajemanje zabavnih družinskih in športnih dogodkov ter živali na vrtu s svojim "popolnoma samodejnim" delovanjem.

Fotografije, posnete s fotoaparatom PowerShot ZOOM

Fotografije, posnete s fotoaparatom PowerShot ZOOM

Fotografije, posnete s fotoaparatom PowerShot ZOOM

Pristna zmogljivost objektiva za velike razdalje v žepni velikosti

Fotoaparat PowerShot ZOOM je nekakšen žepni teleskop, ki omogoča fotografiranje ter snemanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti z večstopenjsko povečavo, ki jo omogočata dve optični goriščni razdalji – 100 mm ali 400 mm – z dvakratnim digitalnim pretvornikom, ki goriščno razdaljo poveča do 800 mm. Med obema stopnjama povečave lahko v realnem času preklapljate s stikalom, tako da približate oddaljene predmete, ne da bi odmaknili oko od izjemno jasnega iskala, kar je zelo koristno pri močni dnevni svetlobi, saj se nič ne odbija od zaslona, kot se to dogaja pri telefonih.

Naslednji, ko boste želeli zajeti oddaljen trenutek, lahko pustite telefon v žepu. Čeprav znajo pametni telefoni doseči odlične rezultate z bližine, ste pri fotografiranju na daljše razdalje pogosto prikrajšani. Pri nekaterih pametnih telefonih oglašujejo zmožnosti velikih povečav, toda zaradi svoje tanke oblike se pri fotografiranju in snemanju z razdalje poslužujejo kombinacije alternativnih tehnologij, kot so digitalna povečava, hibridna povečava in pregibna optična zasnova. To pomeni, da je stabilizacija slike omejena in večkrat ne prinaša kakovosti slike, kakršno lahko sicer dosežemo z namenskim fotoaparatom s pristnim Canonovim objektivom.

Fotoaparat PowerShot Zoom lahko udobno uporabljate tudi z eno roko. Ni se vam treba odločati, katero fotografsko aplikacijo v pametnem telefonu boste uporabili, poleg tega pa vam ni treba približati prizora s stiskanjem prstov na zaslonu, zaradi česar lahko zamudite trenutek, ki ga želite ovekovečiti; pri fotoaparatu PowerShot ZOOM se znebite vseh nepotrebnih dejanj, saj vam omogoča hitro uporabo, zato boste lahko ujeli vsak trenutek.

Tako kot pametni telefon lahko v žepu hranite tudi fotoaparat PowerShot ZOOM, saj je lahek in majhen in vas ne bo oviral kot običajen fotoaparat. Ko ga vzamete iz žepa, ga lahko nosite na praktičnem zapestnem traku. In ko boste pripravljeni na to, da slike delite z drugimi, enostavno vzpostavite povezavo s programom Canon Connect.

CANON POWERSHOT ZOOM

Fotografije, ki jih z aplikacijo Canon Camera Connect prenesete v združljiv pametni telefon za več fleksibilnosti, ko fotografije delite v družbenih omrežjih.

Manjša, lažja in enostavnejša alternativa kompaktnemu fotoaparatu s povečavo

Kompaktni fotoaparati s povečavo nudijo zelo zmogljiv telefoto doseg in so zagotovo sposobni ustvariti slike visoke kakovosti, toda zaradi večje velikosti in teže niso vedno praktični, saj mnogih od njih ne morete pospraviti v žep. Ko se sprehajate na prostem in ne želite prenašati odvečne opreme ali pa potrebujete nekaj, kar vas bo kljub diskretni velikosti približalo predmetom, ki jih želite ovekovečiti, je PowerShot ZOOM kot nalašč, saj je hiter in omogoča takojšnjo povečavo, s katero lahko na enostaven način zajamete subjekte v daljavi. Vklopite ga, zajemite želeni kader in sprožite s pomočjo nezapletenih menijev in enostavno razporeditvijo gumbov.

CANON POWERSHOT ZOOM

PowerShot ZOOM se ponaša s svojo hitrostjo. Po zaslugi popolnoma samodejnega načina delovanja lahko namerite in sprožite brez razmišljanja o najboljših nastavitvah. Zmogljiv procesor DIGIC 8 v fotoaparatu razmišlja namesto vas, tako da lahko uživate v trenutku in zajamete izjemno podrobne slike in videoposnetke v polni visoki ločljivosti po zaslugi tipala CMOS z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik. Z neprekinjeno hitrostjo 10 sličic na sekundo je kot nalašč za snemanje živali ali otrok med igro v parku ali doma, ne da bi jih pri tem zmotili.

Zmogljiv kot daljnogled, a veliko bolj vsestransko uporaben

Morda ste se odločali za nakup enega od Canonovih daljnogledov z osupljivo stabilizacijo slike, toda fotoaparat PowerShot ZOOM vam nudi primerljiv telefoto doseg z zmožnostjo fotografiranja in snemanja v polni visoki ločljivosti ter dodatne odlične funkcije, po zaslugi katerih bo postal vaš nepogrešljiv spremljevalec v naravi. Lahko ga na primer povežete s telefonom, da geografsko označite slike, ki ste jih posneli med pustolovščinami na prostem, ter delite ogled v živo, da lahko drugi vidijo, kar vidite sami, in tako uživate v trenutku ter posnamete slike z bogatimi detajli. Poleg tega lahko na licu mesta delite svoje spomine z drugimi. Fotoaparat, ki je kot nalašč za šolske športne dni, opazovanje narave in snemanje ptic v letu ter živali na vrtu, se ponaša s hitrostjo, majhno težo ter tremi stopnjami povečave, med katerimi lahko preklapljate v trenutku, omogoča pa tudi zelo hiter vklop, tako da ga lahko v hipu zgrabite in fotografirate, ko želite ovekovečiti trenutek.

PowerShot ZOOM
Moški povezuje in deli fotografije, ki jih je posnel s fotoaparatom Canon PowerShot ZOOM, v mobilni telefon

Zaključek

Kot lahko ugotovite, lahko PowerShot ZOOM doseže višjo kakovost z razdalje od večine pametnih telefonov ter za razliko od daljnogledov hkrati zajame trenutke. Ko vzpostavite povezavo s telefonom, se približate subjektu na nov in zanimiv način, kar vam omogoča, da uživate v trenutku in ga hkrati ovekovečite. S svojimi enostavnimi funkcijami in takojšnjim vklopom je popoln žepni teleskop, ki je vedno pri roki.

Povzetek prednosti

• Povečava v 3 korakih z izjemno optično povečavo2 vam omogoča, da ujamete trenutke, ki so oddaljeni tudi več sto metrov.
• Snemajte v polni visoki ločljivosti ali fotografirajte v ločljivosti 12 milijonov slikovnih pik in dosegli boste odlične rezultate, pri čemer vam pomagata 4-osni optični stabilizator slike in manjša utrujenost oči z napajanim stabilizatorjem slike, ki uporablja iskalo 2,36 MP.
• Z neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo 10 sličic na sekundo zajemite divje živali na dinamične načine, fotografirajte na primer ptice v letu tako, da so vidna njihova krila.
• Z majhno velikostjo, polnjenjem3 prek priključka USB-C in dolgim časom delovanja vam omogoča, da ga hranite v žepu ali ga imate obešenega okoli zapestja, da ne boste zamudili trenutkov v družinskem krogu ali naravi.
• S popolnoma samodejnim nadzorom fotoaparat razširi pogled v čudovito preprostost. Jasno raziščite po iskalo in preprosto spremenite osnovne nastavitve v preprostem meniju.
• Delite pogled fotoaparata v živo in shranite spomine prek aplikacije Canon Camera Connect. Povežite se z omrežjem Wi-Fi in geografsko označite fotografije prek povezave Bluetooth®4 pametnega telefona.

Povezani izdelki

  1. Omenjene goriščne razdalje so enakovredne 35 mm.
  2. Povečava 1,2x/4,8x/9,6x pri razdalji 100/400/800 mm. Omenjene goriščne razdalje so enakovredne 35 mm in razdalja 800 mm je 2-kratna digitalna povečava 400-milimetrske optične goriščne razdalje.
  3. Napajalnik ni priložen fotoaparatu. Minimalna zahteva za polnjenje je vir napajanja, skladen z USB PD, ki zagotavlja najmanj 5 V, 1,5 A z izhodom USB tipa C in uporablja priloženi kabel USB tipa C do tipa C. Med snemanjem videoposnetkov ali fotografiranjem se napaja samo fotoaparat brez polnjenja notranje baterije. Čas polnjenja s polnilnikom Canon PD-E1 je pribl. 1 ura in 50 minut.
  4. Opremljen s tehnologijo Bluetooth® z nizko energijo Beseda in logotipi Bluetooth® so registrirane blagovne znamke v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc., ki jih podjetje Canon Europe Ltd. uporablja pod licenco. Vse ostale blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih lastnikov. Wi-Fi® je registrirana blagovna znamka združenja Wi-Fi Alliance.
    Beseda in logotipi Bluetooth® so registrirane blagovne znamke v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc., ki jih podjetje Canon Inc. uporablja pod licenco. Vse ostale blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih lastnikov.