KAKOVOST SLIKE

Kakovost slike, ki presega vsa pričakovanja

Fotoaparat EOS R7 je zasnovan za ustvarjalce hibridnih vsebin in zagotavlja vrhunsko kakovost slike ne glede na to, kaj snemate – fotografije, videoposnetke ali oboje.
Canon EOS R7 – prednost – kakovost slike

Ne glede na to, ali ste fotograf, ki rad snema tudi videoposnetke, ali snemalec, ki rad zajame nekaj fotografij, fotoaparat EOS R7 zagotavlja rezultate, ki vas bodo navdušili. Ta pravi hibridni fotoaparat omogoča, da s pritiskom stikala preklapljate med fotografijami in videoposnetki, hkrati pa neodvisno od vašega načina dela zagotavlja enake zapletene podrobnosti, naravne barve in gladke tone.

Skratka, fotoaparat EOS R7 daje priložnost, da pripovedujete zgodbe, kakor želite.

Tipalo APS-C z ločljivostjo 32,5 milijona slikovnih pik, ki ga je zasnovala in izdelala družba Canon, skrbi za popolno ravnovesje med podrobnostmi, hitrostjo in delovanjem pri šibki svetlobi. Slike visoke ločljivosti so videti osupljivo, ko so natisnjene v velikem formatu ali prikazane na zaslonih visoke ločljivosti. Med urejanjem jih lahko tudi obrezujete, ne da bi pri tem prišlo do občutnega poslabšanja kakovosti.

Šibka svetloba? Nič lažjega

Ko se stemni, fotoaparat EOS R7 še naprej ustvarja odlične slike. Največja občutljivost ISO 32.000 (razširljiva do ISO 51.200) zagotavlja, da lahko z visokimi hitrostmi zaklopa zamrznete gibanje tudi pri šibki svetlobi – kot nalašč za večerne športne dogodke ali fotografiranje vedenja živali ob koncu dneva.

Sistem samodejnega ostrenja CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami neprekinjeno sledi subjektom, njegova občutljivost pa vam omogoča zanesljivo in natančno ostrenje v pogojih, ki so temni do -5 EV (ali -3,5 EV v načinu za videoposnetke)1. Sodelovalen stabilizator slike nudi do 7 stopenj2 zaščite pred tresenjem fotoaparata, ko uporabljate objektiv RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM.

Canon EOS R7 – občutljivost ISO 32000 pri šibki svetlobi

Izbira oblik zapisa datoteke

Datoteke JPEG so odlična izbira, kadar potrebujete majhno velikost datoteke in največjo združljivost, vendar pa fotoaparat EOS R7 ponuja še eno možnost, in sicer datoteke HEIF (kratica za "High Efficiency Image File" oz. "visoko učinkovito slikovno datoteko"), ki v primerjavi z datotekami JPEG zagotavljajo boljšo kakovost slike pri približno enaki velikosti. Nudijo tudi 10-bitne barve za večji dinamični obseg in boljše barvne prehode.

Kadar je najpomembnejša kakovost, preklopite na RAW. Fotoaparat EOS R7 ponuja številne možnosti, vključno s 14-bitnimi datotekami CR3 RAW, datotekami C-RAW, ki ob zanemarljivem padcu kakovosti zavzamejo manj prostora, in rafalnim načinom v obliki RAW. Na voljo je tudi oblika RAW z dvojnimi slikovnimi pikami, ki omogoča podrobno prilagajanje slik po fotografiranju z našo programsko opremo Digital Photo Professional.

Delo z obliko zapisa RAW

Naša programska oprema Digital Photo Professional (DPP) je na voljo kot brezplačen prenos in je celovita rešitev za obdelavo slik v obliki zapisa RAW. Poiščite in izberite slike, izvedite prilagoditve in urejanje, nato pa slike obdelajte v datoteke JPEG, HEIF ali TIFF.

Po zaslugi programske opreme DPP lahko delate tudi z datotekami RAW z dvojnimi slikovnimi pikami, in sicer je mogoče po fotografiranju podrobno prilagajati značilnosti slike, kot so učinek zameglitve, točka ostrine in podvajanje slike. Popoln nadzor za popolne rezultate.

Canon EOS R7 – delo z obliko zapisa RAW v programu DPP

Za dvig kakovosti slike na novo raven se uporablja mehanizem za obdelavo slike z nevronsko mrežo.

• Zahvaljujoč odpravljanju tako imenovanih "nazobčanih robov" so natančne podrobnosti bolje vidne.
• Učinek valovitosti in neprave barve so zmanjšane.
• Zmanjševanje šuma izboljša kakovost slike pri visokih nastavitvah ISO.
• Popravljena so tudi vsa optična popačenja, padci svetlobe ali uklanjanja svetlobe.

Pretvorjene slike se shranijo v oblak kot datoteke JPEG ali HEIF, ki jih lahko nato prenesete v računalnik ali pametno napravo.

Videoposnetki za velike in majhne zaslone

Fotoaparat EOS R7 lahko snema videoposnetke v ločljivosti 4K na več načinov ter z različnimi hitrostmi sličic in načini stiskanja. Zahvaljujoč namenskemu meniju, ki je enostaven za uporabo, lahko EOS R7 na preprost način nastavite tako, da deluje po vaših željah.


Ločljivost

Hitrost sličic (sličic na sekundo)

Stiskanje


NTSC

PAL


4K UHD (fino)
(Iz prevzorčenega 7K)

29,97
23,98

25,00

IPB (standardno)

IPB (svetlo)

4K UHD


59,94

 

50,00

IPB (standardno)

IPB (svetlo)

29,97

25,00

IPB (standardno)

IPB (svetlo)

23,98

-

IPB (standardno)

IPB (svetlo)

4K UHD (obrezovanje)7

59,94

50,00

IPB (standardno)

IPB (svetlo)

Polna visoka ločljivost

119,88

100,00

IPB (standardno)

IPB (svetlo)

59,94

50,00

29,97

25,00

IPB (standardno)

IPB (svetlo)

23,98

-

IPB (standardno)

IPB (svetlo)

Pri snemanju v ločljivosti 4K UHD s celotno širino tipala APS-C fotoaparata so na voljo hitrosti do 60 sličic na sekundo. To omogoča izjemno jasno reprodukcijo gibanja premikajočih se subjektov in ustvarjanje gladkih učinkov počasnih posnetkov pri urejanju.

Za najboljšo kakovost slike uporabite način 4K Fino fotoaparata EOS R7, ki prevzorči podatke ločljivosti 7K iz tipala fotoaparata in omogoča zelo podrobne posnetke v ločljivosti 4K s hitrostjo 30 sličic na sekundo. Posnetki so videti osupljivo, ko jih predvajate na zaslonih z ločljivostjo 4K, pri prikazu v polni visoki ločljivosti pa jih je mogoče med urejanjem obrezati. Na voljo je tudi namenski način obrezovanja 4K UHD za dodaten telefoto doseg in snemanje v polni visoki ločljivosti s hitrostjo do 120 sličic na sekundo.

Canon EOS R7 – videonačini

Fotoaparat EOS R7 se odlično prilega vsem možnim potekom dela pri ustvarjanju videoposnetkov

Ne glede na to, ali snemate hitre, spontane videoposnetke za družbena omrežja ali skrbno načrtovane posnetke na snemanju kratkega filma, fotoaparat EOS R7 zagotavlja odlične rezultate.

Za resne neodvisne filmske ustvarjalce je EOS R7 opremljen z možnostjo Canon Log 3: namerno "ploščatim" barvnim profilom, ki ne le ohranja podrobnosti v najsvetlejših in najtemnejših delih prizora, temveč tudi olajša obdelavo barvnih prehodov posnetkov, kar je nujno za resno video produkcijo. Podprti so tudi barvni prostori BT709, BT2020 in Cinema Gamut.

Fotoaparat EOS R7 podpira tudi videoposnetke, daljše od 30 minut, kar je popoln za intervjuje ali dogodke, ki potekajo dlje časa3.

Stabilizacija slike fotoaparata, ki je vodilna v svojem razredu, je zelo učinkovita pri snemanju videoposnetkov, kar je kot nalašč za dokumentarne projekte in videoposnetke, ki zahtevajo hitrost in okretnost. Funkcija samodejne izravnave, ki jo omogoča stabilizator slike v ohišju fotoaparata, poskrbi, da obzorja ostanejo ravna, vaši posnetki pa so videti profesionalno.

Fotoaparat EOS R7 ima tudi vtičnici za mikrofon in slušalke, ki sta namenjeni snemanju in nadzoru zvoka, ter priključek HDMI za zunanje snemalnike in zaslone.

Za vse, ki se resno ukvarjajo z ustvarjanjem vsebin za družbena omrežja, je podprto snemanje pokončnih videoposnetkov, kar je popolno za kratke prispevke in zgodbe. Fotoaparat EOS R7 podpira tudi neposredno pretakanje v živo v kanalu YouTube4 in se brez težav poveže s pametnim telefonom, zato lahko vsebino na preprost način prenesete tja, kjer jo potrebujete.

 1. Med fotografiranjem z mirujočim fotoaparatom ter objektivom z zaslonko f/1.2, sredinska točka ostrenja, nastavitev One-Shot AF, temperatura 23°C/73°F, ISO100. Ne velja za objektive RF s premazom za mehčanje slike
 2. 7 stopenj osvetlitve, ki temeljijo na standardu CIPA z objektivom RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM pri goriščni razdalji 150 mm.
 3. Največji razpoložljivi čas neprekinjenega snemanja videoposnetkov: Normalno: 6 ur.
  Videoposnetek z visoko hitrostjo sličic (polna visoka ločljivost 120/100 sličic na sekundo): 90 minut.
  Če notranja temperatura fotoaparata preveč naraste, se lahko čas snemanja skrajša.
  Visoka kakovost (HQ) v ločljivosti 4K s hitrostjo 30 sličic na sekundo: pribl. 60 minut, če začnete pri temperaturi +23 °C.
  Obrezovanje v ločljivosti 4K s hitrostjo 60 sličic na sekundo: pribl. 60 minut, če začnete pri temperaturi +23 °C.
 4. Storitev pretakanja v živo v fotoaparatu podpira pretakanje v živo samo v kanalu YouTube. Pred uporabo storitve pretakanja v živo je potrebna registracija v image.canon. Najnovejše zahteve preverite v kanalu YouTube. Pretakanje v živo v kanalu YouTube se lahko spremeni, prekine ali konča brez obvestila. Družba Canon ni odgovorna za storitve tretjih ponudnikov, vključno z njihovo distribucijo v živo v kanalu YouTube.
 5. Storitev bo na voljo konec julija 2022, potrebna pa bo posodobitev vdelane programske opreme fotoaparata.
 6. Slik RAW, posnetih v rafalnem načinu v obliki RAW, ni mogoče razviti.
  Obdelava slik RAW v oblaku je plačljiva storitev.
  Zahtevanje nakup naročnine prek storitvenih naročnin v programu Canon Imaging.
  Za več podrobnosti obiščite: https://sas.image.canon/
 7. Način snemanja v ločljivosti 4K s hitrostjo 60 sličic na sekundo je obrezan na 55 % vodoravnega območja.

Povezani članki

 • PREDNOST

  Samodejno ostrenje nove generacije

  Fotoaparat EOS R7 smo opremili s tehnologijo umetne inteligence z globokim učenjem in tehnologijo samodejnega ostrenja za inteligentno sledenje in prepoznavanje, ki ju najdete v fotoaparatih EOS R3, EOS R5 in EOS R6.

 • PREDNOST

  Hitrost in zmogljivost

  Ker lahko popoln fotografski trenutek traja le delček sekunde, smo fotoaparat EOS R7 zasnovali tako, da je izjemno hiter.

 • PREDNOST

  Vaš prehod na brezzrcalni fotoaparat

  Ali razmišljate o nadgradnji Canonovega fotoaparata DSLR? Napravam DSLR prijazen fotoaparat EOS R7 je opremljen z novimi tehnologijami in omogoča intuitivno upravljanje s pomirjajočo domačnostjo.

 • PREDNOST

  Stabilizacija slike na višji ravni

  Predstavljajte si, da lahko iz roke zajemate fotografije z daljšo osvetlitvijo in namerno zamegljujete premikajoče se subjekte, ne da bi pri tem posegali po stativu.

 • PREDNOST

  Povežite se z občinstvom

  Fotoaparat EOS R7 je povezan fotoaparat, ki lahko prek programa Canon Camera Connect odlično sodeluje s pametnim telefonom ter tabličnim ali namiznim računalnikom.

 • GLASILO

  Poiščite navdih, naročite se zdaj

  Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.