get-inspired-spring-hero-tinted-max-sjsjak-7hkh-3jj3j

TISKANJE IN USTVARJANJE

Z aplikacijo Creative Park boste v dom prinesli pomladno veselje

Ustvarjanje s papirjem ni le terapevtsko, temveč navdihuje domiselno igro in je čudovit način za zaposlovanje, zabavo in izobraževanje mladih in starih. Je zabavno in ustvarjalno, s Canonovo spletno storitvijo Creative Park pa lahko brezplačno prenesete številne razburljive dejavnosti za ustvarjanje s papirjem, da bo lahko v ustvarjanju uživala vsa družina. Potrebujete le Canonov tiskalnik, nekaj papirja in osnovna orodja za ustvarjanje s papirjem, ki so navedena spodaj. 


Kaj še čakate? Začnimo s temi idejami, ki jih je navdihnila pomlad.

Potrebovali boste: 

  • Tiskalnik – preverite, kateri tiskalnik je pravi za vas
  • Papir
  • Škarje/olfa-nož
  • Trdo lepilo in lepilo za les
  • Ravnilo ali geotrikotnik
  • Svinčnik
  • Predmet s koničastim vrhom
  • Zobotrebec
  • Pinceta

1. Popestrite si dom s cvetjem

Create delicate hand-crafted flowers for a fun, interactive way to get the whole family involved in brightening up your home.
Ustvarite občutljivo ročno izdelano cvetje, da bo celotna družina vključena v popestritev vašega doma na zabaven in interaktiven način.

Cvetje lahko spremeni tudi najbolj mračne dni. Sveže nabrana roža bo v vaš dom prinesla barvo le za nekaj dni, sveže natisnjena roža pa bo zdržala veliko dlje. Preprost in svetel ustvarjalni projekt za gerbero je mogoče najti v razdelku 'Rastline' storitve Creative Park skupaj s številnimi drugimi vrstami rož, kot so božična zvezda, vrtnice in kaktusi in bonsaji.

Ustvarjalni namig: s Canonovim matiranim fotografskim papirjem dobijo cvetni listi pristno podobo.

2. Začnite s papirnatim živalskim vrtom

A papercraft bunny rabbit.
Izbirate lahko med številnimi živalmi – od hišnih ljubljenčkov do divjih ptic – in tako ste lahko ustvarjalni ter ustvarite nekaj, kar si boste zapomnili.

Z več kot 180 papirnatimi živalmi, med katerimi lahko izbirate, je težko vedeti, kje začeti, toda katero bitje bolje oznanja prihod pomladi kot ljubek in radoveden zajček? Iz kolekcije 'Serija za začetnike' je to najboljša izbira za malčke, ki spoznavajo ustvarjanje s papirjem, saj jim bo pomagalo pri osnovah zgibanja in rezanja.

Ustvarjalni namig: ušesa prilepite pod poljubnim kotom – za večjo ljubkost jih usmerite naprej, za bolj pozoren videz pa jih nagnite nazaj.

3. Poigrajte se s spomladanskim vetrom

A colourful papercraft merry-go-round.
Če iščete večji izziv, poskusite narediti nekaj s premikajočimi se deli, kot so vrtiljaki ali celovlakec smrti.

S tem premičnim vrtiljakom v vaš dom prinesite zabavo cirkusa, dom šestim živo obarvanim živalim, vključno s slonom, pando in levom. Odprite okna in vrata, da topel pomladni zrak osveži vaš dom, ter si oglejte, kako ta ročno izdelana igrača oživi. Tako kot na desetine drugih izobraževalnih papirnatih umetnin na veter, ki so navedene v razdelku 'Igra' storitve Creative Park, vam bo ta element pomagal proslaviti spreminjanje letnih časov.

Ustvarjalni nasvet: s Canonovim dvostranskim matiranim papirjem poskrbite, da bo vaš vrtiljak barven iz vsakega zornega kota.

4. Pripeljite zunanjost v vaš dom

A wall decorated with blue butterflies.
Stenske dekoracije, kot so leteči metulji, vam lahko polepšajo dom in njihova izdelava je enostavnejša, kot si morda mislite.

Ko zunanji prostori oživijo, vnesite živahne barve tudi v svoj dom s 3D-stenskimi nalepkami. Veselje opazovanja metuljev, ki plapolajo okoli spomladanskih cvetlic, lahko prenesete na svoje stene s temi natisi metuljev, ki bodo poplesavali v vetru ali kadar koli boste mimo.

Ustvarjalni namig: začnite z nekaj manjšimi metulji v bližini tal in med pomikanjem po steni navzgor povečajte število večjih metuljev, da ustvarite iluzijo letečega kalejdoskopa (uradno ime skupine metuljev).

5. Uokvirite najljubše fotografije

A pale pink papercraft photo frame.
Oživite spomine s širokim naborom zasnov. Izberite popoln okvir za vsak skupni trenutek.

Fotografiranje je čudovit način, da spomnimo vas in ljubljene na srečne trenutke in navdihnemo za stvari, katerih se lahko veselite, kot so rojstni dnevi in počitnice. Storitev Creative Park ponuja številne oblike okvirjev za umetnine iz papirja, vključno s to rožnato vinjeto, ki jo je navdihnila Japonska in je popolna za pomlad in poletje ali za darilo za materinski dan.

Ustvarjalni nasvet: če bi raje popolnoma preskočili okvir, lahko fotografije natisnete neposredno na Canonov magnetni fotografski papir, nato pa jih izobesite na vrata hladilnika, da jih bodo videli vsi.

Poleg magnetnega papirja lahko poskusite tiskati tudi na lepilni papir, da slikanice ali spalnice okrasite s svojimi najljubšimi fotografijami, ali pa ustvarite oblačila po meri s papirjem za prelikanje v naboru zasnovah. Za dodatne načine uporabe storitve Creative Park za popestritev vašega doma to pomlad prenesite aplikacijo Creative Park za sistema iOS in Android.

Napisala Natalie Denton

Povezani članki
Craft butterflies

USTVARJALNO TISKANJE

Natisnite in izdelajte stenske umetnine v obliki metuljev

Ustvarjalka umetnin iz papirja Aimee Graham razkriva, kako lahko s pomočjo tiskanja izdelate omenjene okraske.

Create a papercraft safari

USTVARJALNO TISKANJE

Ustvarite safari iz papirja

Natisnite svojo družinsko dejavnost na temo živali s Canonovo aplikacijo Creative Park in pustite, da vas navdahne narava.

Paper cutting craft

USTVARJALNO TISKANJE

Ustvarite domiselne papirnate umetnine

Oglejte si navodila strokovnjakinje za izdelavo okrasnih slik z rezanjem papirja.

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike