ČLANEK

Canon EOS-1D X Mark III: ohranite svojo ostrino. Vedno ostri posnetki.

Canon EOS-1D X Mark III
© Ben Thouard

Ne glede na to, ali fotografirate z izjemnim optičnim iskalom fotoaparata Canon EOS-1D X Mark III ali pa uporabljate njegov zajeten 3,1-palčni zaslon na dotik, boste nedvomno opazili hitrost, natančnost in preciznost njegovega revolucionarnega sistema samodejnega ostrenja. Algoritmi globokega učenja so programirani tako, da prepoznajo različne športne dejavnosti, medtem ko se je zaznavanju obraza in oči pridružila možnost naprednega sledenja, ki lahko sledi športnikom, tudi ko ti nosijo zaščitna očala ali čelado.

Ne glede na hitrost dogajanja se Canon EOS-1D X Mark III premika hitreje in pri tem prilagaja ostrenje, da bo posnetek vedno izostren, ko je to potrebno.

Namenska slikovno tipalo in procesor za ostrenje

Ko smo leta 1987 prvič predstavili fotoaparat EOS 650, smo naredili revolucijo na trgu zrcalnorefleksnih fotoaparatov s tipali CMOS za samodejno ostrenje. Bila so tako zmogljiva, da jih še danes uporabljamo v digitalnih zrcalnorefleksnih fotoaparatih EOS – toda Canon EOS-1D X Mark III bo z novo tehnologijo naredil korak naprej.

Canon EOS-1D X Mark III

Med postavljanjem kompozicije, ostrenjem in fotografiranjem z optičnim iskalom fotoaparata Canon EOS-1D X Mark III boste doživeli revolucijo v zasnovi samodejnega ostrenja. Namensko slikovno tipalo CMOS se uporablja izključno za samodejno ostrenje, kar izboljša natančnost in preciznost ter omogoča več točk ostrenja v iskalu. Za obdelavo samodejnega ostrenja poskrbi namenski procesor DIGIC 8, katerega edina naloga je to, da skrbi za samodejno ostrenje pri uporabi optičnega iskala.

Canon EOS-1D X Mark III se ponaša s 191 točkami samodejnega ostrenja, od katerih jih je 155 križnih za dodatno občutljivost – kot nalašč za pomembno izostritev hitro premikajočih se športnikov in živali pri šibki svetlobi. Točke samodejnega ostrenja je mogoče uporabiti posamično za izjemno selektivno ostrenje, za manjše skupine in območja, ki jih je mogoče premikati po kadru, lahko pa uporabite vse skupaj, in sicer tako da fotoaparat samodejno izbere točke, ki bi jih bilo najbolje uporabiti.

Canon EOS-1D X Mark III

Vedenje neprekinjenega sistema ostrenja v fotoaparatu je mogoče prilagoditi dejanju, ki ga fotografirate. Izbirate lahko med štirimi fiksnimi nastavitvami ali pa uporabite samodejno nastavitev, ki izbere najustreznejše vedenje za trenutno opravilo.

Sistem zrcal

Za natančno ostrenje fotoaparata Canon EOS-1D X Mark III pri visokih hitrostih neprekinjenega fotografiranja smo morali povsem na novo zasnovati zrcalnorefleksni sistem. Ključnega pomena je, da se zrcala fotoaparata med vsakim posnetkom čim hitreje vrnejo v svoje položaje za mirovanje brez tresljajev zrcala, če želite, da še naprej preusmerjajo svetlobo v tipalo samodejnega ostrenja. To se v fotoaparatu Canon EOS-1D X Mark III zgodi do 16-krat v sekundi – izjemen dosežek strojne mehanike.

Samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami

Ko uporabljate Canon EOS-1D X Mark III kot brezzrcalni fotoaparat, v načinu Live View, za samodejno ostrenje skrbi naš priznani sistem samodejnega ostrenja CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami. To spremeni praktično vsako piko na tipalu fotoaparata v slikovno piko in piko samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem.

Samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami lahko deluje hitro med fotografiranjem, sledenjem premikajočim se subjektom po kadru in bolj tekoče, ko snemate videoposnetek, kar omogoča profesionalne učinke s spreminjanjem ostrenja z enega subjekta na drugega.

Z uvajanjem tehnologije samodejnega ostrenja CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami lahko fotoaparat Canon EOS-1D X Mark III zazna pike, ki jih je mogoče izostriti, po celotni višini kadra in prek 90 odstotkov širine kadra. Večje zmogljivosti so na ravni, na kateri je mogoče posneti 20 sličic na sekundo s hitrim, natančnim in neprekinjenim ostrenjem. Isti algoritem samodejnega ostrenja z globokim učenjem, ki je na voljo med uporabo fotoaparata v načinu z iskalom, je na voljo pri tehnologiji samodejnega ostrenja CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami, zato ste lahko prepričani, da bodo sledeni subjekti, živali ali ljudje dobro izostreni.

Canon EOS-1D X Mark III

< Nazaj na pregled Canona EOS-1D X Mark III

Povezani članki