CANON EOS R5

Povežite se

EOS R5 je eden najbolj povezanih fotoaparatov, kar smo jih kdaj ustvarili, z možnostjo prenosa slikovnih datotek prek vaše pametne naprave ali omrežja Wi-Fi svojim strankam, na socialna omrežja ali celo na račune v oblaku prek naše storitve image.canon.

Izjemna stabilnost, izjemna hitrost

Zahvaljujoč vgrajeni dvopasovni povezavi Wi-Fi 2,4 GHz in 5 GHz ter podpori za standarde 802.11a, b, g, n in 802.11ac lahko EOS R5 tvori hitrejše in stabilnejše brezžične povezave. Stalno vklopljena povezavo Bluetooth z nizko energijo ohranja fotoaparat povezan s pametnimi napravami, kar omogoča brskanje med slikami, urejanje in prenašanje slik na telefone in tablične računalnike z lokacije.

Fotoaparat lahko za komunikacijo s pametnimi napravami, nalaganje slik v oblak prek prehoda image.canon ali pošiljanje slik neposredno prek FTP uporablja povezavo Wi-Fi.

Program Camera Connect

Začnite z digitalnim potekom dela še pred prihodom s snemanja. Na svojem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku zaženite program Canon Camera Connect in EOS R5 se bo prek povezave Wi-Fi samodejno povezal, kar uporabnikom omogoča brskanje po vsebini spominske kartice fotoaparata in prenos slik za urejanje s programom Canon Digital Photo Professional ali za skupno rabo.

V fotoaparatu EOS R5 lahko izberete nastavitev samodejnega prenosa slik. To pomeni, da se slednje takoj, ko so posnete, samodejno prenesejo na povezano napravo.

Program fotografom omogoča, da brezžično nadzorujejo svoj fotoaparat EOS R5 – tako za fotografije kot videoposnetke. Izberite, kje želite izostriti, prilagodite osvetlitev in si oglejte, kaj vidi fotoaparat z oddaljenim upravljanjem Live View, kar omogoča brezžično fotografiranje pod težko dosegljivimi koti.

EOS R6 Mark II

Canon Camera Connect

Povežite Canonov fotoaparat z napravo Apple ali Android za oddaljeno fotografiranje in preprosto deljenje fotografij.

image.canon

Canonova nova fotografska storitev v oblaku image.canon omogoča uporabnikom, da na spletu za 30 dni shranijo neomejeno število fotografij, vključno z datotekami RAW. Slikovne datoteke lahko nato premaknejo v Google Drive, Adobe Creative Cloud ali lokalno nepovezano shrambo.

EOS R5 je prvi fotoaparat EOS, ki omogoča samodejno nalaganje fotografij v oblak image.canon, kjer bodo pripravljene in čakale na sinhronizacijo z osebnim računalnikom ali Macom, ko se vrnete s snemanja.

Image.canon

Brezhiben prenos slik in filmov iz Canonovega fotoaparata v naprave in spletne storitve.

FTP

Profesionalnim fotografom, ki morajo hitro in varno dostaviti fotografije naročnikom neposredno z lokacije, EOS R5 nudi vgrajena odjemalca FTP in FTPS, ki delujeta prek povezave Wi-Fi, vgrajene v fotoaparat. Nastavitve FTP lahko konfigurirate v fotoaparatu ali brez povezave s programsko opremo EOS Utility in shranite do 10 povezav in jih kasneje v hipu prikličete.

Za fotoaparat EOS R5 je na voljo tudi izbirno držalo WFT-R10 Wi-Fi, ki vsebuje gigabitno ethernetno povezavo za žične omrežne povezave in antene MIMO za daljši doseg povezave Wi-Fi z manj motnjami. Dodan je tudi varen prenos slike s SFTP.

Če že v samem fotoaparatu dodelite fotografijam ocene ali jih označite označene z glasovno opombo, se ti metapodatki prenesejo skupaj s slikovnimi datotekami – kar so neprecenljive informacije za urednike in zaposlene v agencijah.

Prikaz stanja prenosa prek protokola FTP
Ta prikaz, ki ga zahtevajo poročevalski in športni fotografi pri pošiljanju slik prek protokola FTP, prikazuje, koliko časa traja pošiljanje slik. Na podlagi tega se lahko fotografi lažje odločijo, ali je bolje, da do konca prenosa ostanejo, kjer so, ali naj raje poiščejo hitrejšo povezavo drugje.

Zaščita prenosa slik
Za mnoge poročevalske in športne fotografe je uporabna možnost, da samodejno "zaščitijo" slike, ki so jih poslali strežniku FTP. Zaščita slik pomeni, da so zaklenjene in jih ni mogoče pomotoma izbrisati ter da lahko preprosto prepoznate, katere slike so bile poslane odjemalcu, ko so bile vse prenesene v računalnik po snemanju.

Za popoln nadzor zmogljivosti FTP ter možnost dodajanja podatkov IPTC in glasovnih beležk slikam program Canon Mobile File Transfer prek pametnega telefona razširi možnosti FTP vašega fotoaparata.

Preberite več in prenesite >

Povezani članki

 • ČLANEK

  Prvi posnetki s fotoaparatom Canon EOS R5: fotografiranje narave s čudovitimi podrobnostmi

  Ulla Lohmann in Robert Marc Lehmann o tem, kako sta jima tipalo z ločljivostjo 45 milijonov slikovnih pik in sistem samodejnega ostrenja s sledenjem očem v fotoaparatu Canon EOS R5 pomagala posneti spektakularne fotografije na prostem.

 • ČLANEK

  Snemanje v ločljivosti 8K in prevzorčeni ločljivosti 4K s fotoaparatom Canon EOS R5

  Martin Bissig in Ivan D’Antonio sta v prvih videoposnetkih s fotoaparatom Canon EOS R5 raziskovala, kako snemanje v ločljivosti 8K skrajša čas snemanja in razširi ustvarjalne možnosti.

 • ČLANEK

  Canon EOS R5: 10 funkcij, ki jih ne smete spregledati

  Odkrijte funkcije, zaradi katerih je fotoaparat EOS R5 spremenil pravila igre, vključno z možnostjo snemanja fotografij z 45 milijoni slikovnih pik s hitrostjo do 20 sličic na sekundo in videoposnetkov RAW 8K.

 • ČLANEK

  Canon EOS R5 ali EOS R6 – kateri je pravi za vas?

  Canon predstavlja kar dva neverjetna brezzrcalna fotoaparata polne velikosti. Kateri je pravi za vas? Med seboj smo primerjali fotoaparat EOS R5 in EOS R6.