Večja hitrost

Zajemanje trenutkov, ki trajajo delček sekunde

Življenje se odvija precej hitro, zato boste potrebovali fotoaparat z veliko hitrostjo, da boste ujeli neponovljive trenutke.
Dva plesalca flamenka v tradicionalnih oblekah pozirata na dvorišču z dvignjenimi rokami.

Zato smo fotoaparat EOS R10 izdelali tako, da z mehanskim zaklopom omogoča fotografiranje s hitrostjo do 15 sličic na sekundo, s tihim elektronskim zaklopom2 pa do 23 sličic na sekundo1 – oboje s sočasnim sledenjem s samodejnim ostrenjem in samodejno osvetlitvijo. Zaradi tega je fotoaparat EOS R10 odlična izbira za akcijo ne glede na to, ali ste na letalskem mitingu, regati ali v gledališču.

Preklopite v rafalni način v obliki RAW in zajeli boste lahko do 30 sličic na sekundo s 75-odstotnim obrezovanjem3. Za boljšo organiziranost so rezultati shranjeni kot ena sama filmska datoteka, posamezne sličice pa lahko izvlečete in shranite kot datoteke RAW, JPEG ali HEIF. Ko je omogočeno predhodno fotografiranje, fotoaparat snema tudi 0,5 sekunde pred začetkom fotografiranja in na ta način poskrbi, da vedno ujamete odločilni trenutek.

Canon EOS R10 – rafalno fotografiranje v obliki zapisa RAW

Hiter odziv

Srce fotoaparata EOS R10 je procesor DIGIC X, ki poganja njegovo živahno delovanje. Fotoaparat se zažene v delčku sekunde in ga lahko uporabite takoj, ko se pojavi trenutek, ki ga želite posneti. Upravljalni elementi se hitro odzivajo in jih zlahka najdete, medtem ko je oko uprto v iskalo. In ko govorimo o iskalu, to prikazuje svet z minimalnim zamikom in z zanemarljivo zatemnitvijo med neprekinjeno serijo posnetkov.

Canon EOS R10 – procesor Digic X

Procesor Digic X

 1. Hitrost neprekinjenega fotografiranja se lahko razlikuje glede na različne pogoje. Podrobnosti si oglejte v specifikacijah.
 2. Poleg zaklopa se lahko ustvarijo tudi drugi zvoki (zaslonka, zvok pogona objektiva za ostrenje in elektronski zvok itd.).
 3. Priporočene so kartice UHS-II, pri čemer veljajo spodnji pogoji.
  * Pri fotografiranju v rafalnem načinu v obliki RAW uporabite kartico razreda hitrosti SD 10 ali višjo.
  * Če uporabljate kartico s počasno hitrostjo zapisovanja in je raven napolnjenosti baterije nizka, zajete slike morda ne bodo pravilno posnete.
  * Število možnih posnetkov se razlikuje glede na sliko.
  * Pri fotografiranju v rafalnem načinu v obliki RAW med proženjem bliskavic drugih fotoaparatov ali pri fotografiranju pri fluorescentni svetlobi ali drugih migetajočih virih svetlobe se lahko prikažejo svetlobni pasovi, na zajete slike pa lahko vplivajo svetle in temne proge.

Povezani članki

 • PREDNOST

  Izkusite novo vrsto samodejnega ostrenja

  Z uporabo tehnologije umetne inteligence z globokim učenjem in na tisoče resničnih slik smo fotoaparat Canon EOS R3 naučili, da prepozna ljudi, živali in vozila ter jih ohranja močno in natančno izostrene, ko se premikajo v prizoru.

 • PREDNOST

  To je vaša zgodba, povejte jo na svoj način

  Snemajte neverjetne videoposnetke z istim fotoaparatom, ki ga uporabljate za vrhunske fotografije. Fotoaparat EOS R10 je izjemno zmogljiv ustvarjalec vsebin, ki omogoča, da svojo zgodbo poveste s fotografijami ali videoposnetki.

 • PREDNOST

  Opazite. Fotografirajte.

  Ne glede na to, ali ste prej fotografirali s pametnim telefonom ali pa uporabljali napravo DSLR, boste s fotoaparatom Canon EOS R10 hitro pripravljeni na fotografiranje in ustvarjanje na načine, ki jih prej niste imeli na voljo.

 • PREDNOST

  Izjemno povezan fotoaparat

  Kakovost EOS in priročnost pametnega telefona – popolna kombinacija za vse, ki radi snemajo vsebine za družbena omrežja, urejajo na poti ali upravljajo svoj fotoaparat na daljavo. Ne glede na to, ali ste bloger, vplivnež ali samo radi delite slike s prijatelji in družino, prenos lastne ustvarjalnosti na splet še nikoli ni bilo tako enostaven.

 • GLASILO

  Poiščite navdih, naročite se zdaj

  Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.