HITROST IN ZMOGLJIVOST

Izredno hitro, s hitrostjo 15 sličic na sekundo in več

Za snemanje trenutkov, ki trajajo le delček sekunde, potrebujete izjemno hiter fotoaparat. Predstavljamo EOS R7 – brezzrcalni fotoaparat s turbopolnilnikom za fotografiranje tako akcije, športnih dogodkov in prizorov divjine kot tudi za vsakodnevno fotografiranje.
Canon EOS R7 – prednost – hitrost in zmogljivost

Z mehanskim zaklopom lahko EOS R7 vsako sekundo zajame do 15 datotek RAW + JPEG, s tihim elektronskim zaklopom pa do 30 sličic na sekundo 1. Vse s sočasnim samodejnim ostrenjem s sledenjem in samodejno osvetlitvijo. Večji medpomnilnik omogoča snemanje do 51 datotek RAW ali 224 slik JPEG v enem samem rafalnem zaporednem zajemu s hitrostjo 15 sličic na sekundo2.


Elektronski zaklop fotoaparata ima najvišjo hitrost zaklopa le 1/16.000 sekunde, kar fotografom omogoča, da zamrznejo najhitrejše gibanje ter v svetlih pogojih uporabijo široke zaslonke in na ta način omejijo globino polja.

Pri uporabi mehanskega zaklopa je na voljo tudi snemanje brez migetanja, kar je odlično za fotografiranje športnih dogodkov ali prireditev v zaprtih prostorih. To se samodejno aktivira, če je zaznana migetajoča umetna svetloba, in vsak posnetek sproži tako, da se ujema z najvišjo svetlostjo migetajoče svetlobe. Rezultat je dosledna osvetlitev od ene slike do druge.

Rafalno fotografiranje v obliki zapisa RAW

Fotografi lahko v eni datoteki zajamejo zaporedne slike RAW, posnete s hitrostjo do 30 sličic na sekundo, kar pripomore k organiziranosti velikega števila posnetkov. Posamezne slike RAW je nato mogoče ekstrahirati oz. izvleči ali obdelati v datoteke JPEG ali HEIF.

Ko je omogočeno predhodno fotografiranje, bo fotoaparat snemal slike tudi 0,5 sekunde pred pritiskom sprožilca, kar pomeni, da boste vedno ujeli trenutek – tudi če se je zgodil, preden ste se odzvali. To je odlično orodje za fotografiranje prizorov divjine, ko čakate na tisti edinstven trenutek.

Canon EOS R7 – rafalno fotografiranje v obliki zapisa RAW

Zasnovan za hitro odzivanje

Hitro in odzivno delovanje fotoaparata EOS R7 boste opazili takoj, ko ga boste prvič držali v rokah. Zmogljiv slikovni procesor DIGIC X zagotavlja praktično takojšen zagon in izjemno odzivnost, zato boste vedno pripravljeni, da posnamete pravi trenutek.

Slike lahko shranite na hitre pomnilniške kartice SD UHS-II – zahvaljujoč dvema za ta namen predvidenima režama je v fotoaparatu prostora za dve kartici.

Procesor DIGIC X omogoča pomembne funkcije fotoaparata EOS R7, kot so izjemno samodejno ostrenje s sledenjem in možnosti neprekinjenega fotografiranja. Pri uporabi hitrih pomnilniških kartic SD UHS-II lahko z mehanskim zaklopom fotoaparata zaporedno zajamete do 51 datotek RAW, 187 datotek CRAW ali 224 datotek JPEG s hitrostjo do 15 sličic na sekundo. Ko uporabljate elektronski zaklop pri neverjetni hitrosti 30 sličic na sekundo, je mogoče zaporedno zajemanje1 do 42 datotek RAW, 93 datotek CRAW in 126 datotek JPEG2.

Procesor DIGIC X fotoaparata Canon

Upravljalni elementi fotoaparata so razporejeni instinktivno tako, da se povsem naravno znajdejo pod vašimi prsti in palcema, ko je fotoaparat prislonjen očesu. Kombinirana večnamenski upravljalni gumb za samodejno ostrenje in upravljalno kolesce sta priročno nameščena blizu držala za palec, zato vam ni treba umakniti pogleda z iskala, da bi prilagodili točko samodejnega ostrenja, spremenili nastavitve ali prelistali slike. Izbira točk samodejnega ostrenja z dotikom in vlečenjem je mogoča tudi prek zaslona na dotik fotoaparata.

Canon EOS R7 – izbirnik točk samodejnega ostrenja

Tekoče gibanje, na popoln način zajeto v videoposnetek

Fotoaparat EOS R7 je tudi odlično orodje za snemanje hitro premikajočih se subjektov v videoposnetkih, kot so npr. šport in prizorov divjine. Preprosto preklopite stikalo za vklop z možnosti "fotografije" na "videoposnetke" in pripravljeni boste na snemanje posnetkov v ločljivosti 4K s hitrostjo do 60 sličic na sekundo in posnetkov v polni visoki ločljivosti s hitrostjo do 120 sličic na sekundo. Gibanje se reproducira tekoče, ko pa se posnetek upočasni, se zapletene podrobnosti razkrijejo v tekočem počasnem posnetku.

Iskalo, ki ga je užitek uporabljati

Fotoaparat EOS R7 ima udobno in odzivno elektronsko iskalo z 2,36 milijona slikovnih pik, ki zagotavlja kristalno jasen pogled na svet okoli vas. Natančno si oglejte, kaj boste posneli, ko pritisnete gumb za sprostitev zaklopa, in sicer to velja za lastnosti od osvetlitve in nastavitve beline do globine polja in sloga slike. Z elektronskim iskalom si lahko celo podrobno ogledujete slike.

Ker je elektronsko iskalo fotoaparata prilagodljivo, lahko izberete, da se v njem prikaže pravšnja raven informacij o zajemanju posnetkov tako, da ostanete obveščeni, a vas podatki vseeno ne motijo. Uporabniki fotoaparata EOS R7 lahko izbirajo tudi med gladkim delovanjem (hitrost osveževanja 120 sličic na sekundo) in načinom varčevanja z energijo (hitrost osveževanja 60 sličic na sekundo).

Canon EOS R7 – preprosta uporaba

Za vse, ki so navajeni na fotoaparate DSLR, ima elektronsko iskalo fotoaparata EOS R7 način OVF Assist, ki simulira izkušnjo optičnega iskala ter prikaže čim večji dinamični obseg in bogate barvne prehode. Nov sistem brezzrcalnih fotoaparatov omogoča izkušnjo, podobno kot pri napravah DSLR.

 1. Hitrost neprekinjenega fotografiranja se lahko razlikuje glede na različne pogoje. Podrobnosti si oglejte v specifikacijah.
 2. V skladu s Canonovimi standardi preverjanja z 32 GB kartico UHS-II (med načinom enega posnetka s samodejnim ostrenjem, ISO 100, standardnim slogom slike). Število slik je odvisno od različnih nastavitev in uporabljenega objektiva. Za podrobnosti o podprtih objektivih si oglejte "cam.start.canon".

Povezani članki

 • PREDNOST

  Samodejno ostrenje nove generacije

  Fotoaparat EOS R7 smo opremili s tehnologijo umetne inteligence z globokim učenjem in tehnologijo samodejnega ostrenja za inteligentno sledenje in prepoznavanje, ki ju najdete v fotoaparatih EOS R3, EOS R5 in EOS R6.

 • PREDNOST

  Kakovost slike

  Ne glede na to, ali fotografirate ali snemate videoposnetke, sta tipalo CMOS fotoaparata EOS R7 z ločljivostjo 32,5 milijona slikovnih pik in slikovni procesor DIGIC X jamstvo za osupljive rezultate.

 • PREDNOST

  Vaš prehod na brezzrcalni fotoaparat

  Ali razmišljate o nadgradnji Canonovega fotoaparata DSLR? Napravam DSLR prijazen fotoaparat EOS R7 je opremljen z novimi tehnologijami in omogoča intuitivno upravljanje s pomirjajočo domačnostjo.

 • PREDNOST

  Stabilizacija slike na višji ravni

  Predstavljajte si, da lahko iz roke zajemate fotografije z daljšo osvetlitvijo in namerno zamegljujete premikajoče se subjekte, ne da bi pri tem posegali po stativu.

 • PREDNOST

  Povežite se z občinstvom

  Fotoaparat EOS R7 je povezan fotoaparat, ki lahko prek programa Canon Camera Connect odlično sodeluje s pametnim telefonom ter tabličnim ali namiznim računalnikom.

 • GLASILO

  Poiščite navdih, naročite se zdaj

  Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.