A herd of zebras at a watering hole in Nairobi National Park, Kenya taken by Georgina Goodwin.

FOTOGRAFIRANJE PRIZOROV DIVJINE

Potujte z malo opreme: fotografirajte naravo s kompaktnim fotoaparatom PowerShot SX740 HS

Veverica skaklja po veji, srna plaho kuka izza dreves, taščica visi s krmilnice: fotografiranje prizorov divjine zahteva hiter odziv in možnost, da se približate dogajanju, ne da bi prestrašili subjekte. Ne glede na to, ali ste na sprehodu, sedite na vrtu ali ste se odpravili na safari, vas lahko žepni fotoaparat Canon PowerShot SX740 HS s 40-kratno optično povečavo in ločljivostjo 4K približa dogajanju ter vam pomaga ustvariti popoln posnetek.

Preberite pet razlogov, zakaj je ta lahka in kompaktna povečava popolna za potovanje z malo opreme.

1. Posnemite dogajanje v daljavi s 40-kratno povečavo

Gnu na planjavi v narodnem parku Nairobi v Keniji. © Georgina Goodwin
Po zaslugi zmogljive 40-kratne optične povečave in tehnologije ZoomPlus je ta fotografija gnuja v Keniji izostrena, čeprav je fotografirana s povečavo. © Georgina Goodwin

Zmogljiva 40-kratna optična povečava fotoaparata Canon PowerShot SX740 HS pomeni, da se živalim ni treba pretirano približati ter pri tem tvegati, da jih boste prestrašili in odgnali, kar vam omogoča, da premagate eno od največjih ovir pri fotografiranju prizorov divjine in fotografiranju na daljavo. Pomoč za okvirjanje povečave vam pomaga ujeti subjekt v okvir, tehnologija ZoomPlus fotoaparata pa digitalno podvoji optično povečavo in doseže 80-kratno.

2. Žepna velikost in prenosljivost

S kompaktnim fotoaparatom ne boste zamudili nobenega trenutka, saj ga lahko kamor koli vzamete s sabo – od gozdov in polj do safarijev ali obale. Lahek fotoaparat Canon PowerShot SX740 HS z manj kot 4 cm globine se priročno prilega žepu, zato je pri roki vedno, ko ga potrebujete, in pripravljen, da posname spuščanje ujede ali mestno lisico, ki se skriva v sencah. S tem kompaktnim spremljevalcem so možnosti neskončne: kadar koli in kjer koli lahko posnamete fotografije divjine v visoki ločljivosti.

3. Več kotov

Preklopni zaslon LCD fotoaparata Canon PowerShot SX740 HS vam omogoča, da posnamete popoln selfi, ko ste v naravi, še posebej v kombinaciji z načinom avtoportreta v fotoaparatu. 180-stopinjski nagibni zaslon je izjemno vsestranski: med drugim se vam ni treba skloniti, če fotografirate z višine bokov, saj vseeno vidite sliko, ki jo boste posneli.

4. Delite fotografije

Približana fotografija enega od 60 nosorogov v narodnem parku Nairobi z govedarjema, ki mu sedita na hrbtu. Takšne fotografije so kot nalašč za deljenje s prijatelji ali v družbenih medijih. © Georgina Goodwin

Če svoje fotografije radi delite s prijatelji in družino, povezljivost Bluetooth in Wi-Fi pomenita, da vzpostavljanje povezave med fotoaparatom Canon PowerShot SX740 HS in pametnim telefonom ne bi moglo biti enostavnejše. Preprosto uporabite možnost samodejnega prenosa v aplikaciji Canon Camera Connect in v nekaj trenutkih boste lahko v telefon ali tablični računalnik prenesli slike, ki jih lahko objavite v družbenih medijih ali pošljete svojim najbližjim. Tudi če fotografirate izključno iz ljubezni do dejavnosti same, je ta funkcija kot nalašč za vas – najnovejše fotografije lahko presenetljivo enostavno varnostno kopirate v računalnik.

Če izberete kompakten model, vam ni treba sklepati kompromisov pri kakovosti videa. Majhen, toda mogočen fotoaparat Canon PowerShot SX740 HS snema osupljive videoposnetke 4K, na katerih so jasno vidne vse grobe živalske dlake in zapleteni vzorci ptičjih peres. Visoka ločljivost v kombinaciji z optičnim stabilizatorjem slike pomeni, da lahko tudi na poti snemate v tej kakovosti. Prav tako lahko pozneje iz posnetkov ustvarite fotografije ali pa snemate v načinu videoposnetka s časovnim zamikom, ki je popoln za snemanje dramatičnega sončnega zahoda.

Napisala Tamzin Wilks

Povezani članki
A fox stares through a gap in a bush, which is out of focus.

FOTOGRAFIRANJE PRIZOROV DIVJINE

Zgodba Ossija Saarinena o fotografiranju narave v urbanem okolju

Po le treh letih fotografiranja so Ossijeve barvite fotografije živali postale pravi hit družabnih omrežij. Povedal je, kako je začel s hobijem.

A lion cub plays with its father in long grass.

FOTOGRAFIRANJE PRIZOROV DIVJINE

6 nasvetov za snemanje čudovitih posnetkov divjih živali

Divje živali boste težko prepričali, da pozirajo za vas, zato je fotografiranje njih pogosto zapleteno. Sledite tem strokovnim namigom in posnemite popolne posnetke divjih živali.

Powerful and fast wildlife photos with the Canon EOS 90D

FOTOGRAFIRANJE PRIZOROV DIVJINE

Mogočne in hitre fotografije divjih živali s fotoaparatom Canon EOS 90D

Fotograf Markus Varesvuo občuduje hitrost fotoaparata Canon EOS 90D, ki ga je navdušil z neverjetnimi posnetki nepozabnih trenutkov v divjini, ki se človeku v hipu odvijejo pred očmi. Oglejte si izjemne rezultate njegovih posnetkov.

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike