Stabilizacija slike

Ohranjanje stabilnosti v nestabilnih pogojih

Stabilizator slike v ohišju fotoaparata EOS R7 zagotavlja izjemno učinkovito stabilizacijo slike ne glede na objektiv, ki ga uporabljate. Ta sistem se še posebej izkaže, ko dodate objektiv RF z optičnim stabilizatorjem slike.
Canon EOS R7 – prednost – stabilizacija slike na višji ravni

Mehanski stabilizator slike v ohišju in optični stabilizator slike v objektivu sodelujeta prek hitrega nastavka RF fotoaparata ter zagotavljata do 7-stopenjsko zaščito pred tresenjem fotoaparata z objektivom RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM1 ter ponujata tudi najvišjo raven2 stabilizacije slike na svetu z 8 stopnjami3.

Pri zajemanju posnetkov z objektivi brez stabilizatorja slike (kot so hitri fiksni objektivi), pa širok nastavek za objektiv sistema EOS-R omogoča, da stabilizator slike v ohišju fotoaparata EOS R7 še vedno zagotavlja zelo učinkovito zaščito pred tresenjem fotoaparata.
Os popravkov
Objektiv Navpično/prečno X/Y Vzdolžno

EF

Brez stabilizatorja slike Stabilizator slike v ohišju Stabilizator slike v ohišju Stabilizator slike v ohišju
Optični stabilizator slike Optični stabilizator slike Stabilizator slike v ohišju Stabilizator slike v ohišju
Hibridni stabilizator slike Optični stabilizator slike Fotografije: optični stabilizator slike
Videoposnetki: stabilizator slike v ohišju
Stabilizator slike v ohišju
RF Brez stabilizatorja slike Stabilizator slike v ohišju Stabilizator slike v ohišju Stabilizator slike v ohišju
Optični stabilizator slike Usklajeno upravljanje4:
Optični stabilizator slike + stabilizator slike v ohišju
Stabilizator slike v ohišju Stabilizator slike v ohišju
Hibridni stabilizator slike Usklajeno upravljanje:
Optični stabilizator slike + stabilizator slike v ohišju
Fotografije: optični stabilizator slike
Videoposnetki: stabilizator slike v ohišju
Stabilizator slike v ohišjuTa sodelovalen pristop k stabilizaciji slike odpira svet novih ustvarjalnih priložnosti. Fotografirajte iz roke s hitrostjo zaklopa nekaj sekund, da zameglite premikajoče se subjekte in ohranite vse ostalo izostreno, za takšen pristop bi sicer potrebovali okoren stativ.

Fotografi prizorov divjine in športa, ki delajo s telefoto goriščnimi razdaljami, bodo navdušeni nad svobodo fotografiranja iz roke – tudi pri šibki svetlobi – ter bodo lahko prepričani, da sodelovalna stabilizacija slike fotoaparata EOS R7 pomaga zagotoviti čim bolj ostre rezultate.

Canon EOS R7 – primerjava stabilizacije slike

Na nivoju

Z nagibnim delovanjem sistema stabilizatorja slike v ohišju fotoaparata lahko med drugim izravnate slike in tako odpravite nagnjena obzorja na pokrajinskih slikah.

Canon EOS R7 – primerjava samodejne izravnave

Na voljo je tudi nov scenski način panoramskega posnetka, ki z uporabo stabilizatorja slike v ohišju kompenzira nihanje, ki nastane med panoramskim snemanjem fotoaparata, pa naj gre za obračanje v levo, desno, navzgor ali navzdol. Rezultat so kakovostnejši panoramski posnetki z manj neusklajenosti zaradi gibanja.

Canon EOS R7 – panoramsko snemanje

Pri panoramskem snemanju (zajemanje posnetkov z nizko hitrostjo zaklopa med sledenjem premikajočemu se subjektu z namenom zameglitve ozadja) fotoaparat EOS R7 olajša delo. Izberite scenski način panoramskega snemanja in samodejno ostrenje fotoaparata bo zaznalo in sledilo vozilu, stabilizator slike pa bo med obračanjem odpravil tresljaje fotoaparata v navpičnem položaju. Fotoaparat se za kompenziranje "tresenja subjekta" opre celo na svojo zmožnost prepoznavanja subjekta in vam tako omogoča precej večjo uspešnost.

Canon EOS R7 – način obračanja

Izjemno gladki stabilizirani videoposnetki

Tehnologija sodelovalnega stabilizatorja slike fotoaparata EOS R7, ki je vodilna v svojem razredu, stabilizira tudi videoposnetke ter omogoča, da so slednji svilnato gladki in so videti, kot da bi bili posneti s pomočjo vozička ali kardanskega stabilizatorja. Dodate lahko tudi tretjo vrsto stabilizatorja slike, in sicer digitalni stabilizator slike za videoposnetke (Movie Digital IS), ki deluje skupaj s stabilizatorjem slike v ohišju in optičnim stabilizatorjem slike fotoaparata EOS R7, takšna kombinacija pa zagotavlja še bolj gladek rezultat.

 1. 7 stopenj osvetlitve, ki temeljijo na standardu CIPA z objektivom RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM pri goriščni razdalji 150 mm.
 2. Med vsemi digitalnimi fotoaparati z izmenljivimi objektivi. Od 23. maja 2022 (na podlagi raziskav družbe Canon). Zmogljivost stabilizatorja slike je enaka kot pri fotoaparatih EOS R3, EOS R5 in EOS R6.
 3. Vrtenje okrog prečne/navpične osi, na podlagi standarda CIPA, 8,0 stopenj z objektivom RF 24-105mm F4 L IS USM na goriščni razdalji 105 mm. Glede na čas nakupa je morda vdelano programsko opremo objektiva treba posodobiti.
 4. Od maja 2022. Razen RF600mm F11 IS STM in RF800mm F11 IS STM

Povezani članki

 • PREDNOST

  Samodejno ostrenje nove generacije

  Fotoaparat EOS R7 smo opremili s tehnologijo umetne inteligence z globokim učenjem in tehnologijo samodejnega ostrenja za inteligentno sledenje in prepoznavanje, ki ju najdete v fotoaparatih EOS R3, EOS R5 in EOS R6.

 • PREDNOST

  Hitrost in zmogljivost

  Ker lahko popoln fotografski trenutek traja le delček sekunde, smo fotoaparat EOS R7 zasnovali tako, da je izjemno hiter.

 • PREDNOST

  Kakovost slike

  Ne glede na to, ali fotografirate ali snemate videoposnetke, sta tipalo CMOS fotoaparata EOS R7 z ločljivostjo 32,5 milijona slikovnih pik in slikovni procesor DIGIC X jamstvo za osupljive rezultate.

 • PREDNOST

  Vaš prehod na brezzrcalni fotoaparat

  Ali razmišljate o nadgradnji Canonovega fotoaparata DSLR? Napravam DSLR prijazen fotoaparat EOS R7 je opremljen z novimi tehnologijami in omogoča intuitivno upravljanje s pomirjajočo domačnostjo.

 • PREDNOST

  Povežite se z občinstvom

  Fotoaparat EOS R7 je povezan fotoaparat, ki lahko prek programa Canon Camera Connect odlično sodeluje s pametnim telefonom ter tabličnim ali namiznim računalnikom.

 • GLASILO

  Poiščite navdih, naročite se zdaj

  Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.