Cat and koala printed on PIXMA TS5350 printer

Tiskanje in ustvarjanje

Izdelaj, ustvari, predstavi z ustvarjalcem @paperboyo

Nobeno presenečenje ni, da Rich McCor, bolje poznan pod svojim psevdonimom na Instagramu "Paperboyo", obožuje papir.

Njegovemu ustvarjanju s papirjem sledi že skoraj pol milijona ljudi.

Navodila so bila povsem enostavna – bodi ustvarjalen, zabavaj se in počni, kar želiš.

"Navdušen sem bil, ko so me v Canonu prosili, naj pri ustvarjanju uporabim tiskalnik serije PIXMA TS5350 in njihovo ponudbo papirja PIXMA. Celotna preizkušnja mi je odprla popolnoma nov svet. Zelo rad ustvarjam s šablonami, še vedno pa bi rad raziskal številne nove tehnike. Canonov izziv mi je ponudil velik odmik od mojega običajnega dela.

"Pri navodilih mi je bilo všeč, da sem se lahko lotil dela s papirjem na ustvarjalen način, a ohranil svoj slog in smisel za humor. Lahko sem razširil svoja obzorja in raziskal nova področja, ki jih sicer ne bi imel priložnosti spoznati."

Picture of hashtag #liveandcreate printed on PIXMA TS5350 printer.

Ustvarjalca @paperboyo je najprej presenetila kakovost fotografij iz tiskalnika serije PIXMA TS5350.

"Pozabil sem, kako močno lahko dober tiskalnik vpliva na natis. Ko sem natisnil nekaj testnih fotografij na svetleči fotografski papir, sem bil iskreno presenečen nad kakovostjo. Ko govorimo o natisih fotografij, najprej pomislimo na svetleči papir, nisem pa pričakoval, da bo dvostranski matiran papir ponudil enako kakovost. A jo je. Zelo retro in zelo kul!"

Presenetilo ga je tudi, koliko spontanih idej je dobil zaradi različnih vrst papirja.

"Nekateri koncepti so uspeli, drugi ne. Ob iskanju novih pristopov pa sem se zelo zabaval. Kar nekaj zamisli sem potegnil iz svoje mape z imenom "Ideje, ki jih moraš nekoč preizkusiti"! Mešanje starih in novih zamisli je bilo naravnost osvežujoče.

"Na primer, če bi v videozgodbo, ki sem jo objavil na Instagramu, vključil vse svoje zamisli, bi bila ta lahko dolga 5 minut. Na koncu sem se odločil za svinčnike in črke, ki skačejo iz papirja. To se je izkazalo za veliko bolj učinkovito tehniko, kot sem sprva pričakoval. Predvsem zato, ker so bili natisi tako polni podrobnosti, da so 2D-slike prevzele kakovost 3D-oblik, česar do zdaj še nisem videl."

"Ideja se mi je porodila iz moje ljubezni do čarovniških trikov, optičnih iluzij in fotografij lažne perspektive. Moje umetnine Paperboyo temeljijo na tej ljubezni do čarovnije in iluzije. S fotografskim papirjem sem dobil priložnost, da znova obudim star hobi, ki sem ga potisnil na stran in že dolgo nisem pomislil nanj.

Ena od misli, s katero se je @paperboyo poigraval dolgo časa, je bilo tiskanje svojih avtorsko zaščitenih šablon Paperboyo na majice, tako da bi slike postale del žepov.

 GIF of cat printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

"V preteklosti sem se o tem pogovarjal s številnimi tiskarji na majice. Vsi so bili mnenja, da je delo z žepi preveč zapleteno in drago, zato niso želeli sodelovati. Zato te ideje nikoli nisem uresničil."

S papirjem za prelikanje za tkanine je dobil priložnost, da uresniči to dolgo nastajajočo zamisel. Zdaj je postala resničnost.

GIF of Koala printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

"Videti so boljše, kot sem pričakoval, dizajni so dobri in profesionalnega videza. Tudi proizvodnja je bila enostavna, kar me je presenetilo, glede na besede tiskarjev."

Ustvarjalec @paperboyo je bil navdušen nad prejetimi odzivi.

"Pri delu s tiskalnikom serije PIXMA TS5350 in originalnimi Canonovimi mediji sem resnično užival. Zabavni vidik ustvarjalnega tiskanja se odraža v vsebini in fantastičnih komentarjih, ki sem jih prejel.

"V prihodnosti bom vsekakor eksperimentiral z origamijem, animacijo ustavljenega gibanja ter zlasti z majicami."

Zato ne čakajte, poiščite navdih ter se lotite izdelovanja, ustvarjanja in predstavljanja svojih idej tako kot @paperboyo, nato pa jih delite z nami prek ključnika #LiveAndCreate.

Povezani članki
Printer fun for everyone

USTVARJALNO TISKANJE

Zabaven tiskalnik za vsakogar

Šest načinov, kako lahko s tiskalnikom PIXMA poživite svoj dom, družinske dejavnosti in naprave.

A lemon hovers in the air above an illustrated print of a tennis player about to serve. The effect makes it look as if the player is about to hit the lemon.

USTVARJALNO TISKANJE

Igrivi natisi z ustvarjalcem Paperboyo

Igrajte se, natisnite in objavite: Instagramova zvezda Paperboyo preskuša tiskalnik Canon SELPHY Square QX10.

Create a papercraft safari

USTVARJALNO TISKANJE

Ustvarite safari iz papirja

Natisnite svojo družinsko dejavnost na temo živali s Canonovo aplikacijo Creative Park in pustite, da vas navdahne narava.

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse zgodbe