USTVARJALNO TISKANJE

Izziv ustvarjanja iz papirja 4: zimski okraski

V zadnjem delu naše serije ustvarjalnih izzivov si oglejte, kako sta grafični oblikovalec Chris Stenner in njegov sin Eli ustvarila praznične okraske za drevo.
Ploska slika izbora božičnih okraskov iz papirja, razporejenih po leseni mizi, skupaj s tiskanimi predlogami Creative Park, tiskarskim papirjem Canon, borovimi storži, vrvico in praznično vejico.

V okviru izziva ustvarjanja s papirjem PIXMA smo ustvarjalcem in družinam naročili, naj ustvarijo čudovite stvaritve iz papirja za posebne priložnosti skozi celo leto.

V zadnjem delu te štiridelne serije smo izzvali grafičnega oblikovalca Chrisa Stennerja in njegovega sina Elija, da ustvarita praznično dekoracijo za božični čas s predlogami programa Canon Creative Park in tiskalnikom Canon PIXMA.

Izziv 4: božični okraski

Tiskalnik Canon PIXMA stoji na majhni omarici, prekrit z izbiro božičnih okraskov iz papirja in s predlogo Creative Park v pladnju tiskalnika.

Božič z majhnimi otroki pogosto pomeni obilico plastičnih igrač in ovojnega papirja, ki ga ni mogoče reciklirati. Zakaj torej ne bi naredili koraka k preprostejšemu božiču z ročno izdelanimi okraski, ki jih je mogoče reciklirati in jih lahko natisnete doma?

Ne glede na to, ali praznujete božič ali ne, je zimska okrasitev doma lahko užitek za vse starosti. Izdelava lastnih okraskov je cenovno ugoden način, da bo vaš dom svetel in barvit, ko bodo dnevi temnejši. Papirnate predloge lahko nato reciklirate ali jih shranite za prihodnje dogodke.

Ne glede na to, ali vsako leto izberete iste kose v skladu z družinsko tradicijo ali želite ustvariti drugačno temo za svoje božično drevo, ima Canon Creative Park vrsto prazničnih predlog, od rdečih in zlatih zvezd do majhnih snežakov. Navsezadnje so bili v preteklosti božični okraski vedno narejeni iz tistega, kar je bilo na voljo, namesto kupljenega v trgovinah, in cele družine so se pred božičem zbrale skupaj in preživljale večere ob izdelavi posameznih predmetov za drevesce.

Vse predloge programa Creative Park so na voljo za različne ravni znanja, kar pomeni, da lahko najdete nekaj primernega za vsakogar, ne glede na njegovo starost ali sposobnosti.

Spoznajte ustvarjalca

Kdo: Chris Stenner

Kaj: grafični oblikovalec

Tudi: Eli

Chris, ki dela v ustvarjalni industriji in je navdušen nad umetnostjo in oblikovanjem, je želel sprejeti izziv in narediti nekaj, česar z Elijem še nista poskusila. "Pri izdelavi te alternative plastiki za enkratno uporabo sem resnično užival," pravi. "Super je vedeti, da jih lahko recikliram, ko se pokvarijo ali jih ne potrebujemo več, namesto da bi ustvarjali odpadke. Če želim spremeniti temo drevesa, lahko obdržim predloge in naredim več okraskov v drugačni barvni shemi."

Chris pravi, da bi vsakomur priporočal ustvarjanje iz papirja, saj se mu je zdelo zelo koristno. "Dobro je narediti nekaj, s čimer si postaviš izziv, in ustvariti nekaj iz nič," pravi. "Eli obožuje barvanje in risanje risanih junakov, vendar je rezanje, lepljenje in sestavljanje prijetna sprememba v primerjavi s tem, kar počnemo običajno."

Izbiranje predlog

Roka drži pametni telefon, ki prikazuje predlogo za božični okras iz papirja v programu Creative Park. V ozadju je tiskalnik Canon PIXMA s predlogo programa Creative Park na izhodnem pladnju.

"Za naše božično drevo sem želel predlogo zvezde, ker imamo veliko novoletnih bučk in sem iskal drugačno obliko," pravi Chris. "V rubriki 'okraski' sem poiskal božične okraske in izbral dvoje v barvah, ki sta mi všeč – rdeči in zlati."

Chris in Eli sta se odločila, da bosta za okrasitev božičnega drevesa izbrala zvezde in snežinke. Če želite poiskati predloge, preprosto poiščite 'okraski' v programu Creative Park ali naredite širše iskanje za 'božič'. Če vam nobena od predlog okraskov ni všeč, lahko izberete poljubno obliko in jo prebodete z luknjačem ter z vrvico obesite na drevo. Izberete lahko netradicionalni motiv metuljev in na vsakega pritrdite zanko traku. Pustite se voditi svoji ustvarjalnosti.

Predloge Creative Park so lahko zabavna in čuječna dejavnost za prijatelje in družino, ki jo lahko izvedejo skupaj, med šolskimi počitnicami pa je to lahko spretna večerna dejavnost, ki vse navda s prazničnim duhom.

Tiskanje predlog

Papirnate predloge zvezd programa Creative Park, ki izhajajo iz tiskalnika Canon PIXMA.

Chris je tiskalnik PIXMA TS7650i povezal v domače omrežje Wi-Fi in nato uporabljal pametni telefon s programom Creative Park. To je preprost način za začetek in če veste, da jih boste potrebovali več, jih lahko natisnete več, kot je Chris naredil za zvezde.

Dečkove roke previdno zrežejo papirnato predlogo zvezde programa Creative Park.

Preprostejši projekti, kot so te zvezde, so popolni za vključevanje otrok, saj potrebujejo le malo rezanja in lepljenja, da nastane privlačen končni okrasek.

S pametnim telefonom se lahko povežete s tiskalnikom PIXMA in preprosto natisnete predloge, potem ko jih prenesete iz programa Creative Park ali spletnega mesta. Prepričajte se, da jih ne boste pomotoma natisnili obojestransko.

"Zelo sem bil navdušen nad barvami tiskalnika PIXMA – bile so tako živahne, tekstura bleščic na predlogah zvezd pa je bila res realistična," pravi Chris.

Ko izberete izbrane predloge in jih natisnete, je čas, da začnete rezati - za bolj zapletene vzorce lahko uporabite škarje ali skalpel in podlogo za rezanje. Ko so vse oblike izrezane, jih natančno prepognite vzdolž črt in pri tem uporabite spletna navodila, da ugotovite, ali potrebujete pregib navzgor ali navzdol. Z ravnilom označite črte na pregibih, da se bodo šablone brezhibno ujemale, ko jih boste začeli lepiti. "Vsekakor priporočam, da označite pregibe," pravi Chris. "Vaše oblike bodo veliko ostrejše in jasnejše, ko bodo končane."

Ko ste označili pregibe, lahko predloge zlepite skupaj po spletnih navodilih. Uporabite lahko lepilne blazinice, lepilo v stiku, PVA, lepilno pištolo ali okolju prijazno alternativo, vendar poskrbite, da se modeli posušijo, preden nadaljujete. Lepilo, ki ga uporabljate, lahko vpliva tudi na to, ali lahko reciklirate svoje okraske. Če ustvarjate z majhnimi otroki, se lahko lepilne pištole precej segrejejo, zato morda raje uporabite PVA, da bodo lahko ostali vključeni v postopek. Vendar ne pozabite, da bo sušenje vaših modelov trajalo nekoliko dlje.

Sestavljanje okraskov

Chris pomaga sinu napeljati vrvico skozi luknjo na vrhu papirnatega okraska zvezde.

Izdelovanje okraskov iz papirja lahko celo spremenite v zabavno in spretno tekmovanje za družino in prijatelje z vročo čokolado in medenjaki za praznični večer.

Par rok drži dekoracijo Božička iz papirja, ki je pritrjena na zanko iz črtaste vrvice.

Tiskanje okraskov iz papirja, kot so te prikupne figurice Božička, je odlična alternativa plastičnim okraskom. Svoje najljubše vzorce lahko uporabljate vsako leto znova ali jih preprosto reciklirate.

Ko so sestavljeni in posušeni, lahko na kose pritrdite trak ali vrvico. Za to lahko uporabite luknjač ali pa vrvico napeljete skozi zgornji del oblike, če imate dovolj prostora. Okraske lahko dodatno prilagodite, tako da jih okrasite s pisalom, barvo ali nalepkami.

"Pritrditi vrvico na naš okrasek je bilo zelo preprosto," pravi Chris. "Mislil sem, da bo to zapleteno, vendar smo samo naredili luknjo in skoznjo povezali nit. Zelo enostavno ga je bilo obesiti na drevo." Chris in Eli sta uporabila črtasto vrvico, vendar lahko svoje okraske prilagodite s katerim koli materialom, od rjave vrvice do rdečega traku ali celo tanke lamete.

Chris je izdelavo predlog opisal kot precej čuječno izkušnjo. "Izrezovanje zvezdic in snežink je zelo prijetno. Postaneš zelo predan ustvarjanju – od rezanja do lepljenja končnih izdelkov."

Za Elija je bila to ena najtežjih stopenj v procesu, vendar mu je z malo podpore uspelo. "Nekateri deli so bili težki in nekoliko zapleteni, na primer izrezovanje, vendar mi je pri tem pomagal oče," pravi.

Začnite okraševati!

Deček na božično drevo obesi papirnat okrasek zvezde.

Chris in njegova družina obožujejo božič, običajno ga preživijo s sorodniki v Bristolu v Združenem kraljestvu, preden se odpravijo domov v Wales, kjer se sprostijo. "Imamo dve hišni mački, ki ju ne pustimo predolgo samih, saj je to tudi njun božič," se smeji.

Zvezda iz papirja iz programa Canon Creative Park, ki visi na božičnem drevesu, z zamegljenimi lučkami v ozadju.

"Vsekakor bi še enkrat izdelal papirnate okraske za božično drevo ali okraske za dom skozi vse leto," pravi Chris. "Naslednjič se bom lotil ustvarjanja iz papirja s pomladnimi motivi, saj upam, da bodo božični okraski zdržali vsaj nekaj let."

Ko so vaše oblike končane z zanko iz traku ali vrvice, lahko začnete okraševati božično drevo, saj veste, da ste okraske izdelali sami. Postavite svoj najljubši okrasek na častno mesto – lahko se celo lotite izdelave vrha za božično drevo, da dopolnite videz.

"Mislim, da so na drevesu videti odlično," pravi Chris. "Okraski so zelo pisani in ker vem, da sem jih izdelal skupaj s sinom, mi pomenijo veliko več kot okraski, kupljeni v trgovini. To se mi je zdelo zelo koristno, ne le zato, ker okrasite drevo z materiali, ki jih je mogoče reciklirati, ampak tudi zato, ker jih ustvarjate iz nič skupaj s svojo družino. Na drevo ne postavite le zvezde, ampak ga okrasite z ljubeznijo."

Posnetek od zgoraj Canonovega fotoaparata, ki je postavljen na tiskalniku Canon PIXMA, v ozadju pa je kolaž fotografij.

KLUB CANON

Ekskluzivna skupnost za ustvarjalce, kot ste vi. S podporo, navdihom, ugodnostmi in drugim sledite svoji strasti. Član lahko postanete zelo enostavno. Kupite izdelek. Registrirajte se. Pridružite se klubu Canon.

Chris pravi, da je zdaj zasvojen z ustvarjanjem iz papirja z družino. "To je vsekakor nekaj, kar bi ponovili," pravi. "Bilo je čudovito preživeti ta čas s sinom, ko sem sedel za mizo in nekaj ustvarjal, namesto da bi se izgubil v telefonu." Eli je prav tako zelo užival v procesu in upa, da bo z očetom izdelal več oblik programa Creative Park.

Božični okraski iz papirja niso le zabava za vso družino, ampak tudi trajni spomini. Svojim prijateljem in družini lahko podarite celo okraske iz papirja – navsezadnje so doma narejena darila pogosto darila, ki pomenijo največ.

Če vam je všeč zamisel o združevanju ustvarjanja z okraski za dom, si oglejte druge dele v tej seriji, da vidite, kaj vse je še mogoče s predlogami Creative Park. Poiščite navdih na strani Pinterest in svoje izdelke pokažite s ključnikom #MadeWithPixma!

Tamzin Wilks

Povezani izdelki

Povezani članki