SNEMANJE VLOGA

Recept za uspeh: Slavni pek Matt Adlard preskuša Canon EOS M50 Mark II

Samouki pek in zvezdnik družabnih omrežij Matt Adlard uživa v preskušanju brezzrcalnega fotoaparata Canon EOS M50 Mark II s številnimi funkcijami, ki je idealen za predvajanje v živo.
Slavni pek Matt Adlard fotografira čokoladno sladico s fotoaparatom Canon EOS M50 Mark II.

Matt ima polne roke dela. Ker vse snema, ureja in ustvarja sam, potrebuje fotoaparat, ki je preprost za uporabo in ga ne upočasnjuje. "Trenutno mesečno posnamem približno od 10 do 15 videoposnetkov, vključno s tremi 10-minutnimi videoposnetki za mojo spletno šolo peke in dvema videoposnetkoma na teden, ki ju objavim na Instagramu in TikToku. Potem so tukaj še zgodbe na Instagramu, ki jih snemam vsak dan."

Samoukega peka in zvezdnika družabnih omrežij Matta Adlarda smo izzvali, da preskusi fotoaparat EOS M50 Mark II na živahnem snemanju. Tako kot številni drugi ustvarjalci vsebin je tudi Matt začel snemati s pametnim telefonom, preden je prešel na fotoaparat "nameri in sproži" in nato na Canon EOS 70D (ki ga je nasledil model Canon EOS 90D). EOS M50 Mark II mu daje kakovost in udobje, ki ga ponuja brezzrcalni fotoaparat EOS M.

Prenosna zasnova

Hero Lifestyle Film

Canon EOS M50 Mark II ponuja številne funkcije, ki poenostavljajo vloganje, kot je funkcija zaznavanja oči s samodejnim ostrenjem za ostre selfije, ki deluje v filmskem načinu in načinu servo, ter daljšo življenjsko dobo baterije v primerjavi z modelom Canon EOS M50. "Je tudi zelo okreten in lahek," pravi Matt. "To je zame pomembno, ker fotoaparat veliko premikam, ga snemam z nosilca, menjujem njegov položaj, ga vrtim in tako naprej."

"Tudi vrtljivi zaslon fotoaparata EOS M50 Mark II je zame tehnološki korak naprej," nadaljuje. "Ko na primer s telefonom fotografiram vsebino s ptičje perspektive, ne vidim zaslona, zato dejansko ne vem, ali sem ustvaril ustrezno fotografijo. Toda pri fotoaparatu EOS M50 Mark II lahko zaslon obrnem, pogledam hrano pod seboj in dejansko preverim, ali je to, kar fotografiram, pravilno."

Funkcije, ki vam prihranijo čas

Matt Adlard gleda v vrtljivi zaslon fotoaparata Canon EOS M50 Mark II. Fotoaparat je nameščen na stojalo in usmerjen navzdol za ustvarjanje posnetkov iz ptičje perspektive.

Canon EOS M50 Mark II ima poleg vsestranskega vrtljivega zaslona na dotik tudi elektronsko iskalo visoke ločljivosti, ki omogoča jasno sliko v močni svetlobi.

Moški, ki okrašuje torto z brizgalno vrečko, medtem ko fotoaparat Canon EOS M50 Mark II na stojalu snema prizor od zgoraj.

Canon EOS M50 Mark II je združljiv s Canonovim nastavkom EF-EOS M, ki omogoča delo z obstoječimi objektivi EF in EF-S ter objektivi EF-M.

Zadnje čase Matt za snemanje videoposnetkov uporablja pametni telefon in fotoaparat Canon EOS 70D z objektivom. "Telefon uporabljam na stojalu nad hrano, da dobim pogled s ptičje perspektive, EOS 70D pa postavim ob strani. Posnetke obdelam v programu Adobe® Premiere® Pro, ker imajo različno usmerjenost: Posnetki s Canonovega fotoaparata imajo ležečo usmerjenost, tisti s telefona pa pokončno. Zato moram zasukati videoposnetek in prilagoditi njegovo velikost, kar lahko včasih povzroči kvadriranje."

"Vendar EOS M50 Mark II samodejno zazna, ko snemate videoposnetek v navpičnem položaju. Ko prenesete datoteke, so samodejno usmerjene pokončno in ne ležeče, kar je kot nalašč za posnetke, objavljene na Instagramu, IGTV-ju in TikToku. Rekel bi, da je danes približno 60 % moje video vsebine posnete v pokončnem položaju, zato mi ta možnost dejansko prihrani čas."

Še ena od funkcij fotoaparata EOS M50 Mark II, ki prihrani čas in nad katero je Matt navdušen, je možnost prenosa fotografij in videoposnetkov v storitev image.canon v oblaku ali v aplikacijo Canon Camera Connect. "To je genialno, saj ko snemam zunaj ali potujem, mi ni treba nositi s seboj prenosnega računalnika. Fotoaparat lahko preprosto povežem z aplikacijo Camera Connect v telefonu in vsebino naložim neposredno v družabna omrežja."

Pretakanje v živo prek kanala YouTube

Zadnji zaslon fotoaparata Canon EOS M50 Mark II, ki prikazuje povezavo HDMI.

Vhod za mikrofon in čist izhod HDMI poskrbita, da je Canon EOS M50 Mark II fotoaparat, s katerim lahko razvijate svoje veščine in si postavljate nove cilje.

Matt Adlard drži telefon poleg mete in majhne skutne torte na kuhinjskem pultu.

Canon EOS M50 Mark II ima odlične možnosti povezave, tako da lahko fotografije in videoposnetke prenesete v storitev image.canon v oblaku ali v aplikacijo Canon Camera Connect v telefonu, ne da bi potrebovali prenosni računalnik.

Matt je sprva dosegel uspeh na YouTubu, nato pa se je nekaj časa bolj posvečal Instagramu in TikToku, kjer je uvedel lastne spletne tečaje Bake it Better, vendar je EOS M50 Mark II usmeril njegovo pozornost nazaj na YouTube. "Mislim, da sem se začel ukvarjati z ustvarjanjem vsebin, da bi pridobival oglede in ne da bi ustvarjal vsebine, v katerih bi užival," prizna Matt. "Vsekakor bom po premoru od YouTuba o tem znova premislil."

Ena od priročnih funkcij fotoaparata EOS M50 Mark II je možnost neposrednega prenosa na YouTubu* v katerem koli internetnem omrežju. "Preskusil sem ga tako, da sem ga povezal s programsko opremo OBS (Open Broadcaster Software®), ki jo uporabljam, in bilo je res zabavno," pravi Matt. "To izkušnjo bi rad ponovil, zlasti s svojo spletno šolo peke, kjer bi lahko pekel v živo. Zdaj, ko vem, kako preprosto in hitro je mogoče nastaviti fotoaparat za predvajanje v živo, si želim to znova narediti."

"Vhod za mikrofon bo pomagal izboljšati kakovost zvoka tudi pri predvajanju v živo ali vloganju," pravi. "Dodajanje glasovnih posnetkov svoji vsebini je trenutno zame pomembna stvar, zato je možnost priklopa mikrofonain snemanja zvoka, ki ni odmevajoč in spremenljiv, zelo pomembna."

Preprosta uporaba

Zadnji zaslon fotoaparata Canon EOS M50 Mark II, ki prikazuje način fotografiranja hrane.

Canon EOS M50 Mark II omogoča neprekinjeno hitrost fotografiranja 10 posnetkov na sekundo in ostrenje v temnejših pogojih, kot je to mogoče s fotoaparatom Canon EOS M50, zaradi česar je izjemno zmogljiv tako pri fotografiranju kot snemanju. Ponuja tudi način fotografiranja hrane, ki intuitivno zazna objekt fotografiranja in ustrezno prilagodi nastavitve.

Moški fotografira čokoladno sladico na krožniku, obdano s suhim ledom.

Matt pravi, da fotoaparat Canon EOS M50 Mark II zanj predstavlja prelomnico in mu pomaga pri fotografiranju podrobnosti njegovih jedi od blizu.

Matt se opiše kot "pravi začetnik glede poznavanja fotoaparatov", vendar pravi, da je EOS M50 Mark II zelo intuitiven za uporabo. "Za nekoga, kot sem jaz, ki ne prebere vedno navodil za uporabo, je fotoaparat preprost zaradi upravljanja z zaslonom na dotik in načina razporeditve menijev s slikami. Uporabna je bila tudi možnost samosprožilca v filmskem načinu, saj sem se lahko dobro pripravil, preden sem začel snemati videoposnetek."

Matt prizna: "Ne razumem prav dobro nastavitev, kot sta zaslonka ali ISO, vendar EOS M50 Mark II omogoča način fotografiranja hrane, ki samodejno zazna, da je objekt hrana, nato pa prilagodi barve in vse nastavitve," nadaljuje. "To pomeni, da lahko takoj začnem snemati in sem prepričan, da bo moja vsebina videti super."

"Danes veliko ljudi ustvarja vsebino, zato mislim, da se lahko od njih razlikujete tako, da še bolj izboljšate kakovost slike. Možnost fotografiranja v ločljivosti 4K in namestitve makro objektiva na fotoaparat, da zajamete podrobnosti in teksturo od blizu [je fantastična]. Mislim, da mi bo pomagal, da bom nekoliko bolj izstopal od vseh ostalih."


Avtor: Marcus Hawkins


*Potrebno je imeti brezžično omrežje, povezano z internetom, s hitrostjo najmanj 6 Mb, račun na YouTubu z najmanj 1000 naročniki in račun v storitvi image.canon.

Povezani izdelki

Povezani članki

  • POPOTNIŠKA FOTOGRAFIJA

    Ogled Seville s fotoaparatom EOS R10

    Blogerka Diana Millos odkriva, zakaj je ta ustvarjalni fotoaparat popoln sopotnik na potovanju.

  • SNEMANJE VLOGA

    Spoznajte PowerShot V10

    Odkrijte, zakaj je Canonov majhni fotoaparat za snemanje spletnih vlogov v ločljivosti 4K vse, kar kot začetnik potrebujete, v enem paketu.

  • SNEMANJE VLOGA

    Ustvarjanje vsebine s fotoaparatom EOS R50

    S fotoaparatom Canon EOS R50 lahko svojo vsebino na družbenih omrežjih dvignete na višjo raven.

  • FOTOGRAFIRANJE HRANE

    Kako postati vpliven na področju kulinarike

    Namigi za fotografiranje hrane Instagramove vplivnice in Canonove ambasadorke Yasmin AlBatoul.