VEČJA PRILAGODLJIVOST

To je vaša zgodba, povejte jo na svoj način

Snemajte neverjetne videoposnetke z istim fotoaparatom, ki ga uporabljate za vrhunske fotografije. Fotoaparat EOS R10 je izjemno zmogljiv ustvarjalec vsebin, ki omogoča, da svojo zgodbo poveste s fotografijami ali videoposnetki.
Canon EOS R10 – prednost – večja prilagodljivost

Preprosto neverjetno: ločljivost 4K, ki presega pričakovanja

Dokumentirajte svoje akcijske popotniške pustolovščine z vrhunskimi videoposnetki v ločljivosti 4K s hitrostjo 30 sličic na sekundo, ustvarjenimi s prevzorčenjem izhodne ločljivosti 6K tipala fotoaparata EOS R10 s 24,2 milijona slikovnih pik. Rezultati so naravnost odlični: osupljivo ostra in jasna slika z drznimi, naravnimi barvami. Posnetki so na televizorju z ločljivostjo 4K videti čudovito. Če jih nameravate prikazati v polni visoki ločljivosti, jih lahko med urejanjem tudi obrezujete, ne da bi pri tem ogrozili njihovo kakovost.

Na voljo je tudi zajemanje v ločljivosti 4K s hitrostjo 60 sličic na sekundo 1 za izjemno gladko reprodukcijo premikajočih se subjektov in posnetkov, ki jih lahko pri urejanju upočasnite in tako ustvarite čudovite počasne posnetke, ki bodo zagotovo navdušili občinstvo. Pri zajemanju v polni visoki ločljivosti lahko uporabljate hitrosti do 120 sličic na sekundo, kar razkrije še več nians gibanja. To je odlična izbira za hitro dogajanje, pa naj gre za šolski športni dan ali nogometno tekmo ekipe.

Za počasi premikajoče se subjekte in postopno spreminjajoče se prizore je fotoaparat EOS R10 opremljen z načinoma časovnega zamika v ločljivosti 4K in polni visoki ločljivosti, ki zagotavljata izjemne rezultate. Na voljo je tudi združljivost HDR PQ za dodatno prilagodljivost pri naknadni obdelavi.

Canon EOS R10 – prilagodljivost

Prevzemite nadzor

Ko zajemate posebne dogodke svojega življenja z videoposnetki, je lahko fotoaparat EOS R10 tako samodejen ali ročen, kot želite. Tisti, ki radi prevzamejo nadzor, bodo navdušeni nad funkcijami, kot sta poudarjanje ostrenja, ki prepozna kritično ostrino, in tako imenovane "zebre" – prekomerno osvetljena območja prizora, označena z značilnim črtastim zebrastim vzorcem.

Z napravo EOS R10 lahko snemate dlje kot z drugimi hibridnimi fotoaparati, in sicer do dve uri2. To je odlično za snemanje dogodkov v živo, kot so koncerti ali gledališke predstave, ali za snemanje intervjujev, ko morate pustiti, da fotoaparat snema, medtem ko postavljate vprašanja.

Popolno ravnovesje

Ena od stvari, zaradi katerih je EOS R10 tako dovršen vsestranski fotoaparat, je njegovo popolno razmerje med hitrostjo, ločljivostjo in delovanjem pri šibki svetlobi. To je fotoaparat, ki ga lahko uporabite za vse – od osupljivih pokrajin, obsijanih z zlato svetlobo, do spontanih uličnih portretov, posnetih v mraku.

Tipalo s 24,2 milijona slikovnih pik in procesor DIGIC X omogočata vrhunsko delovanje fotoaparata v vseh svetlobnih pogojih, kar je zasluga standardne občutljivosti ISO v razponu vrednosti od ISO 100 do ISO 32.000 (razširljivo do ISO 52.100). Vgrajena je celo bliskavica, ki lahko po potrebi še dodatno pripomore.

Canon EOS R10 – popolno ravnovesje

Pri fotografiranju lahko uporabniki slike shranijo kot datoteke JPEG ali HEIF. Za vrhunsko kakovost slik lahko zajamete tudi datoteke RAW, kar omogoča veliko možnosti za dodatno ustvarjalnost pri naknadni obdelavi.

 • Standardna oblika RAW je 14-bitna datoteka, ki vsebuje vse podatke, ki jih je zabeležilo tipalo. To je vse, kar potrebujete za ustvarjanje osupljivih umetniških del pri urejanju.
 • CRAW (stisnjen RAW) zavzame manj prostora na pomnilniški kartici fotoaparata ob zanemarljivem padcu kakovosti slike.
 • Rafalni način v obliki RAW omogoča neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 30 sličic na sekundo s 75-odstotnim obrezovanjem, rezultati pa so shranjeni v eni sami datoteki. Posamezne slike lahko pozneje ekstrahirate oz. izvlečete s programsko opremo Digital Photo Professional (DPP).
 • Oblika RAW z dvojnimi slikovnimi pikami omogoča prilagajanje določenih značilnosti slike po fotografiranju, kot so učinek zameglitve, podvajanje slike in točka ostrine.

Datoteke RAW iz fotoaparata EOS R10 lahko urejate in obdelujete z računalniško programsko opremo, kot je DPP, v fotoaparatu s procesorjem DIGIC X ali v oblaku image.canon3, 4 z njegovim nevronskim mehanizmom za vrhunsko kakovost slike.

Canon Digital Photo Professional

Digital Photo Professional

 1. Način snemanja v ločljivosti 4K s hitrostjo 60 sličic na sekundo je obrezan na 64 % vodoravnega območja.
 2. Največji razpoložljivi čas neprekinjenega snemanja videoposnetkov: normalno: 2 uri. Videoposnetek z visoko hitrostjo sličic (polna visoka ločljivost 120/100 sličic na sekundo): 30 minut. Če notranja temperatura fotoaparata preveč naraste, se lahko čas snemanja skrajša. Visoka kakovost (HQ) v ločljivosti 4K s hitrostjo 30 sličic na sekundo: pribl. 50 minut, če začnete pri temperaturi +23 °C.
 3. Storitev bo na voljo konec julija 2022, zahtevana pa bo posodobitev vdelane programske opreme fotoaparata.
 4. Slik RAW, posnetih v rafalnem načinu v obliki RAW, ni mogoče razviti. Obdelava slik RAW v oblaku je plačljiva storitev. Zahtevanje nakup naročnine prek storitvenih naročnin v programu Canon Imaging. Za več podrobnosti obiščite: https://sas.image.canon.

Povezani članki

 • PREDNOST

  Izkusite novo vrsto samodejnega ostrenja

  Z uporabo tehnologije umetne inteligence z globokim učenjem in na tisoče resničnih slik smo fotoaparat Canon EOS R3 naučili, da prepozna ljudi, živali in vozila ter jih ohranja močno in natančno izostrene, ko se premikajo v prizoru.

 • PREDNOST

  Zajemanje trenutkov, ki trajajo delček sekunde

  Življenje se odvija precej hitro, zato boste potrebovali fotoaparat z veliko hitrostjo, da boste ujeli neponovljive trenutke.

 • PREDNOST

  Opazite. Fotografirajte.

  Ne glede na to, ali ste prej fotografirali s pametnim telefonom ali pa uporabljali napravo DSLR, boste s fotoaparatom Canon EOS R10 hitro pripravljeni na fotografiranje in ustvarjanje na načine, ki jih prej niste imeli na voljo.

 • PREDNOST

  Izjemno povezan fotoaparat

  Kakovost EOS in priročnost pametnega telefona – popolna kombinacija za vse, ki radi snemajo vsebine za družbena omrežja, urejajo na poti ali upravljajo svoj fotoaparat na daljavo. Ne glede na to, ali ste bloger, vplivnež ali samo radi delite slike s prijatelji in družino, prenos lastne ustvarjalnosti na splet še nikoli ni bilo tako enostaven.

 • GLASILO

  Poiščite navdih, naročite se zdaj

  Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.