CANON EOS R5

Povežite se

EOS R5 je eden najbolj povezanih fotoaparatov, kar smo jih kdaj ustvarili, z možnostjo prenosa slikovnih datotek prek vaše pametne naprave ali omrežja Wi-Fi svojim strankam, na socialna omrežja ali celo na račune v oblaku prek naše storitve image.canon.

Povežite se

Izjemna stabilnost, izjemna hitrost

Zahvaljujoč vgrajeni dvopasovni povezavi Wi-Fi 2,4 GHz in 5 GHz ter podpori za standarde 802.11a, b, g, n in 802.11ac lahko EOS R5 tvori hitrejše in stabilnejše brezžične povezave. Stalno vklopljena povezavo Bluetooth z nizko energijo ohranja fotoaparat povezan s pametnimi napravami, kar omogoča brskanje med slikami, urejanje in prenašanje slik na telefone in tablične računalnike z lokacije.

Fotoaparat lahko za komunikacijo s pametnimi napravami, nalaganje slik v oblak prek prehoda image.canon ali pošiljanje slik neposredno prek FTP uporablja povezavo Wi-Fi.

Program Camera Connect

Začnite z digitalnim potekom dela še pred prihodom s snemanja. Na svojem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku zaženite program Canon Camera Connect in EOS R5 se bo prek povezave Wi-Fi samodejno povezal, kar uporabnikom omogoča brskanje po vsebini spominske kartice fotoaparata in prenos slik za urejanje s programom Canon Digital Photo Professional ali za skupno rabo.

V fotoaparatu EOS R5 lahko izberete nastavitev samodejnega prenosa slik. To pomeni, da se slednje takoj, ko so posnete, samodejno prenesejo na povezano napravo.

Program fotografom omogoča, da brezžično nadzorujejo svoj fotoaparat EOS R5 – tako za fotografije kot videoposnetke. Izberite, kje želite izostriti, prilagodite osvetlitev in si oglejte, kaj vidi fotoaparat z oddaljenim upravljanjem Live View, kar omogoča brezžično fotografiranje pod težko dosegljivimi koti.

Canon Camera Connect

Povežite Canonov fotoaparat z napravo Apple ali Android za oddaljeno fotografiranje in preprosto deljenje fotografij.

image.canon

Canonova nova fotografska storitev v oblaku image.canon omogoča uporabnikom, da na spletu za 30 dni shranijo neomejeno število fotografij, vključno z datotekami RAW. Slikovne datoteke lahko nato premaknejo v dolgotrajno shrambo image.canon velikosti 10 GB ali v Google Drive, Adobe Creative Cloud1 ali lokalno nepovezano shrambo.

EOS R5 je prvi fotoaparat EOS, ki omogoča samodejno nalaganje fotografij v oblak image.canon, kjer bodo pripravljene in čakale na sinhronizacijo z osebnim računalnikom ali Macom, ko se vrnete s snemanja.

Image.canon

Brezhiben prenos slik in filmov iz Canonovega fotoaparata v naprave in spletne storitve.

FTP

Profesionalnim fotografom, ki morajo hitro in varno dostaviti fotografije naročnikom neposredno z lokacije, EOS R5 nudi vgrajena odjemalca FTP in FTPS, ki delujeta prek povezave Wi-Fi, vgrajene v fotoaparat. Nastavitve FTP lahko konfigurirate v fotoaparatu ali brez povezave s programsko opremo EOS Utility in shranite do 10 povezav in jih kasneje v hipu prikličete.

Za fotoaprat EOS R5 je na voljo tudi izbirno držalo WFT-R10 Wi-Fi, ki vsebuje gigabitno ethernetno povezavo za žične omrežne povezave in antene MIMO za daljši doseg povezave Wi-Fi z manj motnjami. Dodan je tudi varen prenos slike s SFTP.

Če že v samem fotoaparatu dodelite fotografijam ocene ali jih označite označene z glasovno opombo, se ti metapodatki prenesejo skupaj s slikovnimi datotekami – kar so neprecenljive informacije za urednike in zaposlene v agencijah.

Povezani članki

  1. Na voljo od polovice leta 2020