USTVARJALNO TISKANJE IN USTVARJANJE KOLAŽNIH ALBUMOV

Ustvarite svoj prilagojen album z družinskimi fotografijami

Sledite našim navodilih po korakih in ustvarite album s fotografijami, ki bo poln dragocenih spominov.
Canonov tiskalnik PIXMA na mizi, kjer ga obdajajo škarje, srebrni trak in slike.

Ohranjanje odnosov še nikoli ni bilo pomembnejše. V času, ko smo vse bolj oddaljeni od družine in prijateljev, je zelo pomembno, da cenimo vsak trenutek, ki ga preživimo skupaj z najbližjimi. Družinski album je bil glavni del vsakega gospodinjstva in čas je, da ga oživimo. Zakaj ne bi si vzeli čas in namesto nakupa raje ustvarili lastno prilagojeno zbirko spominov, ki resnično pooseblja vašo družino?

Ustvarjanje kolažnih albumov je popoln ustvarjalni način, da z okrasnimi vizualnimi elementi izdelate in prilagodite svoj album s fotografijami. Svoj ustvarjalni studio si lahko ustvarite s številnimi predlogami, ki so na voljo v programu in na spletnem mestu Creative Park, s pametnimi tehnologijami, ki so vgrajene v Canonovo ponudbo brezžičnih tiskalnikov PIXMA, in preprostimi funkcijami programa SELPHY Photo Layout, ki deluje s Canonovimi tiskalniki iz serije SELPHY.

V tej vadnici si lahko ogledate podrobna navodila, kako ustvarite lastni album s fotografijami po meri.

Canonova tiskalnika PIXMA in SELPHY QX10 sta na mizi z natisnjenimi fotografijami in ustvarjalnim materialom.

Pripravite vse, kar potrebujete za to nalogo, in poskrbite, da bo to zabavna družinska dejavnost.

1. Izberite okrasne elemente

Slika dekleta in fanta na plaži s starimi starši. Pod njo in ob njej pa so različen vzorčast papir in ročno izdelan cvet v rožnatih odtenkih.

Na spletnem mestu ali v programu Creative Park lahko izbirate med več deset dodatki za kolažne albume.

Spletno mesto Creative Park ponuja širok nabor oblikovnih elementov, ki jih lahko uporabite za kolažni album, vključno z vzorci za izrez, kompleti za kolažni album, originalnimi okvirji za fotografije in drugim.

Program Creative Park, ki je preprost za uporabo, lahko prenesete tudi iz trgovine App Store ali Google Play. Vse, kar potrebujete, je Canon ID in podprt tiskalnik Canon. Predloge, ki so na voljo v programu, so razvrščene v različne kategorije. Uporabniku prijazna zasnova programa omogoča hitro iskanje predela, ki ga iščete.

Za notranjost našega albuma smo uporabili štiri različne vrste vzorčastega papirja, vendar pa lahko v programu Creative Park izbirate med številnimi drugimi. Dodajte 3D-učinek s cvetjem ali poiščite drugo nalepko, ki ustreza temi strani in jo natisnite s tiskalnikom PIXMA. Za vse okrasne dele albuma priporočamo matiran fotografski papir.

2. Ustvarite notranje strani

Tiskalnik SELPHY Square QX10 tiska in slika družine na kolesih. Na mizi je več barvnih vzorčastega papirja in fotografij iste družine v različnih velikostih.

S programoma Creative Park in SELPHY Photo Layout pustite domišljiji prosto pot ter izberite fotografije in oblikovne elemente, da ustvarite svoj prilagojen album.

Če želite albumu dodati kanček raznolikosti, natisnite fotografije različnih velikosti. Fotografski papir Canon za tiskalnike PIXMA je na voljo v različnih velikostih in končnih obdelavah. Če se odločite za tiskanje s tiskalnikom SELPHY, uporabite program SELPHY Photo Layout in ustvarite kolaže iz fotografij z različnimi razmerji stranic.

Naše fotografije so natisnjene s tiskalnikoma Canon SELPHY QX10 in SELPHY CP1300. S programom SELPHY Photo Layout lahko dodate ustvarjalni pridih, kot so žigi, filtri, obrobe, besedilo in prekrivne plasti. Samolepilna hrbtna obloga natisov iz tiskalnika SELPHY Square QX10 omogoča enostavno lepljenje v kolažni album brez umazanije.

Ko je vse natisnjeno, različne elemente preprosto izrežite in prilepite ter jih plastite v skladu z navodili predloge ali lastno domišljijo.

3. Sestavite platnico albuma

Rožnata stran kolažnega albuma in zelena platnica s fotografijami in dodatki.

V programu SELPHY Photo Layout dodajte okvirje in žige ter s tiskalnikom Canon SELPHY CP1300 ali SELPHY Square QX10 natisnite fotografije.

Zdaj smo na delu za "naredi sam" vadnice: izdelava platnice za vaš ročno izdelan album.

Na spletnem mestu Creative Park smo izbrali predlogo osnovnega kompleta Beginner's Kit in jo natisnili s tiskalnikom serije Canon PIXMA TS5350a. Za izdelavo osnove za platnico kolažnega albuma smo uporabili tako fleksibilen karton (npr. embalažo kosmičev) kot trden karton (npr. škatla za čevlje, paketno pakiranje), pri čemer smo uporabili olfa nož in lepilo/lepilni trak.

Za ustvarjanje dekorativnih elementov lahko uporabite številne stvari, ki jih najdete doma, npr. žico in trak ali nekaj, kar ustreza temi albuma. Plastite in prilepite jih na vzorčast papir, da dokončate ustvarjanje.

4. Sestavite svoj prilagojen album s fotografijami

Strani albuma so rožnate, na njih pa je tuba lepila.

Ustvarite lahko številne manjše albume z različnimi temami.

Vse strani lahko sestavite skupaj s platnico in ustvarite svoj ročno izdelan album. Enostavneje ne gre. Preprosto prepognite zavihek na vsaki strani in ga nalepite na notranjo stran platnice čim bolj na levo stran.

Zdaj si lahko ogledate dragocene spomine ali z albumom ob posebnih priložnostih obdarite družino ali prijatelje. To je popolno darilo za materinski dan, dan starih staršev ali rojstne dneve.

Če želite izboljšati spretnosti pri družinski fotografiji, si oglejte namige Canonove ambasadorke Helene Bartlett.

Za več navdiha si oglejte našo stran v Pinterestu in svoje stvaritve delite z nami s ključkom #MadeWithPixma.


Avtorja: Claire Kaleta in Agi Wojcik

Povezani izdelki

 • Tiskalniki za uporabo doma

  PIXMA TS5350a Series

  Po zaslugi vsestranskega upravljanja medijev, super ustvarjalnih aplikacij in preproste povezave s pametnimi telefoni tiskalnika serije PIXMA TS5350a bodo do izraza prišle vaše oblikovalske sposobnosti
 • Tiskalniki za uporabo doma

  SELPHY SQUARE QX10

  Svoje posebne spomine shranite v obliki čudovito zasnovanih natisov, ki jih lahko kjer koli brezžično natisnete.
 • Tiskalniki za uporabo doma

  SELPHY CP1500

  S tem kompaktnim tiskalnikom fotografij, ki je preprost za uporabo, lahko v nekaj sekundah ustvarite izjemno barvite in obstojne natise.
 • Tiskalniki za uporabo doma

  SELPHY CP1300

  Eleganten in prenosljiv za čudovite brezžične natise in fotografije za osebne dokumente iz združljivih pametnih naprav in fotoaparatov.
 • Brizgalni tiskalniki

  Matte Photo Paper MP-101

  Matiran fotografski papir omogoča tiskanje matiranih kakovostnih fotografij, slik in besedila. Primeren je tudi za bolj ustvarjalno uporabo, na primer za voščilnice, panoje in zgibanke.
 • Povezani članki

 • TISKANJE

  Najboljši tiskalniki za ustvarjanje

  Canon ima popoln tiskalnik za vas – od družinskih projektov do profesionalnega zaključka.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Moje prvo leto v fotografijah

  Fotografinja portretov Jemella Ukaegbu deli najboljše nasvete, kako ujamete in ohranite trenutke v otrokovem prvem letu.

 • OSNOVE

  Fotografiranje za tisk

  Sedem najboljših nasvetov za zajemanje spominov, ki jih želite ohraniti v natisnjeni obliki.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Ustvarite svojo knjigo z zgodbami

  Pustite domišljiji prosto pot v ročno izdelani knjigi z zgodbami s tiskalnikom Canon SELPHY CP1500.