ČLANEK

Canon EOS-1D X Mark III: povežite se

Canon EOS-1D X Mark III

Na hiter in enostaven način vzpostavite povezavo, ne glede na to, ali uporabljate omrežje ob igrišču na športnem stadionu ali objavljate zgodbo z druge strani sveta. S fotoaparatom Canon EOS-1D X Mark III prenesete fotografije tja, kjer morajo biti, enostavneje kot kadar koli prej – pred konkurenco.

Vzpostavljanje povezave z brezžičnim omrežjem

Canon EOS-1D X Mark III ima vgrajeno omrežno povezavo Wi-Fi, kar je idealno za komunikacijo s pametnimi napravami in računalniki v studiu ali na terenu.

Pametne telefone in tablične računalnike z aplikacijama Camera Connect in Digital Photo Professional Express* lahko uporabljate za brskanje, urejanje, retuširanje in prenos fotografij, ko ste na poti. Služijo lahko tudi kot napredni daljinski upravljalniki za fotoaparat in vam omogočajo, da postavite kompozicijo na zaslonu naprave, spreminjate nastavitve fotoaparata in snemate fotografije ali videoposnetke. Tudi računalniki PC in Mac s Pripomočkom EOS lahko izvajajo ta opravila.

Ko potrebujete močnejšo brezžično povezavo, vam dodatni brezžični vmesnik WFT-E9 nudi dodaten doseg in večjo zanesljivost v "digitalno nasičenih" območjih, kot so na primer nogometni stadioni. Podpira standard MIMO 802.11ac, ki uporablja pasova 5 GHz in 2,4 GHz za komunikacijo na razdalje do 150 metrov in omogoča povezave z varnimi strežniki SFTP.

Ethernetne povezave

Med večjimi svetovnimi športnimi dogodki so žične ethernetne povezave na voljo fotografom ob stezah ali igriščih, da lahko med delom prenesejo fotografije v medijske hiše. Zato smo fotoaparat Canon EOS-1D X Mark III opremili z vhodom za svetlobno hitro gigabitno ethernetno povezavo, ki podatke prenaša še enkrat hitreje kot model 1D X mark II.

Nastavitve povezljivosti so zdaj skupaj v svojem zavihku menija. Zdaj lahko shranite do 20 prednastavljenih povezav za takojšnji priklic s podatki za omrežni dostop in strežnik FTP, shranjenimi ločeno, da skrajšate čas, ki je potreben za vzpostavitev povezave na novi lokaciji. Medijske hiše lahko nastavitve povezave celo elektronsko dodelijo svojim fotografom, ti pa jih nato prek pomnilniške kartice prenesejo v svoje fotoaparate.

Možnost ethernetne povezave zdaj podpira varne protokole SFTP, ki preprečijo prestrezanje fotografij.

Canon EOS-1D X Mark III

Povezani članki