Večja ostrina

Izkusite novo vrsto samodejnega ostrenja

Z uporabo tehnologije umetne inteligence z globokim učenjem in na tisoče resničnih slik smo fotoaparat EOS R3 naučili, da prepozna ljudi, živali in vozila ter jih ohranja močno in natančno izostrene, ko se premikajo v prizoru.
Canon EOS R10 – prednost – večja ostrina

LJUDJE

Ne glede na to, ali fotografirate portrete, dokumentirate potovanja ali snemate družinske dogodke, kot so poroke, fotoaparat EOS R10 poskrbi, da so subjekti izostreni. Fotoaparat najprej daje prednost očem subjekta in če te niso vidne, namesto tega sledi obrazu. Če se subjekt za trenutek obrne stran (na primer nogometaš, ki se obrača stran od fotoaparata), je naslednja na vrsti glava, nato pa telo.

ŽIVALI

Fotoaparat EOS R10 lahko prepozna in sledi mačkam, psom in pticam ter zagotovi, da ostanejo izostreni, tudi če je njihovo gibanje nepredvidljivo. Prepoznani bodo tudi pasji in mačji člani družine. Navdušenci nad divjimi živalmi se bodo z veseljem osredotočili na ptice v letu, kar je eden najtežjih motivov pri fotografiranju prizorov divjine.

Canon EOS R10 – zaznavanje živali

VOZILA

Pri fotografiranju motošporta EOS R10 z lahkoto spremlja hitro premikajoče se dirkalne avtomobile in motorna kolesa. Fotoaparat lahko celo razlikuje med vozili z zaprto in odprto kabino, pri čemer se osredotoči na voznikovo čelado, če je ta vidna.

Neprekinjeno samodejno ostrenje lahko prilagodite tudi tako, da izberete enega od štirih primerov samodejnega ostrenja.
 • Primer 1 – Splošno. Popolno za večino premikajočih se subjektov.
 • Primer 2 – Ne upošteva ovir in še naprej sledi subjektom. Primerno za šport in prizore divjine, ko lahko subjekte za trenutek ovirajo predmeti v ospredju.
 • Primer 3 – Hitro se odziva. Uporabite ga, ko čakate, da se subjekt pojavi v kadru, kot je na primer rolkar, ki nenadoma skoči v kader.
 • Primer 4 – Za subjekte, ki hitro pospešujejo ali upočasnjujejo, kot je pes, ki teče proti fotoaparatu, ali športniki, ki tečejo na stezi.
 • Primer A – Fotoaparat naj samodejno izbere najprimernejšega od zgornjih primerov za subjekt.
Vsak primer lahko dodatno prilagodite z nastavitvijo občutljivosti sledenja in sledenja pospešku/pojemku glede na vrsto dogajanja, ki ga fotografirate.

Občutljivo pri šibki svetlobi

Če se znajdete pri šibki svetlobi, bo fotoaparat EOS R10 še vedno močno izostril stvari. Naša tehnologija samodejnega ostrenja CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami je vodilna v panogi, za njo pa velja, da je hitra, natančna in občutljiva, celo v tako temnih pogojih kot pri –4EV1. To je približno enako kot mesečina.

Ta občutljivost je odlična na večernih zabavah in praznovanjih, ki so osvetljena z umetno svetlobo, ali pri fotografiranju dogodkov v zaprtih prostorih, kot so poroke. Ljubitelji divjih živali in športa bodo navdušeni nad zmožnostjo samodejnega ostrenja fotoaparata EOS R10 pri uporabi objektivov z majhno največjo odprtostjo zaslonke (kot je naš izjemno prenosen RF 600mm f/11 IS STM). Pravzaprav je samodejno ostrenje mogoče že pri največji odprtosti zaslonke f/22, kar omogoča tudi uporabo telekonverterjev.

Canon EOS R10 – občutljivost pri šibki svetlobi

Samodejno (25600)

100-odstotna pokritost

V nasprotju z napravami DSLR brezzrcalni fotoaparat EOS R10 pokriva 100 odstotkov iskala2 z zelo občutljivimi območji samodejnega ostrenja, zato lahko izostrite subjekte ne glede na to, kje v prizoru se nahajajo. Odličen je za portrete izven središča in prizore, ki se nepredvidljivo spreminjajo. Ta območja ostrenja lahko uporabljate posamezno, v skupinah ali skupaj, tako da lahko delate zelo selektivno ali pa zaznavate subjekte kjer koli v okvirju.

Aktivno točko ali območje ostrenja premikajte z intuitivno in lahko dostopno krmilno ročico, ki je neposredno pod palcem, ko fotoaparat držite pri očesu. Aktivno točko samodejnega ostrenja lahko premaknete tudi tako, da se točke dotaknete in povlečete prst ali palec po zaslonu na dotik fotoaparata.

Zaporedne slike z ostrenjem

Pri fotografiranju od blizu je lahko globina polja zelo omejena, zato je funkcija zaporednih slik z ostrenjem fotoaparata EOS R10 odlična pridobitev za makro fotografe. Z enim pritiskom gumba za sprostitev zaklopa sprožite neprekinjeno fotografiranje, ostrenje pa se samodejno prilagodi od začetnega položaja proti neskončnosti.

Dobljeno serijo slik – vse z nekoliko različnimi točkami ostrenja – lahko s pomočjo naše programske opreme Digital Photo Professional združite v eno samo sestavljeno sliko in tako dosežete popolno globino polja po celotni površini. Poleg tega funkcija sestavljanja globine fotoaparata EOS R10 zdaj omogoča, da se ta postopek izvede v fotoaparatu, pri čemer obrezovanje globine polja fotografom omogoča, da določijo, kje se ostrenje začne zmanjševati.

Canon EOS R10 – zaporedne slike z ostrenjem

Zaporedne slike z ostrenjem

 1. Med fotografiranjem z mirujočim fotoaparatom ter objektivom z zaslonko f/1.2, sredinska točka ostrenja, nastavitev One-Shot AF, temperatura 23°C/73°F, ISO100. Ne velja za objektive RF s premazom za mehčanje slike.
 2. Uporablja se, kadar se med sledenjem prikaže okvir subjekta in je na fotoaparat pritrjen združljiv objektiv, medtem ko je aktivno samodejno ostrenje polnega razpona ali pa je subjekt uspešno zaznan v drugem načinu območja. Za podrobnosti o podprtih objektivih si oglejte [Dodatne informacije] za [EOS R7/EOS R10] v "cam.start.canon".

Povezani članki

 • PREDNOST

  Zajemanje trenutkov, ki trajajo delček sekunde

  Življenje se odvija precej hitro, zato boste potrebovali fotoaparat z veliko hitrostjo, da boste ujeli neponovljive trenutke.

 • PREDNOST

  To je vaša zgodba, povejte jo na svoj način

  Snemajte neverjetne videoposnetke z istim fotoaparatom, ki ga uporabljate za vrhunske fotografije. Fotoaparat EOS R10 je izjemno zmogljiv ustvarjalec vsebin, ki omogoča, da svojo zgodbo poveste s fotografijami ali videoposnetki.

 • PREDNOST

  Opazite. Fotografirajte.

  Ne glede na to, ali ste prej fotografirali s pametnim telefonom ali pa uporabljali napravo DSLR, boste s fotoaparatom Canon EOS R10 hitro pripravljeni na fotografiranje in ustvarjanje na načine, ki jih prej niste imeli na voljo.

 • PREDNOST

  Izjemno povezan fotoaparat

  Kakovost EOS in priročnost pametnega telefona – popolna kombinacija za vse, ki radi snemajo vsebine za družbena omrežja, urejajo na poti ali upravljajo svoj fotoaparat na daljavo. Ne glede na to, ali ste bloger, vplivnež ali samo radi delite slike s prijatelji in družino, prenos lastne ustvarjalnosti na splet še nikoli ni bilo tako enostaven.

 • GLASILO

  Poiščite navdih, naročite se zdaj

  Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.