POVEŽITE SE Z OBČINSTVOM

Povežite se z občinstvom

Fotoaparat EOS R7 je izjemno povezan fotoaparat, ki se lahko poveže z omrežji Wi-Fi®, pametnimi napravami ter osebnimi računalniki in računalniki Mac. Vsebino hitro prenesite tja, kjer jo potrebujete, in uživajte v neverjetnih nivojih daljinskega upravljanja fotoaparata.
Canon EOS R7 – povežite se z občinstvom

Opravljanje delovnega postopka na poti

Fotoaparat EOS R7 lahko s pametnim telefonom vzdržuje "vedno vklopljeno" povezavo Bluetooth® z nizko energijo tako, da je mogoče na hiter in preprost način aktivirati brezžično omrežje Wi-Fi®. Brskajte po datotekah, prenašajte in urejajte slike in videoposnetke ter objavljajte vsebine v družbenih omrežjih. Vse to z napravo v roki. Delate profesionalno? Fotografije in videoposnetke lahko v zmanjšani ali polni velikosti prek programa Canon Camera Connect pošljete neposredno stranki in na ta način premagate konkurenco.

Fotoaparat se lahko z omrežji Wi-Fi® poveže tudi samostojno, ne da bi za to potreboval pametni telefon. Od tu lahko slike prenesete v spletni portal image.canon, kjer so shranjene v oblaku ter pripravljene za urejanje in naknadno obdelavo. Fotoaparat nastavite tako, da prenese vse slike ali pa samo tiste, ki so označene kot priljubljene.

USB-C nove generacije

Fotoaparat EOS R7 je opremljen tudi s priključkom USB-C 3.2 za hiter in zmogljiv prenos posnetkov v napravo Apple iPhone1 prek vhoda Lightning ali v osebni računalnik oz. računalnik Mac, na katerem je nameščena Canonova programska oprema EOS Utility.

Predvajanje v živo čez 3, 2, 1 …

Vlogerji bodo navdušeni nad zmožnostjo fotoaparata EOS R7, da v živo pretaka videoposnetke vrhunske kakovosti neposredno v kanal YouTube in pri tem ne potrebuje računalnika2. Fotoaparat preprosto povežite neposredno z omrežjem Wi-Fi® za profesionalne rezultate, ki bodo navdušili vaše sledilce.

Po registraciji v storitev image.canon (s telefonom optično preberite kodo QR na zadnji strani fotoaparata) se lahko uporabniki fotoaparata EOS R7 prek storitve posredovanja podatkov povežejo s spletnim mestom YouTube.

Ker je fotoaparat EOS R7 opremljen s čistim izhodom HDMI, lahko pretakate v živo tudi prek adapterjev HDMI ali pa se z osebnim računalnikom oz. računalnikom Mac, na katerem je nameščena programska oprema EOS Utility, povežete z običajnimi platformami za videokonference.

Canon EOS R7 – snemanje vlogov

Ustvarjalnost z daljinskim upravljanjem

Ne glede na to, ali je fotoaparat EOS R7 povezan s pametno napravo ali osebnim računalnikom oz. računalnikom Mac, ga lahko upravljate na daljavo, kar omogoča nove načine ustvarjalnega fotografiranja.

Na lokaciji

Program Canon Camera Connect omogoča izjemno daljinsko upravljanje fotoaparata EOS R7. Z enim samim dotikom zaslona si oglejte, kaj fotoaparat vidi, prilagodite njegove nastavitve ter posnemite fotografije in videoposnetke.

Na ta način lahko fotoaparat postavite na eno mesto, medtem ko zajemate posnetke z drugega, na primer pri fotografiranju selfijev ali skupinskih posnetkov. To je tudi odličen pristop za fotografiranje prizorov divjine: fotoaparat EOS R7 postavite blizu kraja, kamor zahajajo živali obiskujejo, nato pa fotografirajte z razdalje, da jih ne prestrašite.

V studiu

Pri fotografiranju tihožitja, makro fotografiranju in fotografiranju hrane v nadzorovanem okolju studia lahko fotoaparat EOS R7 upravljate z namiznim ali prenosnim računalnikom, ki uporablja našo programsko opremo EOS Utility, Canonov komplet za razvoj programske opreme (SDK) ali programe drugih proizvajalcev.

Na istem zaslonu, ki ga boste uporabljali za naknadno obdelavo, si lahko natančno ogledate, kaj vidi fotoaparat, in si zagotovite popolno kompozicijo. Prilagodite nastavitve fotoaparata z intuitivnim vmesnikom pripomočka EOS Utility in zajemajte slike, ki jih lahko shranite na kartico, v računalnik ali oboje.

Na prizorišču snemanja filmov

Fotoaparat EOS R7 lahko med snemanjem videoposnetkov upravljate prek programov in ustvarjate učinke, za katere je običajno potrebna celotna filmska ekipa. Na primer spreminjanje ostrenja: preprosto tapnite zaslon priključene naprave, da fotoaparat ponovno izostrite na nov subjekt. Sprememba ostrenja bo gladka in enakomerna – takšna, kot jo vidite na velikem zaslonu.

Najnovejša vdelana programska oprema

Vdelano programsko opremo fotoaparata EOS R7 lahko posodobite tudi prek programa Canon Connect in si tako zagotovite najnovejše funkcije.

Povezljivost prek programa Canon Connect

Obdelava datotek RAW v oblaku3

Poleg obdelave datotek RAW v fotoaparatu ali na osebnem računalniku oz. računalniku Mac lahko fotografi sedaj slike RAW iz fotoaparata EOS R7 obdelujejo tudi v oblaku image.canon4 in tako izboljšajo kakovost slik.

Datoteke RAW, naložene v oblak, so razvite z mehanizmom za obdelavo slike z nevronsko mrežo, zaradi česar ni le manj digitalnega šuma, ampak je tudi izboljšano odstranjevanje mozaikov in manj artefaktov.

• Zahvaljujoč odpravljanju tako imenovanih "nazobčanih robov" so natančne podrobnosti bolje vidne.
• Učinek valovitosti in neprave barve so zmanjšane.
• Zmanjševanje šuma izboljša kakovost slike pri visokih nastavitvah ISO.
• Popravljena so tudi optična popačenja, padci svetlobe in učinki uklanjanja svetlobe.

Pretvorjene slike se shranijo v oblak kot datoteke JPEG ali HEIF, ki jih lahko nato prenesete v računalnik ali pametno napravo.

Storitve v oblaku image.canon
Canon EOS R7 – obdelava slik RAW v oblaku
 1. Apple, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPad Pro, iPhone in Lightning so blagovne znamke družbe Apple Inc., registrirane v ZDA in drugih državah. tvOS je blagovna znamka družbe Apple Inc.
 2. Storitev pretakanja v živo v fotoaparatu podpira pretakanje v živo samo v kanalu YouTube. Pred uporabo storitve pretakanja v živo je potrebna registracija v oblaku image.canon. Najnovejše zahteve preverite v kanalu YouTube. Pretakanje v živo v kanalu YouTube se lahko spremeni, prekine ali konča brez obvestila. Družba Canon ni odgovorna za storitve tretjih ponudnikov, vključno z njihovo distribucijo v živo v kanalu YouTube.
 3. Slik RAW, posnetih v rafalnem načinu v obliki RAW, ni mogoče razviti. Obdelava slik RAW v oblaku je plačljiva storitev. Potreben je nakup naročnine prek servisnih paketov v aplikaciji za obdelavo slik Canon. Za več podrobnosti obiščite: https://sas.image.canon/
 4. Storitev bo na voljo konec julija 2022, potrebna pa bo posodobitev vdelane programske opreme fotoaparata.

Povezani članki

 • PREDNOST

  Samodejno ostrenje nove generacije

  Fotoaparat EOS R7 smo opremili s tehnologijo umetne inteligence z globokim učenjem in tehnologijo samodejnega ostrenja za inteligentno sledenje in prepoznavanje, ki ju najdete v fotoaparatih EOS R3, EOS R5 in EOS R6.

 • PREDNOST

  Hitrost in zmogljivost

  Ker lahko popoln fotografski trenutek traja le delček sekunde, smo fotoaparat EOS R7 zasnovali tako, da je izjemno hiter.

 • PREDNOST

  Kakovost slike

  Ne glede na to, ali fotografirate ali snemate videoposnetke, sta tipalo CMOS fotoaparata EOS R7 z ločljivostjo 32,5 milijona slikovnih pik in slikovni procesor DIGIC X jamstvo za osupljive rezultate.

 • PREDNOST

  Vaš prehod na brezzrcalni fotoaparat

  Ali razmišljate o nadgradnji Canonovega fotoaparata DSLR? Napravam DSLR prijazen fotoaparat EOS R7 je opremljen z novimi tehnologijami in omogoča intuitivno upravljanje s pomirjajočo domačnostjo.

 • PREDNOST

  Stabilizacija slike na višji ravni

  Predstavljajte si, da lahko iz roke zajemate fotografije z daljšo osvetlitvijo in namerno zamegljujete premikajoče se subjekte, ne da bi pri tem posegali po stativu.

 • GLASILO

  Poiščite navdih, naročite se zdaj

  Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.