ČLANEK

Canon EOS-1D X Mark III: kot bi bil vaša podaljšana roka

Canon EOS-1D X Mark III

Od trenutka, ko ga vzamete v roke, boste vedeli, da je Canon EOS-1D X Mark III nekaj posebnega. Njegova zasnova je rezultat večletnega izpopolnjevanja in razvoja, hkrati pa uporablja nove tehnologije, ki bodo spremenile vaš način dela.

Pametno upravljanje na dosegu roke

Canon EOS-1D X Mark III smo opremili s parom pametnih krmilnikov – eden je namenjen vodoravnemu snemanju, drugi navpičnemu. Ti revolucionarni napravi – ki sta vgrajeni v gumbe AF-ON – imajo obliko običajnih krmilnih palic, upravljanje pa je bolj podobno miniaturnim drsnim ploščicam, s katerimi lahko pomikate točke samodejnega ostrenja po zaslonu.

Vsak krmilnik je prilagojen za občutljivost in hitrost in se intuitivno odziva, tudi ko ga upravljate z rokavicami. Fotoaparat samodejno izklopi navpični krmilnik, ko fotografirate v vodoravnem položaju, da se izogne nenamernim premikom.

Canon EOS-1D X Mark III

Vaše okno v svet

Optično iskalo fotoaparata Canon EOS-1D X Mark III (OVF) je resnično užitek pogledati. Veliko, svetlo in jasno – omogoča vam, da postavite kompozicijo in instinktivno in intuitivno fotografirate. Pri dolgotrajni uporabi je udobnejše od elektronskega iskala in vam omogoča ogled dogodkov v realnem času, saj ni elektronskega "zamika".

Canon EOS-1D X Mark III

Inteligentno iskalo fotoaparata Canon EOS-1D X Mark III vam z informacijami postreže tam, kjer jih potrebujete, tako da boste vedno na tekočem, ne bodo pa vas motile. Seveda lahko prikaz informacij prilagodite tako, da vidite samo podatke, ki jih želite videti. Po željah športnih fotografov te informacije vključujejo tudi uro, ki vam omogoča, da ste ob pravem času na pravem mestu.

Točke ostrenja so prikazane na rdečem matričnem zaslonu, ki je podrobnejši in natančnejši od enakovrednih zaslonov pri drugih fotoaparatih serije EOS-1D, kar vam olajša pogled v temi.

V zahtevnih razmerah …

Canon EOS-1D X Mark III prenese zahtevne pogoje profesionalne fotografije, od udarcev in odrgnin do hladnih temperatur in deževja. Zaslonka fotoaparata je zasnovana za 500.000 posnetkov, ohišje iz magnezijeve zlitine pa je z vodotesnimi tesnili zaščiteno pred prahom in vlago, tako da lahko fotografirate tudi v slabem vremenu. Več gumbov fotoaparata Canon EOS-1D X Mark III je zdaj osvetljenih, tako da jih lahko jasno vidite tudi v temi.

Canon EOS-1D X Mark III

Daljša življenjska doba baterije

Novi procesor DIGIC X v osrčju fotoaparata Canon EOS-1D X Mark III ni samo zmogljiv, pač pa tudi učinkovit. S priloženo baterijo LP-E19 lahko fotoaparat sname še enkrat dlje kot njegov predhodnik EOS-1D X Mark II, kar pomeni približno 2850 posnetkov z enim polnjenjem baterije.

Fotoaparat EOS-1D X Mark III je združljiv tudi s starejšimi baterijami LP-E4N, vendar bo hitrost sličic v tem primeru omejena na 14 sličic na sekundo.


< Nazaj na pregled Canona EOS-1D X Mark III

Povezani članki