CANON EOS R5

Obdelava slik s funkcijo RAW z dvojnimi slikovnimi pikami

EOS R5 v načinu zapisa RAW z dvojnimi slikovnimi pikami fotografom omogoča, da izvedejo neverjetne prilagoditve fotografij – po tem, ko so jih posneli. Prilagodite položaj ostrine, zameglitev in osvetlitev pri portretih in uporabite jasnost ozadja za čudovite slike pokrajine.

Kako deluje

Vsaka od slikovnih pik tipala ločljivosti 45 milijona slikovnih pik fotoaparata EOS R5 je sestavljena iz dveh na svetlobo občutljivih delov. V načinu funkcije RAW z dvojnimi slikovnimi pikami se vsakič, ko fotografirate, posnameta dve sliki: ena z levim na svetlobo občutljivim delom in drugo z desnim delom. Če primerjamo nekoliko drugačna prikaza, ki ju vidimo na vsaki od teh slik, lahko v datoteko RAW vgradimo globino, kar pomeni, da lahko na podlagi teh 3D-podatkov prilagodimo končni rezultat.

Prilagoditve funkcije RAW z dvojnimi slikovnimi pikami se izvedejo s prosto dostopno programsko opremo Canon Digital Photo Professional. Novost pri fotoaparatu EOS R5 je možnost uporabe ponovne portretne osvetlitve in jasnosti ozadja v fotoaparatu.

Ponovna portretna osvetlitev

(Vgrajeno)

Ta nova vgrajena funkcija spreminja videz osvetlitve na obrazih subjektov na portretih. Videz intenzivnosti ter širjenje in smer svetlobe se lahko spreminja pri naknadni obdelavi, kar omogoča osvetlitev ali zatemnitev ter ponovno postavitev senc, kar simulira učinek reflektorja.

Jasnost ozadja

(Vgrajeno)

V meniju fotoaparata za urejanje fotografij v zapisu RAW lahko za ozadje fotografije izbirno uporabite funkcijo izboljšave jasnosti ozadja – kar je odlično za fotografiranje pokrajine, ko je treba za večjo jasnost ozadja odstraniti meglico v daljavi.

Brez izboljšave jasnosti ozadja

Z izboljšavo jasnosti ozadja

Mikro prilagoditev slike

(Programska oprema Digital Photo Professional)

Z brezplačno programsko opremo Digital Photo Professional lahko največjo točko ostrine nekoliko premaknete s položaja, uporabljenega pri posnetku. To je odlično za fotografe portretov, ki želijo natančno prilagoditi kritično ostrino, če na primer oči subjekta niso popolnoma izostrene.

Spreminjanje zameglitve

(Programska oprema Digital Photo Professional)

S pomočjo optimizatorja funkcije RAW z dvojnimi slikovnimi pikami v naši programski opremi DPP lahko s spremembo perspektive slike z leve na desno prilagodite videz v neizostrenih predelih fotografije.

Zmanjševanje bleščanja in podvajanja slik

(Programska oprema Digital Photo Professional)

Druga funkcija optimizatorja funkcije RAW z dvojnimi slikovnimi pikami v naši programski opremi DPP pomaga zmanjšati videz artefaktov zaradi svetlih virov svetlobe v okvirju. Pogledi z levih in desnih slik z dvojnimi slikovnimi pikami so primerjani in selektivno zamenjani, tako da zmanjšate ali se izognete bleščanju in podvajanju slik.

Digital Photo Professional

Digital Photo Professional (DPP) je visokozmogljiva programska oprema za obdelavo, pregledovanje in urejanje fotografij v zapisu RAW za digitalne fotoaparate EOS in modele PowerShot z možnostjo RAW.

Povezani članki

 • ČLANEK

  Prvi posnetki s fotoaparatom Canon EOS R5: fotografiranje narave s čudovitimi podrobnostmi

  Ulla Lohmann in Robert Marc Lehmann o tem, kako sta jima tipalo z ločljivostjo 45 milijonov slikovnih pik in sistem samodejnega ostrenja s sledenjem očem v fotoaparatu Canon EOS R5 pomagala posneti spektakularne fotografije na prostem.

 • ČLANEK

  Snemanje v ločljivosti 8K in prevzorčeni ločljivosti 4K s fotoaparatom Canon EOS R5

  Martin Bissig in Ivan D’Antonio sta v prvih videoposnetkih s fotoaparatom Canon EOS R5 raziskovala, kako snemanje v ločljivosti 8K skrajša čas snemanja in razširi ustvarjalne možnosti.

 • ČLANEK

  Canon EOS R5: 10 funkcij, ki jih ne smete spregledati

  Odkrijte funkcije, zaradi katerih je fotoaparat EOS R5 spremenil pravila igre, vključno z možnostjo snemanja fotografij z 45 milijoni slikovnih pik s hitrostjo do 20 sličic na sekundo in videoposnetkov RAW 8K.

 • ČLANEK

  Canon EOS R5 ali EOS R6 – kateri je pravi za vas?

  Canon predstavlja kar dva neverjetna brezzrcalna fotoaparata polne velikosti. Kateri je pravi za vas? Med seboj smo primerjali fotoaparat EOS R5 in EOS R6.