VEČJA PREPROSTOST

Opazite. Fotografirajte.

Ne glede na to, ali ste prej fotografirali s pametnim telefonom ali pa uporabljali napravo DSLR, boste s fotoaparatom EOS R10 hitro pripravljeni na fotografiranje in ustvarjanje na načine, ki jih prej niste imeli na voljo.
Canon EOS R10 – prednost – večja preprostost

Tehnologija EOS R nove generacije in zasnova za preprosto uporabo – zmagovalna kombinacija, ki pomaga raziskovati, kamor koli greste.

Za tiste, ki šele spoznavajo fotografijo ali fotoaparate Canon EOS, je na voljo voden uporabniški vmesnik. Ko slednjega aktivirate, vas ne pouči le o uporabi fotoaparata, temveč tudi o načelih fotografiranja. Ko ste pripravljeni izklopiti vodeni uporabniški vmesnik, so standardni zasloni in meniji fotoaparata hitri in intuitivni. Tako dobra zasnova, da boste pozabili, da sploh obstaja.

Vaše okno v svet

Elektronsko iskalo fotoaparata EOS R10 z 2,36 milijona slikovnih pik zagotavlja jasen in pristen pogled na svet ter natančno prikazuje, kako bo videti zajeta slika ali videoposnetek – s 100-odstotno pokritostjo. Omogoča predogled osvetlitve, globine polja, nastavitve beline, sloga slike in še veliko več.

Canon EOS R10 – elektronsko iskalo

Zahvaljujoč hitrosti osveževanja1 120 sličic na sekundo, 0,95-kratni povečavi in 22-milimetrski točki gledanja, ki je odmaknjena od ohišja fotoaparata, je udobno tudi celodnevno fotografiranje. Na voljo je tudi način varčevanja z energijo s hitrostjo 60 sličic na sekundo. Prikazane informacije je mogoče prilagoditi, tako da lahko ostanete obveščeni, ne da bi vas motile. Iskalo lahko prilagodite tudi svojemu vidu, in sicer za dioptrijo v območju od -3 do +1 m-1.

Canon EOS R10 – primerjava načina za prehod z optičnega iskala (OVF Assist)

Način OVF Assist pomaga pri prehodu s fotoaparatov z optičnimi iskali, kot so naprave DSLR. Simulira izkušnjo optičnega iskala in z uporabo tehnologije HDR razkriva podrobnosti v temnih sencah in svetlih območjih, namesto da bi v predogledu prikazoval učinke slike.

Elektronsko iskalo dopolnjuje velik 7,5-centimetrski vrtljiv zaslon na dotik z 1,04 milijona slikovnih pik, ki omogoča postavljanje kompozicije in fotografiranje z visokega ali nizkega položaja, tako da lahko vaš subjekt prikažete iz različnih zornih kotov. Odličen je tudi za snemanje videoposnetkov.

Canon EOS R10 – vrtljiv zaslon na dotik

APS-C v kombinaciji z EOS R

Fotoaparat EOS R10 smo opremili s tipalom APS-C, velikim približno 22,3 x 14,9 mm. Na ta način imajo vaši objektivi 1,6-krat večji telefoto doseg v primerjavi z enako goriščno razdaljo na fotoaparatu polnega formata, poleg tega pa je EOS R10 tudi manjši in lažji ter s tem popoln spremljevalec na potovanjih. Izolirajte oddaljene podrobnosti v pokrajinah in se približajte divjim živalim v parku in na ta način zapolnite kader za največji učinek.

Canon EOS R10 – primerjava med APS-C in polnim formatom

Prilagodljivi upravljalni elementi za preprostejšo uporabo

Tisti, ki prihajajo na EOS R10 iz sveta naprav DSLR, ne bodo potrebovali veliko časa, da se navadijo na nov fotoaparat. Upravljalni elementi so tam, kjer jih pričakujete, torej tik pod prsti in palcema, poleg tega pa se vam bo pomikanje po straneh menija zdelo domače, vendar z izboljšavami.

Canon EOS R10 – upravljanje po meri

Na voljo so prilagodljivi načini fotografiranja, ki omogočajo takojšen dostop do predhodno programiranih nastavitev fotoaparata, in prilagodljiv zaslon Moj meni, ki ga lahko napolnite z najpogosteje uporabljenimi možnostmi menija. Na voljo so tudi funkcijski gumbi po meri, s katerimi lahko prilagodite nastavitve med fotografiranjem, ne da bi pri tem odmaknili pogled od subjekta.

 1. Največja hitrost sličic med samodejnim ostrenjem, polovičnim pritiskom gumba zaklopa ali neprekinjenim fotografiranjem je 59,94 sličice na sekundo. Upoštevajte, da je lahko hitrost sličic zaslona nižja glede na objektiv, ki ga uporabljate, in pogoje fotografiranja.

Povezani članki

 • PREDNOST

  Izkusite novo vrsto samodejnega ostrenja

  Z uporabo tehnologije umetne inteligence z globokim učenjem in na tisoče resničnih slik smo fotoaparat Canon EOS R3 naučili, da prepozna ljudi, živali in vozila ter jih ohranja močno in natančno izostrene, ko se premikajo v prizoru.

 • PREDNOST

  Zajemanje trenutkov, ki trajajo delček sekunde

  Življenje se odvija precej hitro, zato boste potrebovali fotoaparat z veliko hitrostjo, da boste ujeli neponovljive trenutke.

 • PREDNOST

  To je vaša zgodba, povejte jo na svoj način

  Snemajte neverjetne videoposnetke z istim fotoaparatom, ki ga uporabljate za vrhunske fotografije. Fotoaparat EOS R10 je izjemno zmogljiv ustvarjalec vsebin, ki omogoča, da svojo zgodbo poveste s fotografijami ali videoposnetki.

 • PREDNOST

  Izjemno povezan fotoaparat

  Kakovost EOS in priročnost pametnega telefona – popolna kombinacija za vse, ki radi snemajo vsebine za družbena omrežja, urejajo na poti ali upravljajo svoj fotoaparat na daljavo. Ne glede na to, ali ste bloger, vplivnež ali samo radi delite slike s prijatelji in družino, prenos lastne ustvarjalnosti na splet še nikoli ni bilo tako enostaven.

GLASILO

Poiščite navdih, naročite se zdaj

Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.