ČLANEK

Canon EOS-1D X Mark III: hitrejši od hitrega …

Canon EOS-1D X Mark III
© Marina Cano – Canonova ambasadorka

Nekateri trenutki minejo, kot bi trenil: šprinter, ki prečka ciljno črto, ali orel, ki iz vode privleče ribo. V takšnih trenutkih si ne morete privoščiti napake. Če ste samo drobec sekunde prehitri ali prepozni, ne ujamete trenutka – in pogosto se takšni trenutki ne zgodijo več. Takšni trenutki so bili povod za izdelavo fotoaparata Canon EOS-1D X Mark III.

Neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 20 sličic na sekundo

Canon EOS-1D X Mark III lahko zajame do 20 sličic polne velikosti z ločljivostjo 20,1 milijona slikovnih pik na sekundo, ko fotografirate v načinu Live View z mehanskim zaklopom, ki posname pristno gibanje, ali z elektronskim zaklopom za povsem neslišno fotografiranje.

Ko uporabljate optično iskalo fotoaparata, je hitrost neprekinjenega fotografiranja 16 sličic na sekundo, kar je izreden dosežek za zrcalnorefleksni fotoaparat DSLR. To sta omogočila Canonova strokovno znanje in strojništvo. motorji z neposrednim pogonom premikajo zrcalo navzgor in navzdol ter ga hitro vračajo v položaj za mirovanje, natančno in z minimalnimi tresljaji zrcala.

Zaklop fotoaparata Canon EOS-1D X Mark III naj bi omogočal 500.000 posnetkov in pri tem nudil nove ravni hitrosti in zanesljivosti, s katerimi boste brez skrbi tudi v stresnih situacijah.

Dve reži za CFexpress

Canon EOS-1D X Mark III uporablja CFexpress – naslednjo generacijo pomnilnika družbe Compact Flash Association. Te kartice se ponašajo z občutno višjimi hitrostmi zapisovanja, omogočajo fotografiranje s hitrostjo 20 sličic na sekundo v načinih RAW in JPEG ter prenos neverjetnih 1000 fotografij brez medpomnjenja in notranje snemanje videoposnetkov v ločljivosti 5,5 K Raw.

Po zahtevah poklicnih fotografov je zdaj mogoče shraniti fotografije na eno kartico in videoposnetke na drugo.

Canon EOS-1D X Mark III
Canon EOS-1D X Mark III

Ogled v realnem času

Ohranite prednost z odličnim optičnim iskalom brez zamika fotoaparata Canon EOS-1D X Mark III. Z njim si lahko ogledate dogodke v realnem času, izboljšate svoj reakcijski čas in ujamete trenutke, preden jih najhitrejša elektronska iskala sploh lahko zaznajo.

Moč procesorja DIGIC X

Fotoaparat Canon EOS-1D X Mark III poganja en slikovni procesor DIGIC X, ki je občutno zmogljivejši od prejšnjih procesorjev DIGIC in omogoča, da fotoaparat deluje pri neverjetni hitrosti. Poleg tega, da nudi vrhunsko kakovost slike tudi v najzahtevnejših pogojih, procesor DIGIC X omogoča neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 20 sličic na sekundo s popolnim samodejnim ostrenjem, samodejno osvetlitvijo in obdelavo digitalnega optimizatorja objektiva v fotoaparatu.


< Nazaj na pregled Canona EOS-1D X Mark III

Povezani članki