A green cutting mat with printed stickers resting on top, with a smartphone and tablet.

NASVETI ZA TISKANJE

Preoblikujte svoj telefon in mnoge druge stvari s tiskalnikom

Vsi imamo radi svoje pametne telefone, tablične in prenosne računalnike. Vendar so videti tako pusto, ko jih vzamemo iz embalaže. Na srečo lahko to preprosto spremenite. Izberite svojo najljubšo sliko, motiv ali vzorec ter uporabite večkratno lepilni fotografski papir Canon RP-101 in tiskalnik Canon PIXMA. In ker večkratno lepilni fotografski papir upravičuje svoje ime, lahko videz preoblikujete koliko krat želite ali pa ga celo popolnoma spremenite, da se ujema z vašimi oblačili.

Po tem, ko ste okrasili telefon, tablični ali prenosni računalnik, boste gotovo opazili še kakšno stvar v domu, ki bi ji prav prišlo malo poživitve. Na primer hladilnik lahko poživite s svojimi najljubšimi slikami, natisnjenimi na večkratno lepilni fotografski papir, lahko pa poskusite magnetni fotografski papir MG-101, ki se odlično obnese na številnih kovinskih predmetih.

Kaj potrebujete?

Ustvarjanje nalepk

Canonov magnetni fotografski papir in večkratno lepilni fotografski papir merita 10,16 x 15,24 cm, kar je popolno za tiskanje slik, lahko pa ju prirežete in natisnete manjše nalepke ali magnete po meri. Če boste previdni pri postavitvi motivov, lahko z enim listom papirja natisnete več kot eno nalepko ali magnet.

Sledite spodnjim navodilom:

1. Izberite motiv

A smartphone showing Creative Park, a tablet with printed stickers on it and a green cutting mat.
Ne glede na to, ali za okraševanje naprav želite natisniti svoje slike ali motive iz programa Creative Park, so vaše možnosti neomejene.

Družinske fotografije so popolne za nalepke, vendar lahko fotografirate tudi otroške risbe, ročno napisano sporočilo ali predmete, kot je listje ali rože. Če nočete, da ima tisk videz resnične fotografije, uporabite učinke filtriranja in spremenite sliko na telefonu ali računalniku.

Številni čudoviti motivi so na voljo za prenos v programu Creative Park. Našli boste širok nabor ljubkih motivov in vzorcev ter več splošnih predlog ovitkov za pametni telefon, ki jih lahko s previdnim prirezovanjem in poravnavanjem nastavite na hrbtno stran telefona ali na obstoječ ovitek.

2. Naložite liste v tiskalnik

Povezani članki
A tablet displays the Easy-PhotoPrint App while a printer rests on a table in the background.

NASVETI ZA TISKANJE

Program Easy-PhotoPrint Editor

Oglejte si nasvete za uporabo zabavnega in intuitivnega programa Canon Easy-PhotoPrint Editor.

A woman wears a cotton tote bag, adorned with an iron-on transfer of a panda.

USTVARJALNO TISKANJE

Preobrazite svojo garderobo

Majice z napisi, prilagojene platnene vreče … Preprost vodnik za tiskanje na blago.

A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, and different print applications: smartphone, cloth bag, T-shirt, party glasses

USTVARJALNO TISKANJE

Prepustite se svoji ustvarjalnosti s tiskanjem

Odkrijte, kako lahko s Canonovimi programi, papirjem in tiskalnikom spremenite svoj dom in prilagodite vse od telefona do hladilnika.

A woman loading photo paper into a white Canon PIXMA printer.
Preden naložite papir v tiskalnik, izberite medij. Odločiti se morate, ali boste sliko natisnili na magnet za hladilnik ali nalepko za prenosni računalnik.

Izberite medij, ki ga želite uporabiti za tiskanje, in ga naložite v tiskalnik PIXMA. Večkratno lepilni fotografski papir je odlična izbira za uporabo na številnih površinah, vključno z občutljivimi električnimi napravami, medtem ko se Canonov magnetni fotografski papir dobro obnese na kovinskih predmetih. Preden motiv natisnete na magnetni fotografski papir, preverite, ali je površina, ki jo želite okrasiti, magnetna.

3. Natisnite motiv

A woman holding a printed photo of a flamingo graphic next to a Canon printer.
S tiskalniki Canon serije PIXMA, ki omogočajo tiskanje prek povezave Wi-Fi, lahko motive natisnete neposredno iz pametnega telefona.

Program Canon PRINT omogoča tiskanje motiva na združljivem tiskalniku PIXMA neposredno iz pametnega telefona ali osebnega računalnika. Če je vaš tiskalnik združljiv s storitvijo Canon PIXMA Cloud Link, lahko tiskate neposredno z družbenih omrežij, kot sta Instagram in Facebook, z aplikacijo Canon PRINT.

4. Izrežite motiv

A printed graphic of a flamingo being cut out on a green cutting mat.
Natisnjen motiv prirežite tako, da ustreza velikosti vašega pametnega telefona. Če okrašujete večjo napravo, kot je prenosni ali tablični računalnik, morda motiva ne boste morali prirezovati in boste lahko nemoteno nadaljevali z okraševanjem.

Če ste sliko natisnili na celotno površino lista, lahko nadaljujete na naslednji korak. Če pa je vaša slika manjša, boste nalepko morali prirezati. Za prirezovanje večkratno lepilnega fotografskega papirja uporabite ostre škarje, vendar si vzemite čas in počasi režite okoli motiva, da robove pravilno prirežete. Če prirezujete ovitek za pametni telefon, preverite položaj in poravnavo kamere ter ovitek ustrezno prirežite. Dobro je, da najprej ustvarite predlogo iz papirja ali lepenke. Nato lahko s svinčnikom rišete okoli robov predloge, preden prirežete natisnjen motiv.

Za prirezovanje magnetnega fotografskega papirja je morda boljša izbira tapetniški nož, vendar za zaščito delovne površine uporabite podlogo za rezanje, desko za rezanje ali debelo plast časopisnega papirja. Kovinsko ravnilo ali kaj podobnega je priročno vodilo pri prirezovanju ravnih delov, zlasti ko želite motiv prirezati z gladko in mirno potezo.

5. Odlepite in nalepite

A person peeling a printed sticker off the backing paper.
Nalepko previdno odlepite z lepljivega hrbtnega dela in jo nalepite na napravo. Če ste uporabili magnetni papir, vam motiva ni treba odlepiti. Preprosto ga namestite na primerno površino.

Zdaj pa je napočil čas, da odstranite hrbtno stran večkratno lepilnega fotografskega papirja in motiv nalepite na pametni telefon ali drugo napravo. Začnite pri enem kotu ali robu nalepke in hrbtno stran previdno odlepite ter nalepko nalepite z eno počasno potezo. Lahko uporabite ravnilo, ki vam lahko pomaga pri lepljenju nalepke v ravni črti tako, da ravnilo enakomerno pomikate po nalepki.

Magnetni fotografski papir nima hrbtne strani in je pripravljen za lepljenje takoj, ko ste končali s prirezovanjem nalepke.

6. Prestavitev

A woman applying a cut-out printed sticker to the back of her smartphone.
Oba medija lahko večkrat nalepite, saj za sabo ne puščata sledi. Tako lahko magnete premestite s hladilnika na radiator in nalepko na pametnem telefonu lahko kadar koli zamenjate.

Večkratno lepilni papir Canon RP-101 in magnetni fotografski papir MG-101 vam bosta še posebej všeč, ker natisnjene motive lahko prestavljate in tako skrbite za redno poživitev svojih naprav brez puščanja sledi. Zdaj lahko poskrbite za svež videz vsak dan v tednu.

Napisala Angela Nicholson

*Večkratno lepilni fotografski papir RP-101 je združljiv z naslednjimi tiskalniki: serija TS/TR/G, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, serija MG2400, MX530, MX490, serija MX470, serija iP2800, iP110
Magnetni fotografski papir MG-101 je združljiv z naslednjimi tiskalniki: serija TS/TR/G, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, serija MG2400, MX530, MX490, serija MX470, serija iP8700, iP2800, iP110, serija iX6800

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Priporočene aplikacije

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike