PREHOD NA BREZZRCALNI FOTOAPARAT

Ne prekinjajte svoje ustvarjalnosti

Čeprav je EOS R7 opremljen z novo tehnologijo, se bo vsem, ki ste že uporabljali Canonov fotoaparat EOS DSLR, zdel poznan in udoben. Tudi če slednjega še niste uporabljali, vemo, da bo nova različica vseeno všeč.
Canon EOS R7 – prehod na brezzrcalni fotoaparat; ne prekinite svojega načina fotografiranja

Prehod na brezzrcalni sistem EOS R prinaša velike ustvarjalne prednosti, saj omogoča zajemanje posnetkov na načine, ki vam prej niso bili na voljo. Gre za veliko spremembo, vendar ste lahko prepričani, da bo obstoječi komplet odlično deloval s fotoaparatom EOS R7.

Vaše okno v svet

Elektronsko iskalo fotoaparata z 2,36 milijona slikovnih pik je veliko, svetlo in podrobno ter zagotavlja 100-odstotno pokritost in natančen predogled tega, kako bo fotografija videti, ko bo posneta, vključno z osvetlitvijo, nastavitvijo beline, slogom slike in globino polja. Zamik in zatemnitev iskala sta bila skoraj povsem odpravljena, kar vam omogoča naravno in pristno izkušnjo.

Canon EOS R7 – vaše okno v svet

Zahvaljujoč 1,15-kratni povečavi in 22-milimetrski točki gledanja, ki je odmaknjena od ohišja fotoaparata, ga je udobno uporabljati tudi dlje časa. Hitrost osveževanja je hitrih 120 sličic na sekundo2, kar zagotavlja naraven pogled na premikajoče se subjekte. Za največjo učinkovitost lahko to možnost preklopite med načinom varčevanja z energijo in gladkim delovanjem.

Prednost sistema APS-C

Ko se morate približati, a to fizično ni mogoče, vam fotoaparat EOS R7 nudi veliko prednost. Fotoaparat je zasnovan na tipalu APS-C, ki objektivom omogoča 1,6-krat večji telefoto doseg v primerjavi z enako goriščno razdaljo na fotoaparatu polnega formata.

To je velika izboljšava pri fotografiranju prizorov divjine, športa in akcije, kjer je zapolnitev kadra z razdalje ključnega pomena. Ustvarjajte slike kot profesionalci z opremo, ki je bistveno lažja in bolj prenosljiva ter vas ne bo upočasnjevala.

Canon EOS R7 – primerjava med APS-C in polnim formatom

Napravam DSLR prijazen fotoaparat

Tisti, ki prihajajo na fotoaparat EOS R7 iz sveta naprav DSLR, ne bodo potrebovali veliko časa, da se navadijo na nov fotoaparat. Upravljalni elementi so tam, kjer jih pričakujete, poleg tega pa se vam bo pomikanje po straneh menija zdelo domače, vendar z izboljšavami. Na voljo je celo način OVF Assist, ki simulira izkušnjo optičnega iskala ter z uporabo tehnologije HDR razkriva podrobnosti v temnih sencah in svetlih območjih, namesto da bi v predogledu prikazoval učinke slike.

Canon EOS R7 – Pripomoček za primerjavo OVF

Canonovi objektivi EF in EF-S so združljivi s fotoaparatom EOS R7 prek vmesnika za objektiv (v ponudbi so trije). AF, AE, IS in večina drugih tehnologij objektiva delujejo tako, kot ste si jih zapomnili.

Fotoaparatov EOS R7 uporablja tudi isto družino baterij LP-E6, kot jih imajo številne naše naprave DSLR, vključno s fotoaparati serije EOS 7D ter EOS 70D, EOS 80D in EOS 90D, kar omogoča preprosto izmenjavo baterij med ohišji fotoaparatov.1

Intuitivni upravljalni elementi

Vsak fotoaparat EOS predstavlja evolucijo v zasnovi, ki temelji na predhodnih fotoaparatih, hkrati pa dodaja nove funkcije. Fotoaparatov EOS R7 ima na primer krmilno paličico za izbiro točk samodejnega ostrenja, ki jo obdaja upravljalno kolesce – kombinacija dveh klasičnih upravljalnih elementov EOS. Slednja boste našli tik ob iskalu fotoaparata, na mestu, kjer počiva vaš palec, ko držite fotoaparat, kar je popolno za hitro in instinktivno fotografiranje.

Canon EOS R7 – intuitivni upravljalni elementi

Stikalo za način ostrenja se nahaja na sprednji strani fotoaparata in ga zlahka najdete, ko je fotoaparat prislonjen očesu. Tako lahko fotografi preprosto preklapljajo med samodejnim in ročnim ostrenjem, tudi pri objektivih, ki nimajo lastnega stikala za ostrenje. Na sredini stikala je funkcijski gumb, ki ga je mogoče prilagoditi in programirati za izvajanje več različnih vlog.

Canon EOS R7 – upravljanje

Kot je za pričakovati od fotoaparata EOS, je veliko njegovih upravljalnih elementov prilagodljivih in jih je mogoče programirati tako, da delujejo po vaših željah. Glavni menijski sistem ima prilagodljiv zaslon Moj meni, na katerem so na enem mestu zbrani najpogosteje uporabljeni ukazi, trije načini fotografiranja po meri pa omogočajo takojšen priklic vašega najljubšega načina dela.

Z vrtljivim zaslonom na dotik lahko fotografi postavljajo kompozicije in fotografirajo iz neobičajnih kotov in novih perspektiv, uporabnikom video storitev pa je omogočeno udobno in čim bolj stabilno snemanje videoposnetkov.

Kakovost izdelave, ki vzbuja zaupanje

Zahvaljujoč robustni konstrukciji iz magnezijeve zlitine in več deset zaščitnim gumijastim tesnilom3 je fotoaparat EOS R7 odporen na prah, umazanijo in vodo. Če delate v zahtevnem okolju ali če se vreme poslabša, lahko samozavestno nadaljujete z zajemanjem posnetkov in ne zamudite nobenega trenutka.

Kljub robustni izdelavi pa fotoaparat EOS R7 ni težak za prenašanje. Pravzaprav je lažji in bolj prenosljiv kot fotoaparat EOS 7D Mark II, zato je odlična izbira za fotografe na poti.

Canon EOS R7 – zatesnitev

Dvakrat več prostora za shranjevanje, dvakrat večja varnost

Fotoaparat EOS R7 ima dve reži za pomnilniške kartice SD UHS-II, ki vam omogočata samozavestno zajemanje posnetkov v stresnih situacijah. Konfigurirate ju lahko na več načinov.

Za samodejno varnostno kopiranje – odlična možnost, ko snemate ključne dogodke in potrebujete zavarovalno polico za primer najbolj črnega scenarija. Priljubljena taktika popotnih fotografov.

Prekoračitev – ko je ena kartica polna, fotoaparat samodejno shrani slike na drugo in tako vam ni treba niti za trenutek prekiniti zajemanja posnetkov. Odlična rešitev za poroke, prizore divjine in športne dogodke, ko ne želite zamuditi niti sekunde.

JPEG na eno kartico; RAW na drugo – shranite niz poskusnih kopij ločeno od datotek RAW, ki jih boste uporabili za urejanje.

Videoposnetki na eno kartico; fotografije na drugo – poskrbite za organiziranost vsebin ali pa uporabite večjo kartico za videoposnetke, manjšo pa za fotografije. Odlična rešitev za hibridno zajemanje posnetkov na dogodkih ali pri dokumentarnih projektih.

Canon EOS R7 – dvakrat več prostora za shranjevanje

Priključek za dodatno opremo

Fotoaparat EOS R7 je opremljen z naprednim novim priključkom za hiter in preprost priklop novih naprav in dodatne opreme. Med njimi sta tudi digitalni mikrofon in adapter za mikrofon XLR za zvok, ki si ga videoposnetki zaslužijo. Na ta način lahko s fotoaparatom povežete tudi izbrane bliskavice Speedlite in oddajnike Speedlite ter prevzamete nadzor nad osvetlitvijo.

Canon EOS R7 – priključek za dodatno opremo
 1. Pri baterijah LP-E6NH/LP-E6N je podprto polnjenje prek povezave USB. Če uporabljate baterije LP-E6 ali nepreverjene baterije, polnjenje prek povezave USB ni podprto. Baterije se lahko napolnijo samo, če je raven njihove napolnjenosti nizka.
 2. Največja hitrost sličic med samodejnim ostrenjem, polovičnim pritiskom gumba zaklopa ali neprekinjenim fotografiranjem je 59,94 sličice na sekundo. Upoštevajte, da je lahko hitrost sličic zaslona nižja glede na objektiv, ki ga uporabljate, in pogoje fotografiranja.
 3. Čeprav je fotoaparat zasnovan za odpornost na prah in vlago, ne more zagotoviti popolne preprečitve vstopa prahu, umazanije, vode, soli itd. Za podrobnosti si oglejte specifikacije.

Povezani članki

 • PREDNOST

  Samodejno ostrenje nove generacije

  Fotoaparat EOS R7 smo opremili s tehnologijo umetne inteligence z globokim učenjem in tehnologijo samodejnega ostrenja za inteligentno sledenje in prepoznavanje, ki ju najdete v fotoaparatih EOS R3, EOS R5 in EOS R6.

 • PREDNOST

  Hitrost in zmogljivost

  Ker lahko popoln fotografski trenutek traja le delček sekunde, smo fotoaparat EOS R7 zasnovali tako, da je izjemno hiter.

 • PREDNOST

  Kakovost slike

  Ne glede na to, ali fotografirate ali snemate videoposnetke, sta tipalo CMOS fotoaparata EOS R7 z ločljivostjo 32,5 milijona slikovnih pik in slikovni procesor DIGIC X jamstvo za osupljive rezultate.

 • PREDNOST

  Stabilizacija slike na višji ravni

  Predstavljajte si, da lahko iz roke zajemate fotografije z daljšo osvetlitvijo in namerno zamegljujete premikajoče se subjekte, ne da bi pri tem posegali po stativu.

 • PREDNOST

  Povežite se z občinstvom

  Fotoaparat EOS R7 je povezan fotoaparat, ki lahko prek programa Canon Camera Connect odlično sodeluje s pametnim telefonom ter tabličnim ali namiznim računalnikom.

 • GLASILO

  Poiščite navdih, naročite se zdaj

  Ne zamudite najnovejših ponudb družbe Canon, nasvetov in vadnic, zadnjih novic in vabil na lokalne dogodke.