CANON EOS R5

Kakovost slike

Fotoaparat EOS R5 zagotavlja kakovost slike, ki presega vsa pričakovanja. Tipalo ločljivosti 45 milijonov slikovnih pik odlično sodeluje s slikovnim procesorjem DIGIC X, ki nazorno prikazuje, česa je zmožen tehnično napreden sistem EOS-R.

Ločljivost 45 milijonov slikovnih pik in procesor DIGIC X

V jedru fotoaparata EOS R5 je tipalo CMOS polne velikosti ločljivosti 45 milijonov slikovnih pik, ki zagotavlja popolnoma novo raven kakovosti slike. Popolnoma osupljivi podrobnost in jasnost ter reprodukcija barv, barvni prehodi in dinamični razpon. Tipalo deluje z največjo občutljivostjo ISO 51.200, tako da lahko izjemno kakovost slike fotoaparata EOS R5 izkoristite tudi pri šibki svetlobi.

Posebej zasnovan slikovni procesor DIGIC X prevzame podatke s tipala fotoaparata in ustvari slikovne datoteke izjemne kakovosti. Digitalni šum ostaja na najnižji ravni ne le pri visokih nastavitvah ISO, temveč pri vseh občutljivostih. Prilagoditev ostrine s povsem novo nastavitvijo jasnosti in doda dinamični razpon po zaslugi izboljšanega samodejnega optimiranja osvetlitve (ALO) in tehnologije prioritete svetlih odtenkov +.

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

A paraglider with a yellow canopy high above the lush German Alps

© Ulla Lohmann / Canon Ambassador

© Robert Marc Lehmann

Nastavek RF

EOS R5 je fotoaparat, ki v celoti izkorišča tehnični razvoj, zasnovan za sistem EOS R. Sem sodi nastavek za objektiv RF s širokim premerom 54 mm in razdaljo med tipalom in objektivom 20 mm, kar omogoča optično zasnovo, ki je prej veljala za nemogočo.

Nastavek RF prenaša tudi podatke med objektivom in ohišjem fotoaparata z desetkratno hitrostjo nastavka za objektiv EF. To omogoča hitrejše samodejno ostrenje, nov inteligentni sistem za stabilizacijo slike in nove stopnje obdelave slike v fotoaparatu z uporabo tehnologij, kot je naš digitalni optimizator objektiva, ki povečajo kakovost slike, hkrati pa prispevajo k brezhibnemu delovanju objektivov.

Slike visoke ločljivosti do 400 milijonov slikovnih pik

Z različico vdelane programske opreme 1.81 lahko v fotoaparatu ustvarjate slike visoke ločljivosti do neverjetnih 400 milijonov slikovnih pik. Ko je fotoaparat EOS R5 nameščen na stojalo, lahko s funkcijo visoke ločljivosti IBIS posname devet zaporednih fotografi, z mehanizmom za stabilizacijo slike v ohišju rahlo premakne senzor za vsako sliko in združi slike v fotoaparatu. Tako lahko fotoaparat posnema še manjše slikovne pike in tako doseže višjo ločljivost slike s približno 400 milijoni slikovnih pik.

IBIS high resolution
Visoka ločljivost IBIS je vklopljena

Visoka ločljivost IBIS je vklopljena

Visoka ločljivost IBIS je izklopljena

Visoka ločljivost IBIS je izklopljena

Stabilizator slike za 8 stopenj daljši čas osvetlitve1

EOS R5 je prvi fotoaparati EOS s stabilizacijo slike, vgrajeno v sam fotoaparat, ki omogoča 5-osno gibanje, ki varuje pred tresenjem fotoaparata pri fotografiranju z objektivi, ki nimajo svojega stabilizatorja. Ko pa na fotoaparat EOS R5 namestite združljiv objektiv RF s stabilizatorjem, oba stabilizacijska sistema delujeta v harmoniji in ustvarita inteligentni sistem za stabilizacijo slike, ki zagotavlja neverjetno 8-stopenjsko stabilizacijo.

To je dovolj, da lahko pri dolgih časih zaklopa fotografirate iz roke, ne da bi se pri tem bali zameglitve zaradi tresenja fotoaparata. Zamislite si, da lahko namerno uporabite nizko hitrost zaklopa, da pri fotografiranju iz roke zajamete gibanje padajočega slapa – kar je le en primer, kako fotoaparat EOS R5 fotografom omogoča nove načine ustvarjalnosti.

Brez stabilizacije slike

© Ulla Lohmann / Canonov ambasador

Stabilizacija slike za 8 stopenj osvetlitve

© Ulla Lohmann / Canonov ambasador

Digitalna stabilizacija med snemanjem videoposnetka

Elektronski 5-osni vgrajeni stabilizator slike deluje tudi pri snemanju videoposnetkov*. To deluje skupaj z vgrajenim sistemom za stabilizacijo slike in lastno stabilizacijo objektiva, kar zagotavlja zelo visoke stopnje stabilizacije. To ročnim posnetkom zagotavlja profesionalen videz, ki je odličen za snemanje dokumentarcev in ustvarjalnih filmskih projektov.

* Digitalna stabilizacija med snemanjem videoposnetka ni na voljo med snemanjem 8K v formatu RAW

Slikovni format HEIF

Poleg datotek JPEG in CR3 RAW fotoaparat EOS R5 omogoča tudi fotografiranje v zapisu datotek HEIF (visoko učinkovita oblika zapisa slikovne datoteke). Ta zapis slikovne datoteke naslednje generacije se ponaša z višjo kakovostjo slike kot datoteke JPEG, vendar ima približno enako velikost. Oblika zapisa vam omogoča tudi 10-bitne barve za večji dinamični razpon, s katerim lahko posnamete fotografije HDR PQ.

Datoteke HEIF lahko procesirate tudi v fotoaparatu in ustvarite datoteke JPEG s širšim dinamičnim razponom od običajnih.

Povezani članki

 • ČLANEK

  Prvi posnetki s fotoaparatom Canon EOS R5: fotografiranje narave s čudovitimi podrobnostmi

  Ulla Lohmann in Robert Marc Lehmann o tem, kako sta jima tipalo z ločljivostjo 45 milijonov slikovnih pik in sistem samodejnega ostrenja s sledenjem očem v fotoaparatu Canon EOS R5 pomagala posneti spektakularne fotografije na prostem.

 • ČLANEK

  Snemanje v ločljivosti 8K in prevzorčeni ločljivosti 4K s fotoaparatom Canon EOS R5

  Martin Bissig in Ivan D’Antonio sta v prvih videoposnetkih s fotoaparatom Canon EOS R5 raziskovala, kako snemanje v ločljivosti 8K skrajša čas snemanja in razširi ustvarjalne možnosti.

 • ČLANEK

  Canon EOS R5: 10 funkcij, ki jih ne smete spregledati

  Odkrijte funkcije, zaradi katerih je fotoaparat EOS R5 spremenil pravila igre, vključno z možnostjo snemanja fotografij z 45 milijoni slikovnih pik s hitrostjo do 20 sličic na sekundo in videoposnetkov RAW 8K.

 • ČLANEK

  Canon EOS R5 ali EOS R6 – kateri je pravi za vas?

  Canon predstavlja kar dva neverjetna brezzrcalna fotoaparata polne velikosti. Kateri je pravi za vas? Med seboj smo primerjali fotoaparat EOS R5 in EOS R6.

  1. 8 stopenj osvetlitve, ki temeljijo na standardu CIPA z objektivom RF 24-105mm F4 L IS USM pri goriščni razdalji 105 mm.